Mladá Boleslav – Liberec 8:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 1:5 (kon.)
Litvínov – K. Vary 6:0 (kon.) | Zlín – Třinec 4:0 (kon.) | Vítkovice – Přerov 1:0 (kon.)
Kladno – Motor ČB 3:8 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 6:5 (po pr.)
konec
HC Škoda Plzeň
1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 13.08.2020, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Generali Česká Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mě vše. S přáním hezkého zbytku čtvrtečního večera se s vámi loučím a u zítřejšího zápasů s Kladnem z Logspeed CZ Arény se opět budu těšit, na shledanou. (19:48:28)
     
    Je dobojováno.

    První letní utkání Generalli Česká Cup hrané v Plzni domácí tým prohrává 1:5. Hosté zadělali na dnešním vítězství ve druhé třetině, kde Škodovce odskočili do dvoubrankového vedení. Zítra je ovšem nový den a Plzeň bude moci dnešní prohru odčinit, od klasických půl šestý hostí tým Rytíři Kladno.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Probíhají poslední vteřiny dnešního utkání. Sparta Praha v Plzni s přehledem vyhraje.
    59:13 MICHAL KLIMO - 1:5
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    59:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Říká se risk je zisk, nyní to ovšem neplatilo. Opuštěnou plzeňskou svatyni trefil MICHAL KLIMO, čímž dal výsledku zřejmě dnešní definitivní podobu. Asistence: Robert Říčka
     
    58:53
    Matyáše Kantner dostal nabito na pravé straně, jeho rána k pravé tyčce orazítkovala beton brankáře. Puk následně skončil v ochranné síti. Další buly před Machovském.
     
    58:25
    Puk ve středním pásmu, hosté se na malou chvíli stačili osvobodit.
     
    58:13
    Vyhození Sparty prázdnou bránu netrefilo, po zakázaném uvolnění se opět bude vhazovat po pravici Matěje Machovského.
     
    58:02
    Rychlá střela Milana Gulaše z jeho oblíbeného místa u mantinelu skončila v rukavici gólmana. Plzeň zůstává v útočném pásmu.
     
    57:54
    Dominik Pavlát zůstává na střídačce, plzeňské mužstvo to zkusí v šesti hráčích.
     
    57:54
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:30
    Po přihrávce od Filipa Suchého pálil krátce za modrou Petr Kodýtek, tečovaná rána branku Machovského přelétla. Po dalším závaru hostující brankář puk zalehl, čímž hru přerušil.
     
    56:49
    Utkání se nyní převážně hraje ve středním pásmu, Sparta si pohodlně hlídá svůj vypracovaný náskok.
     
    55:54
    Rychlý výpad hokejistů Sparty, v situaci dvou na jednoho se jim ovšem zakončit nepodařilo.
     
    Dnešní utkání sleduje 825 diváků.
     
    54:05
    Po rychlém ťukesu se do zakončení dostal opět Tomáš Mertl, ten se snažil Machovského překonat bekhendovou kličkou, nicméně blafák přetáhl a puk skončil vedle brány.
     
    53:14
    Hosté v plném počtu.
     
    52:56
    Odražený kotouč si našel na pravém kruhu Petr Kodýtek, ten prudce vypálil, ale puk si cestu do branky nenašel.
     
    52:17
    Mertl o chvíli později spálil neskutečnou šanci. Machovský ležel na zemi a proti střele Mertla do prázdné pouze vytasil svou lapačku, plzeňský hráč ji trestuhodně trefil. Obdivuhodný zákrok.
     
    52:02
    Nahození Petera Čerešňáka skončilo u Tomáše Mertla před brankou.
     
    51:14
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Michal Klimo – 2 min., podrážení).
     
    50:37
    Milan Gulaš se efektně ve středním pásmu zbavil protihráče, čímž pro svůj tým vytvořil situaci dva na jednoho. Plzeňský kapitán v útočném pásmu hledal svého spoluhráče na druhé vlně, leč přes obránce Sparty se puk daleko nedostal.
     
