Třinec – Olomouc B 6:0 (kon.) | Č. Budějovice – Vyšehrad 0:0 (zruš.) | Linz – Senica 0:2 (kon.)
Olomouc – Rosice 1:0 (kon.) | Chrudim – Pardubice 3:2 (kon.) | Slovácko – Slovan Bratislava 4:3 (kon.)
Jablonec B – Varnsdorf 2:1 (kon.) | Táborsko – Znojmo 4:1 (kon.)
konec
FK Třinec
6:0 (3:0)
SK Sigma Olomouc B
Středa 29.07.2020, 10:30 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné středeční dopoledne! Vítám vás při sledování přátelského utkání mezi Třincem a rezervou olomoucké Sigmy.
     
    FK Fotbal Třinec

    Fotbalisté Třince způsobili v druhé nejvyšší české soutěži vedení pořádné problémy, protože právě v jejich týmu byl pozitivní případ na koronavirus. Nemoc, která dělá celosvětově problémy už od března se naštěstí mezi hráči nerozšířila a svěřenci trenéra Habance sice později, ale ligu dohráli. Obsadili konečné třinácté místo, takže se zachránili, což byl předsezónní cíl.
     
    SK Sigma Olomouc B

    Rezervě Sigmy Olomouc skončily ostré zápasy ještě před začátkem jara, FAČR totiž kvůli pandemii koronaviru vyhlásil zrušení českých soutěží počínaje třetí ligou. V době ukončení MSFL "béčko" Sigmy okupovalo pozice kolem středu tabulky, konkrétně osmé místo. Na jaře pak hráli Olomoučtí fotbalisté jen přípravné zápasy, kterých doposud sehráli pět a zatím se pokaždé radovali z vítězství.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí Třinec vstoupil do přátelského utkání v červených dresech, rezerva olomoucké Sigmy oblékla dresy barvy modré.
     
    3
    První útočná akci patřila Třinci. Dlouhý nákop středopolaře hledal útočníka, jehož ovšem nepustil za svá záda jeden z hostujících obránců.
     
    4
    Fotbalisté v červeném zahájili střetnutí aktivněji. Richard Vaněk vyzval soupeře k souboji jeden na jednoho, ovšem do šestnáctky Sigmy se neprobojoval.
     
    5
    Budeme svědky prvního rohového kopu. Dobrře zapracoval levý záložník domácího výběru, jenž pod tlakem nastřelil soka do pravé nohy, od níž míč doputoval do autu.
     
    6
    Polovysoký centr mířil na hranici šestnáctky, kde stálo hned nkolik hráčů. Ani jeden se však nedostal k zakončení, neboť balóm vyboxoval do bezpečí gólman.
     
    7
    První náznak šance měla konečně i Sigma. Ta chtěla dosáhnout úvodní branky pomocí trpělivé kombinace, jenže finální nahrávku zachytil stoper.
     
    8
    Dobrou práci odvedl Tomáš Omasta. Před osobního strážce si dal tělo a následně počkal na faul, ten skutečně přišel.
     
    9
    Přímý kop rozehrál Třinec na krátko. To bylo velmi špatné řešení, protože hned druhá přihrávka směřovala mimo dosah domácího fotbalisty.
     
    10
    Zničehonic mohla jít Sigma do vedení! Po pěkné narážečce středem hřiště se jeden z hráčů ocitl sám před gólmanem, který ale střelci zmenšil úhel a připsal si úspěšný zákrok!
    10. Sigma velkou šanci nevyužila
     
    11
    Dlouhý výkop olomouckého brankáře obrana soupeře pohlídala. Obránce vyskočil dostatečně vysoko nad útočníka, hraje Třinec.
     
    12
    Úmysl dobrý, realizace nic moc. Vysoký nákop středního záložníka domácích měl oči, jenže došlo k nedohodě mezi ním a útočníkem, který zůstal stát na místě, očekával spíše pas do nohy.
     
    13
    Hráči v modrém se přeci jen osmělili po velmi ospalém úvodu střetnutí. Znovu zkoušejí kombinaci na útočné polovině, presink soka jim zatím nedělá žádné starosti.
     
    14
    Svěřenci kouče Habance brání především svoje vápno. Nechávají olomoucké fotbalistky kombinovat, avšak v blízkosti šestnáctky není kudy projít.
     
