Pardubice – Mountfield HK 0:1 (kon.) | Třinec – Zlín 5:2 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 4:2 (kon.)
K. Vary – Litvínov 5:0 (kon.) | Kladno – Sparta 3:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 2:4 (kon.) | Přerov – Vítkovice 1:7 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (3:1, 0:1, 2:0)
Berani Zlín
Úterý 11.08.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Generali Česká Cup • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Po týdnu se vrací seniorský hokej do WERK ARENY! V rámci třetího kola skupiny D Generali Česká Cupu se v úterý 11. srpna střetnou mezi mantinely třinecké arény domácí HC Oceláři Třinec a hosté, tým PSG Berani Zlín. Utkání má úvodní buly v pro Třinec tradičních 17 hodin.
     
    Poslední vzájemný zápas

    V této sezóně, resp. v přípravné fázi na novou sezónu 2020/2021, se ještě třinečtí a zlínští hokejisté na ledě nepotkali. K tomu je v rámci Generali Česká Cupu určen 33. kalendářní týden – po úterním zápase v Třinci se totiž odveta odehraje hned o dva dny později, ve čtvrtek 13. srpna od 17.30 hodin na Zimním stadionu Luďka Čajky. Poslední vzájemné měření sil otočil na stranu Ocelářů Matěj Stránský. Hosté ze Zlína vedli od první třetiny po gólu Šlahaře, ve třetí části vyrovnal a v nájezdech rozhodl zmíněný třinecký útočník. Stránskému se proti Zlínu loni celkově dařilo – podílel se na sedmi (4+3) z 15 branek, které Třinec Zlínu dal.

    25. února 2020: HC Oceláři Třinec – PSG Berani Zlín 2:1 po sam. náj. (0:1, 0:0, 1:0/0:0)
    Branky a nahrávky: 51. M. Stránský (P. Vrána), rozhodující sam. náj. M. Stránský – 13. Šlahař (Z. Okál)
     
    Aktuální vývoj skupiny D

    Skupina D, v níž měří síly Třinec, Přerov, Zlín a Vítkovice, měla v prvním týdnu to štěstí, že ji nepostihly karantény hokejových týmů, plánovaný program se tedy odehrál kompletní. Situace ve skupině je taková, že se v úterý pod Javorovým potkají týmy, které zatím neztratily ani bod. Vítěz tohoto utkání, navíc v případě, že by ze zápasu bral všechny tři body, se tedy velmi přiblíží postupu ze skupiny do čtvrtfinále poháru.

    1. kolo: Třinec – Přerov 7:2, Zlín – Vítkovice 4:3
    2. kolo: Vítkovice – Třinec 3:4, Přerov – Zlín 0:6

    Tabulka: 1. Zlín 2 zápasy / 6 bodů / skóre 10:3, 2. Třinec 2/6/11:5, 3. Vítkovice 2/0/6:8, 4. Přerov 2/0/2:13
     
    Z kabiny zlínského týmu

    Začátek přípravy na ledě zlínských hokejistů ovlivnil nález koronavirové infekce v místním mládežnickém týmu. Extraligový tým byl ale testován negativně, a tak po dezinfekci stadionu mohli zlínští hokejisté vyjet na led – v přípravě jsou opět od 27. července. Úvodní týden přípravy „áčka“ na ledě byl ve Zlíně hodně horký. A to nejen počasím, ale i událostmi – klub totiž oznámil odvolání Martina Hostáka z pozice generálního manažera zlínského klubu. Turbulentní období se ale nijak neprojevilo na výkonech seniorského týmu. V prvním utkání doma si Berani poradili s Vítkovicemi a následně vyhráli i na ledě prvoligového Přerova. Výhru tenisovým kanárem 6:0 nelze rozhodně považovat za povinnou, tým HC Zubr hlavně na domácím kluzišti je velmi nepříjemný.
     
