Sparta – Motor ČB 5:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (0:0, 1:1, 4:1)
Banes Motor České Budějovice
Pondělí 10.08.2020, 18:00 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • Generali Česká Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:47 MACHOVSKÝ - 5:2
     
    59:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Budějovice znovu odvolaly brankáře a opět inkasují. Po kombinaci v útočném pásmu šla přihrávka na obránce, který však netrefil kotouč a ten zamířil do prázdné brány. Gól je připsán MATĚJI MACHOVSKÉMU, jenž se z domácích dotkl puku jako poslední. Neuvěřitelný moment!
    59:05 PAVELKA - 4:2
     
    59:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je zřejmě hotovo! Domácí se dostali do středního pásma, kde stál připravený TOMÁŠ PAVELKA a sparťanský obránce od modré čáry zamířil přesně do odkryté klece Motoru! Bez asistence.
     
    58:46
    A právě za hrubost míří Lukáš Pech (SPA) na trestnou lavici. Motor si zároveň vybírá oddechový čas na poradu a navíc odvolává brankáře!
     
    58:28
    Domácí mají dnes opravdu hodně šancí! Říčka si počkal na vhodný moment, následně vystřelil a Pech se k dorážce už později nedostal.
     
    56:48
    A domácí mohli znovu udeřit! Řepík byl na chvíli osamocen v útočném pásmu před Čiliakem, ale puk se mu zamotal mezi bruslemi.
    55:44 BUCHTELE - 3:2
     
    55:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí otáčejí během necelé minuty vedení na svoji stranu! Pech poslal zpoza branky dobrou přihrávku na JANA BUCHTELEHO, který svou střelou z mezikruží nedal Čiliakovi šanci! Sparťané rázem vedou. Asistence: Lukáš Pech, Ladislav Zikmund.
    55:03 KUDRNA - 2:2
     
    55:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané podruhé v dnešním utkání dotahují gólovou ztrátu! Pavelka poslal kotouč přesně na ANDREJE KUDRNU, který dokázal překonat brankáře Čiliaka! Asistence: Tomáš Pavelka, Matúš Sukeĺ.
     
    49:47
    A sparťané mohou vyrovnat! Roman Přikryl (CEB) jde na trestnou lavici za držení a následující dvě minuty stráví na trestné lavici po boku časoměřičů.
    45:54 JONÁK - 1:2
     
    45:54
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A pozor, Budějovice přeci jen udeřily! Venkrbec poslal přihrávku na VÍTA JONÁKA, který táhlou střelou z kruhu vrací svému týmu jednogólové vedení! Asistence: Matouš Venkrbec, Miroslav Holec.
     
    45:06
    Ve vlastním oslabení se činil útočník Matúš Sukeĺ, který se protlačil až před posledního obránce Motoru a poté zakončil přesně do ramene Čiliaka.
     
    44:01
    A Motor má šanci odskočit svému soupeři! Lukáš Pech (SPA) totiž vyfasoval dvouminutový trest za hákování. Sparťané za chvíli budou hrát ve čtyřech hráčích.
     
    39:59
    V poslední vteřině je vyloučen hostující Václav Karabáček (CEB) za hrubost a navíc si od rozhodčích vyloužil desetiminutový trest za nesportovní chování. Dvouminutový trest odpyká Matouš Hrubec (CEB).
    37:13 ŘEPÍK - 1:1
     
    37:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    V Holešovicích máme vyrovnáno! Rousek pod hokejkou bránícího protihráče našel před brankou najetého MICHALA ŘEPÍKA, který tváří v tvář proti Čiliakovi zamířil nahoru! Asistence: Lukáš Rousek, Petr Kalina.
     
    32:35
    A velká příležitost pro domácí celek. Budějovický Václav Svach (CEB) je vyloučen na dvě minuty za podrážení. Motor bude hrát podruhé v dnešním utkání v oslabení.
     
    31:48
    A další velká šance Pražanů! Rousek v přečíslení dva na jednoho hledal Sukeĺa, který však napálil kotouč pouze do Marka Čiliaka.
     
    30:54
    Řepík od mantinelu našel přesně hokejku Davida Tomáška, který střílel ve velké rychlosti, ale svým pokusem našel pouze betony Marka Čiliaka.
     
    27:57
    David Tomášek (SPA) je dalším sparťanem, kdo usedne na trestnou lavici, tentokrát za zdržování hry. Sparťané se budou muset znovu bránit.
     
    26:57
    Velká příležitost domácích v oslabení! Zikmund se už připravoval na samostatný nájezd, ale obránci Motoru ho na poslední chvíli vyrušili.
     
    25:08
    Bude se vylučovat! Petr Kalina (SPA) dostal dvě minuty za hákování a následující okamžiky stráví na trestné lavici. Motor hraje přesilovku!
    23:48 HRUBEC - 0:1
     
    23:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A z ojedinělého tlaku Motor těží! Beránkovu střelu z levého křídla Machovský vyrazil před sebe, kde už stál připravený MATOUŠ HRUBEC, který puk pohotově dorazil za záda sparťanského brankáře! Asistence Martin Beránek.
     
    22:24
    Pozor také na druhé straně! Václav Karabáček se dostal na kotouč a sám proti Machovskému nastřelil tyčku! Velká škoda pro Motor.
     
    21:57
    Dobrá šance domácích! Robert Říčka střílel po přejezdu útočné modré čáry do horních pater branky, ale svou ranou přestřelil.
     
    19:06
    A z budějovického tlaku plyne velká šance na skórování! Holec však narazil na betony Machovského a dorážka Lytvynova mířila vedle.
     
    16:59
    Další dobrá možnost! Pech se prokličkoval až do mezikruží, posléze obehrál Voženílka a následně našel Buchteleho. Jeho rána mimo!
     
    07:01
    První komerční přestávka dnešního duelu. Zároveň je vyloučen budějovický Matouš Venkrbec (CEB) za hákování. Sparťané hrají přesilovku.
     
    06:39
    Chyba na domácí straně a první rodící se šance hostí! Christov se řítil do útočného pásma po levé straně kluziště, Machovského ale neohrozil.
     
    02:21
    Okénko v obraně Motoru! Tomáš Pšenička nabral rychlost ve středním pásmu a sám se hnal na brankáře Čiliaka, kterého ale nepřekonal!

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 38. Řepík (Rousek, Kalina), 56. Kudrna (Pavelka, Sukeĺ), 56. Buchtele (Pech, Zikmund), 60. Pavelka, 60. Machovský – 24. Hrubec (Beránek), 46. Jonák (Venkrbec, Holec)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Pavelka, Košťálek, Klodner, Kalina, Jandus, Jeřábek, Kadeřávek – Rousek, Horák (C), Řepík (A) – Kudrna, Sukeĺ, Tomášek – Dvořáček, Říčka, Pšenička – Buchtele, Pech (A), Zikmund.
    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Suchánek, Lytvynov, Kachyňa, Slováček, Svach – Christov, Venkrbec (A), Holec – Voženílek, Přikryl, Doležal – Jonák, Prokeš, Karabáček – Beránek, Čížek, Hrubec.

    Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Kis, Šimánek

    Diváci: 1 523
    thejrc.org