Chomutov – Mostečtí Lvi 0:0 (zruš.) | Třebíč – Žďár n/S 7:4 (kon.) | Tábor – Kolín 0:0 (18:00)
Kadaň – Klatovy 0:0 (zruš.) | Sokolov – Litoměřice 0:0 (zruš.) | Benátky n/J – Vrchlabí 0:3 (kon.)
Havířov – Znojmo 3:4 (kon.) | Kopřivnice – Frýdek-M. 2:3 (kon.) | Příbram – Kobra 2:4 (kon.)
Kadaň – Cheb 5:2 (kon.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
7:4 (3:0, 1:1, 3:3)
SKLH Žďár nad Sázavou
Úterý 11.08.2020, 17:30 • KHNP Aréna, Třebíč • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 171 diváků. (19:49:47)
     
    Z mé strany je to dnes vše. Třebíčská aréna se vyprazdňuje, což je signál pro to, abych se s vámi rozloučil. Bylo mi ctí vás z Třebíče dnešním zápasem provázet a budu se těšit někdy příště napočtenou!
     
    Divoký zápas je za námi, nakonec se z výhry 7:4 raduje Třebíč, která o výhře rozhodla už v první třetině. Tam si vybudovala náskok 3:0 a do konce zápasu jej už opečovávala. Plameny sice bojovaly a snažily se dotáhnout na rozdíl jediné branky, dnes se jim to ale zkrátka nepovedlo. Přesto si za výkon ve druhé a třetí třetině zaslouží určitě pochvalu.

    Třebíč tak vyhrává 7:4 a raduje se z druhé výhry v přípravném období. Žďár naopak zahájil přípravu prohrou, napravit to může již ve čtvrtek doma proti Hodonínu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Poslední minuta dnešního zápasu, skutečně se už jenom dohrává a čeká na závěrečnou sirénu.
     
    58:25
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Hotovo, vymalováno! Třebíč přidává sedmý gól zápasu a rozhoduje o druhé výhře v přípravném období. Václav Krliš na středovém kruhu získal puk a přistrčil jej ONDŘEJI MALCOVI, který trefil pohodlně opuštěnou klec – 7:4! Asistence: Václav Krliš.
     
    58:04
    Žďár hraje bez gólmana a ostřeluje třebíčskou branku, domácí se však zatím brání!
     
    58:00
    Domácí se však chvilku poté dopustili zakázaného uvolnění a Žďár si vybírá oddechový čas, aby mohl vymyslet závěrečnou taktiku.
     
    57:25
    Zápas se lehce přesunul do línějšího módu, Třebíč celkem pohodlně kontroluje svůj dvoubrankový náskok.
     
    55:56
    Střílené nahození od Nedvídka sice zastavil jeden ze žďárských obránců, ale puk poslal přímo na svoji branku. Naštěstí pro hosty to těsně minulo levou tyč, ale od vlastního gólu daleko nebylo!
     
    55:06
    Pavel Jekel nyní sebral fantastickým zákrokem Prokšovi jasný gól! Útočník Žďáru se totiž jako první dostal k odraženému kotouči a chystal se jej okamžitě zasunout do odkryté klece, Jekel tygřím skokem ale puk lapil ještě před brankovou čárou!
     
    54:34
    Hosté v plném počtu. Teď se museli bránit zajímavé akci, kterou vytvořil Havlát, jehož nahození skončilo ale jenom v lapačce pozorného Slámy.
     
    53:59
    Sláma si ihned po buly před ním připsal další zákrok, musel okamžitě reagovat na nepříjemnou střelu Krliše z mezikruží.
     
    53:42
    To ale proběhnout jenom tak nemůže, neboť domácí vyhodili kotouč na zakázané uvolnění a hráči se tak musí vrátit.
     
    53:20
    Třebíč se sice sama vytlačila z pásma, ale nadále je v držení kotouče a čeká na prostřídání formací.
     
    52:29
    Mirek Bazala (ZNS) bude nejdéle dvě minuty trávit na trestné lavici. Při souboji s pronikajícím Vodným si pomohl nedovoleně a přidržel jej, tudíž ho čeká odpočinek.
     
    52:04
    Další zakázané uvolnění žďárského celku. I přesto, na poměry přátelského zápasu se jedná o parádní partii s velkým počtem šancí.
     
    51:20
    Patičkou se pokusil usměrnit puk do branky Havlát, ze vzduchu ale trefil jenom Slámův beton. Tak či tak, tohle by gól nemohl být, neboť kotouč Havlát aktivně zasáhl bruslí.
     
