Olomouc – Brno 0:2 (kon.) | Ostrava – Třinec 8:0 (kon.) | Liberec – Žižkov 4:1 (kon.)
Slavia – St. Pölten 5:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlín 1:1 (kon.) | Jablonec – Pardubice 1:1 (kon.)
Varnsdorf – Neugersdorf 3:1 (kon.) | Přepeře – Hr. Králové 0:2 (kon.) | Velvary – Vyšehrad 1:2 (kon.)
Baník Souš – Ústí n. L. 1:1 (kon.) | Vlašim – Motorlet 3:0 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
4:1 (3:0)
FK Viktoria Žižkov
Středa 05.08.2020, 11:00 • Stadion U Nisy, Liberec • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Krásné středeční dopoledne přeji všem příznivcům fotbalu! Krátce po skončení uplynulé fotbalové sezony následuje hned přípravná část na tu další. Tentokrát se utkají dva týmy z nejvyšších fotbalových soutěží. V domácí roli budou tentokrát hráči z libereckého Slovanu, soupeřem jim bude druholigový Žižkov.

    Od Nisy začínáme v 11:00, příjemnou zábavu!
     
    FK VIKTORIA ŽIŽKOV

    Znovuzrozený Žižkov se po letech útrap, které znamenaly například i pád do ČFL, dostává opět na výsluní druhé ligy a pomýšlí na návrat zpět mezi elitní kluby české fotbalové mapy. Proto přivedl například zkušeného Lukáše Zoubeleho z Jihlavy, k němu ještě přišli Daniel Richter (Ústí nad Labem) a David Skopec (Sokolov).

    Odešlo naopak 10 hráčů, z nichž rovné polovině skončilo hostování. Smlouvu klub neprodloužil Edigu Filipemu, Egonu Vůchovi a Luisi Gilovi, na kterého mají zálusk Pardubice. A co se týče přípravy, Žižkov odehrál zatím dva zápasy, které skončily shodným výsledkem 3:1. Zatímco v prvním případě Viktoria přehrála Jablonec, v tom druhém podlehla Královu Dvoru.
     
    FC SLOVAN LIBEREC

    Liberec po loňské povedené sezoně, ve které si vybojoval předkolo Evropské ligy, hodně oslabil. Důvodem je především přestupní trasa Liberec – Slavia, kvůli které řady klubu pod Ještědem opustili hned čtyři důležití hráči (Karafiát, Kuchta, Malinský, Beran). Posledně jmenovaný však zůstane v Liberci na hostování. Opačným směrem se stěhuje trio Jugas, Kosek a Matoušek.

    Slovan má odehrán stejný počet zápasů, jako jeho soupeř, oba však stihl odehrát v jednom dni. Dvojici utkání sehrál navíc i na jednom místě, a to na hřišti divizních Přepeří. Zatímco dopoledne přehrál Chrudim 2:1, odpoledne s omlazenou sestavou překvapivě podlehl domácím 1:2.
     
    Zápas měl být odehrán v Turnově, srdci Českého ráje. Nakonec tomu však ale tak není a zápas byl v úterních odpoledních hodinách přesunut zpátky do Liberce, na domovský stadion Slovanu.
     
    -20
    Krásné slunečné dopoledne z hlavního města Libereckého kraje! Zápas zhruba za 20 minut vypukne a Liberec do něj nastupuje prakticky v plné sestavě. Základní jedenáctka má na svém hrotu i dvojici hostujících ze Slavie, a to Jana Matouška a Jusúfa Hilála. Žižkov naopak bude mít pravděpodobně dvě namixované jedenáctky (do každého poločasu jedna), které bude chtít protočit.
     
    -12
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Koscelník, Fukala, Kačaraba, Mikula – Mosquera, Adekuoroye, Barac, Pešek – Matoušek, Jusúf
    Náhradníci: Hasalík – Černický, Králíček, Michal, Rondić, Rabušic, Šulc, Csano, Kosek, Dvořák

    FK Viktoria Žižkov: 1. poločas: Hrubeš – Bazal, Březina, Žežulka, Muleme – Sixta, Skopec – Beltran – Diviš, Pázler, Nabijev
    Náhradníci: Švenger – Tusjak, Petrlák, Zoubele, Urbanec, Súkenník, Richter, Yu, Baioja, Kocourek, Auer, Kopřiva.
     
    -7
    Během chvíle začne dnešní přípravné utkání, oba týmy již zmizely do kabin, zatímco trávník je i přes intenzivní deště posledními dny pro jistotu kropen. Dnešní zápas se bude těšit i poměrně pěkné návštěvě, v přímé konfrontaci s hracím časem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dnešní přípravný zápas začíná, výkop mají pražští hráči!
     
