Colorado – St. Louis 2:1 (kon.) | Toronto – Columbus 0:2 (kon.) | Vancouver – Minnesota 0:3 (kon.)
Carolina – NY Rangers 4:1 (kon.) | Calgary – Winnipeg 2:3 (kon.) | Tampa – Washington 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Colorado Avalanche
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
St. Louis Blues
Pondělí 03.08.2020, 00:30 • Rogers Place, Edmonton • Play-off NHL • O umístění
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.
     
    Po více než čtyři a půl měsíční pauze se zámořská NHL vrací zpět a před námi je netradiční formát playoff způsobený pandemií. Zatímco 16 z 24 týmů bojuje v Torontu a Edmontonu o jistou a konkrétní pozici v playoff v sérii hrané na pět zápasů, zbylých osm týmů čeká skupina hraná na jeden zápas, která rozhodne o jejich umístění a následném nasazení do schématu playoff. Právě to je případ utkání mezi Coloradem a St. Louis, kterým Vás srdečně provede Tomáš Reiner.
     
    Colorado Avalanche

    Colorado nabralo před vypuknutím pandemie skvělou formu a český brankář Pavel Francouz poté podával fantastické výkony, stejně jako jeho kolega Philipp Grubauer, který dnes začne v bráně. Avalanche budou spoléhat na hvězdného Nathana MacKinnona, který se stal s 93 kanadskými body za 35 gólů a 58 asistencí pátým nejproduktivnějším hráčem základní části a proti St. Louis se mu v letošní sezóně nesmírně dařilo, když během čtyř vzájemným zápasů zaznamenal 8 bodů za tři góly a pět asistencí. Klíčový bude i bek Cale Makar.
    Fanoušci St. Louis museli čekat 10 měsíců, ale dočkali se
     
    St. Louis Blues

    Hokejisté St. Louis Blues jsou úřadujícími šampióny a obhajobu Stanley Cupu budou chtít zahájit vítězstvím, ke kterému by týmu z města hudby měl dnes pomoci návrat Vladimira Tarasenka. Ruský útočník byl deset měsíců mimo hru kvůli poraněnému levému rameni a v letošní sezóně odehrál pouze deset zápasů, během kterých zaznamenal 10 bodů za 3 góly a 7 asistencí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se střetly v základní části letošní sezóny NHL čtyřikrát s tím, že se vždy dařilo lépe domácím hráčům. V závěru loňského roku zvítězilo v domácím prostředí dvakrát v řadě St. Louis a v lednu letošního roku poté Colorado, přičemž brankový rozdíl mezi oběma týmy činil minimálně dva a více gólů. Kdo uspěje tentokrát?
    V Rogers Place už je vše připraveno k zahájení dnešního duelu
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Grubauer (Francouz) – Makar, Graves, E. Johnson (A), Girard, Cole, Zadorov – Rantanen, MacKinnon (A), Burakovsky – Ničuškin, Kadri, Landeskog (C) – Donskoi, Compher, Naměstnikov – Calvert, Bellemare, Jost. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Gunnarsson, Parayko, Scandella, Faulk, Dunn – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Bozak, Thomas, Blais – Steen (A), Sundqvist, Barbašev. Hlavní trenér: Craig Berube.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Dan O'Rourke. Čároví: Brad Kovachik, Libor Suchánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Hokejisté St. Louis Blues vyhráli úvodní vhazování zápasu a utkání v Rogers Place právě bylo zahájeno. Blues se pokoušeli nahodit puk do útočného pásma podél střídaček, ve své snaze ovšem neuspěli.
     
    00:54
    Nazem Kadri nabral na levém křídle skvělou rychlost a z vrcholu kruhu pro vhazování napřáhl ke střele, kterou Jordan Binnington dokázal vyrazit do ochranné sítě pomocí vyrážečky.
     
    01:37
    Oběma týmům nevyšla dlouhá kolmá přihrávka, a tak se do akce zapojili brankáři. Nejprve Jordan Binnington a poté bývalý brankář Washingtonu Philipp Grubauer.
     
    02:14
    Colorado vstoupilo do zápasu mnohem lépe a v blízkosti pravé tyče se dostal do zakončení jeden z hráčů Avalnache, Jordan Binnington ovšem ucpal prostor u bližší tyče a puk vyrazil.
     
    03:49
    Avalanche předvedli na levé straně útočného pásma skvělý forčeking a před bránu mířila nebezpečná přihrávka, na kterou si sjížděl Matt Calvert, na puk ovšem nedosáhl.
     
