Pardubice – Mountfield HK 0:1 (kon.) | Třinec – Zlín 5:2 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 4:2 (kon.)
K. Vary – Litvínov 5:0 (kon.) | Kladno – Sparta 3:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 2:4 (kon.) | Přerov – Vítkovice 1:7 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (3:1, 0:1, 2:0)
Berani Zlín
Úterý 11.08.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Generali Česká Cup • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Další onlajn přenos z třinecké WERK ARENY je plánován na čtvrtek 20. srpna, kdy se pod Javorovým má od 17 hodin představit v zápase 6. kola skupiny D Generali Česká Cupu regionální rival z Vítkovic. Do té doby mějte pěkné dny! (19:15:21)
     
    Třinečtí vyhráli třetí část zápasu dvoubrankovým rozdílem, Oceláři si tak pojistili těsné vedení, které platilo po čtyřiceti minutách. Dvakrát se prosadil Michal Kovařčík, který ve třetí třetině završil hattrick. Zlín už nijak výsledek utkání nezkorigoval a Oceláři si tak i ve třetím zápase ve skupině D Generali Česká Cupu připsali do tabulky tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Oceláři jsou v útočném pásmu a skromně zaplněná WERK ARENA jim už děkuje potleskem za dnešní zápas.
     
    59:07
    Kořének přikrývá puk, který se k němu dostal po souboji za jeho brankou. Další vhazování v útočné zóně Ocelářů.
     
    58:54
    Žižka, který stál před Kořénkem, skryl puk ve své výstroji. Hra bude pokračovat po buly před zlínským brankářem.
     
    58:27
    Do prázdné teď kombinovali Vrána, Hrňa a Stránský. Přihrávka Hrni na Stránského ale byla zblokována a člen první třinecké formace nemohl pohodlně zakončovat.
     
    57:50
    Stránský rychlou otočkou našel úplně volného Vránu, který byl sám před Kořénkem, třinecký centr ale neměl moc času na zakončení.
     
    57:21
    Třinečtí ale také nejsou spokojení s aktuálním stavem a chtěli by přidat ještě nějakou branku. Akci tři na dva zakončil z pravé strany zblokovanou střelou Mikúš.
     
    56:05
    Před Danečkem se teď snažil být aktivní Sebera, měl proti sobě přesilu protihráčů a nedokázal ani zakončit, ani najít spoluhráče.
     
    55:27
    Stránský s Kurovským ujeli dva na jednoho, prvně jmenovaný zkusil zakončit sám, hostující brankář střelu vyrazil betony.
     
    54:35
    Fořt měl trochu prostoru na levém křídle a z dálky, už za modrou čárou, vyslal puk na Danečka. Ten jej vyrazil vestou před sebe svému kolegovi na hůl.
     
    53:58
    Zlín zbraně neskládá a je stále aktivní v útočném pásmu. Před Václavkem přikrývá puk třinecký brankář a bude zde další vhazování před Kořénkem.
     
    53:03
    Šance Zlína a dobré zákroky Danečka. Svižnou Dufkovu střelu i následný pokus Gazdy třinecký brankář vytěsnil, i když měl co dělat. Oba hráči stříleli z podobného místa na vrcholu pravého kruhu.
     
    52:24
    Třinecký ofsajd znamená poslední reklamní pauzu zápasu.
     
    52:09
    Marcinko posunul puk na Kofroně, který s ním vjel do pásma a z rohu kluziště zkoušel přihrát před branku. Puk byl vytečován až za Danečka.
    51:02 M. KOVAŘČÍK - 5:2


    Zdroj: hokejkatv.cz
     
    51:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další nájezd až do Kořénkovy branky už končí gólem. MICHAL KOVAŘČÍK si nabruslil před zlínského brankáře a poslal puk mezi jeho betony. Třinečtí fanoušci sice čepice na led neházejí, ale mohli by – jedná se o hattrick třinecké sedmaosmdesátky! Asistence: Martin Gernát. Stav utkání 5:2.
     
    50:28
    Gazdovo nahození Daneček nemohl vidět, puk ale mířil vedle a pouze orazítkoval zadní desky.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 10. Hrňa (M. Stránský, Vrána), 15. Dravecký (Kofroň), 16. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Musil), 46. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Doudera), 52. M. Kovařčík (Gernát) – 1. Herman (Fořt, Gazda), 31. Fořt (Ondráček, Gazda)


    HC Oceláři Třinec: L. Daneček (Suchánek) – M. Doudera, Gernát, F. Haman, D. Musil, Hrachovský, Jaroměřský, Zahradníček – Kurovský, P. Vrána, M. Stránský – O. Kovařčík, Marcinko (A), M. Kovařčík – D. Kofroň, J. Mikúš, Dravecký (C) – Hrňa.
    Berani Zlín: Kořének (Huf) – Gazda, Žižka (C), D. Nosek (A), Dluhoš, Řezníček, Matyáš Hamrlík – Ondráček, Fořt, Herman – Šlahař, P. Sedláček, Sebera – Dobiáš, Fryšara, Z. Okál (A) – Dufek, Karafiát, Václavek.

    Rozhodčí: Dědek, Kika – Gebauer, Rožánek

    Diváci: 500
    ocianews.com