    Z kabiny Ocelářů

    Třinečtí začali společnou přípravu na ledě před startem extraligového ročníku v pondělí 20. července. Týden, ve kterém se dvakrát střetnou se Zlínem, bude tak už jejich čtvrtým na ledě. Oceláři v posledních týdnech ještě ladili soupisku pro nový ročník – se začátek přípravy na ledě oznámili návrat Miloše Romana, který prošel mládežnickými kategoriemi v Třinci a v posledních třech sezónách zkoušel štěstí za mořem. V pátek pak bylo administrativně dotaženo angažmá šestky draftu 2018 Filipa Zadiny, který pod Javorovým začne nový extraligový ročník, než se přesune do přípravy Detroitu před začátkem nové sezóny NHL. Start Zadiny v Generali Česká Cupu není ale úplně na pořadu dne. Syn asistenta trenéra Varadi, Marka Zadiny, se představí buď v zářijovém přípravném utkání, nebo až v extraligovém zápase.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: L. Daneček (Suchánek) – M. Doudera, Gernát, F. Haman, D. Musil, Hrachovský, Jaroměřský, Zahradníček – Kurovský, P. Vrána, M. Stránský – O. Kovařčík, Marcinko (A), M. Kovařčík – D. Kofroň, J. Mikúš, Dravecký (C) – Hrňa.

    PSG Berani Zlín: Kořének (Huf) – Gazda, Žižka (C), D. Nosek (A), Dluhoš, Řezníček, Matyáš Hamrlík – Ondráček, Fořt, Herman – Šlahař, P. Sedláček, Sebera – Dobiáš, Fryšara, Z. Okál (A) – Dufek, Karafiát, Václavek.

    Rozhodčí: Dědek, Kika – Gebauer, Rožánek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Diváci ve třinecké WERK ARENĚ sledují nástup hráčů obou týmů na led. Utkání za chvíli zahájí jeden z hlavních rozhodčí úvodním buly. Zápas i dnes bohužel sleduje pouze omezený počet diváků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Utkání bylo zahájeno úvodním buly, po kterém puk získali Oceláři. Rozehrává Gernát.
     
    00:21
    Oceláři pobyly v útočném pásmu dvacet sekund, Kurovský za brankou ale puk nevybojoval.
     
    00:30
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlínští hokejisté se na druhé straně dostali poprvé před Danečka a hned skórovali. Střelu Fořta z mezikruží dorazil za Danečka JAKUB HERMAN. Asistence: Tomáš Fořt, Daniel Gazda. Stav utkání 0:1.
    00:30 HERMAN - 0:1

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    01:20
    Marcinkova formace se snažila o aktivitu v útočném pásmu, žádná větší šance z toho nebyla. Spíš šavlovaná kolem mantinelu.
     
    01:43
    Vhazování ve středním pásmu poté, co puk končí mezi střídačkami.
     
    02:02
    Jaroměřského schovanou střelu hledal Kořének mezi chlumem hráčů před ním. Puk ale orazítkoval zadní plexisklo. Od modré následně pálí Hrachovský, Kořének puk chytá do lapačky.
     
    02:45
    Stránský po dlouhé příhře z vlastního pásma zavezl puk do útočné třetiny, předal jej Vránovi. Ten si popojel až před Kořénka, pak jeho střelu zblokoval Řezníček.
     
    03:59
    Rychlý průnik do pásma v podání Gazdy, který se probíjel do útočné třetiny středem kluziště, na straně mu ale spoluhráč vjel do útoku dřív a je z toho ofsajd.
     
    04:11
    Po Gernátově nepřesné přihrávce je k vidění zakázané uvolnění a vhazování po pravé Danečkově ruce.
     
    04:42
    První třinecká formace se drží v útočném pásmu. Vrána zkoušel z pravé strany nabruslit až před Kořénka, hostující brankář mu ale do puku sáhl a zneškodnil tak Vránovu akci.
     
    05:35
    Velká šance Třince! Marcinko dal na pravou stranu na našlápnutého Ondřeje Kovařčíka, který skrz třetinu hledal u pravé Kořénkovy tyče najetého Michala. Puk po odrazu od třineckého forvarda končí nad brankou.
     