    1
    Hosté se po rozehrávce zatáhli na vlastní polovinu a kombinují v obranné linii mezi sebou.
     
    1
    Skopec vytahoval hru nahoru, ale zachyboval a dal prostor Mikulovi, který sprintoval za odraženým míčem, proti němu ale vybíhal Hrubeš a včas odkopl míč do bezpečí.
     
    2
    Beltran měl být příjemcem centru z hloubi pole, ale nákop byl hodně dlouhý a Knobloch jej sebral do rukavic.
     
    3
    Další chyba žižkovské obrany a rázem měl dostatek prostoru na ose hřiště Jusúf. Šikovně vysunoval nabíhajícího Matouška, průnikovou přihrávku ale zastavil Březina.
     
    3
    Beltran raději vrátil hru zpátky na vlastní polovinu. Žižkov sice drží míč, zatím ale směrem dopředu nebezpečný nebyl, navíc kupí hodně chyb v kombinaci.
     
    4
    Bazal si sbíhal po pravém křídle, aby mohl zpracovat letící míč, i tak to ale byla hodně složitá nahrávka a hostujícímu hráči se nepovedla zpracovat přímo na nohu.
     
    5
    Jusúf se zapojil do hry z ofsajdové pozice, proto jeho zisk míče na útočné polovině nemůže být posouzen jako platný.
     
    6
    Sprinterský souboj u vlastního vápna vyhrál Nabijev, který si s dotírajícím Matouškem poradil krátkou nahrávkou na Hrubeše. Žižkov otáčí hru a míří do útoku.
     
    7
    Po vzdušném souboji zůstal ležet na zemi Diviš, neboť inkasoval úder do hlavy. Nebude však potřeba ošetření, faulovaný se zvedý a hra pokračuje.
     
    8
    Na jednoho dlouhá přihrávka, na druhého krátká. Toho využil Pešek, okamžitě šel po balonu a přenesl hru před branku Viktorky. Následně dal prostor Mikulovi na centr, do směřované oblasti však nikdo nenabíhal, a proto mohou být obránci Žižkova v klidu.
     
    9
    Matouška tvrdě sroloval Skopec, který byl v souboji pozdě. Útočník na hostování z pražské Slavie šel k zemi, rozhodčí zatím nesahá ke žluté kartě.
     
    9
    Pázler pokryl dlouhý nákop vzduchem po levém křídle a nedovolil Mikulovi, aby se přes něj dostal. Balon tak doputoval až za brankovou čáru a gólman Hrubeš bude mít odkop.
     
    10
    Solidní individuální akci předvedl ve vápně Slovanu Diviš, dvě zasekávačky zakončil prudkou přihrávkou z ostrého úhlu, obrana domácích poslala míč na roh.
     
    11
    Diviš opět zaoperoval na pravém křídle a poslal další míč do předbrankového prostoru, i tady opět ale zafungovala liberecká obrana a nebezpečí odvrátila.
     
    12
    Další akce hostů skončila neúspěšně, po dlouhé době si zahraje s míčem i Liberec. Žižkov má opticky více ze hry, nebezpečnější je však Slovan.
     
    13
    Knobloch hledal na levém křídle rozběhnutého Mikulu, razance však nebyla taková, jaká by byla potřeba a vystoupivší Bazal bez potíží hlavou centr odvrátil.
     
    14
    Liberec bude mít první rohový kop. Pešek zleva nebezpečně nacentroval do vápna, hostující obránce vystoupil před Matouška a poslal míč pro jistotu na roh.
     
    14
    Krásný centr na hlavu Kačaraby, který z hranice malého vápna ale jenom trefuje střed žižkovské branky!
     
    15
    Rychlá kombinace libereckých hráčů způsobila zmatky na hostující straně, Pešek ale křižný centr na svoji osobu nezachytil a Viktorka se může zkonsolidovat.
     
    16
    Kačaraba stáhl k zemi nabíhajícího Pázlera a Žižkov bude zahrávat trestňák, v poměrně pěkné pozici vůči liberecké kase.
     
    17
    Pázler nevyužil nabíhajících hráčů a střílel přímo na branku, zakroucená střela zaměstnala Knoblocha, který s námahou vyrazil na rohový kop!
     
    18
    Sixta ustál souboj na středu a rozjel rychlý útok hostí. Centr do vápna však byl nepřesný, přesto díky Mikulovi budou mít hráči ze známé pražské čtvrti roh.
     
