Colorado – St. Louis 2:1 (kon.) | Toronto – Columbus 0:2 (kon.) | Vancouver – Minnesota 0:3 (kon.)
Carolina – NY Rangers 4:1 (kon.) | Calgary – Winnipeg 2:3 (kon.) | Tampa – Washington 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Toronto Maple Leafs
0:2 (0:0, 0:0, 0:2) Stav série: 0:1
Columbus Blue Jackets
Pondělí 03.08.2020, 02:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Srdečně vítám všechny příznivce toho nejlepšího hokeje u sledování textového přenosu z duelu předkola play-off NHL, ve kterém Toronto Maple Leafs změří síly s Columbusem Blue Jackets. Tak si to nenechte ujít!
     
    Ačkoliv se samozřejmě hraje bez diváků, Maple Leafs budou mít po celou dobu série výhodu domácího prostředí, jelikož všechny týmy Východní konference hrají své zápasy právě v Torontu. Tato série bude extrémně zajímavá už z toho důvodu, že oba týmy vyznávají zcela odlišné styly: Toronto se spoléhá na útočný hokej a krásné akce hráčů jako Auston Matthews, Mitch Marner či John Tavares, naopak Columbus hraje ze zabezpečené obrany a především v této sezóně, kdy Blue Jackets trápila početná maarodka, v zápasech svěřenců Johna Tortorelly mnoho gólů nepadalo.

    Pro Blue Jackets je už samotný postup do předkola úspěchem, loni v létě totiž přišli o své opory Sergeje Bobrovského, Artěmije Panarina či Matta Duchenea. Navíc je letos trápila početná marodka, a tak se vůdčí role ujali nepříliš zkušení borci jako Pierre-Luc Dubois, Patrick Bjorkstrand či ruský import Vladislav Gavrikov. Jádro týmu kolem Nicka Foligna, Setha Jonese, Zacha Werenskiho či Cama Atkinsona dále museli doplnit hráči z farmy v Clevelandu, například Nathan Gerbe, Kevin Stenlund, Andrew Peeke a jiní.

    Před uzávěrkou přestupů tak generální manažer Jackets Jarmo Kekäläinen žádné velké změny nedělal (snad s výjimkou výměny Sonnyho Milana do Anaheimu za Devina Shorea), naopak Toronto posílilo své slabiny: post brankářské dvojky nově obsadil z LA získaný Jack Campbell, důraz pak nově dodává Kyle Clifford.

    Vzájemné zápasy Toronta a Columbusu byly v této sezóně vyrovnané a v obou případech se radoval hostující celek: Toronto vyhrálo v Columbusu 4:1, Blue Jackets na kanadském ledě naopak 4:3.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Muzzin, Holl, Rielly (A), Ceci, Dermott, Barrie – W. Nylander, Matthews (A), Hyman – I. Michejev, Tavares (C), Marner – Robertson, Kerfoot, Kapanen – Clifford, F. Gauthier, Spezza.

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – Werenski, S. Jones (A), Gavrikov, D. Savard, R. Murray, Kukan – Texier, Dubois, Bjorkstrand – N. Foligno (C), Wennberg, Atkinson – Nyquist, Jenner (A), Foudy – Robinson, Riley Nash, Bemström.

    Rozhodčí: Rehman, Pollock – Brisebois, Cormier.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Úvodní vhazování jde ve prospěch Leafs, ale ti poté pokazili rozehrávku, takže se musí bránit prvnímu tlaku soupeře, který zakončil střelou Oliver Bjorkstrand, ale ten trefil jen prvního protihráče před sebou.
     
    00:58
    O přesnou střelu se nyní pokusil také Cam Atkinson, který pálil ihned po přechodu modré čáry, podle čehož i rána vypadala. Skončila totiž až na zadním hrazení.
     
    01:20
    Columbus ovládl i první buly v útočné třetině, kde ale následně nedostává od soupeře ani centimetr ledu, takže o kotouč musí bojovat u mantinelů.
     
    01:50
    Toronto to nakonec vzadu zvládlo a první útočné snažení může zakládat Morgan Rielly, který nakonec dopředu nahodil.
     
