Brescia – Sampdoria 1:1 (kon.) | AC Milán – Cagliari 3:0 (kon.) | Atalanta BC – Inter 0:2 (kon.)
Juventus – AS Řím 1:3 (kon.) | Neapol – Lazio 3:1 (kon.)
konec
Brescia Calcio
1:1 (0:1)
UC Sampdoria
Sobota 01.08.2020, 18:00 • Stadio Mario Rigamonti, Brescia • Italská Serie A • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Tento víkend nám definitivně konči ligová sezona 2020, protože nás čeká poslední kola Serie A. V souboji o nic tak na sebe narazí již sestupující Brescia a zachráněná Sampdoria. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Brescia Calcio
    Pro Brescii je to dnes definitivně poslední zápas v Serii A minimálně pro následující dva roky, protože po loňském postupu okamžitě sestupuje zpět do druhé ligy. Dnešní domácí alespoň docílili toho, že neskončí poslední, protože právě dvacátý Spal na ně ztrácí už čtyři body, které tak v posledním duelu nezíská. Brescia se tak alespoň chce se Serií A rozloučit v dobrém, navíc drží šňůru třech prohraných zápasů v řadě, kterou by ráda zlomila. Postupně nestačila na Lecce, Parmu a Lazio. Do dnešního zápasu se Sampdorií tak domácí dají určitě všechny své zbývající síly.

    Poslední tři utkání
    Lazio vs. Brescia – 2:0
    Brescia vs. Parma – 1:2
    Lecce vs. Brescia – 3:1
     
    UC Sampdoria
    Sampdoria si zajistila udržení s předstihem, v posledních zápasech sezony to tak skoro vypadá, jakoby se vůbec nesnažila. Dnešní hosté jsou v tabulce na patnáctém místě, přičemž toto umístění si zajistili díky své nedávné vítězné jízdě, kdy dokázali vyhrát pět ze šesti zápasů. Od té doby ale zapsali tři porážky, které jí sice moc nemrzí, ale zejména fanoušky to rozhodně netěší. Sampdoria tak má poslední šanci na nápravu, navíc proti slabšímu soupeři. Jinak by zakončila ročník se čtyřzápasovou šňůrou porážek, o což asi určitě nestojí. Vyloučena není také remíza, ale tu Sampdoria nezaznamenal dobrý půlrok, takže je na ní opravdu malá pravděpodobnost.

    Poslední tři utkání
    Sampdoria vs. AC Milán – 1:4
    Juventus vs. Sampdoria – 2:0
    Sampdoria vs. Janov – 1:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Brescia Calcio: Andrenacci – Sabelli, Tonali, Gastaldello (C), Matějů – Zmrhal, Mangraviti, Dessena, Špalek – Torregrossa, Ayé.
    Náhradníci: Joronen, Ghezzi, Alfonso – Semprini, Ndoj, Cistana, Alfredo Donnarumma, Viviani.

    UC Sampdoria: Falcone – Depaoli, Jošida, Tonelli, Augello – Léris, Bertolacci, Vieira, Maroni – Gabbiadini – Quagliarella (C).
    Náhradníci: Audero – Linetty, G. Ramírez, Murru, Jankto, Thorsby, Rocha, Chabot, Askildsen, Colley, La Gumina, A. Ferrari.

    Rozhodčí: Fabbri – Raspollini, Saccenti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali domácí fotbalisté, kteří si poté jen tak přihrávají na své polovině. Do hry už se zapojil také Lorenzo Andrenacci.
     
    2
    Nakonec hru dobře rozhýbal Massimiliano Mangraviti, který následně našel v pokutovém území jednoho ze spoluhráčů, ale ten pod tlakem nedokázal zakončit.
     
    3
    S míčem už hraje také Sampdoria, které to směrem dopředu zkouší přes levou stranu. Tam však domácí dobře zahustili prostor, díky čemuž získali balón zpět.
     
    4
    Nyní hosté zkusili něco vymyslet pomocí dalekého nákopu za obranu, ale ten byl opravdu hodně daleký, protože skončil až za brankovou čárou.
     
    6
    Na obou stranách pozorujeme docela tvrdé zákroky. Nakonec to lépe dopadlo pro Sampdorii, která může od svého gólmana rozehrávat.
     