    20
    Osobní souboj u rohového praporku neměl jasného vítěze, nicméně vzhledem k tomu, že se míč dostal za postranní čáru, má právo hry Liberec.
     
    20
    Kačaraba na nic po odpískání faulu nečekal, okamžitě nastartoval centrem Peška a už to vypadalo, že by z toho byla šance Liberce. Hrubeš ale věděl přesně, v jaké oblasti šestnáctky se nachází a míč vyboxoval.
     
    22
    Žižkov podniká další útok, tentokrát to po pravém křídle táhl Bazal. Jeho zpětná nahrávka na Diviše taktéž prošla, sám Diviš si pak vybojoval faul na svoji osobu.
     
    23
    Březina našel ve vápně volného Žežulku, kterému adresoval rozehrávku z trestňáku. Kdyby Žežulka trefil hlavičku o něco lépe, určitě by to byl gól, takhle se však musí spokojit s Knoblochovým odkopem.
     
    24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Slovan se ujímá ve 24. minutě vedení a byla to pěkná akce týmových posil! Na centr z hloubi pole od Adekuoroyi si skvěle naběhl Matoušek a po pravém křídle táhl brejk. Následně hledal ve vápně hned trojici hráčů, z nichž nejpohotovější byl JHON MOSQUERA a s přispěním hostujícího obránce dostal míč za brankovou čáru – 1:0!
    24. MOSQUERA - 1:0
     
    26
    Zcela zbytečná klička Mulemeho mohla stát Žižkov druhý gól! Pohotový Pešek využil toho, že Muleme podklouzl, u rohového praporku jej míče zbavil a zahrál pod sebe na sbíhajícího Matouška. Ten postupoval k brance, ideální možnost pro střelu ale propásl a jeho pokus byl zblokován na roh!
     
    29
    Už to vypadalo na další brejkovou situaci modrobílých, Fukalovi byl ale odmáván ofsajd.
     
    29
    Jusúf si naběhl do otevřeného prostoru a dostal od Baraca pas na ofsajdovou hranu. Zpětná nahrávka bahrajnského útočníka ale byla pokryta žižkovskou defenzivou.
     
    31
    Ze hry na chvíli odstoupil obránce Březina, protože schytal v rámci hry tvrdý úder někam na oblast žeber. Nebylo to ale rozhodně nic zákeřného, vše v rámci fotbalového fair-play.
     
    32
    Jusúf zahrál rukou, z toho důvodu je útočné snažení domácích přerušeno a na tahu jsou opět hosté.
     
    33
    Pešek možná až ledabyle odehrál míč nepřesnou patičkou a Viktoria toho mohla využít, místo toho se však stáhla k vlastní brance a kombinuje na své polovině.
     
    34
    Zranění nakonec nedovolilo Březinovi v zápase pokračovat, místo něj tak jde na plac Petrlák.
     
    34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Zápas posil pokračuje, tentokrát to je JUSÚF, který se uvolnil po krásném centru zprava někde na deseti metrech, šel sám proti brance a face-to-face Hrubešovi nezaváhal – 2:0!
    34. JUSÚF - 2:0
     
    36
    Jhon Mosquera výborně zamakal dozadu a čistým způsobem odstavil Beltrana od míče. Následně dostal prostor ke střele, nezištně však posunul lépe postavenému Adekuoroyovi, který nicméně poslal střelu vysoko nad, to vše zhruba na 20 metrech.
     
    38
    Další liberecký ofsajd, opět byl v něm Pešek. Žižkov není v současné době dopředu nijak nebezpečný, Liberec navíc stíhá zcela bez potíží bránit.
     
    40
    Na Matouška se od Kačaraby snášel krásný balon, ve sprintovém souboji se Skopcem měl však liberecký útočník nevýhodnou startovní pozici a Skopec ji v pohodě uhájil.
     
    42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Výsledek začíná narůstat do nepěkných rozměrů pro hosty! Na pravém křídle předvedl výborný sprint Pešek, který šel za míčem a dokázal se skvělou dlouhou kličkou zbavit jediného obránce, co měl před sebou. Pak už to bylo jednoduché, ve vápně byl naprosto volný JHON MOSQUERA, který zametl míč do odkryté části kasy – 3:0!
    42. MOSQUERA - 3:0
     
    44
    Poločas se dohrává před velmi pěknou diváckou návštěvou, která se nakonec na stadion dostala. Žižkov se snaží snížit nepříznivý stav, času mu na to však moc nezbývá.
     
