K. Vary – Liberec 4:5 (po pr.) | Vítkovice – Třinec 3:4 (kon.) | Sparta – Plzeň 3:4 (po pr.)
Pardubice – Olomouc 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 2:0 (kon.) | Přerov – Zlín 0:6 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
3:4 (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)
HC Škoda Plzeň
Čtvrtek 06.08.2020, 18:00 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • Generali Česká Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to už pro dnešek vše. Přeji všem krásný zbytek týdne a někdy zase na počtenou! (20:16:50)
     
    Plzeňští nakonec zásluhou dvou branek Davida Stacha porážejí domácí Spartu poměrem 4:3 v prodloužení. Sparťané se tedy dnes musejí spokojit s jedním bodem, naopak indiáni si domů na západ Čech odváží dva body.
     
    Konec zápasu.
    61:22 STACH - 3:4
     
    61:22
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je konec! DAVID STACH svým gólovým zásahem udělal za dnešním zápasem definitivní tečku, Neužil byl na tuto střelu krátký. Bez asistence.
     
    60:59
    Tomášek zaváhal na útočné modré čáře a Rousek posléze promáchl přihrávku od svých spoluhráčů. Plzeňští jedou do útočného pásma.
     
    60:09
    Mertl vyhrál vhazování na Kantnera, kterého ale včas dokázali zastavit sparťanští obránci. Hosté tak začínají znovu až od svého brankáře.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hráči jsou již připraveni na prodloužení, jdeme pokračovat!
     
    Body se dnes budou dělit! Sparťané s Plzní hrají po třech třetinách nerozhodně 3:3. Pražanům nejprve vrátil dvoubrankové vedení Jan Klodner, ale posléze se trefovali už jen hráči Plzně. Petr Kodýtek a David Stach poslali zápas do prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:39
    Kodýtek kroužil s pukem na hokejce v rohu kluziště, puk se posléze dostal až na modrou čáru k Budíkovi. Plzeňský obránce ale už nestačil vystřelit.
     
    59:07
    Vypadá to, že se bude prodlužovat. Rozhodčí nyní píská přihrávku rukou, za chvíli budeme moct pokračovat vhazováním v útočném pásmu plzeňské Škody.
     
    57:57
    Suchý motal hlavy sparťanským obráncům, ale domácí hokejisté se později osvobodili. Následně zahrozil Prymula, Pavlát nakonec nemusel zasahovat.
     
    57:09
    Tomášek se probil až do útočného pásma a následně hledal na druhé straně své spoluhráče. Forman měl ale k puku příliš moc daleko.
     
    56:37
    Krátce před koncem třetí třetiny mohl strhnout vedení na domácí stranu Kudrna! Sparťanský útočník střílel mezi kruhy, ale Pavlát vytáhl dobrý zákrok.
     
    55:54
    Suchý obkroužil branku a okamžitě zakončoval střelou zápěstím. Sparťané jeho pokus zablokovali a Plzeň se poté vyhání až do svého obranného pásma.
     
    55:12
    Čerešňák přišel o puk a sparťané mohli zaútočit. Konečný chtěl hledat Prymulu, který ale jeho pas moc nečekal, a kotouč se tak vrací zpět k indiánům.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 14. Tomášek (Pavelka), 32. Kudrna (Pavelka, Říčka), 43. Klodner – 37. Rob (Kracík), 53. Kodýtek (Eberle, Straka), 54. Stach, 62. Stach


    HC Sparta Praha: Neužil (Cichoň) – Jeřábek, M. Jandus, Pavelka, Prchal, Klodner, Kalina (A) – Kudrna (A), Sukeĺ, Zikmund – Rousek, Tomášek, Forman – Dvořáček, Říčka (C), Pšenička – Prymula, Konečný, Hašek.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – Budík, Čerešňák (A), Lang, Kaňák, Houdek, Vráblík – Kantner, Mertl (C), Suchý – Stach, Musil, Rob – Malát, Kracík, Straka (A) – Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Ondráček, Komínek

    Diváci: 1 369
    thejrc.org