    02:19
    Nepřesná přihrávka jednoho z hráčů Blue Jackets končí až na zakázaném uvolnění, hra se tak vrací před Joonase Korpisala.
     
    02:54
    Nyní se o založení útoku pokusil nejproduktivnější hráč Toronta Auston Matthews, ale ten se dostal jenom do ofsajdové pozice.
     
    03:23
    Maple Leafs se i přesto dokázali usadit v útoku, kde ale nevymysleli nic nebezpečnějšího než nahození od modré čáry, které se navíc ani nedostalo ke gólmanovi.
     
    03:59
    Ilja Michejev šikovně uvolnil na středu útočné třetiny Johna Tavarese, který okamžitě pálil, ale jeho střela švihem skončila jen na nejbližším bránícím hráči.
     
    04:38
    Dlouho se hraje bez přerušení, což rozhodně více vyhovuje domácím hokejistům, který tráví většinu času s kotoučem, ale stále nevymysleli střelu mezi tři tyče.
     
    05:31
    Columbus se díky aktivnímu napadání dostal do další šance, ze které nakonec nic nebylo, avšak vzápětí vypálil z dálky Pierre-Luc Dubois, který Frederiku Andersenovi nadělal pořádné starosti.
     
    06:24
    Hra se nyní úplně převrátila. Hosté se pevně drží v útočném pásmu, kde soupeře pomalu dostávají pod tlak, i když nakonec se to nepovedlo, protože se soupeře osvobodil.
     
    07:07
    Jason Spezza vyváží puk až k soupeřící bráně, kam nakonec kotouč jen nahodil, protože potřeboval vystřídat.
     
    07:49
    Toronto uklidňuje hru za vlastní klecí. Následný přechod přes střední pásmo se i docela povedl, ale útočnou akci nakonec zastavil čárový sudí, který odpískal ofsajd.
     
    08:18
    Alexandre Texier to také zkusil ihned po přechodu modré čáry, ale tyto střely si Frederik Andersen i nadále bez problémů hlídá.
     
    08:49
    Muzzinova rána se před bránou ještě několikrát odrazila, ale gólman Columbusu si i přesto dokázal najít kotouč a bleskově ho schoval do své rukavice.
     
    09:08
    Jackets obranu zvládli a ihned směřovali do přečíslení, avšak Nick Foligno moc dlouho váhal, takže ho o něj nakonec obral jeden z obránců.
     
    09:55
    Dánský gólman chytře pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, díky čemuž se dostali až do útočného pásma, kde však už nezvládli souboj za bránou.
     
    10:31
    Zach Werenski se prezentoval opravdu tvrdou dělovkou, ale na tu měl Frederik Andersen skvělý výhled, takže vytáhl docela bezproblémový zákrok lapačkou.
     
    10:47
    William Nylander si na útočné modré čáře zpracoval náročný pas rukavicí, načež uvolnil jednoho ze svých spoluhráčů, ale ten už nestačil vypálit.
     
    11:16
    Z rychlého protiútoku naopak zahrozil Pierre-Luc Dubois, který už dotahoval bekhendový blafák, na poslední chvíli však Frederik Andersen vytáhl svou vyrážečku!
     
    11:57
    Hraje se v opravdu rychlém tempu, hra se skoro vůbec nepřerušuje. To vyhovuje oběma celkům, které se tlačí do jedné šance za druhou.
     
    12:28
    Morgan Rielly zkusil překvapit soupeřícího gólmana ránou bez přípravy od hrazení, ale Joonas Korpisalo potvrdil svou pozornost jistým zákrokem.
     
    13:07
    Maple Leafs se usadili v útočném pásmu, kde se sestavili do svého typického rozestavení, ale překombinovali to, kvůli čemuž nakonec ani nevystřelili.
     
    13:38
    Columbus se nakonec osvobozuje pomocí čistého vyhození, po kterém střídá. Svou pětici na ledové ploše mění také Toronto.
     
    14:08
    Oliver Bjorkstrand vystihl soupeřící nepovedenou přihrávku, ale stejně se mu nepovedla také následná rána, která zaletěla až do pravého rohu pásma.
     
    14:34
    Travis Dermott měl spoustu prostoru ke střele příklepem, čehož také využil. Mířil k protější tyči, ale od betonu brankáře se kotouč odrazil zpět k němu. Puk tak vrátil zpět do ohně před bránu, kde však opět Joonas Korpisalo dokázal vyřešit.
     