    44
    Rohový kop pro FKVZ. Zřejmě poslední možnost, jak skončit poločas s gólem na kontě.
     
    45
    Jenže hosté se vyhnali daleko od soupeřovy branky a je jenom otázkou času, kdy rozhodčí odpíská konec poločasu.
     
    45
    Beltran už mohl zpoza vápna vyslat na branku Slovanu střelu, místo toho se však ještě snažil nahrávat, což rozhodlo o neúspěchu celé této akce.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas přáteláku je za námi a Liberec má naprosto komfortní náskok tří branek. Žižkov je sice častěji na míči, jenže finální část kombinace často velmi vázne. Když se k tomu přidají i chyby v obraně, které Slovan využívá, je z toho výsledek 3:0 a prakticky ostrá sestava domácích tak rozhodně v testu obstála. Velké sympatie od přítomných diváků si získal zejména dvougólový Jhon Mosquera.

    Druhá půle začne cca za pět minut!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Koscelník, přichází Kosek.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Fukala, přichází Dvořák.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Mosquera, přichází Šulc.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Barac, přichází Černický.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Pešek, přichází Csabo.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Matoušek, přichází Rondić.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jusúf, přichází Rabušic.
     
    46
    Druhá půle se právě rozběhla, oba týmy nastoupily v odlišných sestavách, které se pokusím během chvíle přinést.
     
    47
    Žižkov zahájil druhou půli tak, jak skončil první. Opět drží balon, kombinuje a snaží se prolomit libereckou obranu.
     
    49
    Batioja mohl snížit na 1:3, když se z úhlu ve vápně dostal ke střele, pokus mu však vůbec nesedl a míč napálil z první vysoko nad!
     
    49
    Za zvuku požárních sirén bude Žižkov zahrávat rohový kop poté, co výborný obranný skluz ve vápně předvedl Kačaraba a uchránil domácí před možným gólem.
     
    50
    A další rohový kop. Žižkov vstoupil do druhé půle suverénně a tlačí liberecké.
     
    51
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec zaslouženě snižují, ale měli při tom i štěstí! Roh si našel ve vzduchu Batioja, míč však umístil přímo do břevna. Od něj se odrazil balon přímo k LUKÁŠI ZOUBELEMU, který o to stejné břevno nakonec míč do branky dostal – 3:1!
    51. ZOUBELE - 3:1
     
    53
    Černický zavčasu přenesel hru na pravé křídlo, domácí však touto cestou neuspěli a volí kombinaci na útočné polovině.
     
    55
    Adekuoroye na levém křídle našel nabíhajícího spoluhráče, zasekávačka ale skončila neúspěchem, navíc byl libereckému hráči pískán faul.
     
    56
    Mikula vybojoval pro liberecké barvy vhazování u své branky. Pokud někomu prospěla výměna hráčů do druhé půle, pak to je určitě Žižkov.
     
    57
    Liberec však vepředu opět pořádně zahrozil! Centr z levého křídla si ve vápně našel Rabušic, Švenger však výborným zákrokem na zemi zabránil čtvrtému gólu v hostující síti!
     
    61
    V současnosti je to spíše nakopávána na útočníky vepředu. Tempo hry o poznání zvolnilo, především hosté mají převahu a kontrolují hru.
     
    62
    Rondić rozjel rychlý brejk a už chtěl dávat průnikovku na levé křídlo, v poslední chvíli mu to ale zarazil Urbanec a útočník Slovanu to dostal od spoluhráčů pocítit, že takto to řešit nemusel.
     
    63
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Knobloch, přichází Hasalík.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Adekuoroye, přichází Michal.
     
    65
    Yu mohl náskok Slovanu ještě o jeden gól snížit! Z ničeho nic tam vyplaval mezi dvěma obránci a proti vybíhajícímu Hasalíkovi se snažil umístit míč do vrchní části branky. Jenže obranné duo Liberce bylo natolik dotěrné, že to zkrátka nepovolilo.
     
    66
    Rabušic byl vyslán do brejkové situace, přihrávka do běhu však byla moc dlouhá a Švenger zcela bez problémů odkopl míč za postranní čáru.
     
    68
    Po obléhání liberecké obrany vznikl prostor na liberecký brejk, který řešil Rabušic na 20 metrech od soupeřovy klece uvolněním druhého parťáka v brejku, ten však ideální šanci na střelu propásl.
     
    68
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Csabo, přichází Králíček.
     
    70
    Viktoria zahrávala další rohový kop, avšak záměr se jí vůbec nepovedl. Liberec na to konto přešel do útoku, ale byl zastaven zdviženým praporkem asistenta rozhodčího.
     