    7
    Manolo Gabbiadini dostal ideální pas za obranu, díky čemuž byl už před Lorenzem Andrenaccim, který se však protihráči vrhl pod nohy, přičemž trefil jen míč, kvůli čemuž ho útočník Sampdorie srazil jen na odkop.
     
    8
    Vzápětí hosté rozehráli také rohový kop, ale ten žádné nebezpečí nepřinesl. Míč však pořád drží na svých kopačkách a zase se přibližují k bráně.
     
    9
    Brescia také získává výhodu standardní situace. Ernesto Torregrossa z přímého kopu ale zakončoval jen do zdi, od které očekával, že vyskočí.
     
    10
    V první desetiminutovce jsme na nějakou větší šanci čekali marně. Pro oba celky je to ale poslední duel ročníku, takže by rozhodně mohly hrát trochu aktivněji.
     
    12
    Ronaldo Vieira byl při souboji až moc důrazný, takže se provinil útočným faulem, který ukončuje útočné snažení hostů.
     
    13
    Ernesto Torregrossa zůstal zapomenutý za soupeřící obranou, ale nejspíš byl v ofsajdu. Každopádně na prudký pas nedosáhl, takže Sampdoria bude vhazovat.
     
    14
    Gonzalo Maroni si našel prostor uprostřed pokutového území, kde s zpracoval centr a vypálil volejem, ale ten letěl jen vysoko nad horní tyčku.
     
    15
    Nikolas Špalek výborně zastavil soupeřící útok a následně podnikl výlet do útoku po levé postranní čáře, čímž nakoenc donutil Fabia Depaoliho k nedovolenému zákroku.
     
    16
    Po dlouhé době se hra konečně trochu uklidnila. Calcio totiž získala odkop pro svého brankáře, přičemž Lorenzo Andrenacci rozehrál nakrátko.
     
    17
    Sampdoria se však rychle dostala zpět do útočného fáze, ale z té zase nic nebylo, jelikož z pravé strany přišel opravdu tragický centrovaný míč.
     
    18
    Brescia se pokusila zahrozit z rychlého protiútoku. Do vápna nakonec poslal míč Stefano Sabelli, ale mířil jen do míst, kde byli připraveni bránící protihráči.
     
    19
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Lorenzo Tonelli, přichází Omar Colley.
     
    20
    Za námi je první dvacetiminutovka, která je z obou stran stále hodně opatrná. Ani jeden z týmů nechce ročník zakončit porážkou.
     
    22
    Hosté každým okamžikem navyšují držení míče. Směrem dopředu přitom vůbec nespěchají, jen tak si kopají do balónu poblíž půlící čáry.
     
    23
    Domácí však i další obranu zvládli víceméně bez problémů. Rozehrávka směrem dopředu ale opět nebyla vůbec dobrá, protože míč skončil jen u brankáře Wladimira Falconeho.
     
    24
    Manolo Gabbiadini si díky pěkné zasekávačce našel prostor k přihrávce před bránu, ale ta přes zahuštěnou oblast nemohla projít, protože letěla hned u země.
     
    25
    Penalta pro Sampdorii!
     
    26
    První problém pro Bresciu! Daniele Gastaldello nechtěl za žádnou cenu dopustit, aby jeho tým inkasoval, takže kousek před brankovou čárou zaskočil svého brankáře. Míč však vyrážel rukou, což hlavní sudí nepřehlédl, píská penaltu a navíc mu uděluje žlutou kartu.
     
    27
    I mistr tesař se někdy utne. Velezkušený Fabio Quagliarella sice zakončoval na stranu, kam brankář Lorenzo Andrenacci nešel, ale míč poslal jen vedle pravé tyče, což by se tak zkušenému borcovi stávat nemělo.
    27. Penalta
     
    30
    Domácí jsou po neproměněném pokutovém kopu soupeře nabuzení a samé si chtějí ujmout vedení. Rohový kop však hosté bez problémů odvrátili.
     
    31
    Brescia alespoň drží míč na svých kopačkách, přičemž opatrně hledá cestu skrz defenzivu soupeře. To je ale neskutečně obtížné.
     
    32
    Aleš Matějů v klidu nechá dojet odražený míč až za postranní čáru, aby mohl vhazovat. Ani s následným autem se nikam nežene.
     
    33
    Lorenzo Andrenacci poslal na Aleše Matějů docela těžký balón, ale ten si s ním poradil výborně, protože ho hlavou dokázal prodloužit na spoluhráče.
     