    14:53
    Joonas Korpisalo se střetl se svým spoluhráčem, kvůli čemuž se vůbec nesoustředil na nahození Jakea Muzzina, naštěstí pro něj však neletělo mezi tři tyče.
     
    15:25
    Utkání zatím jednoznačně dominují gólmani. Další zásah si připsal Frederik Andersen, který bez problémů kryje další dalekonosnou ránu.
     
    15:48
    Kasperi Kapanen byl po přihrávce v úniku, avšak neměl dostatečnou rychlost, kvůli čemuž ho dostihl soupeř, takže domácí forvard musel zastavit. Následně se pokusil o zakončení, ale kotouč mu sjel z hole, kvůli čemuž nakonec ani nevystřelil.
     
    16:37
    Zach Werenski nahazuje kotouč do útočné třetiny, ale ten se od mantinelů odráží zpět do středního pásma, kde ho nakonec ukořistili hokejisté Toronta.
     
    17:11
    Travis Dermott odehrál kotouč a následně schytal tvrdý hit, kvůli kterému ztratil helmu. Nic nebezpečného to však nebylo, takže přesně takové střety chceme vidět!
     
    17:21
    Z rychlého protiútoku se k opravdu nebezpečnému zakončení dostal Auston Matthews, jehož rána se dokonce otřela o brankovou konstrukci!
     
    17:37
    Z rychlé protiakce také pořádně zahrozil Columbus, konkrétně pálil Zach Werenski, který chtěl Frederika Andersena zaskočit prudkou střelou k bližší tyči, ale trefil se jen přímo do ní!
     
    18:08
    Nicholas Robertson při souboji s dvěma protihráči přišel o kotouč, ale nakonec toho nemusí ani moc litovat, jelikož Gustav Nyquist ho následně poslal až na zakázané uvolnění.
     
    18:29
    Toronto je v závěru třetiny mnohem aktivnější, dokonce by se dalo říci, že pořád útočí. Z toho nyní vzešla třeba rána Morgana Riellyho, ale ta letěla přímo do připraveného Joonase Korpisala.
     
    18:57
    Jackets se přece jen ještě ozvali. Odražený kotouč si v levém kruhu našel Oliver Bjorkstrand, který okamžitě pálil, ale trefil se jenom do gólmana.
     
    19:23
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Cody Ceci – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:41
    Hosté vymysleli v přesilovce už tři střely, ale dvě byly zblokované a jedno dokonce skončila až za bránou. Konec prvního dějství se mezitím rychle blíží.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 3:04.
     
    První třetina nám moc zajímavé akce nenabídla. Oba celky se sice do útoku relativně dost tlačily, ale žádný z hráčů nedokázal prostřelit ani jednoho gólmana, kteří jsou stále bezchybní. O něco aktivnější bylo favorizované Toronto, ale Columbus rozhodně také nebyl zcela bezbranný. Uvidíme, kdo se nakonec jako první dopustí nějakého zaváhání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Columbus se okamžitě usazuje v útočném pásmu, kde už štěstí prozkoušel Oliver Bjorkstrand, ale ten mířil jen mimo tři tyče.
     
    20:40
    Vzápětí vypálil po přihrávce i Zach Werenski, Frederik Andersen se tak musel přesouvat, což zvládl na jedničku a lehce zasáhl betonem.
     
    21:20
    Blue Jackets tedy první přesilovku nedokázali využit. Toronto ihned po jejím konci získává kotouč a hledá cestu do útočné třetiny.
     
    21:42
    Nahození se však vůbec nepovedlo, protože skončila až na zakázaném uvolnění, takže se hra vrátí před Frederika Andersena.
     
    22:13
    Ani nejlepší útočníci Toronto nyní nedokázali najít cestu do útočného pásma. To jen dokazuje, že Columbus opravdu špičkově brání.
     
    22:29
    John Tavares však přece jen našel skulinku v soupeřící defenzivě, a to když se dostal k zakončení podél levého hrazení, ale Joonas Korpisalo byl připraven.
     