    50:45
    Zakázané uvolnění Žďáru přesunuje hru zpátky před branku Slámy.
     
    49:44
    Žďár právě vstřelil branku!
    Zábavný zápas pokračuje, tentokrát je to v třetině už pátý gól! David Čermák zajel za Jekelovu branku a našel v předbrankovém prostoru volného JAKUBA KMOŠKA. Hráč, který je u Plamenů na zkoušce, propálil z první Jekela a snižuje na dvougólový rozdíl – 6:4! Asistence: David Čermák.
     
    48:28
    Žďár právě vstřelil branku!
    Gólová divočina pokračuje, tentokrát přibývá třetí zásah na žďárském kontě! LUKÁŠ BUREŠ si na modré čáře zpracoval dlouhou přihrávku od Plevy a vydal se do samostatného úniku, který zakončil bekhendovým blafákem a protlačil kotouč těsně za brankovou čáru, i přes Jekelův zásah – 6:3! Asistence: Martin Pleva.
     
    47:17
    Po divokých momentech v zápase, kdy se v gólech a nahrávkách ztratil nejeden zapisovatel, pokračujeme dále v zápase. Třebíč měla přesilovou hru, kterou ale nijak nevyužila, ba dokonce ani nemělá zásadní střelu.
     
    45:38
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Čermák J. – 2 min., podrážení).
     
    44:48
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Během chvilky je to už 6:2 a Třebíč pravděpodobně potvrzuje dnešní výhru! Kořénkovu nahrávku zpracoval ideálně VÁCLAV KRLIŠ a střelou bekhendem propálil Slámu mezi betony – 6:2! Asistence: Matěj Kořének, Michal Vodný.
     
    43:48
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Třebíč ale skáče zpátky do tříbrankového náskoku a nechce dopustit drama. ROBERT HAVLÁT využil práce Podlahy s Michálkem, z nichž druhý jmenovaný si na pravém křídle otevřel prostor a skoro zpoza branky našel před brankou právě Havláta, který bez potíží zametl puk do branky – 5:2! Asistence: David Michálek, Josef Podlaha.
     
    43:34
    Žďár právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl dvou branek a budou chtít ještě zabojovat o lepší výsledek v zápase! MARTIN PLEVA v závaru u Jekelovy branky doklepl kotouč za brankovou čáru a i přes drobné protesty třebíčských hráčů jeho zásah platí – 4:2! Asistence: Lukáš Bureš.
     
    42:49
    Krliš potáhl po levé straně a podél mantinelu našel na modré Nedbala, který z jedničky napálil vlastního kapitána Vodného. Jeho křik byl slyšet až nahoru, pod střechu KHNP Areny.
     
    41:54
    Mojdl se natlačil do střelecké pozice, přitom seslal čistě k zemi Půžu, který tento náraz nečekal. Střela mladého hráče však byla právě padajícím Půžou zblokována.
     
    40:39
    V útočném pásmu domácích došlo k zašlápnutí kotouče bez jakékoliv šance hrát dále. Proto je hra přerušena a sudí vykazuje HST do středního pásma.
     
    40:01
    Začíná závěrečná třetina dnešního utkání, Třebíč vyhrála úvodní buly a okamžitě rozjíždí útočné tažení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:08.
     
    Vyrovnaná druhá třetina je pryč a Žďár v ní předvedl naprosto odlišný výkon oproti té úvodní. Sice dostal gól hned po 10 sekundách z hole Ondřeje Vaculíka, poté byl však naprosto vyrovnaným soupeřem a v dynamické druhé třetině měl několik šancí na snížení. Ujala se ale pouze jediná, v 30. minutě korigoval z přesilové hry Jakub Kmošek. Šancí bylo v této periodě skutečně mnoho, proto možná škoda, že zůstalo pouze u jedné branky na každé straně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Havlát táhl situaci 3 na 2, ale rozhodl se řešit akci sám. Stáhl si puk na osu, položil obránce a střílel, jeho pokus ale končí na plexiskle za Slámovou brankou.
     
    38:23
    David Michálek se pokusil převzít odražený kotouč od mantinelu a vybruslit si do parádní střelecké pozice, jenže si sklepl puk na paty, a proto jeho akce skončila v propadlišti dnešních dějin.
     
    37:53
    Z druhé vlny poslal tvrdou střelu na třebíčskou kasu David Čermák, zaduněl však jenom zadní mantinel, za liduprázdným sektorem hostí.
     
