Kasımpaşa – Rizespor 2:0 (kon.) | Kayserispor – Gaziantep 1:1 (kon.) | Denizlispor – Trabzonspor 2:1 (kon.)
Konyaspor – Başakşehir 4:3 (kon.) | Yeni Malatyaspor – Besiktas 0:1 (kon.)
konec
Konyaspor
4:3 (3:1)
Istanbul Başakşehir FK
Pondělí 13.07.2020, 20:00 • Torku Arena, Konya • Turecká Superliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:12:17)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:10.
     
    Situace domácího je mnohem zamotanější. Díky dnešní úchvatné výhře nad lídrem tabulky poskočil Konyaspor ze sestupového pásma na čtrnácté místo, nicméně od předposledního Kyserisporu ho stále dělí jediný bod.
     
    První ligová prohra Başakşehiru od 25. ledna se hodila do krámu Trabzonsporu, který se mohl přiblížit prvnímu místu na rozdíl jediného bodu. Tým Filipa Nováka ale rovněž padl na hřišti outsidera a to znamená, že istanbulskému klubu stačí k zisku titulu jediná výhra v posledních dvou kolech.
     
    Je dobojováno! Střet dvou týmů z opačných konců tabulky nabídl strhující souboj, který ve finále ovlivnil především boj o záchranu. Başakşehir už od třetí minuty vedl. Po Višćově proměněné penaltě však Şahiner s Miyou otočil stav na 3:1 a společně tím zadělali hostům na velké problémy. Po delším úseku bez šancí snížil Ba na rozdíl jediné branky a Elia v 77. minutě dokonce vyrovnal na 3:3. Konyaspor se ale nesložil, stále se spoléhal na rychlé protiútoky, přičemž z jednoho takového udeřil Nejc Skubič.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Mehmet Topal ucítil příležitost ke střele z velké dálky, které předcházelo zdlouhavé obléhání šestáctky. Rána byla hodně nepřesná a způsobila jen odkop od Taşkıranovy brány.
     
    90+7
    Hadžiahmetović měl za úkol držet míč u rohového praporku. S dvěma obránci na zádech to ale dlouho nevydržel a Günok ihned rozjíždí protiakci istanbulského klubu.
     
    90+6
    Nejc Skubič si u postranní čáry šel pro faul, který Elia skutečně spáchal. Před rozehrávkou z pravé strany pošetří domácí fotbalisté další desítky vteřin.
     
    90+5
    Şahiner těžil z práce Thurama uprostřed hřiště. Svůj výpad po levé straně úmyslně zastavil a chytře vrátil míč až k Taşkıranovi, který je opět zdravotně fit.
     
    90+4
    Od Konyasporu je to dost okaté zdržování. Ertuğrul Taşkıran je od posledního gólu už čtvrtým hráčem, kterého trápí záhadné zdravotní potíže.
     
    90+3
    Eliovy zasekávačky uvnitř šestnáctky vedly jen k zablokované střele. Důležitý obranný zákrok jde za Nejcem Skubičem, jehož kolega v brance bude potřebovat další ošetření.
     
    90+2
    Thuram nevyužil čerstvých sil k tomu, aby se protlačil přes Mehmeta Topala. Başakşehir se jeho zásluhou rychle přesouvá na útočnou polovinu.
     
    90+1
    V Turecku nijak překvapivá informace – druhá půle se nastavuje o osm minut!
     
    90
    Centr stojícího Caiçary letěl dostatečně dlouho na to, aby si Taşkıran pro vysoko plachtící balón došel.
     
    89
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Enzo Crivelli, přichází Mahmut Tekdemir.
     
    87
    Po gólu na 4:3 se nějakou dobu hrát nebude. Skoro to vypadá, že se přešťastný Skubić při oslavách zranil. Na hřišti už jsou i nosítka. Dost možná však jde o úmyslné zdržování.
    85. Nejc SKUBIČ - 4:3
     
    85
    Konyaspor právě vstřelil branku!
    Domácí jsou pár minut před koncem opět o krok napřed! Obrovskou zásluhu na této trefě má Jens Jönsson, který prošel otevřeným středem pole a pak famózním pasem uvolnil NEJCE SKUBIČE, kterého v klíčový moment neuhlídal Clichy. Slovinský pravý bek vystřelil do protipohybu Günoka a zajistil svému týmu životně důležité vedení.

    Michal Břuchanský

    Branky: 20. Miya (Uludağ), 28. Şahiner (Milošević), 45+1. Miya, 85. Skubič (Jönsson) – 3. Višća (pen.), 70. Ba (Višća), 77. Elia (Caiçara)

    Karty:   2. Miya (KOY), 9. Demirok (KOY), 35. Milošević (KOY) – 31. Višća (IBS), 32. Aleksić (IBS), 49. Epureanu (IBS)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:10.
    Konyaspor: Taşkıran – Skubič, Demirok, Aničić, Uludağ – Findikli (72. Jevtović), Jönsson – Milošević (80. Thuram), Miya (74. Ay), Hadžiahmetović – Şahiner.
    Náhradníci: Atalay – Ay, Bajić, Thuram, Daci, Jevtović, Öztorun, Šengelia, Guilherme, Ali Turan.

    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Epureanu (59. Özcan), Škrtel, Clichy – Topal, Kahveci (70. Robinho) – Višća, Aleksić (46. Elia), Crivelli (89. Tekdemir) – Ba.
    Náhradníci: Babacan – Behich, Ponck, Elia, Gulbrandsen, Inler, Özcan, Tekdemir, Uçar, Robinho.

    Rozhodčí: Çakır – Duran, Ongun
    bahis siteleri