Osasuna – Celta Vigo 2:1 (kon.) | Valladolid – Barcelona 0:1 (kon.) | Atlético – Real Betis 1:0 (kon.)
konec
Atlético Madrid
1:0 (0:0)
Real Betis
Sobota 11.07.2020, 22:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 36. kola španělské La Ligy, v němž Atlético Madrid potvrdilo roli favorita, na domácím stadiónu porazilo Real Betis nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

    Ale na vítězství se tedy pořádně nadřelo. Simeoneho družina v první půli musela skousnout dva neuznané góly, nejprve Correova branka neplatila kvůli hře rukou Llorenteho, při druhém gólu byl pro změnu skórující Morata v době Kokeho přihrávky v ofsajdu. Ve druhém poločase navíc přišla další velká komplikace, když byl za hloupý faul na Lorena vyloučen stoper Hermoso.

    Avšak ani tato skutečnost Atlety nepoložila a v 74. minutě se dočkali třetího, a zároveň prvního regulérního gólu. Postaral se o něj střídající Diego Costa, který se po centru Carrasca trefil hlavou k levé tyči. Zbývající čtvrthodinovku domácí ubránili bez větších potíží, soupeře k ničemu nepustili.

    Mužstvo z hlavního města zaznamenalo velmi důležité vítězství, díky němuž si zajistilo účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Ale stále musí tvrdě bojovat o třetí příčku, neboť čtvrtá Sevilla má o tři body méně a utkání 36. kola teprve před sebou.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:07:47)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:12. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:10.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Je to jasné, Atlético zvítězí! Hosté se ještě v závěrečných vteřinách dostali ke střele na branku, slabá rána Tella k levé tyči byla pro Oblaka snadným soustem.
     
    90+5
    Ale zbytečně, hlavní rozhodčí inkriminovaný okamžik s videorozhodčím vůbec nekonzultoval. Betis musí bojovat o vyrovnání férovou cestou.
     
    90+4
    Přetažený centr Canalese mířil na Borju Iglesiase. Místo zakončení se španělský forward chytl za obličej, zřejmě signalizuje, že jej soupeř zasáhl loktem.
     
    90+3
    Emerson v hlavičkovém souboji zasáhl zezadu do hlavy Diega Costu, za což inkasoval kartu žluté barvy. Útočník ovšem pád pořádně přifilmoval.
     
    90+2
    Příliš dlouho váhal Fékir při centru. Ten nakonec zblokoval Vitolo, odražený balón napálil o dobré dva metry nad břevno středopolař Pedraza.
     
    90+1
    Nejenže roh získal, on ho navíc ještě zakončil! Diego Costa vlétl mezi dva protihráče a hlavou poslal míč jen kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Zase ten Costa. Hostující stopeři s ním mají obrovské potíže, zatím jediný střelec utkání teď vybojoval další roh a tím pádem i cenné vteřinky.
     
    88
    Štěstí vyzkoušel Nabil Fékir. Francouzský fotbalista vystřelil kousek za hranicí šestnáctky a mířil k pravé tyči, avšak Felipe vložil nohu do rány, míč skončil v zámezí.
     
    87
    Emerson přišel jako pravý bek, ale po celou dobu pobytu na trávníku připomíná spíše pravé křídlo. Fyzickou kondici má Brazilec vypilovanou skvěle.
     
    86
    Kouskování hry pokračuje. Znovu hosté z frustrace sáhli k faulu, nervy povolily Iglesiasovi, španělský forward stáhl k zemi Lodiho.
     
    85
    Sergio Canales přenesl hru na Emersona, jenž neváhal a vyslal do pokutového území centr. Iglesias zpracoval míč, avšak přes Savić marně hledal prostor k zakončení.
     
    84
    Simeoneho družina ukazuje obrovskou taktickou vyspělost. Santiago Arias zkušeně pokryl balón a počkal si na Emersonův faul, který přišel.
     
    83
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Loren, přichází Borja Iglesias.
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Alex Moreno, přichází Cristian Tello.
     
    82
    Velmi složitý moment pro Carrasca. Belgický záložník totiž jako exekutor rohu měl na výběr jen mezi Costou a Felipem, ostatní spoluhráči zůstali vzadu.

    Milan Huppert

    Branky: 74. D. Costa (Carrasco)

    Karty:   11. Savić (ATM) – 45+1. Barragán (RBE), 90+3. Emerson (RBE)   57. Hermoso (ATM)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:12. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:10.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier (42. Arias), Savić, Hermoso, Lodi – Koke (C), M. Llorente (55. Carrasco), Partey, Saúl Ñíguez (55. Vitolo) – Á. Correa (61. Felipe), Morata (55. D. Costa).
    Náhradníci: Adán – Segovia, Arias, Carrasco, D. Costa, Felipe, H. Herrera, Lemar, Riquelme, M. Sánchez, Šaponjić, Vitolo.

    Real Betis: D. Martín – Barragán (69. Emerson), Bartra, Sidnei, Moreno (83. Tello) – G. Rodríguez, W. Carvalho (70. Joaquín), Guardado (C) (43. Pedraza) – Canales, Loren (83. Iglesias), Fékir.
    Náhradníci: Robles – Aleñá, Pedraza, Emerson, Feddal, González, Iglesias, Joaquín, Juanmi, D. Lainez, Mándí, Tello.

    Rozhodčí: González – Becerril, Sánchez
    thejrc.org