    49:49
    Škodovka na chvíli zamkla hosty v jejich obranné třetině, ti se brání jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    48:36
    David Jiříček zavezl puk až před branku, kde následně hledal své spoluhráče před brankou. Tam se svedla o kotouč neskutečná mela, výsledkem toho bylo ovšem vyhození od sparťanského hráče. Machovský tentokrát bez práce.
     
    47:40
    Puk skončil na hostující trestné lavici, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    46:48
    Milan Gulaš střílel bez přípravy od pravého mantinelu, ačkoliv Matěj Machovský toho tolik neviděl, puk skončil na jeho výstroji.
     
    46:17
    Jan Košťálek ve stoprocentní šanci. Zcela sám před brankářem zkusil bekhendovou kličku, tu však Dominik Pavlát vystihl a puk si vzápětí našel ve své lapačce.
     
    45:48
    Filip Přikryl objel hostující svatyni a následně cpal puk na bránu. Domácí hráč evidentně chtěl kotouč poslat pod horní tyčku, leč černá guma mu sjela z čepele hole a skončila po ledě u brankáře.
     
    45:17
    Po rychlém kontru se do brejku dostal Tomáš Mertl, ten se rozhodl dva kroky za modrou vystřelit, v akci byla Machovského lapačka.
     
    44:52
    Hosté v plném počtu. Ani tuhle nabídnutou početní výhodu domácí využit nedokázali.
     
    44:31
    Petr Kodýtek našel přes celou šíři pásma na druhé straně Davida Stacha, který švihem mířil pod horní tyčku. Machovský zasahuje ramenem.
     
    43:10
    Milan Gulaše prudkou přihrávkou našel u druhé tyče Matyáše Kantnera, ten měl ovšem zablokovanou hokejku a přehodit beton Machovského se mu tak nepodařilo. Hosté vzápětí poslal kotouč přes všechny čáry až k Pavlátovi.
     
    42:52
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Martin Jandus – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:43
    Jakub Pour si vybruslil z rohu ledové plochy do střelecké pozice.Jeho ránu vyrazil Machovský pouze před sebe, kde se pokoušel dorážet obránce Viktor Lang. U puku byl ovšem rychlejší hostující brankář a černou gumu přikryl svou lapačkou.
     
    41:57
    Nyní už to budou mít domácí těžké, leč tři branky za třetinu se dají v pohodě dát. Indiáni už jsou v útočném pásmu.
    40:48 DAVID DVOŘÁČEK - 1:4
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    40:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Šťastná branka pro Spartu. Vysoké nahození do útočného pásma sklepl Peter Čerešňák přímo do jízdy DAVIDU DVOŘÁČKOVI, který vzápětí zamířil do levého horního rohu. Asistence: Matúš Sukeľ.
     
    40:25
    Pavel Musil popohnal své brusle, leč až tak rychlý nebyl. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankou Dominika Pavláta.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostřední třetině jsme viděli celkem tři branky. Nejprve hostující Kudrna zdvojnásobil sparťanské vedení, nicméně odpověď Škodovky byla blesková. Filip Suchý dorazil Kodýtkovu střelu a Plzeň byla zpět ve hře. Krátce za polovinou utkání v přesilové hře pálil z levé strany David Tomášek a jeho přesná rána se zastavila až za Pavlátem. Sparta po dvou třetinách vede 3:1, leč nic není rozhodnuto. Ve třetí třetině se toho může stát ještě hodně, nechme se tedy překvapit jak tohle utkání dopadne.

    Poslední třetina začne přibližně v 19:10.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Puk v rohu u brány Machovského. Ve druhé třetině toho zřejmě už moc neuvidíme.
     
    38:43
    Milan Gulaš dostal puk do jízdy, těsné před brankářem se snažil puk vrátit Tomáši Mertlovi, ten už byl obsazený.
     
    37:40
    Když nevíš co s pukem tak vystřel. Tímto pravidlem se nyní řídil obránce Michal Houdek, jeho nahození od modré čáry nicméně brankáři velké starosti nenadělalo a vhazování se bude opakovat.
     