    35
    Domácí se nyní rozhodli vézt útok přes střed hřiště, což málem přineslo vytouženou branku! Jaromír Zmrhal díky tomu vypálil z hranice pokutového území, jeho ránu však zastavila tyčka!
    35. Střela Zmrhala skončila na tyči
     
    36
    Žlutou kartu dostává Ronaldo Vieira (UC Sampdoria).
     
    37
    Brescia se tentokrát postarala o nebezpečnou standardní situaci, kterou po centru zakončoval Nikolas Špalek. Wladimiro Falcone však udržel bezbrankový stav výborným zákrokem rukavicí!
     
    38
    Po rohovém kopu se o těžkou hlavičku pokusil Daniele Gastaldello. Do míče se sice trefil, ale ten skončil vysoko nad bránou. Nakonec se však ukázalo, že jeden z bránících hráčů ho tam srazil.
     
    39
    Brescia v samotném závěru poločasu soupeře pořádně svírá, ten se nemůže dostat ani ze své poloviny. Většinu chyb se tak snaží odčinit pomocí nedovolených zákroků, které však neuchází hlavnímu rozhodčímu.
     
    41
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Hosté se i přes svou pasivitu dostávají do vedení díky šťastnému odrazu! MEHDI LÉRIS totiž po přihrávce okamžitě vypálil z hranice vápna. Do jeho rány se ještě vložil Daniele Gastaldello, který balón nešťastně srazil přesně na druhou stranu od brankáře Lorenza Andrenacciho. Asistence: Tommaso Augello.
    41. Mehdi LÉRIS - 0:1
     
    44
    Hra se po úvodním gólu trochu uklidnila. Brescia se sice pokouší o vyrovnání, ale už má málo sil, takže se nemůže dostat přes půlící čáru. Sampdoria se tak bez problémů brání.
     
    45
    Hosté ještě mohou podniknout jedno útočné snažení, které však rychle končí kvůli nepřesné kombinaci. Mezitím pomalu vstupujeme do nastavení.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    Brescia rozehrává přímý kop téměř z pokutového území, od jeho hranice ho dělí pouhý metr. Tentokrát pálil Jaromír Zmrhal, ale ten se také trefil jen do zdi, od které se míč odrazil alespoň na roh.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:06.
     
    První půle nakonec končí těsným vítězstvím Sampdorie, které si to možná ani nezasloužila, ale měla větší štěstí. Většinu času se totiž hraje hodně vyrovnaně a oba celky už se mohly několikrát prosadit. Hostům se nakonec do sítě šťastně odrazila střela Mehdiho Lérise, díky které budou do druhého poločasu vstupovat v komfortnější pozici.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Brescia na nic nečeká a ihned se tlačí za vyrovnáním. První útok poločasu ale končí dříve než vůbec začal.
     
    48
    Penalta pro domácí!
     
    48
    Mohlo být vyrovnáno, a vzápětí může být zas! Florian Ayé se totiž po výborném pasu dostal až před Wladimira Falconeho, který však zatáhl za záchrannou brzdu a raději ho poslal k zemi. Píská se tedy pokutový kop a navíc vidí žlutý kartónek.
    48. Penaltový zákrok
     
    48
    Brescia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno a začínáme od nuly! ERNESTO TORREGROSSA si s penaltou poradil jako zkušený mazák, protože gólmana poslal pohledem doprava, zatímco míč nohou doleva.
    48. Ernesto TORREGROSSA - 1:1
     
    51
    Sampdoria se z inkasované branky rychle otřepala a chce zpět do vedení. Brescia je ale na koni, takže to má směrem dopředu opravdu těžké.
     
    52
    Hra musela být na chvíli přerušena kvůli ošetření jednoho z domácích hráčů, ten je ale nakonec v pořádku, takže vzápětí může rozehrávat Lorenzo Andrenacci.
     
    53
    Nikolas Špalek má spoustu prostoru na levé straně, avšak s míčem moc dlouho váhal, takže ho hosté dokázali zavčas zahustit.
     
    54
    Lorenzo Andrenacci se opět zapojuje do rozehrávky svého týmu, i když míč kopl jen k nejbližšímu spoluhráči. O nákop se postaral právě on, ale dalšího hráče v modrém už nenašel.
     