    06:01
    Kořének kryje další třineckou akci a je zde první komerční přestávka zápasu.
     
    06:28
    Dravecký po vítězném buly v útočném pásmu obkroužil celou zlínskou třetinu a ze strany zkusil Kořénkovu pozornost. Střela byla zblokována, Třinec se ale drží v pásmu.
     
    06:39
    Prvním vyloučeným hráčem utkání je Daniel Gazda. Hostující obránce je vyloučen za sekání.
     
    07:49
    Třinečtí se drželi v pásmu necelou minutu. V největší šanci byl Stránský. Ten byl sám u pravé Kořénkovy tyče, ale přihrávka Vrána z úrovně brankové čáry mu prošla mezi nohama.
     
    08:29
    Douderovo nahození od modré Kořének nemohl přes hráče před sebou vidět, puk byl ale zblokován jeho spoluhráči.
     
    08:57
    Hosté se ubránili, ale hned následuje druhá přesilovka domácích. Musil vysunul do úniku Draveckého, který na Kořénka postupoval z levé strany. Navrátivší se Gazda zatáhl za záchrannou brzdu a míří na trestnou podruhé v krátké době.
     
    09:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Druhá přesilovka Třince už je úspěšná. Na levé straně u modré čáry domácí vybojovali puk, Matěj Stránský se rozhodl nabít mezi kruhy ERIKU HRŇOVI a jeho střela z první končí v horních patrech Kořénkovy branky. Asistence: Matěj Stránský, Petr Vrána. Stav utkání 1:1.
    09:12 HRŇA - 1:1

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    09:35
    Václavek mezi kruhy tečoval Hamrlíkovo nahození, které ale nesměroval mimo tři Danečkovy tyče.
     
    10:12
    Hrachovský za brankou namazal Ondráčkovi, který hned poslal před branku Fořtovi. Pokus zlínského útočníka z první vytěsnil přiloženým betonem Daneček.
     
    11:11
    Michal Kovařčík se s pukem na holi pokusil vyjet zpoza branky až do Kořénkova brankoviště, zakončit se mu ale nepodařilo.
     
    12:02
    Kurovský se Stránským a Vránou dlouho drželi puk v pásmu, do šance se ale nedostali. Na druhou stranu vyvezl puk Sebera, zlínská akce ale nepokračovala.
     
    12:14
    Po zákroku Lukáše Danečka druhá komerční přestávka první třetiny.
     
    12:51
    Po krátké mezihře s nepřesnostmi ve středním pásmu rozehrávají Oceláři Jaroměřským zpoza vlastní branky.
     
    13:28
    Dufek vyzkoušel Danečkovu pozornost z pravého kruhu. Domácí gólman puk "koupil" na přilbu a jelikož vypadal otřeseně, hlavní rozhodčí přerušil hru.
     
    13:45
    Kurovský dostal puk na osu kluziště do samostatného úniku, ale jeho zakončení Kořének vykopl betonem.
     
    14:19
    Akce první třinecké pětky pokračovala i po Kurovského velké šanci. Hosté se nakonec osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    14:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Velký tlak Ocelářů v útočném pásmu končí gólem! Třinečtí si několikrát vyměnili pozice, dělali problémy Zlínským rotačním pohybem. Gólem nakonec končí pokus VLADIMÍRA DRAVECKÉHO z pravého kruhu, který Kořének málem měl! Kotouč mu ale vyjel a skončil pár decimetrů za brankovou čárou. Asistence: David Kofroň. Stav utkání 2:1.
    14:50 DRAVECKÝ - 2:1

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    15:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci nestihli vstřebat dojmy z druhého gólu Ocelářů a je tady branka na 3:1! Pokus Ondřeje Kovařčíka doráží z bezprostřední blízkosti za Kořénka jeho bratr MICHAL KOVAŘČÍK. Asistence: Ondřej Kovařčík, David Musil. Stav utkání 3:1.
    15:04 M. KOVAŘČÍK - 3:1

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    15:25
    Daneček si po čase sáhl na puk. Sebral jej ze vzduchu a bude následovat vhazování v obranném pásmu Třince.
     