    23:08
    Při vyrovnaném stavu už Maple Leafs začínají opět dominovat. Většinu času tak drží kotouč na svých hokejkách, ale zatím marně hledají cestu k nějakému tlaku.
     
    23:45
    Mitchell Marner posílal do předbrankového prostoru nebezpečný kotouč, který však nikdo nedokázal tečovat, takže kus gumy nakonec skončil až v rohu kluziště.
     
    24:18
    O vítězný souboj za vlastní bránou se postaral zejména Vladislav Gavrikov, který čistě odstavil jednoho z protihráčů. Puk poté odehrál dopředu David Savard.
     
    24:49
    Další nahození Davida Savarda už ale nebylo přesné, protože se odrazilo od hrazení do útočného pásma přímo k obráncům, který s rozehrávkou samozřejmě vůbec neváhají.
     
    25:34
    Hra pořád odsýpá, skoro vůbec se nepřerušuje. Jakoby bych to ale zakřikl, protože Pierre-Luc Dubois si individuálně našel střeleckou pozici, ze které trefil ale jen lapačku Frederika Andersena, která samozřejmě nepustila.
     
    25:54
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Cam Atkinson – 2 min., podrážení).
     
    26:20
    Toronto úvodní vhazování přesilovky nezvládlo, kotouč tak do útočného pásma vracel nahozením William Nylander, ale hru následně raději přerušil Joonas Korpisalo.
     
    26:39
    Mitchell Marner sice byla hodně tvrdá, ale hodně nepřesná, kvůli čemuž se od mantinelu odráží až do střední třetiny. Columbus následně získává co nejvíce času pomocí napadání.
     
    27:26
    Jackets už byli zatlačeni přímo před svou bránou, kudy dokonce prošel křižný pas až k Austonu Matthewsovi, který si však nedokázal kotouč ideálně zpracovat, kvůli čemuž střílel až po chvíli. To už se brankář hostů stačil přesunout.
     
    27:55
    Ani Leafs tedy svou první přesilovou hru nevyužijí. Kotouč však stále zůstává v jejich moci, takže se mohou pokusit o skórování i v pěti proti pěti.
     
    28:28
    Domácí opravdu hodně touží po úvodní brance zápasu, k ní se velmi aktivně tlačí, ale obrana Columbusu je pořád dostatečně tvrdá k tomu, aby neinkasovala. Když už ale náhodou nemůže, pomůže Joonas Korpisalo.
     
    29:04
    Nick Foligno byl první u nahozeného kotouč, za brankou však neměl moc prostoru k jakékoliv akci, proti dvěma protihráčům tak o puk lehce přišel.
     
    29:57
    Eric Robinson výborně vystihl přihrávku a zničehonic se vyřítil až do samostatného úniku, který řešil střelou pod horní tyčku, ale i tu si Frederik Andersen pohlídal!
     
    30:24
    Po vyhraném vhazování mohli hosté konečně kombinovat v útočném pásmu, jenže Ryan Murray si nedokázal zpracovat skákající pas, kvůli čemuž se Toronto bez problémů osvobodilo.
     
    30:55
    Při souboji v pásmu Columbusu se kotouč odráží mimo hrací plochu. Hlavní sudí ihned signalizuje, že se bude vhazovat po levici Joonase Korpisala.
     
    31:17
    Blue Jackets míří dopředu pomocí nahození, po kterém se o kotouč dlouho bojuje u mantinelu. Leafs to nakonec také raději vyřešili nahozením dopředu.
     
    31:58
    Další přihrávka před střed pásma, o kterou se postaral Morgan Reilly, tentokrát neprošla, takže se Columbus mohl bez problémů osvobodit.
     
    32:43
    Cam Atkinson číhal před brankou na nahozený kotouč, který zkoušel zakončovat z otočky, ale bylo skoro nemožné to trefy, což se také potvrdilo.
     
    33:16
    Oba celky mění své pětice na ledě. Štěstí to asi přineslo domácím, jelikož soupeř se při rozehrávce provinil zakázaným uvolněním.
     
    33:38
    Seth Jones jde do Austona Matthewse opravdu hodně tvrdě, ten to sotva ustál. Bek Columbusu však nakonec dosáhl svého, protože získal kus gumy.
     