    56
    Sampdoria po dlouhé době rozehrává roh, ze kterého přišlo i zakončení, ale to mířilo přímo do středu brány, kde byl připravený domácí brankář.
     
    57
    Brescia se po dlouhé době usazuje s míčem na útočné polovině, kde ale nakonec přišel jen nepřesný vzdušný pas, po kterém se hosté osvobozují.
     
    58
    Střídání v týmu Brescia Calcio: ze hřiště odchází Nikolas Špalek, přichází Emanuele Ndoj.
     
    59
    Střídání v týmu Brescia Calcio: ze hřiště odchází Daniele Gastaldello, přichází Alessandro Semprini.
     
    60
    Vstupujeme do posledních třiceti minut zápasu, které by měly být rozhodující. Uvidíme ale, pokud nebude platit aktuální stav i po závěrečném hvizdu.
     
    61
    Wladimiro Falcone s rozehrávkou nikam nespěchá, spíše ale přemýšlel, jak to vůbec rozehraje. Míč nakonec poslal dlouhým nákopem až na druhou polovinu hřiště, kde ale nenašel žádného spoluhráče.
     
    62
    Do hry se zapojil také druhý gólman na hrací ploše, který si bez problémů počíhal na nepřesný soupeřící nákop za obranu. Míč následně odkopává daleka dopředu.
     
    63
    Omar Colley opravdu hodně přetáhl centr. Ten sice nakonec skončil u jeho spoluhráče, který se pokusil i zakončení, ale z takové pozice nebyl pro domácí branku vůbec nebezpečný.
     
    65
    Útok Sampdorie končí kvůli dalšímu útočnému faulu, po kterém se navíc Alessandro Semprini svíjí v bolestech. Nakonec to zvládne bez ošetření a v zápase bude pokračovat.
     
    67
    Fabio Quagliarella si individuálně našel střeleckou pozici, a to když mezi třemi hráči zasekl a vypálil pravačkou. Jeho ránu však jeden ze soupeřů zpomalil, což znamenalo snadný zákrok pro Lorenza Andrenacciho.
     
    68
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Gonzalo Maroni, přichází Jakub Jankto.
     
    68
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Mehdi Léris, přichází Karol Linetty.
     
    68
    Střídání v týmu Brescia Calcio: ze hřiště odchází Florian Ayé, přichází Alfredo Donnarumma.
     
    69
    Brescia si na dalším útoku nedala moc záležet, kvůli čemuž docela rychle přišla o míč. Díky dobrému napadání ho však bleskově získala zpět.
     
    70
    Ernesto Torregrossa dostal výborný centr do šestnáctky a předvedl ještě lepší zakončení hlavou, jenže byl v ofsajdu, kvůli čemuž nemůže být branka uznána!
     
    71
    Na programu je poslední cooling break, kde mohou trenéři svým svěřencům zadat poslední pokyny.
     
    72
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Andrea Bertolacci, přichází Kristoffer Askildsen.
     
    72
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Ronaldo Vieira, přichází Morten Thorsby.
     
    74
    Fabio Quagliarella se stále snaží napravit svou nevyužitou penaltu, ale Lorenzo Andrenacci mu vždy řekne ne. Nyní kryje jeho další ránu, i když tentokrát to byla jedna z těch slabších.
     
    75
    Sampdoria si po autu klidně přihraje dozadu, stále nikam moc nespěchá, i když by určitě rádo zakončila sezonu výhrou.
     
    76
    Další nákop domácímu brankáři nadělal pořádné problémy, protože po zákroku vůbec nevěděl, kde má míč. Nakonec mu pomohli jeho obránci, který balón uklidili mimo nebezpečnou zónu.
     
    77
    Jaromír Zmrhal mohl být hrdinou Brescie, ale svou hlavičkou trefuje jen brankovou konstrukci!
     
    78
    Střídání v týmu Brescia Calcio: ze hřiště odchází Alfredo Donnarumma, přichází Mattia Viviani.
     
    79
    Domácí začínají být v závěrečných minutách o něco aktivnější. Nyní drží míč na své polovině a opatrně rozbíhají další útočnou akci.
     
    80
    Wladimiro Falcone nakonec musel zasahovat, i když míč pouze odkopl co nejdál od své brány, aby se nevystavoval pod zbytečný tlak.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Kristoffer Askildsen (UC Sampdoria).
     
