Spal – Fiorentina 1:3 (kon.) | Bologna – Turín 1:1 (kon.) | Janov – Hellas Verona 3:0 (kon.)
Lecce – Parma 3:4 (kon.) | Sassuolo – Udinese 0:1 (kon.)
konec
Spal
1:3 (1:1)
ACF Fiorentina
Neděle 02.08.2020, 18:00 • Venue Stadio Paolo Mazza (Ferrara) • Italská Serie A • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu osmatřicáté, tedy poslední kolo italské Serie A a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Spal a ACF Fiorentina.
     
    Spal

    Fotbalisté dnes domácího Spalu jsou v tabulce na posledním dvacátém místě se ziskem dvaceti bodů a na této pozici už zůstanou po konci tohoto utkání a zároveň mají jistotu, že si v příštím ročníku zahrají jen Serii B, čili druhou italskou ligu. Se Serií A se tedy definitivně rozloučí v duelu s Fiorentinou. V posledním odehraném duelu nestačil Spal na Veronu, která doma zvítězila přesvědčivě 3:0. Dnes by se hráči Spalu chtěli s nejvyšší italskou soutěží rozloučit vítězně, ale nic lehkého jeho hráče nečeká.
     
    ACF Fiorentina

    To hosté z Fiorentiny jsou na desáté pozici a jsou tak v klidném středu tabulky. Nemuseli tedy řešit žádné záchranářské problémy a sezónu tak už jen v klidu dohrávají. Na své konto dosud zapsali šestačtyřicet bodů a mohou už začít střádat plány na nový ročník Serie A. Hráčům Fiorentiny se v posledním kole dařilo, doma totiž zvítězili 4:0 nad Bolognou a i dnes by rádi ještě bodovali, aby restartovanou ligu zakončili úspěšně.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemné měření sil se odehrálo v lednu a úspěšnější byla Fiorentina, která zvítězila doma těsně 1:0. Spal tak má svému soupeři rozhodně co vracet.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání odehraje bez diváků.
     
    Úvodní sestavy:

    Spal: Thiam – Bonifazi, Tomović, Vicari (C), D'Alessandro – Bryan Dabo, Fáris, Murgia, Valoti – Missiroli, Cuéllar.
    Náhradníci: Meneghetti, Letica – Salamon, Felipe, Cionek, Kryeziu, Espeto, Tunjov, Valdifiori, Horváth, L. Castro, Di Francesco.

    ACF Fiorentina: Terracciano – Milenković, Venuti, Ceccherini, Lirola – Agudelo, Pulgar, Duncan, Igor – Vlahović, Chiesa (C).
    Náhradníci: Drągowski, Brancolini – M. Cáceres, Pezzella, Terzić, Dalbert, Dalle Mura, Benassi, Badelj, Cutrone, Sottil, Kouamé.

    Rozhodčí: Prontera – Robilotta, Sechi.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zahráli domácí fotbalisté a půjdou tak do útoku jako první.
     
    1
    Hosté ale okamžitě hru otočili a slibnou přihrávku pak poslal na nabíhajícího spoluhráče Dušan Vlahović, avšak nakonec se k míči nedostal.
     
    2
    Znovu jsou u míče hráči Fiorentiny a míří s ním podél levé postranní čáry do blízkosti branky Demby Thiama.
     
    4
    Francesco Vicari si nevedl špatně a na branku hostů vyslal pokus, který ale dostal do bezpečí Terracciano a následuje odkop od jeho branky.
     
    6
    Domácí nyní ztratili balon a s ním se pak na polovinu Spalu dostali hosté, pokus Federica Chiesy, jenž mířil k bližší tyči, pokryl Demba Thiam a notně svůj tým podržel.
    6. Chiesova pěkná poziční střela
     
    8
    Hosté opět útočí, předchozí akce jim vlila krev do žil a na pozoru se musela mít nejen obrana Spalu, ale také opět brankář Demba Thiam.
     
    9
    Po další střele hostů musel zakročit Demba Thiam a připsal další zákrok na své statistické konto. Poté odkopl balon daleko a útočí tedy Spal.
     
    10
    Pietro Terracciano si však poradil s nepříliš prudkou ranou z kopačky Bryana Daba.
     
    12
    Po další nepřesné akci Spalu má balon zpět Fiorentina a z vlastní poloviny tak pomalu přenáší hru opět před branku soupeře.
     
    14
    Zatím není k vidění příliš atraktivní fotbal. Vinou je poslední kolo, ve kterém ani jednomu týmu už vůbec o nic nejde.
     
