Mladá Boleslav – Liberec 8:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 1:5 (kon.)
Litvínov – K. Vary 6:0 (kon.) | Zlín – Třinec 4:0 (kon.) | Vítkovice – Přerov 1:0 (kon.)
Kladno – Motor ČB 3:8 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 6:5 (po pr.)
konec
HC Škoda Plzeň
1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 13.08.2020, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Generali Česká Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:13 MICHAL KLIMO - 1:5
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    59:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Říká se risk je zisk, nyní to ovšem neplatilo. Opuštěnou plzeňskou svatyni trefil MICHAL KLIMO, čímž dal výsledku zřejmě dnešní definitivní podobu. Asistence: Robert Říčka
     
    57:54
    Dominik Pavlát zůstává na střídačce, plzeňské mužstvo to zkusí v šesti hráčích.
     
    Dnešní utkání sleduje 825 diváků.
     
    54:05
    Po rychlém ťukesu se do zakončení dostal opět Tomáš Mertl, ten se snažil Machovského překonat bekhendovou kličkou, nicméně blafák přetáhl a puk skončil vedle brány.
     
    52:17
    Mertl o chvíli později spálil neskutečnou šanci. Machovský ležel na zemi a proti střele Mertla do prázdné pouze vytasil svou lapačku, plzeňský hráč ji trestuhodně trefil. Obdivuhodný zákrok.
     
    51:14
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Michal Klimo – 2 min., podrážení).
     
    46:17
    Jan Košťálek ve stoprocentní šanci. Zcela sám před brankářem zkusil bekhendovou kličku, tu však Dominik Pavlát vystihl a puk si vzápětí našel ve své lapačce.
     
    42:52
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Martin Jandus – 2 min., nedovolené bránění).
    40:48 DAVID DVOŘÁČEK - 1:4
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    40:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Šťastná branka pro Spartu. Vysoké nahození do útočného pásma sklepl Peter Čerešňák přímo do jízdy DAVIDU DVOŘÁČKOVI, který vzápětí zamířil do levého horního rohu. Asistence: Matúš Sukeľ.
     
    36:36
    Domácí mohli opět snížit na rozdíl jediné branky. Tři hráči Plzně jeli proti jedinému pražskému, celou situaci vzal na sebe na levé straně Matyáš Kantner, střelou na první tyč síť rozvlnil pouze z boční strany.
    30:48 DAVID TOMÁŠEK - 1:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    30:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé. Hosté využívají i svou druhou přesilovou hru a opět vedou o dvě branky. Vše to bylo úplně jednoduchý. DAVID TOMÁŠEK dostal přihrávku na levý kruh a střelou z první poslal puk do sítě. Asistence: Jan Košťálek.
     
    30:35
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Lukáš Kaňák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:12
    Krátce za polovinou dnešního zápasu dostal pas do jízdy Sebastián Malát, ten se neunáhlil zbytečnou střelou a zpětnou přihrávkou oslovil ještě Milana Gulaše, plzeňský kapitán napřáhl až ke stropu haly, leč Machovského stejně nepřekonal.
     
    26:40
    Na plzeňském stadionu jsme mohli vidět ukázkovou situaci nedáš – dostaneš. Rychlý výpad hosté zakončili střelou do horní tyčky, vzápětí na druhé straně střílel osamoceny Milan Gulaš, ale mezeru mezi betony nenašel.
     
    26:10
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Marek Chvátal – 2 min., držení).
    23:48 FILIP SUCHÝ - 1:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    23:48
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka bleskově koriguje a už je to zase jen o gól. Petr Straka zavezl kotouč do útočného pásma, na levé straně oslovil Petra Kodýtka, jehož střela skončila na brankovišti, kde úřadoval FILIP SUCHÝ, Machovský tentokrát bez šance. Asistence: Petr Kodýtek, Petr Straka.
    22:37 ANDREJ KUDRNA - 0:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    22:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté využívají nabídnutou početní výhodu a odskakuji ve skóre na rozdíl dvou branek. Před brankářem Pavlátem projevil důraz ANDREJ KUDRNA a potovou dorážkou zdvojnásobuje sparťanské vedení. Asistence: Jan Košťálek, Lukáš Pech.
     
    22:00
    Nabito na volej dostal na pravém kruhu Andrej Kudrna, jeho bleskurychlou střelu vytěsnil Pavlát mimo bránu.
     
    21:48
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:18
    Matúš Sukeľ ujel domácí obrané a mířil samotný na Dominika Pavláta, hostující hráč se rozhodl ke střele z levého kruhu a brankář Plzně předvedl ukázkový zákrok svou lapačkou. Odměněn za to je potleskem od plzeňských fanoušků.
     
    16:36
    Tak to byly neuvěřitelné šance. Nejprve Gulaš naservíroval puk na osu hřiště Mertovi, ten nechal vyniknout Machovského. Záhy na pravém kruhu pálil Pavel Musil a brankář Sparty neuvěřitelně vychytal i jeho.
     
    15:46
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jandus – 2 min., hákování).
     
    14:24
    Ke dvěma střelám od modré čáry se dostal Peter Čerešňák. První se snažil před brankou tečoval člen čtvrté formace Petr Kodýtek, leč mimo. Druhá už šla přímo na Machovského, ten ovšem své betony sklapl k sobě včas.
    01:38 LADISLAV ZIKMUND - 0:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    01:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé, brankář Pavlát si ještě nesáhl na puk a už ho loví ze své branky. Odražený puk našel na modré čáře obránce Tomáš Pavelka, jeho nahození těsně před domácím brankářem nechytatelně tečoval novic v pražském týmu LADISLAV ZIKMUND. Asistence: Tomáš Pavelka.

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 24. Suchý (Kodýtek, Straka) – 2. Zikmund (Pavelka), 23. Kudrna (Košťálek, Pech), 31. Tomášek (Košťálek), 41. Dvořáček (Sukeľ), 60. Klimo (Říčka)


    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Micka) – Lang, Kaňák, Houdek, Čerešňák, Vráblík, Jiříček – Malát, Musil, Gulaš (C), Stach, Mertl (A), Kantner, Pour, Kracík, Přikryl, Straka (A), Kodýtek, Suchý
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček, Košťálek, Jandus, Kalina, Pavelka, Jeřábek, Chvátal – Rousek (A), Pech, Kudrna, Tomášek, Sukeľ(A), Dvořáček, Buchtele (C), Říčka, Zikmund, Pšenička, Vitouch, Klimo

    Rozhodčí: Svoboda, Šindel – Jelínek, Pešek

    Diváci: 825
    thejrc.org