    82
    Emanuele Ndoj měl díky dobrému odrazu spoustu prostoru ve středu hřiště, ale ten využil jen k přihrávce do kraje. Tam už jeho spoluhráč o balón okamžitě přišel.
     
    83
    Tommaso Augello asi prožívá velkou bolest, nejspíš chytil křeč. Zápas bude muset každopádně dohrát, jelikož hosté už nemohou střídat, všechny své možnosti vyčerpali.
     
    84
    Levý bek Sampdorie prozatím odchází za postranní čáru, kde nejspíš chvíli zůstane. Hosté tak nějakou dobu budou hrát v deseti.
     
    86
    Jaromír Zmrhal jen tak tak doběhl přihrávku Emanuela Ndoje, takže centroval téměř z brankové čáry, podle čehož pas vypadal. Míč totiž skončil přímo v náruči Wladimira Falconeho.
     
    87
    Hosté obrana zvládají víceméně bez problémů, ale stále tak trochu myslí na výhru, o kterou se rozhodně chtějí pokusit. Také Brescia má však svou defenzivu velmi pevnou.
     
    88
    Mattia Viviani docela tvrdě zašlápl protihráče, což znamená nadějný přímý kop. Ten si bere na starost Manolo Gabbiadini, který sice v pokutovém území nachází spoluhráče, ale ten míří nepřesně.
     
    90
    Domácí se rychle přesouvají do útoku, kde okamžitě zkusil štěstí z hranice vápna Ernesto Torregrossa, ale ten mířil opravdu hodně nepřesně.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+2
    Kristoffer Askildsen během necelých deseti minut vidí dvě žluté karty, vzápětí tedy i tu červenou! Nor zezadu úplně zbytečně podsekl Stefana Sabelliho, za což nemohl čekat nic jiného než kartu žluté barvy.
    90+2. Červená karta po 2. žluté
     
    90+3
    Brescia ještě má výhodu přímého kopu, ale střelu zase zastavuje teď, která sráží míč opět na rohový kop.
     
    90+5
    Oba týmy si už užívají poslední minuty této sezony. Přesné trefy se tak už téměř určitě nedočkáme.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je za námi a určitě nám nenabídlo žádnou světobornou podívanou. Oba celky si poslední zápas sezony víceméně užívaly, Brescia navíc pro minimálně následující dva roky odehrála poslední utkání v Serii A. Dnešní duel byl jinak velmi vyrovnaný. Sampdoria v první půli dominovala, kdy si vybojovala penaltu, ale tu nedokázala využít. V závěru první půle se však i přesto prosadil Mehdi Léris. Brescia však hned na začátku druhého poločasu také nalezla pokutový kop, který bez váhání využila, čímž vyrovnala na 1:1. Tento stav poté vydržel až do konce, takže si oba týmy připisují po jednom bodu, i když už tyto body nic neznamenají.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:16.
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Všem fotbalovým fanouškům děkuji za pozornost a budu se na Vás těšit u dalšího ročníku Serie A. (20:03:45)

    Lukáš Mihal

    Branky: 48. Torregrossa (pen.) – 41. Léris (Augello)

    Karty:   26. Gastaldello (BCC) – 36. Vieira (SMD), 48. Falcone (SMD), 81. Askildsen (SMD)   90+2. Askildsen (SMD)

    Neproměněná penalta: 27. Quagliarella (SMD), mimo


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:16.
    Brescia Calcio: Andrenacci – Sabelli, Tonali, Gastaldello (C) (59. Semprini), Matějů – Zmrhal, Mangraviti, Dessena, Špalek (58. Ndoj) – Torregrossa, Ayé (68. Alfredo Donnarumma, 78. Viviani).
    Náhradníci: Joronen, Ghezzi, Alfonso – Semprini, Ndoj, Cistana, Alfredo Donnarumma, Viviani.

    UC Sampdoria: Falcone – Depaoli, Jošida, Tonelli (19. Colley), Augello – Léris (68. Linetty), Bertolacci (72. Askildsen), Vieira (72. Thorsby), Maroni (68. Jankto) – Gabbiadini – Quagliarella (C).
    Náhradníci: Audero – Linetty, G. Ramírez, Murru, Jankto, Thorsby, Rocha, Chabot, Askildsen, Colley, La Gumina, A. Ferrari.

    Rozhodčí: Fabbri – Raspollini, Saccenti
    thejrc.org