Mladá Boleslav – Liberec 8:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 1:5 (kon.)
Litvínov – K. Vary 6:0 (kon.) | Zlín – Třinec 4:0 (kon.) | Vítkovice – Přerov 1:0 (kon.)
Kladno – Motor ČB 3:8 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 6:5 (po pr.)
konec
Rytíři Kladno
3:8 (0:2, 0:3, 3:3)
Banes Motor České Budějovice
Čtvrtek 13.08.2020, 18:00 • ČEZ Stadion, Kladno • Generali Česká Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní divoký zápas je tak u konce a poslední třetina přinesla dalších šest branek! Hned zkraje třetiny udeřil po kiksu domácí obrany Venkrbec, na což odpověděl mladík Ondřej Bláha. Další přesný zásah patřil opět Motoru, tentokrát se radoval Plášil po samostatném úniku, ale po minutě opět korigoval mladík Urban po chybě Patery. Ten samý borec využil i následnou přesilovku Kladna 5 na 3, aby v poslední minutě pečetil dnešní skóre v početní výhodě Holec.

    Z dnešního zápasu, ve kterém jsme viděli 11 branek, je to tedy vše. Já se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera! (20:31:27)
     
    Konec zápasu.
    59:26 Miroslav HOLEC - 3:8
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    59:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Něco přes půl minutu do konce a vidíme další gól v síti domácích. MIROSLAV HOLEC dostal do pravého kruhu přesný pas od Pýchy a střelou z první dokázal překonat přesouvajícího se Košarišťana, který na dnešní zápas nebude vzpomínat dobře. Asistence: Pavel Pýcha.
     
    59:04
    Rytíři se stále brání, Keharovi se ale podařilo vyhodit a jeho celek si tak alespoň na nějakou chvíli může částečně vydechnout.
     
    58:27
    Kladno se zatím brání velice aktivně, i díky tomu má Motor problémy s přechodem přes střední pásmo – ten se teď nepovedl a píská se ofsajd.
     
    57:35
    Tentokrát bude hrát přesilovku hostující celek, v obranném pásmu si sekáním pomohl Matyáš Zelingr a jde si sednout na už tak přeplněnou trestnou.
     
    57:19
    Glibert se dokázal probít přes střední a díky němu tak Motor může zatlačit svého soupeře.
     
    56:56
    České Budějovice se znovu dostávají do hry, po pravé straně všem ujel Holec, byl ale už ve velkém úhlu a jeho střela tak byla snadnou kořistí pro domácího gólmana.
     
    55:55
    Košarišťan se rozhodl puk vyklepat z lapačky a rozehrát ho, to se mu podařilo a založil útok Kladna, ve středním pásmu ale o kotouč přišel Bláha.
     
    55:06
    Dlouhá přesilovka Rytířů už skončila a dalšího využití jsme se nedočkali, domácí tak stále ztrácí nedostižné čtyři branky a zápas se pomalu chýlí ke konci.
     
    53:43
    Po delší době se Motor dostal do útočného pásma, Pýchovo nahození ale přesné nebylo a kladenští tak dokázali vyhodit zpátky do středního pásma.
     
    52:40
    Síly na ledě se na nějakou dobu vyrovnají, na trestnou si jde sednout dvougólový střelec Tomáš Urban za nedovolené bránění.
     
    52:29
    Kladenský tlak pokračuje, Pitule si najel před branku a snažil se clonit na střelu Ticháčka, tentokrát ale Patera zasáhl.
    51:32 Tomáš URBAN - 3:7
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    51:32
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak přesilovka je využita a domácí snižují na rozdíl čtyř branek! TOMÁŠ URBAN dostal po pěkné kombinaci přesnou přihrávku mezi kruhy od Marka Račuka a z první se položil do střely, která byla dostatečně prudká na to, aby Pateru překonala. Asistence: Marek Račuk.
     
    51:01
    Kladno bude hrát dlouhou přesilovku 5 na 3, Kachyňa si jde sednout za nedovolené bránění na modré čáře.
     
    50:05
    Logicky přichází tresty, všichni aktéři bitky jdou na trestnou – za první zákrok dostal Beránek 5 + do konce zápasu, menší tresty si pak jdou odpykat za domácí Zajíc, Hajný a Mikliš, za hosty pak Karabáček, Pavel a Čížek.
     
    50:05
    Tak jsou tu dvě bitky! Nejprve šel do potyčky Mikliš s Karabáčkem, následně se u střídačky do sebe pustili i Hajný s Pavlem. První duel vyhrál kladenský borec, ten druhý vyzněl lépe pro soupeře.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 43. Bláha (Kehar), 50. Urban (Hajný), 52. Urban (Račuk) – 1. Holec (Christov), 12. Indrák (Toman, Christov), 26. Pýcha (Indrák, Raška), 27. Beránek (Slováček, Karabáček), 38. Christov (Michnáč, Slováček), 41. Venkrbec (Vydarený), 49. Plášil (Raška), 60. Holec (Pýcha)


    Rytíři Kladno: Košarišťan (Jiroušek) – Kehar (A), Zelingr, Štochl, Sorokin, Mikliš, Zajíc, Ticháček – Hajný, Račuk (C), Bernat – Guman, Kubík, Routa – Hlava, Pitule (A), Jelínek – Urban, Filip, O. Bláha
    Banes Motor České Budějovice: Patera (Strmeň) – Vydarený (A), Pavel, Pýcha (C), Plášil, Slováček, Kachyňa – Christov, Venkrbec, Holec – Novák (A), Gilbert, Toman – Beránek, Michnáč, Karabáček – Raška, Čížek, Indrák

    Rozhodčí: Lacina, Pilný – Ganger, Klouček
    ocianews.com