    36:36
    Domácí mohli opět snížit na rozdíl jediné branky. Tři hráči Plzně jeli proti jedinému pražskému, celou situaci vzal na sebe na levé straně Matyáš Kantner, střelou na první tyč síť rozvlnil pouze z boční strany.
     
    36:18
    Nepovedená přihrávka v kádru plzeňské Škodovky znamená přesun zpět do obranného pásma Plzně. Zakázané uvolnění, vhazování po pravici Dominika Pavláta.
     
    35:35
    Opět tlak hostů.Po několika odrazech našel kotouč na pravé straně obránce Sparty Jan Košťálek, nicméně ke dvěma asistencím svou první branku nepřidal. Jeho střela mířila jen do výstroje Pavláta. Po jeho zákroku následuje komerční přestávka.
     
    34:10
    Sparta zamkla svého soupeře ve vlastní třetině. Hosté krouží kolem plzeňské svatyně, ti ovšem dobře brání. Výsledkem toho byla jen jedna střela, kterou Dominik Pavlát dobře viděl.
     
    32:45
    Opět je v dnešním zápase vidět agilní čtvrtá útočná formace indiánů. Jana Eberleho dnes v ní nahradil Filip Suchý, ale to na aktivitě nic nemění. Nyní měli dva zajímavé průniky, ovšem střela žádná.
     
    31:47
    Odpovědět se snažil Jakub Pour, plzeňský křídelník prokličkoval skrz tři hráče Sparty, ale v nejméně vhodnou dobu o puk přišel. Sparta se osvobodila a opět mužstva střídají.
    30:48 DAVID TOMÁŠEK - 1:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    30:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé. Hosté využívají i svou druhou přesilovou hru a opět vedou o dvě branky. Vše to bylo úplně jednoduchý. DAVID TOMÁŠEK dostal přihrávku na levý kruh a střelou z první poslal puk do sítě. Asistence: Jan Košťálek.
     
    30:35
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Lukáš Kaňák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:12
    Krátce za polovinou dnešního zápasu dostal pas do jízdy Sebastián Malát, ten se neunáhlil zbytečnou střelou a zpětnou přihrávkou oslovil ještě Milana Gulaše, plzeňský kapitán napřáhl až ke stropu haly, leč Machovského stejně nepřekonal.
     
    29:27
    Probouzí se i plzeňské publikum, které žene své miláčky za druhou trefou. Ti operují v útočném pásmu a snaží se jejich přání vyplnit.
     
    28:38
    David Jiříček se snažil najít na ose hřiště střelce úvodní trefy Filipa Suchého, tomu ovšem rána nevyšla dle jeho představ a puk skončil v rohu ledové plochy.
     
    28:10
    Hosté v plném počtu.
     
    27:43
    Sparta se osvobozuje z tlaku a posílá puk až k brankáři Pavlátovi.
     
    26:40
    Na plzeňském stadionu jsme mohli vidět ukázkovou situaci nedáš – dostaneš. Rychlý výpad hosté zakončili střelou do horní tyčky, vzápětí na druhé straně střílel osamoceny Milan Gulaš, ale mezeru mezi betony nenašel.
     
    26:10
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Marek Chvátal – 2 min., držení).
     
    25:01
    Po dvou brankách dostala hra pořádný náboj. Plzeň vrhla síly do útoku a snažila se vyrovnat, z většího úhlu vypálil junior David Jiříček, nicméně střelou na bližší tyč Machovského nepřekvapil.
    23:48 FILIP SUCHÝ - 1:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    23:48
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka bleskově koriguje a už je to zase jen o gól. Petr Straka zavezl kotouč do útočného pásma, na levé straně oslovil Petra Kodýtka, jehož střela skončila na brankovišti, kde úřadoval FILIP SUCHÝ, Machovský tentokrát bez šance. Asistence: Petr Kodýtek, Petr Straka.
     