    15:52
    Buly v útočném pásmu sice vyhráli hosté, domácí hokejisté se ale rychle dostali do útočné třetiny a dělají problémy hostující obraně. Pokusem z velkého úhlu se prezentoval Musil.
     
    16:10
    Václavek se pokoušel prokličkovat před Danečka, tam jej ale odzbrojil na své tradičnější pozici Musil.
     
    17:35
    Třinečtí opět mají mohutný nápor v útočné třetině. Tentokrát díky Marcinkově formaci. Hosté se i v pěti brání jako při oslabení.
     
    18:11
    Třinečtí vystřídali, aniž by ztratili pásmo, a stále se snaží vymyslet střeleckou pozici.
     
    18:20
    Matěj Stránský se dostal do zakončení, ale pomohl si při tom faulem. Jedná se o první třinecký trest, domácí forvard jde pykat za podrážení.
     
    18:41
    Gazdova bomba z první z levého kruhu těsně míjí levou třineckou tyč!
     
    18:58
    Po nepřesné přihrávce hostů se domácí osvobozují.
     
    19:32
    Další pokus hostů o to dostat se do útočného pásma byl neúspěšný.
     
    19:45
    Hosté se dostali do útočné zóny a chtěli rychle rozehrát střeleckou situaci. Do přihrávky vložil hůl Mikúš a plachtící puk následně sebral Daneček.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Potlesk vyprovází obě mužstva do kabin. Po první třetině mohou být domácí fanoušci, kterým se podařilo dostat se v rámci limitu možné návštěvy do třinecké arény, velmi spokojeni. Úvod byl lepší pro hosty, když už po pár sekundách otevřel skóre dorážkou Herman, zbylý průběh třetiny byl ale v režii domácích. Ti měli mnohdy znatelnou převahu a zúročili ji třikrát ve vstřelený gól. V desáté minutě odčaroval kouzlo hostujícího brankáře Kořénka Hrňa, který využil přesilovku, a slepenými góly během 14 sekund pak skóre překlopili Dravecký a Michal Kovařčík.
     
    Druhá třetina začne cca v 17:51.
     
    Oba týmy už opět krouží po ledě třinecké WERK ARENY, druhá třetina začne za okamžik.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Také úvodní buly druhé třetiny vyhrál Petr Vrána.
     
    20:26
    Na konci přesilovky projel do útočného pásma Gazda a dal na stranu Ondráčkovi. Ten centroval před třineckou branku, ale kotouč byl zblokován. Následně dostal puk do jízdy Stránský, který se vrátil z trestné. Neměl ale rychlost, zvolil střelu z vrcholu pravého kruhu, Kořének jeho pokus pokryl ve výstroji.
     
    21:01
    Ondřej Kovařčík našlápl po levém křídle. Jeho svižnou střelu zápěstím z jízdy Kořének vytěsnil lemem lapačky.
     
    21:41
    Dravecký s Kofroněm zavezli puk do útočného pásma, na druhou stranu vyváží Řezníček a Fryšara se snaží dostat do útočné zóny.
     
    22:11
    Po třinecké přihrávce zpoza branky do střelecké pozice to jen zahučelo v domácím hledišti. Puk ale končí až za Danečkem, přihrávka nebyla přesná.
     
    22:24
    Vrána zkoušel Kořénkovu pozornost z pravého kruhu, hostující brankář byl na místě a puk skryl do lapačky.
     
    23:02
    Fořt získal puk před Hamanem, objel Danečkovu branku a zkoušel nahrát na osu kluziště. Tam jeho přihrávku vystihl Stránský, z kroku se zkoušel dostat do střelecké pozice a nakonec prověřil Kořénkovu pozornost z pravé strany útočného pásma.
     
    23:59
    Domácí rotačním pohybem dělají problém hostujícím bránícím hráčům. Gernát nabil na levé straně Kofroňovi, ale ten si nevšiml, že Kořének měl poměrně dost prostoru u své pravé tyče. Následná střela třineckého forvarda míří nad.
     
