Třinec – Olomouc B 6:0 (kon.) | Č. Budějovice – Vyšehrad 0:0 (zruš.) | Linz – Senica 0:2 (kon.)
Olomouc – Rosice 1:0 (kon.) | Chrudim – Pardubice 3:2 (kon.) | Slovácko – Slovan Bratislava 4:3 (kon.)
Jablonec B – Varnsdorf 2:1 (kon.) | Táborsko – Znojmo 4:1 (kon.)
konec
FK Třinec
6:0 (3:0)
SK Sigma Olomouc B
Středa 29.07.2020, 10:30 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:16:30)
     
    Máme za sebou přátelské utkání mezi Třincem a rezervou olomoucké Sigmy, které si jednoznačně podmanilo mužstvo ze Slezska, soupeře z nižší soutěže porazilo jednoznačně 6:0. Svěřenci kouče Habance rozdělili góly rovnoměrně do každého z poločasů, v obou zapsali tři zásahy. Gólovou smršť odstartoval a také ukončil Erik Puchel, dva góly má na kontě rovněž loni ještě hráč Olomouce Tomáš Zlatohlávek. Střelecký zápis mají také osmnáctiletý talent Timofej Barkov a Lukáš Cienciala.
     
    90
    Konec zápasu.
    88. Erik PUCHEL - 6:0
     
    88
    Třinec právě vstřelil branku!
    Habancova družina nemá dost a přidává šestou branku! Přihrávku z pravé strany Lasota netrefil podle svých představ, ale situaci ještě na zadní tyči uzavíral ERIK PUCHEL. Slovenský záložník dokázal z poměrně velkého úhlu propastívat míč do sítě.
     
    87
    Nadýchaný centr za obranu obdržel Martin Samiec. Zpracování vyšlo na jedničku, jenže gólman střelci skvěle zmenšil střelecký úhel a připsal si povedený zákrok pravou nohou.
     
    86
    Hodně velké sousto na sebe vzal Jiří Janoščin. Sám podnikl výpad do kompletní obranné čtveřice soupeře, podle očekávání o míč míč přišel.
     
    85
    Zápas se prakticky už jen dohrává. Sigma vzdala snahu o útočení, soustředí se nyní především na to, aby neinkasovala ještě další góly.
    83. Tomáš ZLATOHLÁVEK - 5:0
     
    83
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí nadělili soupeři "bůra!" Po faulu na Hlúpika rozehrál Zlatohlávek bleskově na Erika Puchela. Zkušený záložník zvedl hlavu a našel právě rozehrávajícího TOMÁŠE ZLATOHLÁVKA, loni ještě dorostenec Sigmy pálil z jedničky neomylně pod břevno. Dvacetiletý záložník zapisuje druhý gól v rozmezí deseti minut.
     
    82
    K velkému sprinterskému výkonu zavelel po lajně levý záložník Olomouce. Jeho osobní strážce jej stíhal marně, jenže hostující fotbalista ve finále akce předkopl balón až moc před sebe, následně ho dostihl až za postranní čárou.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka utkání. Čtyřbrankové vedení Třince plně odráží i dění na hřišti, rezerva Sigmy vzdorovala pouze úvodní půl hodinu.
     
    80
    Hodně fotbalistů se seskupilo v pokutovém území Sigmy. Centr ovšem mířil na přední tyč, kde stáli jen fotbalisté v modrých dresech, ti tak standardku přečkali bez úhony.
     
    79
    Další příležitost mají Třinečtí z rohového kopu. Přetažený pas Davida Gáče šel na zadní tyč, kde dezorientovaný levý bek raději poslal míč mimo hrací plochu.
     
    78
    Jiří Janoščin je při chuti. Poté, co jeden gól připravil, chtěl teď sám branku vstřelit, avšak v zakončení mu zabránil pozičně dobře postavený obránce.
     
    77
    Zápas je jednoznačně v režii Třince. Slezané znovu kombinují na obranné polovině soupeře a snaží se o završení populárního "bůra."
     
    76
    Matěj Weiss tentokráte zůstal pouze v roli diváka, když sledoval, jak hlavička útočníka po centru z pravé strany směřuje o několik čísel nad břevno.
     
    75
    Okamžitě po vstřelené brancenařídil hlavní rozhodčí menší přestávku na občerstvení. V tomto horkém počasí určitě přijde oběma týmům vhod.

    Milan Huppert

    Branky: 27. Puchel, 35. Barkov, 42. Cienciala, 73. Zlatohlávek, 83. Zlatohlávek, 88. Puchel


    FK Třinec: 1. poločas: Lapeš – Fareb, Neuer, Šuľa, Puchel – Omasta, Vaněk, Šípek, Cienciala – Akulinin – Barkov. 2. poločas: Weiss – Bolf, Samiec, Gáč, Janoščín – Hlúpik, Steinhübel, Weber, Puchel – Zlatohlávek – Lasota.
    SK Sigma Olomouc B: Trefil – Diblík (82. Twardzik), Kotouč (60. Bednár), David, Galus M. (65. Beňa) – Vybíral, Hausknecht, Grygar (85. Pavelka), Hapal (60. Fiala), Grečmal (32. Šidlík) – Baďura.
    Náhradníci: Twardzik, Bednár, Beňa, Pavelka, Fiala, Šidlík.
    thejrc.org