    37:26
    Divoká druhá třetina jde do svého finiše a jedná se skutečně o velice rychle hraný zápas. Pokud se budeme držet současného časového rozpoložení, může se utkání dostat pod hranici dvou hodin čistého času.
     
    36:39
    Blízko dalšímu zásahu byl nyní Kořének, který zůstal viset osamocen před brankou Plamenů, zblízka ale přihrávku nedokázal doklepnout do branky!
     
    36:24
    Zakázané uvolnění žďárských hráčů stěhuje hru zpátky před branku Slámy.
     
    35:37
    Jiří Sláma drží stále stav 4:1! Tentokrát čelil brejkové situaci, kde jeden z třebíčských hráčů šel sám na kasu, ale dlouhou kličkou si na zkušeného brankáře ve žďárské „kisně“ nepřišel!
     
    34:48
    Dlouho se nehrálo v chumlu těl u mantinelu, neboť třebíčský hráč nejevil zájem aktivně hrát. Sudí měl však puk stále dobře viditelný a nehodlal přerušovat. Nakonec se hra rozjela.
     
    33:51
    Čermák nedokázal zpracovat kotouč, ztrátu však následně vynahradil včasným návratem a zpětným ziskem puku od Vaculíka.
     
    32:17
    Pavel Jekel předvedl skvělý obranný zákrok proti Lukáši Jíchovi, který doháněl dlouhou přihrávku a chtěl zakončit. Domácí generál brankoviště ale vyjel a na úrovni kruhů holí odpálil kotouč do bezpečí!
     
    31:24
    Kmošek včas vstoupil do křižné přihrávky na jednoho z třebíčských útočníků a tečoval puk až na tribunu za střídačkami. Za místo vhazování je tak ustanoveno střední pásmo.
     
    30:47
    Nyní ale domácí gólman předvedl skvělý zákrok a efektně se vytáhl proti nepříjemné střele Tomáše Chlubny z mezikruží! Třebíč nicméně naprosto přestala hrát a ustoupila od hokeje, který praktikovala doposud.
     
    30:19
    Plamenům nejde v této třetině nejde rozhodně upřít snaha. Po gólu se tlačí do střeleckých příležitostí a Jekel se musí rázem v brance ohánět.
     
    29:06
    Žďár právě vstřelil branku!
    Pár sekund před koncem početní výhody však již Žďárští slaví a s nulou vepředu tak domů neodjedou! Beneš zachytil ještě puk v útočném pásmu a lehounce přistrčil touš pro JAKUBA KMOŠKA, který si vybruslil do lepší střelecké pozice a švihem prostřelil Jekela – 4:1! Asistence: Petr Beneš.
     
    28:29
    Plameny se to snažily sehrát až do kuchyně a mohly snížit na 1:4! Přihrávka od Jíchy do předbrankového prostoru na volného Chlubnu byla přesná, Chlubnovo usměrnění puku do branky ale končí na tyči!
     
    27:40
    Tísněný Chlubna dokázal najít prostor pro střelu mezi dvěma obránci a prověřil pozornost Jekela, který betonem bez problémů kotouč vyrazil.
     
    27:04
    A v sérii vyloučení pokračujeme, tentokrát se vrátka trestné lavice otevírají na straně domácích. Lukáš Kříž (TRE) byl v osobním souboji u mantinelu až moc aktivní a dostává dvě minuty za napadení.
     
    26:12
    Zbytek přesilové hry však herně patří Třebíči. Ta si vybojovala pár sekund před naskočením Heinricha na led další vhazování.
     
    24:49
    Jícha v oslabení poslal přesným pasem do brejku Chlubnu, který se vydal do úniku vstříc Jekelově brance. Zkoušel zakončení mezi betony, zkušený gólman si ale tohle dokázal pohlídat a právem sklízí ovace nakonec solidně zaplněného stadionu!
     
    24:34
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Heinrich – 2 min., hákování).
     
    23:49
    Posledních pár sekund z přesilové hry zbývá Třebíčským a Žďár to pravděpodobně dokáže ubránit.
     
    22:56
    Tlak Třebíče v pásmu trval dobrou minutu a čtvrt, jenže bez gólového efektu. Všechny pokusy dokázal vykrýt Sláma, při celkově třetí přesilovkové střele už raději hru přerušil.
     
    22:22
    Na pokus Chalupy od modré si před branku najeli hned další hráči Bílých hvězd, nicméně Sláma nepřipustil ve svém brankovišti žádné drama.
     