    24:46
    Domácí napadají tvrdě hostující hokejisty ve středním pásmu a ti tak nemají moc prostoru na to dostat se do útoku. Nosek zkouší Danečkovu pozornost nahozením od modré.
     
    25:59
    Třinečtí se opět drželi nějakou dobu v útočném pásmu, nakonec puk za brankou získal a vyvezl Hamrlík.
     
    26:26
    Svižná akce domácích. Marcinko objel útočné pásmo, nabil Gernátovi, který dával ještě zpět Douderovi. Ten to měl ale přes ruku na střelu, a tak zpátky nahrál Marcinkovi a jeho bombu od modré skryl do výstroje Kořének. První komerční pauza druhé třetiny.
     
    27:00
    Oceláři se opět drží v útočném pásmu, hosté mají problém je oddělit od kotouče. Gernátovo nahození od modré nemohl Kořének vidět, ale buď bylo nepřesné, nebo některý z hráčů před zlínským gólmanem trochu změnil trajektorii puku.
     
    27:42
    Musilovo nahození od modré Kořének kryje a uvidíme další vhazování v útočném pásmu Ocelářů.
     
    27:51
    Hrachovský nepřesně nahrával do útočného pásma Marcinkovi, který byl ve stoje a nemohl být u puku dřív než soupeř. Je z toho zakázané uvolnění.
     
    28:02
    Nahození Dluhoše od modré zůstalo zblokované před Danečkem. První byl u puku domácí hráč, Zlínští se k dorážce nedostali.
     
    28:29
    Zahradníčkovo nahození na Draveckého na pravé křídlo bylo moc prudké a vysoké. Třinec se opět provinil icingem.
     
    28:48
    Nepřesná rozehrávka Ocelářů v útočném pásmu dostala puk až před Danečka. Tam byl ale Zahradníček dřív než Okál, šance pro hosty z toho tedy nebyla.
     
    29:39
    Gernát od pravého mantinelu centroval před Kořénkovu branku, puk se ale odrazil na zlínské hole. Petr Vrána následně instinktivně máchl holí po kotouči a podrazil svého soupeře. Jedná se o druhé vyloučení domácího hokejisty v utkání.
     
    29:54
    Řezníček zlomil hůl při střele od modré čáry. Jeho zbloudilou střelu dorážel za Danečka z pravé strany Dufek. Domácí gólman byl u tyče včas.
     
    30:24
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ondráček z pravého kruhu centroval před Danečkovo brankoviště na TOMÁŠE FOŘTA, který dokázal puk tečovat a nasměrovat do horních pater Danečkovy branky. Fořt neměl jednoduchou práci, musel puk tečovat ve vzduchu. Asistence: Jiří Ondráček, Daniel Gazda. Stav utkání 3:2.
    30:24 FOŘT - 3:2

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    30:37
    Velmi brzo mají hosté šanci vyrovnat. Za podrážení je vyloučen Kurovský a domácí se budou bránit další přesilové hře Zlína.
     
    31:19
    Dufkovu střelu z vrcholu kruhu Daneček lemem lapačky vytěsnil pouze před sebe. U tyče mu pomohl spoluhráč.
     
    31:40
    Tlak hostů v útočném pásmu. Karafiát nahrál na pravý kruh Dufkovi, tomu se ale nepodařilo trefit puk z první.
     
    32:17
    Gazda z osy kluziště nahrával na pravou stranu na Hermana, ten ale puk netrefil, projel mu mezi bruslemi.
     
    32:27
    Daneček po zmatku před svou brankou přikryl puk a přerušuje hru.
     
    33:30
    Domácí jsou už kompletní a snaží se najít cestu zpět do útočného pásmu.
     
    34:09
    Fryšara hledal z levé strany na pravé straně Okála, puk se ale odrazil od bruslí bránícího třineckého hráče. Hosté se udrželi v pásmu a následně těsně vedle pálil z vrcholu kruhu obránce Nosek.
     