    15
    Více volného prostoru využil domácí hráč k dalekonosné ráně ze středu hřiště. Strážce hostující svatyně pouze kontroloval balón letící mimo.
     
    16
    Pravý bek Sigmy vyslal hodně riskantní malou domů. Brankář musel hodně vyběhnout, skoro až ven z šestnáctky, aby stihl odkopnout před dotírajícím forwardem.
     
    17
    Třinec opět přabral aktivitu zpátky na svou stranu. Z levé strany měl přiletět centr do pokutového území, avšak míč proletěl vysoko nad brankou a spadl pryč z hrací plochy.
     
    18
    Nedohody mezi stoperem a brankářem domácí hráči využít nedokázali. Obránce měl velké štěstí, že zákrokem přes hlavu přihrál balón kolegovi.
     
    19
    Pravý bek Sigmy přišel o míč a fotbalisté v červeném okamžitě směřovali do rychlého brejku. Situaci tři na tři vyřešil středopolař střelou do prvního stojícího soka.
     
    20
    Defenzivě Třince výrazně pomohl gólman. Ten skvěle přečetl dlouhý nákop za obranu a včas byl u míče před spintujícím útočníkem.
     
    21
    Tomáš Omasta po pravé lajně naběhl za obranu na průnikový pas ze středu hřiště. Od rohového praporku pak poslal přízemní pas do vápna, kde byl jediný forward dobře ubráněn.
     
    22
    Hráč Sigmy smutně koukl do nebes, moc dobře ví, že mohl skórovat. Z levé strany pálil na hranici vápna křižně k pravé tyči, kterou kulatý nesmysl o kousek minul.
     
    23
    Místo dlouhého výkopu rozehrál domácí gólman stoperovi. Třinec sází na trpělivou hru a doufá, že využije jakékoliv menší nepozornosti soupeřovy defenzívy.
     
    24
    Nyní se však Slezané budou muset bránit. Po ztrátě došlo k faulu těsně za polovinou hřiště, Sigma bude mít zajímavou standardku.
     
    25
    Z které ovšem nevytěžila vůbec nic. Exekutor dal centru přílišnou výšku, balón doletěl přímo do rukavic připraveného gólmana.
     
    26
    Bude se kopat penalta! Lukáš Ciencala obdržel pas do vnitra pokutévho území, načež si dobře pokryl balón. Velkou chybu udělal obránce, jenž chtěl útočníka odzbrojit, ale místo toho jej podrazil. Jasný faul.
    26. Nedovolený zákrok, po němž následoval pokutový kop
     
    27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Exekuci "desítky" si vzal nastarosti ERIK PUCHEL. Penaltu zahrál velmi zkušeně, tvrdou ránou poslal balón k pravé tyči, zatímco brankář skákal opačným směrem.
    27. Erik PUCHEL - 1:0
     
    29
    Pěknou individální akci vystřihl Lukáš Ciencala. Kličkou dokonale obelstil obránce, posléze ale tvrdým projektilem z velkého úhlu gólmana nepřekvapil.
     
    30
    Akce ještě pokračovala, další z útočníků totiž přispěchal se snahou dorážet. Cestu mu ovšem zakřižoval poslední bránící hráč, jenž střelu zblokoval.
     
    31
    Třinec dosáhl kýženého prvního gólu, bude se mu teď určitě dýchat o poznání lépe. Sigma musí více útočit, pokud nechce odejít poražena.
     
    32
    A to se také děje. Krátce po obdrženém gólu došlo k úniku po lavé lajně, který zastavil Omasta za cenu nedovoleného zákroku.
     
    33
    Nadějně vypadající přímý kop dopadl katastrofálně. Centr měl totiž k přesnosti hodně daleko, proletěl několik metrů nad břevnem třinecké brány.
     
    34
    Fotbalisté v modrém opravdu přidali na aktivitě. Snaží soka sérii velkého množství přihrávek uspat a pak zaútočit, ale domácí defenziva zatím brání na jedničku.
     
