Brentford – Swansea 3:1 (kon.)
konec
Brentford FC
3:1 (2:0)
Swansea City
Středa 29.07.2020, 20:45 • Griffin Park • Anglická Championship • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, dobrou noc. (22:50:19)
     
    Je dobojováno. Brentford může slavit a těšit se na výlet do Wembley, protože poráží Swansea 3:1 a postupuje do finále play-off tohoto ročníku Championshoip. Domácí zvítězili zaslouženě, dnes byli lepším týmem. V úvodu se prosadili dvakrát v rozmezí čtyř minut. Skóre otevřel Ollie Watkins, na kterého posléze navázal Emiliano Marcondes. Zvýšení na 3:0 přišlo krátce po přestávce, když se z voleje trefil Bryan Mbeumo. Velšskému celku se ještě podařilo utkání zdramatizovat zásluhou Rhiana Brewstera, ale Bees už si náskok v závěru pohlídali. Jejich soupeř zatím není znám, ale vypadá to na Fulham, který do zítřejší domácí odvety proti Cardiffu vstupuje se průběžným dvoubrankovým vedením.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Swans vybojovali rohový kop, před branku se soupeře se odebral také Mulder. Nikdo z hostů Rayu neohrozil, protože velice dobře ve vzduchu zasáhl Pontus Jansson.
     
    90+5
    Jensen chvíli udržel balon u rohového praporku. Obral jej Roberts, ale následně narazil na Benrahmu, který se dostal ke střele. Ta nebyla vůbec špatná, ale Mulder zasahovat nemusel.
     
    90+4
    Labutě se přeci jen dostali k zakončení. Nutno ale poznamenat, že Rhian Brewster to celé zbytečně uspěchal a jeho rána Rayu ani nijak zvlášť neprověřila.
     
    90+3
    Mezi střídačkami došlo k menší strkanici, které se účastnil i Thomas Frank. Domácí kouč obdržel žlutou kartu, stejně jako obránce Swans Connor Roberts.
     
    90+2
    Canós si vyměnil balon s Dalsgaardem a nakonec se odhodlal ke střele z kraje šestnáctky. Mulder neměl se zákrokem problém, počínal si sebevědomě.
     
    90+1
    Nastavuje se šest minut.
     
    90
    Domácí už tahají čas a snaží se pro sebe získat drahocenné vteřinky. Tentokráte zůstává na trávníku Canós, ale hlavní sudí jej okamžitě zvedá.
     
    89
    Na konci zajímavé kombinace Labutí stál z levé strany pokutového území centrující Celina. Domácí tentokráte podržel kapitán Jansson, který dobře zasáhl před brankou.
     
    88
    Chvíli se nehrálo, protože křeče trápily Mathiase Jensena. Domácí středopolař toho dnes hodně oběhal a patřil k nejlepším hráčům na place.
     
    87
    Další standardní situace Swansea dopadla podobně jako ty předchozí. Dhanda neodcentroval úplně ideálně, a Raya tak s klidem mohl vyboxovat míč do bezpečí.
    86. Benrahmovi znovu chyběl kousek.
     
    86
    Mohlo být rozhodnuto! Ollie Watkins se po pravé straně dostal až do šestnáctky, kde přenechal míč Benrahmovi, který už podruhé v tomto utkání trefil brankovou konstrukci.
     
    85
    Pinnock odhlavičkoval balon z vápna pouze k Dhandovi. Ten se však příliš dlouho nemohl rozhodnout, co vlastně udělá, až byl odstaven důrazným Jensenem.
     
    84
    Přímý kop Swans na to konto rozehrál Grimes. Načechraný centr nenadělal ve vápně soupeře žádnou neplechu, balon s přehledem zkrotil David Raya.
     
    83
    Tentokráte byl André Ayew obětí nedovoleného zákroku. Levý kotník mu zcela jasně přišlápl Henry, který mohl také klidně inkasovat žluté varování.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Benrahma (Brentford).

    Vojtěch Tůma

    Branky: 11. Watkins, 15. Marcondes, 46. Mbeumo – 78. Brewster

    Karty:   9. Dalsgaard (BRF), 83. Benrahma (BRF) – 54. Cabango (SWN), 75. Dhanda (SWN), 82. Ayew (SWN), 90+3. Roberts (SWN)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 9:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:10.
    Brentford FC: Raya – Dalsgaard, Pinnock, Jansson (C), Henry – Marcondes (77. Dasilva), Norgaard, Jensen – Mbeumo (76. Canós), Watkins, Benrahma
    Náhradníci: Daniels – Canós, Dasilva, Valencia, Dervişoğlu, Jeanvier, Fosu, Žambůrek, Roerslev Rasmussen

    Swansea City: Mulder – Naughton (77. Celina), van der Hoorn (46. Cabango), Guehi – Roberts, Fulton (46. Dhanda), Grimes (C), Bidwell – Gallagher – Ayew, Brewster
    Náhradníci: Gould – Cabango, Rushesha, Dhanda, Celina, Garrick, Dyer, Kalulu, Cullen

    Rozhodčí: Chris Kavanagh – Daniel Cook, Sian Massey-Ellisová
    26.07.2020
    Swansea - Brentford 1:0

    Branky: 81. Ayew

    Karty:   18. Bidwell (SWN), 55. Cabango (SWN), 78. Brewster (SWN) – 45+3. Jensen (BRF), 47. Dalsgaard (BRF), 90. Norgaard (BRF)   66. Henry (BRF)

    Neproměněná penalta: 64. Ayew (SWN), brankář Raya zneškodnil

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 10:14.
    thejrc.org