    34:39
    Domácí jsou teď pod tlakem a osvobozují se za cenu zakázaného uvolnění.
     
    34:58
    Dufek dostal puk na pravé křídlo, ale místo přihrávky na sjíždějícího Karafiáta zkusil Danečkovu pozornost. Třinecký gólman puk sebral do lapačky a je zde druhá komerční pauza druhé části hry.
     
    35:03
    Žižkovo nahození od modré proskákalo chumlem těl až k Danečkovi. Domácí gólman přikryl puk na sobě a přerušil hru.
     
    35:27
    Domácí se pokusili o útočnou akci, ale Zlínští se chystali podniknout protiútok. Ten končí třetím třineckým trestem v řadě. Za podrážení byl vyloučen Martin Gernát.
     
    36:06
    Třinečtí v oslabení drží puk v útočném pásmu a Hamanovo nahození od modré čáry tečoval nebezpečně Hrňa.
     
    36:15
    Domácí byli v oslabení velmi aktivní a nebezpeční. Fryšara podrazil Hrňu, který vyjížděl zpoza branky před Kořénka a uvidíme 73 sekund hry čtyř proti čtyřem.
     
    36:32
    Tak neuvidíme. Domácí ztratili puk v útočném pásmu a Zlín se rozjížděl do nebezpečné situace. Za záchranou brzdu zatáhl Michal Kovařčík, který hákoval Gazdu. Hosté mají možnost hrát necelou minutu čtyři na tři.
     
    37:03
    Domácí zatím neumožnili Zlínu jakoukoliv kombinaci.
     
    37:20
    Do útoku se snažil prokličkovat Okál, při střele byl ale zblokován. Následně z pravého kruhu střílí mimo Fořt.
     
    37:57
    Hraje se už čtyři na čtyři a útočnou aktivitu se snažil Stránský, který dojížděl Marcinkem nahozený puk.
     
    38:39
    Domácí jsou kompletní a dokonce se rýsovala nebezpečná akce tři na jednoho. Stránský ale měl na levém křídle problém se zpracováním puku a přihrávka na osu na Hamana byla moc vysoká.
     
    38:51
    Po dalším zákroku brankáře Danečka se bude vhazovat v útočném pásmu Zlína.
     
    39:43
    Finální fáze druhé třetiny je spíš boj než vypilované akce, skóre se už patrně nezmění.
     
    39:59
    Skutečně. Se závěrečnou sirénou ještě z pravého křídla střílel Kurovský, střela ale mířila mimo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina přinesla jedinou branku. Po herní převaze, kterou ukazovali domácí hráči v prvním deseti minutách, se na rozdíl jediné branky dotáhli hráči Zlína. Domácí v první polovině druhé třetiny nebyli produktivní a první vážnější situace u Danečka skončila gólem. V přesilové hře Ondráčkovu přihrávku od pravého mantinelu nasměroval za záda domácího brankáře Fořt. Ve zbytku druhé části hry byli aktivnější hosté, kterým k tomu pomohly i přesilovky po dalších třech vyloučeních domácích hráčů. Do třetí dvacetiminutovky budou oba týmy vstupovat za nejtěsnějšího vedení Ocelářů.
     
    Třetí třetina začne cca v 18:42.
     
    Oficiální údaj o návštěvě v zápise o utkání zní tak, že třineckou WERK ARENU dnes navštívil maximální počet diváků – 500.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Vhazování na začátku třetí části hry vyhrál Fořt. Poprvé tak v úvodním buly třetiny překonal Vránu.
     
    40:25
    Gazda to dneska na trestné lavici už dobře zná. A míří tam opět. Zahákoval v obranném pásmu Stránského a dostane za to dvě minuty.
     
    40:45
    Hrňa si nerozuměl při kombinaci v útočném pásmu s Vránou a následně Nosek vyhazuje až za Danečka.
     
    41:04
    Dufek vyváží puk a ušetřil další sekundy pro Zlínské.
     
    41:37
    Mikúš si nerozuměl s Ondřejem Kovařčíkem, a tak Třinec začíná opět až z obranného pásma.
     
