K. Vary – Liberec 4:5 (po pr.) | Vítkovice – Třinec 3:4 (kon.) | Sparta – Plzeň 3:4 (po pr.)
Pardubice – Olomouc 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 2:0 (kon.) | Přerov – Zlín 0:6 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 06.08.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali Česká Cup • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:28
    Brněnská branka je prázdná, Brno to zkusí v šesti!
     
    57:37
    Kusko se dostal do konfliktu se Zámorským, důrazně mu potom domluvil i Nedomlel. Přesilovou hru ale bude hrát Brno. Kusko obdržel za oplátky trest za hrubost, Zámorský má na kontě dvě minuty za sekání a hákování. Elitní hradecký bek to dnes už podruhé nevydržel s nervy a oplácel. Druhý trest za Zámorského odsedí Vojtěch Síla.
     
    55:10
    Další famózní práce Lukáše Klimeše. Nejprve s vypětím všech sil vytěsnil one-timer Jakuba Lva, poté si tygřím skokem posvítil i na bombu od Janka od modré.
     
    54:09
    Zámorský si udělal další útočný výlet a předložil krásný pas doprava na Perreta, ten mířil na zadní tyč, Klimeš ale znovu odolal a tribunami to jen zahučelo.
     
    48:47
    Dalimil Mikyska velmi okatě zapáčil Kevina Klímu hokejkou a odsedí si další menší trest.
    46:13 Vl. RŮŽIČKA - 2:0
     
    46:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Na další střelecký pokus už ale Klimeš nedosáhl. VLADIMÍR RŮŽIČKA totiž dostal křižný pas od Kellyho Klímy, neukvapil se, srovnal si puk na holi a zápěstím ho vystřelil takovou rychlostí a s takovou přesností, že se zastavil až v síti. Asistence: Kelly Klíma
     
    45:32
    I Luboš Horký si dnes podruhé posedí na trestné lavici, i když tentokrát kvůli svému vlastnímu přečinu. Dopustil se totiž hákování.
     
    45:07
    Parádní souhra bývalých hráčů Mountfieldu. Vincour zpracoval pas z první a okamžitě ho poslal na volného Rákose na levém kruhu. Zaúřadovat musela výstroj Štěpána Lukeše.
     
    43:08
    Kometa si vzápětí zahraje první přesilovou hru, podruhé dnes putoval na lavici hanby Petr Zámorský, který si odpyká dvě minuty za hákování.
     
    42:01
    V končící přesilovce s k puku dostal na levém kruhu Lev, který trefil z první nejprve Klimeše a pak jeho pravou tyč!
     
    39:44
    Další nedůraz v obraně vyústil v samostatný únik Perreta, jehož zakončení zachránil Lukáš Klimeš jen za cenu vykopnutí branky. Ten za to vyfasoval dvě minuty, trest za něj odsedí Horký.
     
    38:26
    Druhou variantou přesilovky je ta s Nedomlelem jako stožárem před brankou a právě on se dostal k zakončení úplně sám před brankou! Klimeš ale jeho úmysl vystihl, včas vyjel a dalším neskutečným sejvem stále drží jednogólovou ztrátu svého týmu.
     
    37:38
    Hradec ždíme svého soupeře v útočném pásmu, z tlaku vytěžil Růžička střelu, která se po zásahu Klimeše otřela o tyč!
     
    36:52
    Čtvrtá lajna Hradce si ale dobrým pohybem vynutila faul, na trestnou za podrážení putuje dnes podruhé Tomáš Šoustal.
     
    36:13
    Další obrovská šance domácích. Kelly Klíma se zapomněl za brankou, ale ještě našel síly aby perfektním pasem našel své dvojče Kevina, který pálil z mezikruží nikým nekrytý. Vše musel znovu hasit fantastický Lukáš Klimeš, který je zatím jednoznačně mužem zápasu na straně hostí.
     
