Chomutov – Mostečtí Lvi 0:0 (zruš.) | Třebíč – Žďár n/S 7:4 (kon.) | Tábor – Kolín 0:0 (18:00)
Kadaň – Klatovy 0:0 (zruš.) | Sokolov – Litoměřice 0:0 (zruš.) | Benátky n/J – Vrchlabí 0:3 (kon.)
Havířov – Znojmo 3:4 (kon.) | Kopřivnice – Frýdek-M. 2:3 (kon.) | Příbram – Kobra 2:4 (kon.)
Kadaň – Cheb 5:2 (kon.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
7:4 (3:0, 1:1, 3:3)
SKLH Žďár nad Sázavou
Úterý 11.08.2020, 17:30 • KHNP Aréna, Třebíč • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 171 diváků. (19:49:47)
     
    Z mé strany je to dnes vše. Třebíčská aréna se vyprazdňuje, což je signál pro to, abych se s vámi rozloučil. Bylo mi ctí vás z Třebíče dnešním zápasem provázet a budu se těšit někdy příště napočtenou!
     
    Divoký zápas je za námi, nakonec se z výhry 7:4 raduje Třebíč, která o výhře rozhodla už v první třetině. Tam si vybudovala náskok 3:0 a do konce zápasu jej už opečovávala. Plameny sice bojovaly a snažily se dotáhnout na rozdíl jediné branky, dnes se jim to ale zkrátka nepovedlo. Přesto si za výkon ve druhé a třetí třetině zaslouží určitě pochvalu.

    Třebíč tak vyhrává 7:4 a raduje se z druhé výhry v přípravném období. Žďár naopak zahájil přípravu prohrou, napravit to může již ve čtvrtek doma proti Hodonínu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Poslední minuta dnešního zápasu, skutečně se už jenom dohrává a čeká na závěrečnou sirénu.
     
    58:25
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Hotovo, vymalováno! Třebíč přidává sedmý gól zápasu a rozhoduje o druhé výhře v přípravném období. Václav Krliš na středovém kruhu získal puk a přistrčil jej ONDŘEJI MALCOVI, který trefil pohodlně opuštěnou klec – 7:4! Asistence: Václav Krliš.
     
    58:04
    Žďár hraje bez gólmana a ostřeluje třebíčskou branku, domácí se však zatím brání!
     
    58:00
    Domácí se však chvilku poté dopustili zakázaného uvolnění a Žďár si vybírá oddechový čas, aby mohl vymyslet závěrečnou taktiku.
     
    57:25
    Zápas se lehce přesunul do línějšího módu, Třebíč celkem pohodlně kontroluje svůj dvoubrankový náskok.
     
    55:56
    Střílené nahození od Nedvídka sice zastavil jeden ze žďárských obránců, ale puk poslal přímo na svoji branku. Naštěstí pro hosty to těsně minulo levou tyč, ale od vlastního gólu daleko nebylo!
     
    55:06
    Pavel Jekel nyní sebral fantastickým zákrokem Prokšovi jasný gól! Útočník Žďáru se totiž jako první dostal k odraženému kotouči a chystal se jej okamžitě zasunout do odkryté klece, Jekel tygřím skokem ale puk lapil ještě před brankovou čárou!
     
    54:34
    Hosté v plném počtu. Teď se museli bránit zajímavé akci, kterou vytvořil Havlát, jehož nahození skončilo ale jenom v lapačce pozorného Slámy.
     
    53:59
    Sláma si ihned po buly před ním připsal další zákrok, musel okamžitě reagovat na nepříjemnou střelu Krliše z mezikruží.
     
    53:42
    To ale proběhnout jenom tak nemůže, neboť domácí vyhodili kotouč na zakázané uvolnění a hráči se tak musí vrátit.
     
    53:20
    Třebíč se sice sama vytlačila z pásma, ale nadále je v držení kotouče a čeká na prostřídání formací.
     
    52:29
    Mirek Bazala (ZNS) bude nejdéle dvě minuty trávit na trestné lavici. Při souboji s pronikajícím Vodným si pomohl nedovoleně a přidržel jej, tudíž ho čeká odpočinek.
     
    52:04
    Další zakázané uvolnění žďárského celku. I přesto, na poměry přátelského zápasu se jedná o parádní partii s velkým počtem šancí.
     
    51:20
    Patičkou se pokusil usměrnit puk do branky Havlát, ze vzduchu ale trefil jenom Slámův beton. Tak či tak, tohle by gól nemohl být, neboť kotouč Havlát aktivně zasáhl bruslí.
     
    50:45
    Zakázané uvolnění Žďáru přesunuje hru zpátky před branku Slámy.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Malec (Podlaha), 9. Krliš (Bittner, Psota), 14. Podlaha (Bittner, Psota), 21. Vaculík (Nedbal), 44. Havlát (Michálek, Podlaha), 45. Krliš (Kořének, Vodný), 59. Malec (Krliš) – 30. Kmošek (Beneš), 44. Pleva (Bureš), 49. Bureš (Pleva), 50. Kmošek (Čermák D.)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičan) – Chalupa (A), Nedbal, Szathmáry (A), Doktor, Furch, Zukal, Kříž – Malec, Nedvídek, Vedral, Krliš, Michálek, Mojdl, Vodný (C), Podlaha, Ferda, Havlát, Psota, Bittner, Kořének, Šťovíček, Vaculík
    trenér: Roman Mejzlík

    SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Pleva (C), Bazala, Půža, J. Čermák, Beneš, Vašíček – Bureš, Heinrich, Gregar, Chlubna, Prokš, Kmošek, Jícha, Kadleček, D. Čermák
    trenér: Radek Haman

    Rozhodčí: Pokorný, Marek -

    Diváci: 171
    ocianews.com