    42:03
    Rychlá kombinace Ocelářů v útočném pásmu, ale při zakončení z hole Michala Kovařčíka chybělo trochu svižnosti. Kořének se tak stačil přesunout a třineckého forvarda zpacifikovat.
     
    42:15
    Douderovo nahození od modré lehce tečoval Ondřej Kovařčík. Kořének puk vyrazil a následně nemusel zasahovat proti dorážce stejného hráče, který nakonec na kotouč nedosáhl.
     
    42:49
    Zahradníček se šikovně vykroutil zpoza branky a zakončil. Kořének následně přerušuje hru po zmatku před svou brankou.
     
    43:24
    Gazdovo nahození vytečovali Oceláři mimo nebezpečnou zónu. Následně zkoušel křížně přihrát Dufek, neuspěl. Domácí se následně osvobodili.
     
    44:17
    Po chvíli se dostali do útočného pásma opět domácí hráči. Jaroměřský od modré čáry nabil na levý kruh Vránovi, jehož pokus Kořének přikryl.
     
    45:00
    Zlínští se opět dostali do útočného pásma, ale po nepřesně přihrávce od modré čáry za brankou puk ukořistil Hrachovský a dá domácím trochu prostoru.
     
    45:13
    Daneček v akci! Třinecký brankář přikryl na těle střelu dnes velmi viditelného Gazdy.
     
    45:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Marcinko se z levé strany natlačil před Kořénka, jeho samostatná akce gólem neskončila. Puk se dostal na modrou čáru na Douderu, jeho střelu sklepl Ondřej Kovařčík a MICHAL KOVAŘČÍK neměl problém zblízka dopravit puk za brankovou čáru. Asistence: Ondřej Kovařčík, Milan Doudera. Stav utkání 4:2.
    45:41 M. KOVAŘČÍK - 4:2

    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    46:30
    Zlínští opět na puku, Dufek se ale do útočného pásma neprobil. Na druhé straně to měl na pravém křídle daleko za kotoučem Kofroň.
     
    47:14
    Aktivitu první třinecké formace přerušuje zákrokem Kořének. Následuje předposlední komerční přestávka tohoto utkání.
     
    47:34
    Žižka se snažil vysunout dlouhým pasem Ondráčka, ten to měl ale na dlouhou hůl. Na druhé straně neúspěšně centroval před Kořénka Vrána.
     
    48:11
    Puk končí na zlínské střídačce za trenérem Svobodou. To znamená buly ve středním pásmu.
     
    48:36
    Michal Kovařčík poslal po levém mantinelu do sprinterského souboje Marcinka. Rychlejší než slovenský forvard byl obránce Dluhoš, třinecký útočník následně zlínského beka v rohu kluziště trochu pomačkal.
     
    49:21
    Kořének přikryl puk a přerušil hru. Bude následovat buly v útočném pásmu Ocelářů.
     
    49:49
    Dufek z rohu kluziště nahrával mezi kruhy na dojíždějícího Řezníčka, ten ale puk netrefil dobře.
     
    50:19
    Vrána si našlápl na puk do jízdy z levé strany. Najel si až před Kořénka, zlínský gólman ale nechal puk na ledě a třineckou šanci zmařil.
     
    50:28
    Gazdovo nahození Daneček nemohl vidět, puk ale mířil vedle a pouze orazítkoval zadní desky.
     
    51:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další nájezd až do Kořénkovy branky už končí gólem. MICHAL KOVAŘČÍK si nabruslil před zlínského brankáře a poslal puk mezi jeho betony. Třinečtí fanoušci sice čepice na led neházejí, ale mohli by – jedná se o hattrick třinecké sedmaosmdesátky! Asistence: Martin Gernát. Stav utkání 5:2.
    51:02 M. KOVAŘČÍK - 5:2


    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    52:09
    Marcinko posunul puk na Kofroně, který s ním vjel do pásma a z rohu kluziště zkoušel přihrát před branku. Puk byl vytečován až za Danečka.
     