    05:14
    Sammy Blais se pokoušel clonit před bránou a tečovat ránu od modré čáry, jenže jeden z hráčů Avalanche ho srazil ostrým a čistým bodyčekem. Byl to Ryan Graves.
     
    05:41
    Nathan MacKinnon vystřelil z bodu levého kruhu pro vhazování a jeho následná střela zápěstím skončila v náruči připraveného Jordana Binningtona. Hra byla přerušena.
     
    06:23
    Blues vyhodili puk na zakázané uvolnění a Joonas Donskoi musel zamířit na ošetřovnu poté, co před pár okamžiky zablokoval ostrou ránu jednoho z hráčů Blues od modré čáry.
     
    06:46
    Před bránou St. Louis Blues bylo pořádné horko, kotouč ale nakonec skončil v lapačce pozorného brankáře Jordana Binningtona! Následuje komerční přestávka. Bekhendové zakončení Matta Calverta z mezikruží postrádalo razanci.
     
    07:18
    Nathan MacKinnon se tentokrát dostal do zakončení na pravém křídle, jeho střela zápěstím z pravého kruhu pro vhazování ale postrádala razanci a brankář Blues ukryl puk v lapačce.
     
    07:53
    Gabriel Landeskog se řítil po dlouhé kolmé přihrávce do obrovské šance, v blízkosti levé tyče brány ho ale nedovoleným způsobem zastavil Alex Pietrangelo. Kapitán Blues dostal dvě minuty za sekání a Avs si tedy zahrají první přesilovou hru dnešního utkání playoff.
    07:53 Kapitán Blues Alex Pietrangelo fauloval poté, co propadl
     
    09:18
    Valerij Ničuškin se málem dostal k bekhendovému zakončení, jenže s ním nakonec příliš dlouho otálel a dvojice věží St. Louis ho k ohrožení brány nepustila.
     
    09:53
    Jordan Binnington vyrazil střelu z pravého kruhu pro vhazování do ochranného skla a vyloučený Alex Pietrangelo se o pět sekund později vrátil zpět na led.
     
    10:54
    Brankář Blues sice nedokázal udržet střelu Avalanche z levého kruhu pro buly, jenže následně před ním nebyl nikdo, kdo by se dostal k dorážce a vstřelení prvního gólu.
     
    12:00
    Hra se v rychlém sledu otáčí ze strany na stranu, zatím jsme ovšem nebyli svědky žádné vyložené brankové příležitosti, která by vedla k otevření skóre.
     
    12:40
    Vladislav Naměstnikov stál u pravé tyče a snažil se tečovat nahození spoluhráče od modré čáry. Bez úspěchu. Kotouč skončil v lapačce Jordana Binningtona. Komerční přestávka.
     
    13:29
    Pierre-Édouard Bellemare dal o sobě vědět na levé straně útočného pásma, jeho střela z levého kruhu pro vhazování ale zamířila do náruče Jordana Binningtona.
     
    14:23
    Jordan Binnington musel čelit hodně nepřehledné situaci před svou bránou, Avalanche se ovšem skórovat nepodařilo a Blues následně vyhodili puk k bráně soupeře.
     
    15:39
    Blues dnes spoléhají především na protiútoky a spoléhají na pevnou obranou, zatím se ovšem do žádné nebezpečné šance nedostali. Co ale není, může být.
     
    16:27
    Gabriel Landeskog zbytečně fauloval na útočné modré čáře a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Blues si zahrají po krátké reklamní přestávce přesilovou hru.
     
    16:46
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    DAVID PERRON vypálil bez přípravy a jeho rána z levého kruhu pro vhazování vymetla vzdálenější pravý horní roh brány! Philipp Grubauer máchl lapačkou naprázdno a St. Louis vede po využití přesilové hry v závěru první třetiny utkání 1:0. Asistence: Brayden Schenn a Ryan O'Reilly.
    16:46 David PERRON - 0:1
     
    18:39
    Vladislav Naměstnikov si najel v pravém kruhu pro vhazování na nádhernou přihrávku přes šířku útočného pásma a málem skóroval do prázdné brány, jenže puk při pokusu o střelu bez přípravy vůbec netrefil.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Colorado dnes vstoupilo do úvodního zápasu skupiny o umístění skvěle a jeho hráči si následně vytvořili několik nadějných příležitostí, jenže vyzněly stejně jako tribuny naprázdno a v závěru první třetiny udeřil na opačné straně v přesilové hře David Perron. Skóre po první třetině duelu. Colorado Avalanche 0 St. Louis Blues 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 1:29.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 16-4; Zablokované střely: 3-6; Vhazování: 50%-50%; Hity: 15-18; Přesilové hry: 0/1-1/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:53
    Colorado vyslalo na bránu soupeře během první třetiny šestnáct střel, jenže se neujala ani jedna, zatímco Blues vystřelili na bránu pouze čtyřikrát a jednou skórovali.
     