    35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Což nelze říci o obraně Sigmy, ta totiž právě inkasovala druhý gól! Wojnar vyslal průnikovým pasem do úniku TIMOFEJE BARKOVA, jenž i navzdory dotírajícímu obránci dokázal vystřelit. Gólman balón jenom ztlumil, ten se pak pomalu dokutálel až za brankovou čáru.
    35. Timofej Barkov - 2:0
     
    37
    Stejně jako v prvním případě, i teď má Sigma možnost reagovat na obdrženou branku ze standardky. Těsně za hranicí šestnáctky totiž bek zasáhl protivníka do obličeje loktem.
     
    38
    Ke snížení chyběl opravdu kousek! Rána z přímého kopu přeletěla zeď, bohužel pro rezervu Sigmu o malý kousek i břevno.
     
    39
    Brejky třineckých dělají hostujícímu mužstvi velké problémy. Jiří Valenta chtěl přidat druhý gól v utkání, avšak střela pravou nohou minula cílové zařízení.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou domácí šaten s dvoubrankovým vedením v zádech?
     
    41
    Střední záložník Olomouce prováhal ideální možnost k zakončení. Nakonec zkusil vystřelit, jenže ve velkém záklonu vyslal velmi pomalý a nepřesný projektil.
     
    42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané dominují, těsně před koncem úvodního děsjtví disponují už tříbrankovým rozdílem! Výborný centr za obranu dostal LUKÁŠ CIENCIALA, který se tváří v tvář gólmanovi zachoval jako zkušený mazák, balón poslal neomylně na zadní tyč.
    42. Lukáš CIENCALA - 3:0
     
    44
    Sigma dohrává poločas s jediným cílem, a to neinkasovat čtvrtou branku. Kombinuje na vlastní polovině, přičemž nohama si zahrál i gólman.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Skončil první poločas přátelského utkání mezi Třincem a rezervou Sigmy, který se zatím vyvíjí jednoznačně pro domácí celek, jenž vede tříbrankovým rozdílem. Do vedení poslal Slezany ve 27. minutě Erik Puchel, který s přehledem proměnl nařízený pokutový kop. Na rozdíl dvou gólů pak Timofej Barkov. Ten využil samostatný únik, ačkoli byl těsně bráněný obráncem. Současnou podobu výsledku dal Lukáš Ciencala, jenž využil povedeného centru za obranu, gólmana prostřelil střelou k zadní tyči.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Jak je zvykem, tak v přípraveném utkání následuje druhý poločas krátce po tom prvním, neplatí pravidlo čtvrthodinové přestávky.
     
    48
    Což by mohlo hrát ve prospěch třineckého mužstva. "Áčko" Sigmy totiž má na programu ještě odpolední zápas v Rosicích, proto si nemohlo dovolit pustit do béčka moc hráčů.
     
    49
    K velkému nedorozumění došlo mezi stoperskou dvojicí Olomouce. Obránce chtěl odkopávat, jenže trefil kolegu do hlavy. Následuje autové vhazování.
     
    50
    Fotbalisté v modrém podnikli bleskový výpad středem hřiště. Po pěkné narážečce následovala tvrdá střela z voleje, ta minula břevno o pár centimetrů.
     
    51
    Premiérový útok druhé půle už má za sebou rovněž Třinec. Akce pravou stranou vyvrcholila centrem do pokutového území. Obránce odvrátil na hranici pokutového území, s dorážkou neuspěl ani David Gáč.
     
    52
    Velkou parádu si dovolil na malém vápně gólman Sigmy. Krásnou kličkou vykoupal útočníka, ale poté jako by zapomněl hrát, před dalším protihráčem odkopl doslova na poslední chvíli.
     
    53
    Levý bek Sigmy skvěle zakřižoval soka, jemuž zabránil v cestě do šestnáctky. Vysoký balón směřeující na jeho osobu dokázal stáhnout na prsa.
     
    54
    Hlavní rozhodčí nejprve ponechal výhodu, nakonec však do píšťalky zapískal. Třinečtí totiž nejevili snahu pokračovat v akci.
     
    55
    Těsně za hranicí velkého vápna vypálil hostující fotbalista prakticky z kroku. Matěj Weiss šel na zem, avšak střela letěla o dobrý metr vedle pravé tyče.
     
    56
    Slezané kombinují, soupeř v současné chvíli může maximálně presovat. Což se také děje, útočník skoro vystihl riskantní pas Janoščina.
     