    23:32
    Jaroslav Kracík zajel do své kanceláře za brankou, zpětnou přihrávkou ovšem našel jen sparťanskou hokejku.
    22:37 ANDREJ KUDRNA - 0:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    22:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté využívají nabídnutou početní výhodu a odskakuji ve skóre na rozdíl dvou branek. Před brankářem Pavlátem projevil důraz ANDREJ KUDRNA a potovou dorážkou zdvojnásobuje sparťanské vedení. Asistence: Jan Košťálek, Lukáš Pech.
     
    22:00
    Nabito na volej dostal na pravém kruhu Andrej Kudrna, jeho bleskurychlou střelu vytěsnil Pavlát mimo bránu.
     
    21:48
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:28
    Kantner se Stachem chvíli motali hlavy sparťanským obráncům, leč vystřelit se ani jednomu nepovedlo.
     
    20:18
    Lukáš Kaňák si našel puk na pravém kruhu a prověřil Machovského v bráně. Plzeňský obránce střílel jen švihem doprostřed brány a hostující muž s maskou tak bez větších potíží puk vyrazil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Obě mužstva už jsou zpátky na ledové ploše, za minutku začne druhá třetina. Doufejme, že nabídne více než jednu branku.
     
    Je za námi první třetiny třetího duelu Generalli Česká Cup. Hosté byli mírně aktivnější a zatím vedou o jednu branku. Tu vstřelil již ve druhé minutě Ladislav Zikmund, který šikovně tečoval Pavelkovo nahození od modré čáry. Plzeň ovšem také zahrozila, ale zatím si vylámala zuby na dobře chytajícím brankáři Machovském.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:19.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:18
    Matúš Sukeľ ujel domácí obrané a mířil samotný na Dominika Pavláta, hostující hráč se rozhodl ke střele z levého kruhu a brankář Plzně předvedl ukázkový zákrok svou lapačkou. Odměněn za to je potleskem od plzeňských fanoušků.
     
    19:01
    Začala poslední minuta úvodní periody. Plzeň má puk v útočném pásmu a tlačí se za vyrovnáním. Hostující gólman Machovský je ovšem zatím proti.
     
    18:22
    Nahození Piskáčka od modré čáry málem vysklilo okna pod střechou stadionu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    18:07
    Filip Suchý nahrával naslepo od druhé tyčky, bohužel nikoho nenašel. Hrát může opět Sparta.
     
    17:46
    Hosté první oslabení ubránili, Jandus už je zpátky na ledové ploše a hra může pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    17:13
    Lukáš Kaňák zachyboval na modré čáře a dovolil Spartě rychlý protiútok, hráč Sparty ovšem neměl potřebnou rychlost a Petr Kodýtek ho vytěsnil ze střelecké pozice.
     
    16:36
    Tak to byly neuvěřitelné šance. Nejprve Gulaš naservíroval puk na osu hřiště Mertovi, ten nechal vyniknout Machovského. Záhy na pravém kruhu pálil Pavel Musil a brankář Sparty neuvěřitelně vychytal i jeho.
     
    16:07
    Ovšem branka mohla padnout na druhé straně, před Pavlátem se zjevil jeden hráč Sparty zcela sám, jeho rána bekhendem ovšem skončila nad horní tyčkou.
     
    15:46
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jandus – 2 min., hákování).
     
    15:45
    Po přihrávce Kantnera se zjevil u pravé tyčky Mertl, jeho ránu vyrazil Machovský, plzeňský hráč byl ovšem faulován a Plzeň si zahraje první početní výhodu.
     
    15:03
    David Tomášek proskočil mezi dvěma obránci, aby záhy rychle pálil z mezikruží. Do jeho střely vložil hůl plzeňský obránce a puk skončil vysoko nad brankou.
     
    14:24
    Ke dvěma střelám od modré čáry se dostal Peter Čerešňák. První se snažil před brankou tečoval člen čtvrté formace Petr Kodýtek, leč mimo. Druhá už šla přímo na Machovského, ten ovšem své betony sklapl k sobě včas.
     
    13:15
    Jakub Pour se zapomněl v útočném pásmu, domácím hráčům je pískán ofsajd. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    12:41
    K udivení všech se zády sparťanských obránců zjevil obránce Roman Vráblík, ten bekhendem mířil na první tyč, tam ovšem Machovský nenechal místo na mravence, natož puk.
     