    21:22
    Nazem Kadri si najel v levém kruhu na zpětnou přihrávku a bez přípravy vypálil, střela s příklepem mu ale nesedla a Jordan Binnington sevřel včas betony, aby přerušil hru.
     
    21:52
    Zachary Sanford spěchal za nahozeným kotoučem a Gabriel Landeskog usedl podruhé v dnešním zápase na trestnou lavici poté, co ho ostře narazil na hrazení.
     
    22:24
    Brayden Schenn vystřelil před vrcholem pravého kruhu pro vhazování a jeho střela zápěstím mířila těsně nad ledem směrem na bránu, od brusle jednoho z hráčů Avalanche se ale puk odrazil do ochranné sítě.
     
    22:49
    Ryan O'Reilly vypálil bez přípravy na vrcholu pravého kruhu a jeho rána s příklepem mířila do bližšího pravého horního rohu brány, Philipp Grubauer ale předvedl nádherný semafor a ukryl puk ve své lapačce! Mohlo to být o dva góly.
     
    22:55
    Z opačné strany vzápětí vystřelil Vladimir Tarasenko, Philipp Grubauer ale opět aktivoval lapačku, ve které tentokrát ukryl pokus mířící ke vzdálenější pravé tyči.
     
    23:52
    Gabriel Landeskog tentokrát opustil trestnou lavici po uplynutí dvou minut a St. Louis stále vede rozdílem jedné branky. Coloradu je úvodní převaha k ničemu.
     
    25:37
    Vladimir Tarasenko bojoval o puk na pravém křídle a u hrazení si vykoledoval faul. Nikita Zadorov dostal dvě minuty za sekání. Třetí přesilová hra hráčů Blues.
     
    26:30
    Brayden Schenn nedokázal zpracovat kotouč po prudké přihrávce přes šířku útočného pásma a Colorado ho vyhodilo až k bráně, kterou dnes hájí Jordan Binnington.
     
    27:35
    Jaden Schwartz si najížděl před bránu po bleskovém přečíslení dva na jednoho, jenže poté si naskočil do Philippa Grubauera a dostal dvě minuty (4 na 4).
     
    27:37
    Vyloučený Nikita Zadorov je zpět na ledě a po dvou sekundách tedy začíná přesilová hra Colorada.
     
    29:35
    Blues se podařilo úspěšně vyhodit a Jaden Schwartz opustil trestnou lavici. Skóre dnešního utkání určuje gól Davida Perrona, který jako jediný využil přesilovou hru.
     
    30:39
    Po krátké komerční přestávce jsme zpět. Jordan Binnington chytá skvěle a zatím za svá záda nepustil ani jednu střelu. St. Louis vede nad Coloradem 1:0.
     
    31:00
    Philipp Grubauer se přesouval ke své pravé tyči, aby zastavil střelu Blues z levého kruhu pro vhazování, kotouč byl ale sražen do rohu ledové plochy Rogers Place.
     
    31:57
    Colorado rychle otočilo hru a poté na levém křídle vystřelilo od hrazení, střela z ostrého úhlu ale našla pouze lapačku bezchybného brankáře Jordana Binningtona.
     
    32:37
    Největší šanci Colorada měl na svědomí zřejmě Nathan MacKinnon, když střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování mířil pod horní tyč, Jordan Binnington ale zasáhl maskou a kotouč vyrazil mimo! St. Louis Blues tedy stále vede.
    32:37 Jordan Binnington skvěle vychytal Nathana MacKinnona
     
    33:18
    Carl Gunnarsson fauloval za vlastní bránou Nazema Kadriho a dostal dvě minuty za podrážení. Také Colorado si v dnešním zápase zahraje třetí přesilovku.
     
    34:11
    Avalanche parádně rozpohybovali puk a Gabriel Landeskog na bodu pravého kruhu pro vhazování vypálil bez přípravy, Jordan Binnington ale kotouč zachytil.
     