    75
    Liberec právě vstřelil branku!
    MICHAEL RABUŠIC ukazuje, že to stále v sobě zkrátka má. Opět to však vzešlo z brejkové situace, která nakonec skončila situací 2 na 2. Rabušic to vyřešil po svém, kličkou se zbavil obránce před sebou a následně poslal míč na vzdálenější tyč. Padající Švenger byl naprosto bez šance – 4:1!
     
    76
    Skopec si mohl vsítit ukázkový vlastní gól! Sice parádně vykryl přihrávku do vápna na nabíhajícího Rondiće z druhé vlny, ale zároveň tak nešikovně, že poslal míč na roh jenom kousek od levé tyče!
     
    79
    Faul na Súkenníka zastavuje útočné snažení Liberce. Žižkov načne poslední jedenáctiminutovku zápasu další kombinací. Dnes má v držení míče převahu, výsledkově to ale nevyhovuje.
     
    80
    Kačarabův centr šel na Králíčka, Švenger si ale křikl a míč získal pro sebe.
     
    82
    Velká minela liberecké obrany mohla vyústit v šanci Pražanů, jenže Zoubele šel sám do tří hráčů, a proto to nemělo šanci na úspěch.
     
    83
    Auer využil vysunutého Hasalíka v liberecké brance a zkusil ho z větší dálky přelobovat, balon však končí pouze na břevně kasy, za což je Hasalík jistě rád!
     
    84
    Zbývá odehrát posledních pár minut zápasu, které zahájil Zoubele útočným faulem na Mikulu. Liberec s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    86
    Mikula zablokoval Zoubeleho přihrávku do vápna na rohový kop. Z jednoho ve druhé půli Žižkov skóroval, povede se mu to opět?
     
    87
    Nikoliv. Naopak z toho mohl být liberecký protiútok, Rondić dal ale Rabušicovi pořádně těžkou přihrávku, kterou zkušený hráč nedoběhl.
     
    88
    Kocourek šel pro odražený míč, který by v případě zisku znamenal samostatný útěk na branku. Ale dobrou práci tělem předvedl Mikula a žižkovského hráče odstavil.
     
    89
    Zoubele pálil bezprostředně po zisku míče ve vápně, jeho pokus ale skončil na blokující dvojici hráčů Liberce.
     
    90
    Jsme v poslední minutě dnešního zápasu. Hosté budou zahrávat další z několika rohových kopů.
     
    90
    Yu si sice dokázal zpracovat na prsa, ale k následné střele se vůbec nedostal. Slovan to dokázal pokrýt a vypadá to, že zbytek zápasu už zvládne bez inkasovaného gólu.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Fotbalové dopoledne v prosluněném Liberci končí. Druhý poločas, ve kterém oba týmy měly dosti kombinovanou sestavu, nabídl o poznání vyrovnanější partii, ve které Žižkov opět dominoval na míči. Dokonce také dokázal v 51. minutě snížit hlavičkou Zoubeleho. Slovan si však zápas vzít nenechal a v 75. minutě pečetil výhru 4:1 gólem Michaela Rabušice.
     
    Z mé strany je to dnes vše. Z Libereckého kraje se s vámi pro dnešní den loučím, užívejte nadcházejícího víkendu a u fotbalu se budu těšit někdy příště zase napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 400 diváků. (12:47:55)

    Tomáš Kalas

    Branky: 24. Mosquera, 34. Jusúf, 42. Mosquera, 75. Rabušic – 51. Zoubele


    FC Slovan Liberec: Knobloch (63. Hasalík) – Koscelník (46. Kosek), Fukala (46. Dvořák), Kačaraba, Mikula – Mosquera (46. Šulc), Adekuoroye (63. Michal), Barac (46. Černický), Pešek (46. Csabo, 68. Králíček) – Matoušek (46. Rondić), Jusúf (46. Rabušic)
    Náhradníci: Hasalík – Černický, Králíček, Michal, Rondić, Rabušic, Šulc, Csano, Kosek, Dvořák

    FK Viktoria Žižkov: 1. poločas: Hrubeš – Bazal, Březina (34. Petrlák), Žežulka, Muleme – Sixta, Skopec – Beltran – Diviš, Pázler, Nabijev

    2. poločas: Švenger – Urbanec, Petrlák, Žežulka, Tusjak – Súkenník – Kocourek, Richter – Auer, Zoubele, Yu

    Náhradníci: Švenger – Tusjak, Petrlák, Zoubele, Urbanec, Súkenník, Richter, Yu, Baioja, Kocourek, Auer, Kopřiva

    Diváci: 400
    bahis siteleri