    14
    Marco D'Alessandro se teď dostal k dobré střele z hranice velkého vápna, ale tu obrana Fiorentiny srazila na rohový kop.
     
    15
    U míče domácí zůstanou, i když jejich standardní situace nedopadla dobře. Hosté poté zakopli míč za postranní čáru a je tu ještě autové vhazování pro Marca D'Alessandra.
     
    16
    Federico Ceccherini zablokoval pokus Fárise a o chvilku později pak Fáris orazítkoval břevno hostující brány.
     
    18
    Alfred Duncan převzal přihrávku od Dušana Vlahoviće a pálil na domácí branku, ovšem jeho pokus se nevešel mezi tři tyče.
     
    19
    Lorenzo Venuti dostal přihrávku na pravou stranu, táhl akci a zblízka pak střílel Federico Chiesa, kapitán Fiorentiny však míč poslal jen mimo tři tyče.
     
    20
    Igor se prosmýkl obraně soupeře a hned zakončil, ale balon byl sražen do bezpečí. Nicméně jsou u něho hosté zpět a opět útočí.
     
    21
    Od svého brankáře jdou do akce hráči Spalu, ale zatím se jim nedaří dostat se na polovinu hostující Fiorentiny.
     
    23
    Hosté vybojovali rohový kop, po něm ale branku domácích vůbec neohrozili. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    25
    Nepřesný nákop na levou stranu od Venutiho a balon končí v zámezí. Autové vhazování pro domácí Spal.
     
    26
    Následuje krátká pauza na občerstvení hráčů.
     
    28
    Hra pokračuje dále, míč mají ve své moci domácí hráči a od své brány ho odkopne Demba Thiam.
     
    30
    Půl hodiny hry je za námi a stále jsme se nedočkali úvodní branky. K vidění byla jedna větší šance hostů, kterou zastavil domácí brankář. Od té chvíle se ale nic podstatného na hřišti nedělo.
     
    30
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zřejmě přivolala a nyní se už skóre mění. Chiesa přistrčil balon nabíhajícímu ALFREDU DUNCANOVI, který poté z levé strany v pokutovém území poslal míč k bližší tyči, od které se míč odrazil a skončil za zády domácího brankáře – 0:1. Asistence: Federico Chiesa.
    30. Alfred DUNCAN - 0:1
     
    32
    Dušan Vlahović poslal míč do pokutového území, ten však k adresátovi nedostal.
     
    34
    Jeden z domácích hráčů je na hrací ploše a bude muset být ošetřen. Chvilku se tedy nebude hrát.
     
    35
    Federico Chiesa naservíroval míč pro Lorenza Venutiho, ale obrana Spalu dokázala zakročit a jeho pokus zastavila dobrým obranným zákrokem.
     
    36
    Hosté jsou nyní o dost aktivnější a tlačí se opět před branku Spalu. Venuti centroval míč k zadní tyči, ale tam se jeho spoluhráč nedostal k zakončení.
     
    37
    Nyní už musel jít do zákroku Demba Thiem, jenž do rukavic ukryl jedovatý pokus z kopačky Kevina Agudela.
     
    38
    Následoval odkop od domácí branky a na druhé straně vybojovali volný přímý kop hráči Spalu, ale tuto standardní situaci nezahráli vůbec dobře.
     
    39
    Spal právě vstřelil branku!
    To ale domácí nemuselo mrzet, o chvíli později už udeřili a je vyrovnáno. Valoti, ač byl otravován soupeři, dostal míč do pokutového území, poslal ho MARCU D'ALESSANDROVI, jenž poté z voleje trefil krásně balon k protější tyči – 1:1. Začíná se znovu od začátku. Asistence: Mattia Valoti.
    39. Marco D'ALESSANDRO - 1:1
     
    40
    Dva rychlé góly fotbalu prospěly, oba celky zrychlily hru a už je k vidění více útočných akcí a i menších šancí.
     
    42
    Marco D'Alessandro se pokusil přesprintovat Milenkoviće, ale to se mu nepovedlo. Hostující obránce měl přehled a míč srazil do bezpečí. Domácí zahrají rohový kop.
     
    43
    Na centr si naběhl Alessandro Murgia, ale jeho střela pravačkou skončila jen na brankáři Fiorentiny.
     
    44
    Domácí se dostali na polovinu Fiorentiny, ale tentokráte si obrana akci soupeře pohlídala a nedovolila hráčům Spalu jakékoli zakončení.
     
