Pardubice – Mountfield HK 0:1 (kon.) | Třinec – Zlín 5:2 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 4:2 (kon.)
K. Vary – Litvínov 5:0 (kon.) | Kladno – Sparta 3:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 2:4 (kon.) | Přerov – Vítkovice 1:7 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 11.08.2020, 17:30 • Budvar aréna • Generali Česká Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    Tak to je festival neproměněných šancí do prázdné brány! Ivan Lytvynov to zkoušel bekhendem z dobré pozice, ale místo branky trefil pouze tyč!
     
    58:56
    Jihočeši jsou velmi blízko prvnímu vítězství v Generali Česká Cup. Václav Karabáček mohl rozhodnout, ale bekhendem puk do sítě neposlal!
     
    58:31
    Asi se to dalo očekávat, Plzeň už dnes nemůže nic ztratit a hraje bez gólmana!
     
    58:11
    Ondřej Slováček je na ledě!
     
    56:11
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Ondřej Slováček – 2 min., držení).
    54:56 Zdeněk DOLEŽAL - 4:2

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    54:56
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor využívá poprvé početní výhodu a vede už o dvě branky! ZDENĚK DOLEŽAL dostal přihrávku na střed hřiště a jeho fantastická dělovka propálila naprosto vše, co jí stalo v cestě. Asistence: Roman Přikryl.
     
    54:05
    Obrovská chyba Budějovic není potrestána brankou! Matyáš Kantner proto mohl jet sám na gólmana, ovšem jeho střela minula branku!
     
    53:55
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., podrážení).
    49:30 Matěj TOMAN - 3:2

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    49:30
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši předvedli rychlou protiakci, po které se dostávají znovu do vedení! Matěj Toman táhl přečíslení dva na jednoho, načež poslal přihrávku na Ivana Lytvynova. Ten sice svou střelou minul, ale k puku se znovu dostal MATĚJ TOMAN, který ještě stihl zasunout puk k tyči! Asistence: Ivan Lytvynov a Radek Prokeš.
     
    49:15
    Dnešní utkání sleduje 1420 diváků.
     
    48:16
    Martin Beránek měl obrovskou šanci, když se k němu dostal odražený kotouč od zadního mantinelu, ale do poloprázdné branky nedokázal v pádu zakončit! Následuje komerční přestávka.
     
    46:49
    Plzeň se pak hnala do protiakce dva na jednoho! Petr Straka posílal žabičku, ale ta byla o něco delší, než by spoluhráč potřeboval.
     
    39:47
    Pavel Musil je na ledě!
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    37:47
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Pavel Musil – 2 min., podrážení).
    37:33 Václav KARABÁČEK - 2:2

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    37:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši ovšem ještě před druhou sirénou srovnávají stav zápasu! VÁCLAV KARABÁČEK nejprve zkoušel střelu ze středu, kterou Dominik Pavlát vykopl jen před sebe. Tam se nejrychleji dostal právě domácí hráč s číslem osm, který v pádu posunul kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Albert Michnáč.
    35:17 Petr KODÝTEK - 1:2

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    35:17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A Škoda se ještě v třetině dostává do vedení! PETR KODÝTEK vypálil z vrcholku kruhu nad lapačku budějovického gólmana, který na střelu nedokázal zareagovat. Asistence: Jakub Pour.
    33:49 Tomáš MERTL - 1:1

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    33:49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši měli obrovskou převahu, kterou nakonec využili ke vstřelení branky. Milan Gulaš našel na středu hřiště volného TOMÁŠE MERTLA, který se trefil přesně k tyči. Asistence: Milan Gulaš a Pavel Musil.
     
    32:25
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Suchánek – 2 min., držení).
     
    27:47
    Jan Strmeň je dnes opravdu fantastický! Matyáš Kantner dostal přihrávku před branku, udělal si kličku do forhendu, ale jihočeský brankář se natáhl a vyrazil puk betonem, načež po touši skočil a nechal přerušit hru.
     
    25:14
    A dobrá šance také na druhé straně! René Vydarený šikovnou žabičkou našel sjíždějícího Davida Gilberta, který kotouč tečoval, ale plzeňský brankář stihl vytasit lapačku včas!
    19:24 Zdeněk DOLEŽAL - 1:0

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    19:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přesilová hra sice využita nebyla, jenže těsně po ní se Motor dostává do vedení! Daniel Voženílek vymyslel skvělou přihrávku od mantinelu před branku, kam si sjel úplně volný ZDENĚK DOLEŽAL, který střelou z první rozvlnil síť plzeňské branky! Asistence: Daniel Voženílek a Roman Přikryl.
     
    18:58
    A hned další dobrá možnost pro Budějovice! Roman Přikryl se ocitl úplně volný na pravé straně, sjel si do trochu lepší pozice, jenže i jeho hostující gólman lapačkou vychytal!
     
    18:16
    Jenže to už byla moc pěkná akce na straně Motoru! Zdeněk Doležal dostal přihrávku a střela z první mu sedla. Mířila do vzdálenějšího rohu, jenže tam se objevila lapačka Dominika Pavláta!
     
    17:19
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., sekání).
     
    15:02
    Pavel Pýcha je na ledě!
     
    14:33
    A nyní stálo při domácích hodně štěstí! Kotouč se totiž odrazil přesně na hokejku Petra Kodýtka, jenže jeho střela zápěstím se odrazila od tyče.
     
    13:18
    A Západočeši to sehráli moc pěkně! Přišla totiž celkem nečekaná přihrávka křížem do brankoviště, kde puk tečoval Pavel Musil, jenže budějovický gólman puk znovu vyrazil!
     
    13:02
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pavel Pýcha – 2 min., hákování).
     
    09:41
    Roman Přikryl je na ledě!
     
    07:41
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Roman Přikryl – 2 min., hrubost).
     
    07:00
    Obrovská šance také na straně Jihočechů! Po skrumáží před gólmanem se do puku trefil Daniel Voženílek a touš už mířil do branky, jenže jeden z hostujících hráčů ho na poslední chvíli odpálil!
     
    04:12
    Další velká šance na straně Škody! Ta se totiž dostala do protiútoku dva na jednoho, kdy Pavel Musil našel svého spoluhráče, jehož velkou šanci lapil do své moci Jan Strmeň!
     
    02:19
    Avšak nyní to již byly gólovky na straně Indiánů! Jakub Pour dostal nečekanou přihrávku od zadního mantinelu. Českobudějovický gólman ovšem udržel kotouč před brankovou čárou a skóre se tak zatím nemění!

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 20. Z. Doležal (D. Voženílek, R. Přikryl), 38. Karabáček (Michnáč), 50. Toman (Lytvynov, Prokeš), 55. Z. Doležal (R. Přikryl) – 34. Mertl (Gulaš, P. Musil), 36. Kodýtek (Pour)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Vydarený (A), Lytvynov, Pýcha (C), Suchánek, Slováček, Svach – M. Novák, Gilbert, Michnáč – Jonák, Prokeš, Karabáček – D. Voženílek, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Raška I, Toman.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Micka) – Lang, Čerešňák, L. Kaňák, Houdek, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Malát, P. Musil, Rob – Pour, Stach, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Pěšina, Pražák – Zíka, Šimánek

    Diváci: 1420
    thejrc.org