    57
    Znovu si gólman Sigmy troufl na kličku. Tentokráte jej protihráč dobře vystál, přesto se marně natahoval k míči, který brankář nakonec nahrál bekovi.
     
    58
    Dobře zapracoval David Gáč. Ze středu stáhl hru na levé křídlo, odkud chtěl centrovat. Do zámezí zblokoval přihrávku skluzující obránce.
     
    59
    Fotbalisté v červeném se vměstnali skoro až do brány, aby gólman měl podstatně stíženou práci při možném výběhu. Celou situaci ovšem vyřešil stoper Olomouce, ten se vyšplhal výše než soupeř.
     
    60
    Hodina střetnutí je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Třinec nedále vede tříbrankovým rozdílem, vítězství ho s největší pravděpodobností nemine.
     
    61
    Tvrdý souboj byl k vidění v blízkosti vápna domácích. David Gáč skluzoval proti záložníkovi a píšťalka rozhodčího zůstala němá, protože jako první zasáhl balón.
     
    62
    Teď už hlavní arbitr musel hru přerušit. Na polovině hřiště jeden z domácích tvrdě přišlípl pravý kotník bekovi, jenž zůstává ležet na trávníku.
     
    63
    Naštěstí zřejmě šlo jen o chvilkovou bolest, jelikož pravý obránce po chvilkovém vylehávání vstal zpátky na nohy bez cizí pomoci a první sprint po zákroku zvládl bez potíží.
     
    64
    Z levé strany přilétl nadýchaný centr přímo do nohy nabíhajícímu útočníkovi Sigmy. Z druhého doteku přišla střela, ale Janoščin předvedl povedený skluz.
     
    65
    Brankář Matěj Weiss zapisuje první úspěšný zákrok. Moc právě vynaložit nemusel, protože střela z osmnácti metrů směřovala přímo do středu jeho svatyně.
     
    66
    Tomáš Zlatohlávek vyzval soka k souboji jeden na jednoho. Za jeho záda prošel bez míče, vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    67
    Olomoucký stoper nejprve skvěle vystihl rozehrávku a pak sám obelstil dva protihráče a rázem se ocitl za polovinou hřiště. Průnikový pas za obranu ovšem zachytil pozorný Hlúpik.
     
    68
    Praporek pomezního zůstal dole, hraniční situaci pustil. Milimetrově přesného pasu za obranu domácí útočník nevyužil, křižnou střelou napálil gólmanovu pravou nohu.
     
    69
    Potlesk od pár přítomných diváků si vysloužil pravý záložník olomoucké rezervy. Ten efektivní kličkou obešel osobního strážce a ve finále akce poslal technické zakončení o centimetry vedle levé části brankové konstrukce.
     
    70
    Matěj Weiss nadále drží čisté konto, a to i po dalším náznaku šance soupeře, kterému sám zamezil včasným vyběhnutím. U balónu byl o pár vteřin dříve než forward.
     
    71
    Velká škoda pro Hanáky, že nahrávka za obranu šla nabíhajícímu fotbalistovi na paty, nikoliv před něj. Střelec musel na malý moment zastavit, což mělo vliv na zakončení, které postrádalo razanci.
     
    72
    Šance na snížení přichází v podobě rohového kopu. Proti přečíslení útočník v modrém dresu vzdoroval statečně, po obranném zákroku doputoval míč mimo hrací plochu.
     
    73
    Třinec právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Habance přidávají čtvrtý zásah. Jiří janoščin vystihl odkop obránce a poté přízemním centrem z levé strany našel úplně volného TOMÁŠE ZLATOHLÁVKA, střídající hráč střelou z voleje propálil bezmocného gólmana.
    73. Tomáš ZLATOHLÁVEK - 4:0
     
    75
    Okamžitě po vstřelené brancenařídil hlavní rozhodčí menší přestávku na občerstvení. V tomto horkém počasí určitě přijde oběma týmům vhod.
     
    76
    Matěj Weiss tentokráte zůstal pouze v roli diváka, když sledoval, jak hlavička útočníka po centru z pravé strany směřuje o několik čísel nad břevno.
     
    77
    Zápas je jednoznačně v režii Třince. Slezané znovu kombinují na obranné polovině soupeře a snaží se o završení populárního "bůra."
     