    35:49
    Na bránu Philippa Grubauera mířila nebezpečná střela, která mohla být nepříjemně tečována, kotouč byl ale nakonec sražen k ledu a hokejisté Colorada tlak přečkali.
     
    37:23
    Úřadující šampióni si vytvořili obrovský tlak a Colorado raději vyhodilo puk na zakázané uvolnění. Avalanche tedy nemohou střídat a čeká je velice důležité buly.
     
    37:48
    Blues se opět usadili na puku a poté se na levém křídle dostali k nahození, které skončilo v lapačce Philippa Grubauera. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    37:52
    St. Louis vyhrálo vhazování v útočném pásmu a na levé straně jeho útočného pásma došlo k bekhendovému zakončení, brankář Avs ale sevřel své betony včas.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:05
    Oskar Sundqvist mohl poslat Blues do dvoubrankového vedení, jeho střela z pravého kruhu pro vhazování ale skončila v náruči Philippa Grubauera. Hra přerušena.
     
    39:19
    Cale Makar se málem řítil sám na bránu, jenže na prudkou kolmou přihrávku bohužel pro Colorado nedosáhl. Vypadá to, že ve druhé třetině se skóre nepohne.
     
    39:53
    Gabriel Landeskog byl dnes dvakrát vyloučen a nyní jeho bilanci vyrovnal Carl Gunnarsson, který byl na straně Blues vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední část utkání byla hodně vyrovnaná a často se během ní vylučovalo. Ani jeden z týmů ovšem skórovat nedokázal, a tak St. Louis stále vede zásluhou Davida Perrona, který v závěru úvodní části využil úvodní přesilovou hru Blues. Colorado bude vstupovat do závěrečné třetiny v početní převaze. Skóre po druhé třetině duelu. Colorado Avalanche 0 St. Louis Blues 1.
    Jordan Binnington je nepropustný jako zeď a Blues vedou
     
    Třetí třetina začne přibližně v 2:26.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 26-17; Zablokované střely: 5-8; Vhazování: 38%-62%; Hity: 28-24; Přesilové hry: 0/4-1/3; Trestné minuty: 6-8.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Colorado sice vstupuje do závěrečné části v početní převaze, jenže nyní udělalo obrovskou chybu v rozehrávce a mělo štěstí, že se Blues nedostali ke střele.
     
    41:08
    Jordan Binnington čelil několika střelám, z nichž poslední minula vzdálenější pravý horní roh brány, a Blues se vzápětí podařilo vyhodit přes všechny čáry.
     
    41:53
    Vyloučený Carl Gunnarsson je zpět na ledové ploše a ani jeho druhý přestupek v dnešním zápase nebyl potrestán.
     
    43:02
    Matt Calvert chtěl rozehrát z obranného pásma podél hrazení, jenže v neutrální půdě puk zachytili hokejisté St. Louis a mohli v klidu rozehrávat. Avs střídali.
     
    43:49
    Už to vypadalo, že se Colorado dostane v blízkosti levé tyče k nebezpečné střele, jenže obrana Blues funguje bezchybně a nyní srazila puk za bránu svého brankáře.
     
    44:57
    Jordan Binnington zasáhl proti střele Nathana MacKinnona z levého kruhu pro vhazování vyrážečkou a André Burakovsky vzápětí utrpěl krvavé zranění v obličeji.
     
    45:04
    Cale Makar zkusil na ose útočného pásma vypálit od modré čáry, Jordan Binnington měl ale čistý výhled a po sevření betonů přerušil hru.
     
    45:33
    Colorado právě vstřelilo branku!
    RYAN GRAVES si najel na ose útočného pásma na nádhernou zadovku od Mikka Rantanena, a přestože mu puk sjel při pokusu o zakončení z čepele hole, na druhý pokus vzápětí parádní střelou zápěstím zamířil nad lapačkou Jordana Binningtona k pravé tyči! Avs konečně vyrovnali a skóre duelu je 1:1. Asistence: Mikko Rantanen.
    45:33 Ryan GRAVES - 1:1
     
    46:33
    Blues mohli bleskově odpovědět, když se dostali do zakončení v blízkosti pravé tyče, jenže Philipp Grubauer se včas přesunul, aby puk ukryl ve svém náručí. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    47:07
    Colorado chce dnešní utkání otočit a rozhodnout ho ještě před skončením normální hrací doby, prudká rána od modré čáry ovšem byla Blues zablokována.
     