    11:32
    Pavel Musil se hnal za první plzeňskou brankou, leč v útočném pásmu byl natěsno bráněn a hráč s číslem 96 ani nevystřelil.
     
    10:33
    Pochvalu si teď zaslouží Filip Suchý, který zblokoval dvě střely Petra Kaliny. Plzeňský hráč nakonec dokázal puk dostat až do středního pásma.
     
    10:02
    V polovině třetiny se ozvala opět i Sparta, střelu od levého mantinelu vyrazil Pavlát pouze před sebe, tam mu ovšem pomohla obrana, která puk odrazila do bezpečí.
     
    09:18
    Plzeň se dostala k puku v obranné třetině, rychlý brejk vyhodnotil Mertl přihrávkou na Matyáše Kantnera, ten ovšem v dobré příležitost nezpracoval neposedný kotouč.
     
    08:41
    Hostující kapitán Jan Buchtele projel plzeňskou obranou jako by se nechumelilo. Nakonec se hostující hráč odvážil ke střele z mezikruží, plzeňský muž s maskou puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    08:05
    Filip Suchý podržel kotouč ve středním pásmu a dovolil tak svému týmu bez větších problémů vystřídat.
     
    07:18
    Na druhé straně čekal na kotouč před brankou zaparkovaný Lukáš Pech, ten se puku nakonec dočkal, leč mezi tři tyče se netrefil.
     
    06:35
    Po další ráně už se ovšem Machovský jen ohlédl, k jeho štěstí Roman Vráblík pálil jen do zadního mantinelu.
     
    05:30
    Jaroslav Kracík vybojoval v rohu ztracený kotouč, ten se záhy po dvou rychlých přihrávkách dostal až na modrou čáru, kde byl připravený Viktor Lang. Jeho ránu utlumil gólman Sparty svou vyrážečkou.
     
    04:27
    Ladislav Zikmund si nabruslil do útočného pásma podél levého mantinelu, leč nyní jeho ostrou ránu po ledě vyráží Dominik Pavlát.
     
    03:29
    Milan Gulaše dostal pas na pravý kruh, odkud rychle vypálil. Jeho ránu ovšem zastavil gólman Machovský i s menší dávkou paní štěstěny.
     
    02:40
    Sparta je při chuti, podnikla další výpad do třetiny Plzně, leč situaci dva na jednoho špatně vyřešila, střela z osy hřiště mířila vedle Pavlátovy branky.
     
    02:15
    Plzeň spěchala za vyrovnáním, nicméně první střelu na branku si pohlídal brankář Machovský, který černou gumu našel ve své lapačce.
    01:38 LADISLAV ZIKMUND - 0:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    01:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé, brankář Pavlát si ještě nesáhl na puk a už ho loví ze své branky. Odražený puk našel na modré čáře obránce Tomáš Pavelka, jeho nahození těsně před domácím brankářem nechytatelně tečoval novic v pražském týmu LADISLAV ZIKMUND. Asistence: Tomáš Pavelka.
     
    01:16
    Sparta vtrhla do útočného pásma, nicméně ke střele se hosté nedostali. Škodovka vyhazuje puk do středního pásma.
     
    00:40
    První útočné formace se do žádné příležitosti nedostali, na led nastupují druhé pětky.
     
    00:01
    Je to tady, po 163 dnech bylo v Plzni hozeno buly k zápasu, jako první si vzali puk domácí, konkrétně kapitán Milan Gulaš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Plzeňský tým už je na ledové ploše, jako první vkročil na hrací plochu Dominik Pavlát, za ním jeho spoluhráči. O chvilku později najeli na led i Pražané, ty přivítal ohromný pískot. Pod tíhou okamžiku uklouzl hned brankář Machovský, který se tak podíval, jaký je plzeňský led pěkně zblízka.
     