    78
    Jiří Janoščin je při chuti. Poté, co jeden gól připravil, chtěl teď sám branku vstřelit, avšak v zakončení mu zabránil pozičně dobře postavený obránce.
     
    79
    Další příležitost mají Třinečtí z rohového kopu. Přetažený pas Davida Gáče šel na zadní tyč, kde dezorientovaný levý bek raději poslal míč mimo hrací plochu.
     
    80
    Hodně fotbalistů se seskupilo v pokutovém území Sigmy. Centr ovšem mířil na přední tyč, kde stáli jen fotbalisté v modrých dresech, ti tak standardku přečkali bez úhony.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka utkání. Čtyřbrankové vedení Třince plně odráží i dění na hřišti, rezerva Sigmy vzdorovala pouze úvodní půl hodinu.
     
    82
    K velkému sprinterskému výkonu zavelel po lajně levý záložník Olomouce. Jeho osobní strážce jej stíhal marně, jenže hostující fotbalista ve finále akce předkopl balón až moc před sebe, následně ho dostihl až za postranní čárou.
     
    83
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí nadělili soupeři "bůra!" Po faulu na Hlúpika rozehrál Zlatohlávek bleskově na Erika Puchela. Zkušený záložník zvedl hlavu a našel právě rozehrávajícího TOMÁŠE ZLATOHLÁVKA, loni ještě dorostenec Sigmy pálil z jedničky neomylně pod břevno. Dvacetiletý záložník zapisuje druhý gól v rozmezí deseti minut.
    83. Tomáš ZLATOHLÁVEK - 5:0
     
    85
    Zápas se prakticky už jen dohrává. Sigma vzdala snahu o útočení, soustředí se nyní především na to, aby neinkasovala ještě další góly.
     
    86
    Hodně velké sousto na sebe vzal Jiří Janoščin. Sám podnikl výpad do kompletní obranné čtveřice soupeře, podle očekávání o míč míč přišel.
     
    87
    Nadýchaný centr za obranu obdržel Martin Samiec. Zpracování vyšlo na jedničku, jenže gólman střelci skvěle zmenšil střelecký úhel a připsal si povedený zákrok pravou nohou.
     
    88
    Třinec právě vstřelil branku!
    Habancova družina nemá dost a přidává šestou branku! Přihrávku z pravé strany Lasota netrefil podle svých představ, ale situaci ještě na zadní tyči uzavíral ERIK PUCHEL. Slovenský záložník dokázal z poměrně velkého úhlu propastívat míč do sítě.
    88. Erik PUCHEL - 6:0
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou přátelské utkání mezi Třincem a rezervou olomoucké Sigmy, které si jednoznačně podmanilo mužstvo ze Slezska, soupeře z nižší soutěže porazilo jednoznačně 6:0. Svěřenci kouče Habance rozdělili góly rovnoměrně do každého z poločasů, v obou zapsali tři zásahy. Gólovou smršť odstartoval a také ukončil Erik Puchel, dva góly má na kontě rovněž loni ještě hráč Olomouce Tomáš Zlatohlávek. Střelecký zápis mají také osmnáctiletý talent Timofej Barkov a Lukáš Cienciala.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:16:30)

    Milan Huppert

    Branky: 27. Puchel, 35. Barkov, 42. Cienciala, 73. Zlatohlávek, 83. Zlatohlávek, 88. Puchel


    FK Třinec: 1. poločas: Lapeš – Fareb, Neuer, Šuľa, Puchel – Omasta, Vaněk, Šípek, Cienciala – Akulinin – Barkov. 2. poločas: Weiss – Bolf, Samiec, Gáč, Janoščín – Hlúpik, Steinhübel, Weber, Puchel – Zlatohlávek – Lasota.
    SK Sigma Olomouc B: Trefil – Diblík (82. Twardzik), Kotouč (60. Bednár), David, Galus M. (65. Beňa) – Vybíral, Hausknecht, Grygar (85. Pavelka), Hapal (60. Fiala), Grečmal (32. Šidlík) – Baďura.
    Náhradníci: Twardzik, Bednár, Beňa, Pavelka, Fiala, Šidlík.
    ocianews.com