    34:11
    Frederik Andersen si víceméně bez problémů přišel na další dvě soupeřící střely. Puk nakonec podržel ve své výstroji, takže následuje buly před ním.
     
    34:33
    Mitchell Marner nabral rychlost, díky čemuž se víceméně bez problémů dostal přes střed hrací plochy. Kotouč následně předal jednomu ze spoluhráčů na modré.
     
    35:08
    Nahození Setha Jonese bylo pro Frederika Andersena schované, ale stejně je to jedno, protože skončilo jen na obránci. Následnou rána Zacha Werenskiho už gólman viděl, takže bez problémů zasáhl.
     
    35:37
    Pierre-Luc Dubois objel bránu a následně luxusně našel mezi kruhy Alexandra Texiera, který okamžitě pálil z první. Frederik Andersen si však proti němu chytře vyjel, takže zase dokázal zasáhnout!
     
    36:17
    Auston Matthews byl neskutečně blízko k otevření skóre dnešního duelu, po přihrávce Williama Nylandera měl před sebou dokonce odkrytou klec, ale jeho prudkou ránu dokázal stejně Joonas Korpisalo schovat do lapačky!
     
    36:38
    Přečíslení tři na jednoho řešil po přihrávce Mitchella Marnera John Tavares, který však se zakončením dlouho váhal, takže dal soupeřícímu brankáři dost času na naleznutí ideální pozice.
     
    37:27
    Emil Bemström výborně dobruslil nahozený puk směřující na icing, díky čemuž se Columbus může usadit vepředu, kde si nebezpečný výlet udělal Seth Jones, který však z pravého kruhu přestřelil.
     
    37:55
    Neuvěřitelný zákrok domácího gólmana! Pierre-Luc Dubois dostal namazáno mezi kruhy, bez váhání tak omezil Olivera Bjorkstranda, který už chtěl zasouvat do odkryté brány, ale přes beton Frederika Andersena se mu to nepovedlo!
     
    38:54
    Nyní závěr periody kontrolují Blue Jackets, kteří se zase bez váhání dostali dopředu, kde však tentokrát neudrželi kotouč moc dlouho.
     
    39:18
    Z rychlého protiútoku se pokoušel zahrozit Kasperi Kapanen, který však byl v ofsajdu, s čímž samotný hráč nesouhlasí, ale nemůže nic dělat.
     
    39:29
    Vladislav Gavrikov se ještě pořádně opřel do kotouče poblíž modré čáry, ale Frederik Andersen měl výborný výhled, takže prostě nastavil svou lapačku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 4:01.
     
    Ani druhé dějství nám branku nepřineslo, rozhodovat tak bude muset třetí třetiny, případně prodloužení. Druhá perioda už byla z obou stran dost nebezpečnější, oba týmy si vytvořily pořádné šance, ale gólmani pořád září, zejména pak Frederik Andersen, který zneškodnil třeba pořádnou šanci Olivera Bjorkstranda. Někdo ale nakonec bude muset inkasovat, tak uvidíme, na koho z brankářů to vyjde.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Hned zpočátku třetiny poslala Toronto do předbrankového prostoru nebezpečný kotouč, který však nakonec obránci dokázali vyřešit, i když si nebyli vůbec jistí.
     
    41:05
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jako první nakonec inkasuje Frederik Andersen a Columbus se dostává do vedení! CAM ATKINSON unikl podél pravého hrazení, následně si nachystal kotouč v pravém kruhu, odkud vypálil přesně mezi ruku a tělo soupeřícího gólmana, který nemůže uvěřit tomu, že zrovna z této střely inkasoval. Asistence: David Savard.
    41:05 Cam ATKINSON - 0:1
     
    42:38
    Blue Jackets nemají dost a spěchají za druhým gólem. Už dobrou minutu kombinují v útočném pásmu, což nakonec vedlo k zakončení Erica Robinsona, ale dánský brankář si tentokrát poradil.
     
    43:20
    Toronto to tentokrát zvládlo a okamžitě se tlačí za vyrovnáním, protože toho času přece jen moc není. Do útočného pásma se ale zatím nemůže dostat.
     