    34:43
    Další nádherná akce tentokrát po individuální ose. Lukáš Cingel to vzal na sebe, prokličkoval kompletní obranou Brna a vytáhl bekhendový blafák, který však zastavil famózní Lukáš Klimeš.
     
    33:35
    Čtvrtá hradecká formace opět v akci! Střelu od modré doráželi před zmateným Klimešem jak Orsava, tak Síla, ani jeden zblízka neuspěl. Nepochodil ani Radovan Pavlík, který ranou z otočky Klimeše pěkně protáhl.
     
    30:05
    Tímto krokem ale působení hradecké jedničky končí, protože stejně jako v Olomouci se do branky v polovině utkání dostává Štěpán Lukeš.
     
    29:52
    Aktivní Tomáš Šoustal zatáhl po pravém křídle a svižným pasem nabízel puk před prázdnou branku Kuskovi. Ten ho bohužel pro Brno nezasáhl, Mazanec by se nestihl přesunout.
     
    25:59
    Její pobyt v útoku ale neměl dlouhého trvání. Zámorský sekl Zaťoviče při přechodu do pásma, ten si to nenechal líbit a oba kohouti zamířili na trestnou.
     
    24:11
    Šanci si ale vypracovala až následující linie, na konci níž byl Tomáš Šoustal. Ten se na chvíli ocitl před Mazancem úplně sám a hradecká jednička musela hasit další nebezpečí.
     
    20:21
    Možná největší šance Brna! Schneider rychlým přiklepnutím našel za obranou úplně volného Zaťoviče, ten se ale dostal až příliš blízko brance a puk napálil jen do Mazancových betonů.
     
    16:10
    Orsava si chce své místo v kádru Mountfieldu zasloužit, po gólu v Olomouci se tentokrát dostal do samostatného úniku. Klimeše si sice položil, puk přes něj ale do branky nepřehodil, i když se o to snažil.
     
    13:20
    Mountfield svíral svého soupeře v pásmu tak dlouho, až nakonec Smoleňák vymyslel krátký pas na jediného střelce zápasu Kellyho Klímu. Před ním se na chvíli otevřela úplně prázdná branka, jenže než si puk zpracoval, přistoupil k němu Mikyska a odzbrojil ho.
     
    12:26
    Šoustal si při Orsavově zakončení počínal svou holí nedovoleně a odsedí si první trest utkání za podrážení.
     
    10:50
    Muž minulého utkání v Olomouci Jordann Perret znovu ukázal své přednosti. V klidu přebruslil Gulašiho a nabízel střílenou přihrávku na dlouhou tyč na Jergla, který puk sice zasáhl, ale měl problém ho správně umístit. Ke druhému gólu Hradce ale příliš nechybělo.
    01:19 Kelly KLÍMA - 1:0
     
    01:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec jde bleskově do vedení! Poprvé v hradeckém dresu se prosazuje KELLY KLÍMA, jenž zužitkoval precizní pas Vladimíra Růžičky, který ho svou přihrávkou parádně uvolnil za brněnskou obranou. Klíma pak neměl problém puk zblízka zamést za Klimeše. Asistence: Vladimír Růžička, Zdeněk Čáp

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 2. Kelly Klíma (Vl. Růžička, Čáp), 47. Vl. Růžička (Kelly Klíma)


    Mountfield HK: Mazanec – Zámorský, Nedomlel (A), Čáp, Jank, F. Pavlík (A), Váchal, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Lev – Kelly Klíma, Vl. Růžička, J. Sklenář – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Orsava, Síla, R. Pavlík
    HC Kometa Brno: Klimeš – Freibergs, Pyrochta, Mikyska, Gulaši, Zábranský, Bartejs – Schneider, P. Holík (A), Zaťovič (C) – P. Kratochvíl, Šoustal, Vincour (A) – Kusko, Rákos, Kunc – Horký, Střondala, Plášek – M. Svoboda

    Rozhodčí: Kubičík, Obadal – Bryška, Axman

    Diváci: 750
    thejrc.org