Bayern – Chelsea 4:1 (kon.) | Barcelona – Neapol 3:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
3:1 (3:1)
SSC Neapol
Sobota 08.08.2020, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Barcelona v další fázi vyzve německý Bayern, se loučím a přeji vám příjemnou dobou noc. Budu se na vás těšit u některého z další přenosu, na počtenou. (23:08:27)
     
    Barcelona se raduje z postupu do finálového turnaje Ligy Mistrů! Naopak cesta Neapole pro letošní sezónu končí.

    V prvním poločase jsme sledovali atraktivní podívanou, která nabídla čtyři branky. Barcelona byla v úvodu zápasu pod tlakem, jenomže potvrdila svou produktivitu a vsítila tři branky. V nastaveném čase se italskému soupeři podařilo alespoň snížit a vykřesat naději. Ve druhé části hry si už španělský favorit pohlídal výsledek, i když kdoví jak by to vypadalo, kdyby Milikova branka byla uznána. Ovšem na kdyby se nehraje, a tak střetnutí skončilo výsledkem 3:1, což poslalo dál Katalánce.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Do pokutové území vnikl Dries Mertens, který to chtěl vzít na sebe, což se ukázalo, jako špatné rozhodnutí! Jeho snažení skončilo znovu na prvním bránícím soupeři.
     
    90+4
    Hostující celek se znovu snaží překonat obranu soupeře. Po jednom ze zákroků zůstal ležet na trávníku Dries Mertens, ovšem sudí ukazuje, že to bylo čisté.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Luis Suárez, přichází Júnior Firpo.
     
    90+2
    Luis Suárez (Barcelona) nechtěl jít z hrací plochy, a tak vidí zbytečnou žlutou kartu. Rozhodčí s ním totiž ztratil trpělivost, což bylo více než pochopitelné.
     
    90+1
    Dalším centrem se prezentoval Giovanni Di Lorenzo, jehož snažení odvrátil Gerard Piqué. ve stejném momentu čtvrtý rozhodčí signalizuje, že se bude hrát ještě pět minut.
     
    90
    Stanislav Lobotka přihrál na pravou stranu šestnáctky, kde se pohyboval Giovanni Di Lorenzo. Ten sice mířil na zadní tyčku, jenomže opět trefil jen prvního soupeře, Barcelona výborně brání.
     
    88
    Střetnutí se pouze dohrává, protože je u míče Barcelona, která nemá kam pospíchat. Neapol sice vysunula napadání, což se nakonec vyplatilo.
     
    87
    Na lavičce Barcelony registrujeme další pohyb, když se do hry chystá Júnior Firpo. Ve stejný moment zkoušel domácí celek přihrávku před branku, která byla nepřesná a proto si pro balon doběhl David Ospina.
     
    86
    Další pokus Neapole poslal hlavou do tyče Hirving Lozano. Stejný hráč o chvíli později znovu střílel, jenomže Marc-André ter Stegen tentokrát zasahovat nemusel.
     
    85
    Další centr ze strany si pod sebe zpracoval Arkadiusz Milik, jenž se rychle otočil a vystřelil. Jenže jeho strážce byl velmi blízko a pokus zablokoval.
     
    84
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Monchu.
     
    83
    Jsme v koncovce odvetného zápasu a zatím to vypadá, že se z potupu bude radovat Barcelona. To by Neapol musela napodobit nevídaný obrat Toronta v nočním střetnutí NHL.
    81. Neuznaná branka Neapole, Milik se nacházel v těsném ofsajdu
     
    81
    Neapol dala branku, která byla pro ofsajd odvolána! Z levé strany letěl centr do šestnáctky, kam si nabíhal nově příchozí Arkadiusz Milik, jehož hlavičku zastavila až síť. Ovšem forvard si špatně načasoval náběh za obranu.
     
    79
    Ještě před střídáním se Konstantinos Manolas dožadoval pokutového kopu. jenomže sám si pomáhal rukou, a tak následné jeho podkopnutí sudí řešit nebude.
     
    79
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Fabián Ruiz, přichází Eljif Elmas.
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Arkadiusz Milik.

    Michal Luxa

    Branky: 10. Lenglet (Rakitić), 23. Messi, 45+1. L. Suárez (pen.) – 45+5. L. Insigne (pen.)

    Karty:   90+2. L. Suárez (BAR) – 60. P. Zieliński (NEA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 8:16.
    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Roberto, Rakitić, F. de Jong – Messi (C), L. Suárez (90+2. Firpo), Griezmann (84. Monchu).
    Náhradníci: Neto, Peña – Firpo, Puig, Fati, R. Araújo, Monchu, Mingueza, Orellana, Reis, de la Fuente.

    SSC Neapol: Ospina – Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui – Ruiz (79. Elmas), Demme (46. Lobotka), P. Zieliński (70. Lozano) – Callejón (70. Politano), D. Mertens, L. Insigne (C) (79. Milik).
    Náhradníci: Karnezis, Meret – Allan, Elmas, Hysaj, F. Llorente, Lobotka, Lozano, Luperto, Nikola Maksimović, Milik, Politano.

    Rozhodčí: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun (všichni Turecko)
    25.02.2020
    Neapol - Barcelona 1:1

    Branky: 30. D. Mertens (P. Zieliński) – 57. Griezmann (N. Semedo)

    Karty:   61. L. Insigne (NEA), 89. Rui (NEA) – 49. Busquets (BAR), 66. Messi (BAR), 83. Griezmann (BAR), 88. Arturo Vidal (BAR)   89. Arturo Vidal (BAR)

    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:11.
    ocianews.com