    43:56
    Nejlepší obranné duo Columbusu zničehonic vyjelo od modré čáry, Seth Jonese následně nabil Zachu Werenskimu, který však mířil jen nad horní tyčku.
     
    44:24
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Cody Ceci – 2 min., podrážení).
     
    44:38
    Po zákroku Frederika Andersena se Leafs osvobozují, ale pauza od bránění nemají moc dlouho, protože hosté se rychle nastěhovali zpět do útoku, aby si pojistili vedení.
     
    45:27
    Toronto výborně brání svou modrou čáru, díky čemuž ho soupeře nemůže dostat pod tlak. Columbus se tak dlouho rozmýšlí ve vlastním pásmu.
     
    46:12
    Nakonec to přece jen Jackets docela pěkně vykombinovali, ale domácí byli dobře rozestavení, díky čemuž zblokovali oba střelecké pokusy.
     
    46:42
    Maple Leafs jsou z nejhoršího venku, opět tak mohou myslet na útočení. Nezůstávají ale jen u toho, protože se okamžitě stěhují do útočného pásma.
     
    47:18
    Tyson Barrie díky své šikovnosti udržel puk na své holi, ale nakonec to bylo k ničemu, protože se jeden z jeho spoluhráčů provinil ofsajdem.
     
    47:56
    Jake Muzzin hledal dalekým pasem spoluhráče, což se mu sice povedlo, ale kotouč nakonec stejně skončil jen u soupeřících hráčů.
     
    48:28
    Do šance se nakonec protlačil Auston Matthews, který se z otočky dokázal trefit do kotouče ve vzduchu, ale Joonase Korpisala to nikterak nepřekvapilo, byl připraven na všechno.
     
    48:50
    Finský gólman opět vyhrál souboj se soupeřícím nejproduktivnějším hráčem, zase se ale bude vhazovat po jeho levici.
     
    49:19
    Toronto už vkládá většinu svých sil do ofenzivy, ale na kostce se to zatím neprojevuje, jelikož pořád ztrácí na soupeře jednu branku. Mezitím už pomalu vstupujeme do poslední desetiminutovky.
     
    50:12
    Columbus výborně brání svou modrou čárou, takže soupeř musel do útoku jen pomocí nahození. To však tentokrát bylo úspěšné, puk za brankou drží Zach Hyman.
     
    50:45
    Auston Matthews byl s kotoučem vytlačen do středního pásma. Hosté vzápětí začínají aktivně napadat, díky čemuž se přiblížili až k Frederikovi Andersonovi.
     
    51:25
    Seth Jones pokračuje v tvrdé hře, od puku tentokrát odstavil Alexandera Kerfoota, který už ani neměl dostatek sil na odpověď.
     
    51:54
    Zase se hraje dlouho bez přerušení, což se teď hodí jednoznačně Columbusu, který je každým okamžikem blíž k vítězství.
     
    52:33
    Morgan Rielly sice dostal moc dlouhou přihrávku, ale po zaseknutí dokázal uvolnit Ilju Michejeva, který okamžitě pálil, ale Joonas Korpisalo díky svému ramenu pořád drží čisté konto.
     
    53:17
    Hra se přelévá ze strany na stranu, oba celky se tlačí do jedné šance za druhou, ale další gól zatím nepřichází. Směrem dopředu je samozřejmě aktivnější Toronto.
     
    53:50
    Tyson Barrie se opravdu tvrdě opřel do kotouče, ale brankář hostů pokračuje ve výborném výkonu a zasahuje vyrážečkou.
     
    54:20
    Jackets se s chutí zaútočí, ale v útočné třetině se snaží hlavně o to, aby se tam ohřáli co nejdéle, což se jim i docela povedlo.
     
    54:56
    Eric Robinson přes celou ledovou plochu dostal puk až za branku soupeře, následovala střela jeho spoluhráče, která však skončila těsně vedle brány.
     
    55:25
    Maple Leafs už mají jen necelých pět minut, navíc zase musí o kotouč bojovat ve svém pásmu, což se jim vůbec nehodí.
     
    55:55
    Alexander Wennberg si také našel sám cestu do zakončení, Frederika Andersena ale tentokrát nepřekvapil, protože se nechtěně trefil přímo do jeho rukavice.
     