    48:29
    Svěřenci Jareda Bednara udělali další velkou chybu v blízkosti vlastní brány, špatnou rozehrávku ovšem dokázali napravit a soupeře do zakončení nepustili.
     
    49:22
    Colorado nepřesně rozehrálo, důležité ovšem je, že před pár okamžiky mohlo otočit skóre! Jordan Binnington se vydal za svou bránu, zpoza níž nepřesně rozehrál, a J. T. Compher ho za to mohl potrestat střelou z pravého kruhu pro vhazování, jenže brankář Blues se včas vrátil do své brány a horní stranou lapačky puk vytáhl!
     
    50:20
    Po krátké komerční přestávce je hra opět v plném proudu a jsme zvědaví, čeho se dočkáme v závěru.
     
    52:30
    Delší dobu se nyní hrálo bez přerušení a oba týmy se dostaly do šance. Nathan MacKinnon s bekhendovým zakončením neuspěl, stejně jako Blues střelou z kruhu.
     
    53:20
    Pierre-Édouard Bellemare dostal menší trest za podrážení a Blues mohou rozhodnout v přesilovce.
     
    53:56
    St. Louis se ocitlo před bránou v obrovské šanci, jenže jeden z hráčů Blues se musel s pukem otáčet a následná střela z otočky zřejmě byla zablokována! Tak nakonec ne. Philipp Grubauer vychytal Jadena Schwartze pravým betonem!
    53:56 Philipp Grubauer vytáhl v závěru zápasu důležitý zákrok
     
    55:22
    Philipp Grubauer zasáhl proti střele Roberta Thomase z pravého kruhu pro vhazování vyrážečkou a před jeho bránou poté vznikl obrovský závar, kterému poté dokázal odolat!
     
    56:13
    Blues jsou v závěru zápasu mnohem aktivnější a nyní se opět dostali ke střele na pravém křídle pásma, Philipp Grubauer byl ale na přední tyči připraven a přerušil hru.
     
    58:12
    Zachary Sanford vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování, jeho střela zápěstím ale postrádala razanci a Philipp Grubauer ji snadno vyrazil do rohu kluziště.
     
    58:43
    Alexander Steen chtěl clonit před bránou, jenže zahákoval Valerije Ničuškina a dostal dvě minuty.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:37
    Colorado vyslalo na bránu Jordana Binningtona v rozpětí několika sekund čtyři až pět střel, jenže ani jedna z nich se neujala! Neskutečný tlak Avs.
     
    59:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Úřadující šampióni z St. Louis utrpěli pořádnou facku, když se jednu desetinu sekundy před koncem normální hrací doby prosadil z dorážky NAZEM KADRI! Gól je zkoumán a měl by platit. A je to potvrzeno! Colorado vítězí. Asistence: Gabriel Landeskog a Nathan MacKinnon. (2:1)
    59:59 Nazem KADRI - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    David Perron sice poslal úřadující šampióny z St. Louis do vedení, když krátce před koncem úvodní části využil přesilovou hru, jenže Colorado ve třetí části předvedlo obrat. Ryan Graves vyrovnal na začátku závěrečné části, aby Nazem Kadri jednu desetinu sekundy před koncem normální hrací doby dokonal obrat v přesilové hře. Blues tak začali obhajobu velice hořkou porážkou. Konečný stav. Colorado Avalanche 2 St. Louis Blues 1.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 38-32; Zablokované střely: 10-14; Vhazování: 47%-53%; Hity: 40-39; Přesilové hry: 1/5-1/4; Trestné minuty: 8-10.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Philipp Grubauer (COL) 31 zák., 1 gól, 96,9%
    2. Nazem Kadri (COL) 1+0
    3. Jordan Binnington (STL) 36 zák., 2 góly, 94,7% (03:22:43)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 46. Graves (Rantanen), 60. Kadri (Landeskog, MacKinnon) – 17. Perron (B. Schenn, R. O'Reilly)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Francouz) – Makar, Graves, E. Johnson (A), Girard, Cole, Zadorov – Rantanen, MacKinnon (A), Burakovsky – Ničuškin, Kadri, Landeskog (C) – Donskoi, Compher, Naměstnikov – Calvert, Bellemare, Jost. Hlavní trenér: Jared Bednar.
    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Gunnarsson, Parayko, Scandella, Faulk, Dunn – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Bozak, Thomas, Blais – Steen (A), Sundqvist, Barbašev. Hlavní trenér: Craig Berube.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Dan O'Rourke. Čároví: Brad Kovachik, Libor Suchánek
    thejrc.org