    45
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    45+1
    Muhammad Fáris centroval dobrý balon do pokutového území, ale na něj si jako první naskočil Pietro Terracciano a tuto přihrávku domácích zneškodnil.
     
    45+2
    Domácí Fáris zatáhl zezadu za dres soupeře a sudí velmi rychle tahá ze své kapsičky první žlutou kartu zápasu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas posledního duelu této sezóny v italské lize je za námi. V něm se nejprve nehrál pohledný fotbal, až první branka hostů tomu pomohla. Netrvalo dlouho a bylo i vyrovnáno, takže se začínalo znovu od začátku. Oba celky poté přidaly na pohybu a možná se ještě máme na co těšit. Druhý poločas začne přibližně v 19:05.
     
    Střely na branku: 3 – 4
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Oba týmy vstoupily do druhého poločasu beze změn, oba trenéři tak zatím nesáhli k tomu, aby poslali na hrací plochu čerstvé síly.
     
    48
    Domácí sebrali soupeři balon a po levé straně si to štrádovali na hostující část, ale nijak zvlášť branku Fiorentiny neohrozili.
     
    49
    Hosté zahrávali rohový kop, po něm se pak chtěl dostat ke střele Federico Ceccherini, ale domácí hráč zakročil a poslal míč znovu za zadní čáru. Je z toho tedy další rohový kop.
     
    50
    Dobrý centr na pravou stranu sklepl kopačkou Dušan Vlahović, ale jeho pokus šel jen vedle levé tyče z pohledu domácího brankáře Thiama.
     
    53
    Valotiho střelu zneškodnil Pietro Terracciano a poté míč okamžitě poslal zpět na kopačky spoluhráčů, kteří pádí na druhou stranu.
     
    54
    Federico Chiesa posílal míč do pokutového území, tam se pak ke střele hlavou dostal Dušan Vlahović, ale jeho zakončení se nevešlo mezi tři domácí tyče.
     
    55
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Kevin Agudelo, přichází Christian Kouamé.
     
    56
    Centr z pravé strany, který mířil do pokutového území Spalu zastavil Kevin Bonifazi, jenž balon odkopl do bezpečí a mimo ohrožení Thiamovy branky.
     
    57
    Pietro Terracciano odkopl míč od své branky a poslal tak své spoluhráče do další útočné akce.
     
    58
    Christian Kouamé si naběhl do zajímavé střelecké pozice, v pokutovém území se však novic na hřišti nedokázal prosadit a balon bere Demba Thiam.
     
    59
    Igor zasekl uprostřed hřiště míč a posté ho poslal dále na nabíhajícího spoluhráče, ale Dušan Vlahović ho dobře nezpracoval. Rázem je po slibné akci Fiorentiny.
     
    60
    Hodina hry je minulostí, stále se skóre dále nepohnulo a na obou stranách tak svítí jednička.
     
    61
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Jaume Cuéllar, přichází Krisztofer Horváth.
     
    62
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Alessandro Murgia, přichází Espeto.
     
    64
    Espeto se hned zapojil do hry a na levé straně poslal centr do pokutového území, ale ten adresáta v podobě Tomoviće nenašel.
     
    65
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Dušan Vlahović, přichází Patrick Cutrone.
     
    66
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Lorenzo Venuti, přichází Riccardo Sottil.
     
    67
    Nebezpečný volný přímý kop zahrávali hosté. Erick Pulgar ale trefil jen připravenou zeď. Míč se ale odrazil k Milenkovićovi, jenž pálil na Thiama a obrana Spalu poslal míč na rohový kop.
     
    69
    Igor na poslední chvíli srazil přihrávku od zadní čáry, kterou posílal Francesco Vicari a je z toho rohový kop pro Spal.
     
    70
    Z této standardní situace nebylo nic a následoval jen odkop od branky Pietra Terracciana.
     
    71
    Francesco Vicari nyní odhlavičkoval pokus hostujícího hráče a pro změnu je to roh pro Fiorentinu.
     
    71
    Poté se v brankovišti Spalu nadvakrát hosté neprosadili, při druhé střele dobře zakročil Demba Thiam a svůj tým podržel.
     
    72
    Na řadě je další občerstvovací pauza.
     
    74
    Hra pokračuje dále a u míče jsou hosté, kteří se dostávají na polovinu Spalu.
     
    75
    Igor dostal do rohu velkého vápna přihrávku a chtěl hned střílet, ale proti byl obránce Spalu Francesco Vicari, jenž nic takového nedovolil.
     