    21:59
    Martin Pleva (ZNS) při bránění nešikovně podrazil Bittnera a dostává menší trest. Třebíč si tak zahraje druhou přesilovou hru v zápase.
     
    21:37
    Pěknou střelu po přejetí do útočné třetiny vyslal na třebíčskou branku Václav Půža, ale Jekel bez problémů puk udržel ve výstroji.
     
    20:59
    Pavel Jekel zcela s přehledem rozčísl vzduch lapačkou a zachytil střelu Čermáka od modré. Následovalo přerušení a vhazování po jeho levici.
     
    20:10
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Rychlý start do druhé třetiny a výsledek začíná narůstat do nepěkných rozměrů, z pozice Žďáru! Karel Nedbal vypálil po přechodu modré čáry na branku, Sláma sice vyrazil, ale jenom před sebe, kde se ukázal ONDŘEJ VACULÍK a pohodově doklepl puk do prázdné branky – 4:0! Asistence: Karel Nedbal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    První třetina je v Třebíči minulost a bylo to skutečně na jednu branku. Rozdíl jedné ligy je zkrátka znát a domácí hráli dopředu ve velké pohodě. Už po devíti minutách vedli o dvě branky, jejich gólové konto pak navýšil v čase 13:18 Josef Podlaha. Žďár si toho směrem dopředu moc nevypracoval, a pokud chce pomýšlet na lepší výsledek, musí toho dost změnit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Závěr třetiny se už jenom dohraje, Žďár prakticky čeká na sirénu.
     
    19:10
    Jsme v poslední minutě první třetiny, Heinrich sprintoval za nahozeným kotoučem vpřed, nicméně Chalupa byl rychlejší a včas odpálil puk na druhou stranu kluziště.
     
    18:04
    Krliš s Psotou ujeli do brejku 2 na 1 a Psota chtěl sklepnout kotouč ze vzduchu přímo do Slámovy branky, jenže puk netrefil optimálně a pro hostujícího gólmana to nepředstavovalo žádné nebezpečí.
     
    17:47
    Sláma má na kontě další důležitý zákrok! V poslední chvíli se přesunul proti dorážce jednoho z Třebíčských u levé tyče a kousek před brankovou čárou betonem vyrazil puk.
     
    17:17
    Nepřehledná situace před třebíčskou brankou nakonec končí hvizdem hlavního sudího, který ztratil kotouč z dohledu. Z toho důvodu nešlo pokračovat ve hře, nakonec se ukázalo, že touš byl ukryt pod ležícím Nedbalem.
     
    16:05
    Furch byl u odraženého kotouče první a hned přesunul hru na opačnou stranu ledové plochy, Třebíč se ale raději stáhla a nechala prostřídat formace.
     
    15:27
    Sláma nyní podržel žďárský tým! Obrana Plamenů si nepohlídala najetého Psotu mezi kruhy, střela domácího forvarda sice mířila do branky, Sláma se ale v poslední chvíli přesunul a tvrdý pokus vyrazil do ochranné sítě!
     
    14:35
    Kadleček zavezl do třetiny a nahrával pod sebe na Kmoška, který ale neměl stoprocentní přehled o situaci, nevěděl o obránci za sebou a o puk přišel. Žďár se zatím směrem dopředu zkrátka trápí.
     
    13:18
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    JOSEF PODLAHA se vrátil z trestné a hned skóruje! Obránce Čermák totiž neměl přehled, kde se kotouč na modré čáře nachází, zatímco Psota ano a jemným přistrčením vysunul Bittnera do úniku po levé straně. K němu se po chvíli přidal právě Podlaha, nabruslil si na osu a přesnou střelou do vinglu dává Třebíči už tříbrankový náskok – 3:0! Asistence: Ladislav Bittner, Matěj Psota.
     
    12:14
    Pleva ještě udržel hru v útočném pásmu Plamenů, jenže po chvíli domácí vyhazují a posílají na led čerstvé síly.
     
    12:02
    Polovina početní výhody pryč a Žďárští se teprve nyní dostali před Jekelovu klec.
     
    11:24
    Žďár tak má možnost snížit v přesilové hře, zatím ale Třebíč hraje v útočném pásmu a v pohodě tahá čas.
     
    11:11
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Podlaha – 2 min., sekání).
     
    10:45
    Nepovedená rozehrávka hostí dala Třebíči šanci na další střelu, ani clona Podlahy v předbrankovém prostoru však neztížila Slámovi zákrok.
     