    52:24
    Třinecký ofsajd znamená poslední reklamní pauzu zápasu.
     
    53:03
    Šance Zlína a dobré zákroky Danečka. Svižnou Dufkovu střelu i následný pokus Gazdy třinecký brankář vytěsnil, i když měl co dělat. Oba hráči stříleli z podobného místa na vrcholu pravého kruhu.
     
    53:58
    Zlín zbraně neskládá a je stále aktivní v útočném pásmu. Před Václavkem přikrývá puk třinecký brankář a bude zde další vhazování před Kořénkem.
     
    54:35
    Fořt měl trochu prostoru na levém křídle a z dálky, už za modrou čárou, vyslal puk na Danečka. Ten jej vyrazil vestou před sebe svému kolegovi na hůl.
     
    55:27
    Stránský s Kurovským ujeli dva na jednoho, prvně jmenovaný zkusil zakončit sám, hostující brankář střelu vyrazil betony.
     
    56:05
    Před Danečkem se teď snažil být aktivní Sebera, měl proti sobě přesilu protihráčů a nedokázal ani zakončit, ani najít spoluhráče.
     
    57:21
    Třinečtí ale také nejsou spokojení s aktuálním stavem a chtěli by přidat ještě nějakou branku. Akci tři na dva zakončil z pravé strany zblokovanou střelou Mikúš.
     
    57:50
    Stránský rychlou otočkou našel úplně volného Vránu, který byl sám před Kořénkem, třinecký centr ale neměl moc času na zakončení.
     
    58:27
    Do prázdné teď kombinovali Vrána, Hrňa a Stránský. Přihrávka Hrni na Stránského ale byla zblokována a člen první třinecké formace nemohl pohodlně zakončovat.
     
    58:54
    Žižka, který stál před Kořénkem, skryl puk ve své výstroji. Hra bude pokračovat po buly před zlínským brankářem.
     
    59:07
    Kořének přikrývá puk, který se k němu dostal po souboji za jeho brankou. Další vhazování v útočné zóně Ocelářů.
     
    59:47
    Oceláři jsou v útočném pásmu a skromně zaplněná WERK ARENA jim už děkuje potleskem za dnešní zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    Třinečtí vyhráli třetí část zápasu dvoubrankovým rozdílem, Oceláři si tak pojistili těsné vedení, které platilo po čtyřiceti minutách. Dvakrát se prosadil Michal Kovařčík, který ve třetí třetině završil hattrick. Zlín už nijak výsledek utkání nezkorigoval a Oceláři si tak i ve třetím zápase ve skupině D Generali Česká Cupu připsali do tabulky tři body.
     
    Další onlajn přenos z třinecké WERK ARENY je plánován na čtvrtek 20. srpna, kdy se pod Javorovým má od 17 hodin představit v zápase 6. kola skupiny D Generali Česká Cupu regionální rival z Vítkovic. Do té doby mějte pěkné dny! (19:15:21)

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 10. Hrňa (M. Stránský, Vrána), 15. Dravecký (Kofroň), 16. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Musil), 46. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Doudera), 52. M. Kovařčík (Gernát) – 1. Herman (Fořt, Gazda), 31. Fořt (Ondráček, Gazda)


    HC Oceláři Třinec: L. Daneček (Suchánek) – M. Doudera, Gernát, F. Haman, D. Musil, Hrachovský, Jaroměřský, Zahradníček – Kurovský, P. Vrána, M. Stránský – O. Kovařčík, Marcinko (A), M. Kovařčík – D. Kofroň, J. Mikúš, Dravecký (C) – Hrňa.
    Berani Zlín: Kořének (Huf) – Gazda, Žižka (C), D. Nosek (A), Dluhoš, Řezníček, Matyáš Hamrlík – Ondráček, Fořt, Herman – Šlahař, P. Sedláček, Sebera – Dobiáš, Fryšara, Z. Okál (A) – Dufek, Karafiát, Václavek.

    Rozhodčí: Dědek, Kika – Gebauer, Rožánek

    Diváci: 500
    thejrc.org