    77
    Mattia Valoti byl ošetřován, zřejmě utrpěl nějakou křeč v noze. Nyní už zase hra pokračuje a autové vhazování zahrají hosté.
     
    78
    Krisztofer Horváth vyslal příliš prudkou střelu směrem na hostující branku a míč pak zaletěl jen hodně vysoko nad ní. Odkop od své branky tak provede Pietro Terracciano.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, stav je stále nerozhodný. Zatím to vypadá, že se v posledním duelu sezóny oba celky rozejdou smírně. Ještě ale určitě nepředbíhejme.
     
    80
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Muhammad Fáris, přichází Federico Di Francesco.
     
    80
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Mattia Valoti, přichází Bartosz Salamon.
     
    82
    Z volného přímého kopu se míč snesl do pokutového území, kde ho ale do bezpečí odhlavičkoval domácí obránce a hosté se tedy nedostali k žádné střele.
     
    84
    Marco D'Alessandro podklouzl a s bolestivou grimasou se ocitl na hrací ploše. Zatím ale ve hře pokračuje, uvidíme, zda zápas dohraje, nebo bude v závěru ještě vystřídán.
     
    85
    Hra je nyní uprostřed hřiště, ani jeden celek se už příliš nikam nežene.
     
    86
    Riccardo Sottil se napřáhl ke střele a pálil jen vysoko nad branku Spalu. Následuje tak pouze odkop od ní, který provede Demba Thiam.
     
    86
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Marco D'Alessandro, přichází Georgi Tunjov.
     
    87
    Kevin Bonifazi se dostal k zajímavé střele, kterou ohrozil hostující branku, ale Pietro Terracciano zakročil a podržel svůj tým.
     
    89
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    A na druhé straně se trefují hosté. Střídající CHRISTIAN KOUAMÉ si naskočil na míč od rohového kopu a poté hlavou zakončil ke vzdálenější tyči – 1:2. Fiorentina tak strhává vedení na svou stranu. Asistence: Erick Pulgar.
    89. Christian KOUAMÉ - 1:2
     
    90
    Nastavovat se bude ještě pět minut navíc.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Federico Chiesa (ACF Fiorentina).
     
    90+3
    Penalta pro hosty!
     
    90+4
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    V pokutovém území byl faulován hostující Chiaso a sudí nařídil pokutový kop. Na jeho značku si míč postavil ERICK PULGAR, několikrát si zadupal nohama a poté zakončil do protipohybu Thiamy a zakončil k tyči – 1:3.
    90+4. Erick PULGAR - 1:3
     
    90+5
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Alfred Duncan, přichází Aleksa Terzić.
     
    90+5
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Federico Chiesa, přichází Christian Dalle Mura.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Nakonec hosté v závěru zápasu dvakrát udeřili a vítězí 3:1 a stanovili tak poslední tečku v této sezóně. Smutná je pro domácí Spal, protože jeho fotbalisté vědí, že sestupují do Serie B.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:11. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:14.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání odehrálo bez diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (19:59:56)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 39. D'Alessandro (Valoti) – 30. Duncan (Chiesa), 89. Kouamé (Pulgar), 90+4. Pulgar (pen.)

    Karty:   45+2. Fáris (SPAL) – 90+2. Chiesa (FIO)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:11. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:14.
    Spal: Thiam – Bonifazi, Tomović, Vicari (C), D'Alessandro (86. Tunjov) – Bryan Dabo, Fáris (80. Di Francesco), Murgia (62. Espeto), Valoti (80. Salamon) – Missiroli, Cuéllar (61. Horváth).
    Náhradníci: Meneghetti, Letica – Salamon, Felipe, Cionek, Kryeziu, Espeto, Tunjov, Valdifiori, Horváth, L. Castro, Di Francesco.

    ACF Fiorentina: Terracciano – Milenković, Venuti (66. Sottil), Ceccherini, Lirola – Agudelo (55. Kouamé), Pulgar, Duncan (90+5. Terzić), Igor – Vlahović (65. Cutrone), Chiesa (C) (90+5. Dalle Mura).
    Náhradníci: Drągowski, Brancolini – M. Cáceres, Pezzella, Terzić, Dalbert, Dalle Mura, Benassi, Badelj, Cutrone, Sottil, Kouamé.

    Rozhodčí: Prontera – Robilotta, Sechi
    thejrc.org