    56:17
    Columbus díky své bojovnosti pořád udržuje kotouč daleko od své brány. Toronto navíc vůbec neví, jak se dopředu dostat, takže víceméně jenom nahazuje, což není moc efektivní.
     
    56:55
    Mitchell Marner hledal nějakého spoluhráče v rohu, ale tam nikdo nebyl, díky čemuž se Blue Jackets zase bez problémů ubránili.
     
    57:29
    William Nylander málem vybojoval kotouč, ale to se mu nakonec nepovedlo, kvůli čemuž zase musí spěchat dozadu.
     
    57:54
    Leafs už by měli začít pozorně sledovat hodiny, protože toho času opravdu moc nezbývá. Frederik Andersen by se už také měl pomalu připravovat na sprint na střídačku.
     
    58:38
    Mitchell Marner lehce vyvezl kotouč dopředu, kde už Toronto hraje v šesti, ale vymyslelo jen zblokované zakončení od modré čáry.
     
    58:56
    Nyní se puk odráží mimo hrací plochu, následuje buly ve středu hřiště, které bude hodně důležité.
     
    58:56
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:07
    Domácí sice vyhráli buly, ale po špatném nahození musí o kotouč opět bojovat, což se jim nevyplatilo, protože souboj prohráli.
     
    59:41
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je hotovo, Columbus si připíšu první bod v předkole! Blue Jackets bez problémů dostali puk do středního pásma, tam Nick Foligno pěknou bekhendovou žabičkou uvolnil ALEXANDERA WENNBERGA, který už bez problémů rozvlnil síť prázdné brány. Asistence: Nick Foligno, Cam Atkinson.
    59:41 Alexander WENNBERG - 0:2
     
    60:00
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Kasperi Kapanen – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    Konec zápasu.
     
    První zápas nakonec díky výbornému Joonasi Korpisalovi zvládá Columbus! Rozhodující akci pak na začátku závěrečné části podnikl Cam Atkinson, který se tak postaral o jediné zaváhání jinak skvěle chytajícího Frederika Andersena. Toronto se poté ani moc nepřiblížilo vyrovnávací trefě, jelikož Jackets naprosto dokonale bránili. Bez problémů to zvládli i proti šesti soupeřícím bruslařům, díky čemuž se ještě Alexander Wennberg dočkal gólu do prázdné brány.
     
    Columbus Blue Jackets se tak nad Torontem Maple Leafs dostávají do vedení 1:0. Favorizované Toronto bude moci tento nevydařený a hlavně bezgólový zápas napravit již zítra od 22:00.
     
    Tři hvězdy utkání
    Joonas Korpisalo (CBJ) 28 zákroků, 100%, čisté konto
    Cam Atkinson (CBJ) 1+1
    Frederik Andersen (TOR) 34 zákroků, 94,29%, 1 OG
     
    To už je ode mne vše, děkuji za pozornost a přeji buď dobrou noc nebo přijatelně příjemné vstávání do práce. (04:40:46)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 42. Atkinson (D. Savard), 60. Wennberg (N. Foligno, Atkinson)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Muzzin, Holl, Rielly (A), Ceci, Dermott, Barrie – W. Nylander, Matthews (A), Hyman – I. Michejev, Tavares (C), Marner – Robertson, Kerfoot, Kapanen – Clifford, F. Gauthier, Spezza.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – Werenski, S. Jones (A), Gavrikov, D. Savard, R. Murray, Kukan – Texier, Dubois, Bjorkstrand – N. Foligno (C), Wennberg, Atkinson – Nyquist, Jenner (A), Foudy – Robinson, Riley Nash, Bemström.

    Rozhodčí: Rehman, Pollock – Brisebois, Cormier
    Toronto 2 3 Columbus
    #1 Pondělí 03.08.2020 • 02:00
    Toronto - Columbus 0:2
    #2 Úterý 04.08.2020 • 22:10
    Toronto - Columbus 3:0
    #3 Pátek 07.08.2020 • 02:00
    Columbus - Toronto 4:3 po prodl.
    #4 Sobota 08.08.2020 • 02:00
    Columbus - Toronto 3:4 po prodl.
    #5 Pondělí 10.08.2020 • 02:10
    Toronto - Columbus 0:3
    ocianews.com