    Ještě jednou dobrý den z Logspeed CZ Arény, do zápasu nám zbývá zhruba čtvrt hodiny, plzeňský stadion se pomaličku zaplňuje na dovolenou kapacitu, avšak chlouba plzeňského stadionu – domácí kotel zůstane bohužel prázdný.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Micka) – Lang, Kaňák, Houdek, Čerešňák, Vráblík, Jiříček – Malát, Musil, Gulaš (C), Stach, Mertl (A), Kantner, Pour, Kracík, Přikryl, Straka (A), Kodýtek, Suchý

    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček, Košťálek, Jandus, Kalina, Pavelka, Jeřábek, Chvátal – Rousek (A), Pech, Kudrna, Tomášek, Sukeľ(A), Dvořáček, Buchtele (C), Říčka, Zikmund, Pšenička, Vitouch, Klimo

    Rozhodčí: Svoboda, Šindel – Jelínek, Pešek.
     
    Krásné čtvrteční odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na dnešní den dopřát trochu hokeje. Od klasických půl šesté se totiž v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně hraje 4. kolo letního Generali Česká Cupu, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě pražský celek HC Sparta Praha.

    Škoda Plzeň provedla během přestávky v kádru několik změn. V brankovišti Dominika Frodla doplnil po odchodu Jaroslava Pavelky bývalý Pirát Dominik Pavlát. V obranných řadách indiáni do svého týmu přivedli navrátilce Davida Kvasničku a zkušeného Matěje Stříteského. Naopak kádr opustili Adam Jánošík, Bohumil Jank nebo plzeňský odchovanec Lukáš Pulpán, jenž zamířil do nedalekých Karlových Varů. O střílení branek by se měla starat další staronová posila David Stacha čí novic z Olomouce Pavel Musil. V Plzni naopak už nebude hrát Vojtěch Němec, který chtěl být blíže rodině a posílil Znojmo, které bude hrát letos druhou českou ligu.

    Sparta Praha oproti minulým sezonám neudělala ve svém kádru příliš velké změny, nové vedení nadále věří svým hráčům. Za zmínku stojí příchod zkušeného Ladislava Zikmunda, který v minulé sezoně patřil k oporám kladenských Rytířů. Mimo jiné sparťanský trikot bude oblékat také lídr Tomáš Šmerha, jehož si fanoušci dobře pamatují z prvoligové Slavie. Tou největší sparťanskou posilou pro následující ročník by měl být útočník Roman Horák, který naposledy působil ve švédském Växjö. Mužstvo naopak po delší době opustil Jiří Smejkal, Vladimír Růžička nebo kanadský bek Jeremie Blain.

    Obě mužstva už jednu vzájemnou konfrontaci mají za sebou. Před týdnem se hrálo první kolo, které hostila pražská holešovická hala. Sparťané začali dobře, v průběhu třetí třetiny odskočili Plzni na rozdíl dvou branek, nicméně Škodovka v závěrečné periodě stačila vyrovnat a v prodloužení bonusový bod navíc vystřelil svižnou ranou David Stach. Plzeň vyhrála 4:3 po prodloužení, leč na toto vítězství nedokázala navázat. V úterý v rámci druhého kola prohrála na ledě nováčka z Českých Budějovic 2:4. To Pražané Motor přehráli 5:2, poté ale 2:3 padli na Kladně.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 24. Suchý (Kodýtek, Straka) – 2. Zikmund (Pavelka), 23. Kudrna (Košťálek, Pech), 31. Tomášek (Košťálek), 41. Dvořáček (Sukeľ), 60. Klimo (Říčka)


    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Micka) – Lang, Kaňák, Houdek, Čerešňák, Vráblík, Jiříček – Malát, Musil, Gulaš (C), Stach, Mertl (A), Kantner, Pour, Kracík, Přikryl, Straka (A), Kodýtek, Suchý
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček, Košťálek, Jandus, Kalina, Pavelka, Jeřábek, Chvátal – Rousek (A), Pech, Kudrna, Tomášek, Sukeľ(A), Dvořáček, Buchtele (C), Říčka, Zikmund, Pšenička, Vitouch, Klimo

    Rozhodčí: Svoboda, Šindel – Jelínek, Pešek

    Diváci: 825
    thejrc.org