    09:38
    Na teč před brankou se nabízel po střele Nedbala Bittner, před útočníka domácích však vybruslil Bazala a pokus zbrzdil ve svých chráničích.
     
    09:21
    Poslední dobou se velice často přerušuje a kvalita hry tím začíná trpět. Tentokrát to byl další ofsajd z dílny Plamenů.
     
    09:07
    Až nyní mohou Bílé hvězdy prostřídat, neboť Žďárští překombinovali na pravém křídle a dostali se do ofsajdu.
     
    08:58
    Zakázané uvolnění Třebíčských stěhuje hru zpátky před branku Třebíče. Žďár tak může poslat na led novou pětku, zatímco domácí musí zůstat na ledě.
     
    08:13
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Třebíč odskakuje na dvě branky a na ledě zatím dominuje! Bittner získal nahrávku podél mantinelu od Psoty a zajel až do oblouku, odkud hledal přihrávkou hráče před brankou. Vaculík z jedničky promáchl, z druhé vlny najíždějící VÁCLAV KRLIŠ ale s mírným štěstím dostal kotouč do klece – 2:0! Asistence: Ladislav Bittner, Matěj Psota.
     
    06:46
    Z ochranné sítě za brankou Jekela vypadlo po zásahu hned několik puků. Ty se tak musí posbírat, hrát se může ale jenom s jedním. Bude se vhazovat po levici domácího gólmana.
     
    05:57
    Krliš prodloužil vyhozený kotouč až ke Slámově brance. Icing se ale Bílým hvězdám nepíská a hosté musí podnikat další útočné kroky.
     
    05:15
    Chalupa v souboji u mantinelu zboural Prokše, přesto však Žďárští získali puk a řítili se dopředu. Jejich plány na útok však zastavuje ofsajd.
     
    04:36
    Křižná přihrávka na Chlubnu nebyla přesný, hostující hráč se navíc vystavil do ofsajdu. V přerušené hře čárový rozhodčí posbíral výstroj jednoho z hráčů Plamenů, který dostal hokejkou do obličeje, leč to ušlo pozornosti rozhodčích.
     
    03:43
    Po chvilce ale přešla do protiútoku a Krliš, který je v úvodních minutách hodně vidět, se opět připomněl! Tentokrát z pravého kruhu střílel opět na bližší tyč Slámovy branky, jeho pokus však těsně minul šibenici Slámovy klece!
     
    03:08
    Hosté se po inkasovaném gólu vrhli do útoku a ostřelují Jekelovu branku, Třebíč zatím odolává.
     
    02:05
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Hned v úvodu utkání se dostávají domácí hráči do vedení! Ždárští se snažili vyhodit puk ze svého pásma, nahození však na modré zachytil ONDŘEJ MALEC a udržel pro domácí pásmo. Následně jenom vyměnil puk s Podlahou a propálil Slámu na bližší tyči – 1:0! Asistence: Josef Podlaha.
     
    01:51
    Krliš byl v akci i o chvilku později, jeho střela z vrcholku pravého kruhu byla sražena do ochranné sítě.
     
    01:04
    Krliš dostal přihrávku od Psoty na ofsajdové hraně, a zatímco prvně jmenovaný stihl zahrát puk tak, aby nepřejel do ofsajdu, rozjetému Psotovi se to už nepovedlo.
     
    00:16
    Šťovíček se zasekl při rozehrávce a slabou nahrávkou o mantinel dal šanci Gregarovi, který si však nedokázal puk zpracovat tak, aby si vytvořil nějakou šanci. Tím pádem se hra stěhuje zase před žďárskou branku.
     
    00:01
    Dnešní přátelské utkání začíná, úvodní buly vyhráli třebíčští hokejisté, kteří hned z obrany vytváří první útočnou snahu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -5
    Ještě jednou krásný parný podvečer z Třebíče! Zápas během chvíle začne, pravděpodobně se však nebude jednat o velkou diváckou návštěvu. Na stadionu je doslova pár lidí, dohromady jich může být zhruba sto.
     
    -13
    Úvodní sestavy:

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičan) – Chalupa (A), Nedbal, Szathmáry (A), Doktor, Furch, Zukal, Kříž – Malec, Nedvídek, Vedral, Krliš, Michálek, Mojdl, Vodný (C), Podlaha, Ferda, Havlát, Psota, Bittner, Kořének, Šťovíček, Vaculík
    trenér: Roman Mejzlík

    SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Pleva (C), Bazala, Půža, Čermák, Beneš, Vašíček – Bureš, Heinrich, Gregar, Chlubna, Prokš, Kmošek, Jícha, Kadleček, Čermák
    trenér: Radek Haman.
     
    SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ

    Třebíč už naopak přešla v přípravě do zápasového módu a stihla odehrát dva zápasy. Ten první proti Brodu zvládla a vyhrála přesvědčivě 6:2, druhý zápas, který byl sjednán jako náhrada za polské Jestřebí, mělo HST dobře rozehrané. Proti Jihlavě vedlo už o dvě branky a následně 3:2, Dukla však předvedla mohutný finiš a vyhrála nakonec 5:3.

    I Třebíč však počítá ztráty, tou nejcitelnější je ukončení kariéry třebíčského odchovance, Marka Laše. Hráč, který měl Třebíč v nadcházejícím ročníku táhnout, se rozhodl ukončit kariéru kvůli zdravotním problémům. Směrem dovnitř přišlo šest hráčů na zkoušku, jmenovitě gólman Jan Mičán, obránce Lukáš Zukal, další obránce Vojtěch Doktor a tři útočníci, Václav Krliš, Jakub Planý a Ondřej Vaculík.
     
    KÁDR ŽĎÁRU PRO SEZONU 2020/2021

    Brankáři: Jiří Sláma, Jan Čáp, Lukáš Vít
    Obránci: Petr Beneš, Jan Čermák, Martin Lojek, Martin Pleva, Václav Půža, Patrik Vašíček, Richard Adam
    Útočníci: Dominik Adam, Lukáš Bureš, Martin Gregar, Aleš Heinrich, Tomáš Chlubna, Lukáš Jícha, Slavomír Kadleček, Jakub Kmošek, Ondřej Kovářů, Marek Prokš, Zdeněk Šerejch, Martin Štola, David Čermák, Jan Wasserbauer
     
    SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

    Po odchodu generálního partnera, firmy Cooper Standard, ze žďárského hokeje, to jde s hokejem pod Zelenou horou strmě dolů a letos reálně hrozilo, že Plameny do druhé ligy nenastoupí. Finanční problémy se však povedlo ve spolupráci s městem vyřešit a 12letá druholigová historie bude pokračovat i nadále.

    Kádr pro letošní sezonu je postaven na domácích odchovaních a mladých hráčích. Do žďárské branky se vrací Lukáš Vít, který loni chytal za Karlovy Vary juniorskou extraligu, do obrany přichází z Jihlavy Václav Půža, který na Dukle nedostal novou smlouvu. Na zkoušku přichází obránce Patrik Vašíček z Komety, což platí i o útočníkovi Kmoškovi.

    Ztráta naopak přichází v útočné fázi, elitní centr Jan Wasserbauer začátkem července podstoupil plastickou operaci předního zkříženého vazu kolene a přijde o podstatnou část nadcházející sezony.
     
    Krásný úterní večer z Třebíče! V pořadí třetí přípravný zápas čeká Horáckou Slavii, která i tentokrát bude mít soupeře z místního regionu. Po konfrontaci s druholigovým Havlíčkovým Brodem a prvoligovou Jihlavou bude následovat opět tým z druhé ligy. Do Třebíče dorazí žďárské Plameny, pro které se bude jednat teprve o první zápas v nové sezoně.

    V KNHP Areně začínáme v 17:30, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Malec (Podlaha), 9. Krliš (Bittner, Psota), 14. Podlaha (Bittner, Psota), 21. Vaculík (Nedbal), 44. Havlát (Michálek, Podlaha), 45. Krliš (Kořének, Vodný), 59. Malec (Krliš) – 30. Kmošek (Beneš), 44. Pleva (Bureš), 49. Bureš (Pleva), 50. Kmošek (Čermák D.)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičan) – Chalupa (A), Nedbal, Szathmáry (A), Doktor, Furch, Zukal, Kříž – Malec, Nedvídek, Vedral, Krliš, Michálek, Mojdl, Vodný (C), Podlaha, Ferda, Havlát, Psota, Bittner, Kořének, Šťovíček, Vaculík
    trenér: Roman Mejzlík

    SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Pleva (C), Bazala, Půža, J. Čermák, Beneš, Vašíček – Bureš, Heinrich, Gregar, Chlubna, Prokš, Kmošek, Jícha, Kadleček, D. Čermák
    trenér: Radek Haman

    Rozhodčí: Pokorný, Marek -

    Diváci: 171
    thejrc.org