Mladá Boleslav – Liberec 8:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 1:5 (kon.)
Litvínov – K. Vary 6:0 (kon.) | Zlín – Třinec 4:0 (kon.) | Vítkovice – Přerov 1:0 (kon.)
Kladno – Motor ČB 3:8 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 6:5 (po pr.)
konec
Rytíři Kladno
3:8 (0:2, 0:3, 3:3)
Banes Motor České Budějovice
Čtvrtek 13.08.2020, 18:00 • ČEZ Stadion, Kladno • Generali Česká Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:26 Miroslav HOLEC - 3:8
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    59:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Něco přes půl minutu do konce a vidíme další gól v síti domácích. MIROSLAV HOLEC dostal do pravého kruhu přesný pas od Pýchy a střelou z první dokázal překonat přesouvajícího se Košarišťana, který na dnešní zápas nebude vzpomínat dobře. Asistence: Pavel Pýcha.
     
    57:35
    Tentokrát bude hrát přesilovku hostující celek, v obranném pásmu si sekáním pomohl Matyáš Zelingr a jde si sednout na už tak přeplněnou trestnou.
     
    52:40
    Síly na ledě se na nějakou dobu vyrovnají, na trestnou si jde sednout dvougólový střelec Tomáš Urban za nedovolené bránění.
    51:32 Tomáš URBAN - 3:7
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    51:32
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak přesilovka je využita a domácí snižují na rozdíl čtyř branek! TOMÁŠ URBAN dostal po pěkné kombinaci přesnou přihrávku mezi kruhy od Marka Račuka a z první se položil do střely, která byla dostatečně prudká na to, aby Pateru překonala. Asistence: Marek Račuk.
     
    51:01
    Kladno bude hrát dlouhou přesilovku 5 na 3, Kachyňa si jde sednout za nedovolené bránění na modré čáře.
     
    50:05
    Logicky přichází tresty, všichni aktéři bitky jdou na trestnou – za první zákrok dostal Beránek 5 + do konce zápasu, menší tresty si pak jdou odpykat za domácí Zajíc, Hajný a Mikliš, za hosty pak Karabáček, Pavel a Čížek.
     
    50:05
    Tak jsou tu dvě bitky! Nejprve šel do potyčky Mikliš s Karabáčkem, následně se u střídačky do sebe pustili i Hajný s Pavlem. První duel vyhrál kladenský borec, ten druhý vyzněl lépe pro soupeře.
    49:24 Tomáš URBAN - 2:7
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    49:24
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Opět je sníženo a tentokrát nemůže mít čisté svědomí Patera. Ten vyjel daleko z branky, nedohodl se s obráncem a puk jim ukradl Jakub Hajný, který objel branku a předložil přihrávku před prázdnou branku na TOMÁŠE URBANA – ten zachoval klid a vsítil dnešní druhou branku domácích. Asistence: Jakub Hajný.
    48:01 Karel PLÁŠIL - 1:7
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    48:01
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Kladenská obrana si připsala další minelu, když si nepohlídala návrat KARLA PLÁŠILA z trestné lavice. Ten se coby obránce dostal za zadní linii domácích, počkal si na pas od Rašky a ujížděl sám na Košarišťana, kterého si položil na led a bekhendovou kličkou zavěsil. Asistence: Adam Raška.
     
    45:50
    Kladno si vyzkouší po delší době přesilovku, na trestnou míří Karel Plášil, který se provinil ve středním pásmu sekáním.
    42:42 Ondřej BLÁHA - 1:6
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    42:42
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kehar ve středním pásmu dobře přerušil akci soupeře, provezl puk po pravé straně až před branku a tam ho posunul na ONDŘEJE BLÁHU. Ten si zblízka dokázal poradit, prosadil se přes obránce a doklepnutím sebral Paterovi čisté konto. Asistence: Martin Kehar.
    40:13 VENKRBEC - 0:6
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    40:13
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak to bylo opět rychlé, před branku Kladna se odrazil volný puk, Račuk prohrál souboj s MATOUŠEM VENKRBCEM a ten dokázal zblízka propálil Košarišťana pod lapačku. Začátky třetin Rytířům dnes vůbec nejdou. Asistence: René Vydarený.
    37:02 Vít CHRISTOV - 0:5
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    37:02
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor navyšuje svoje vedení a obrana kladenských znovu zaváhala. Štochl přes sebe nechal projít nahrávku od Michnáče, která našla najíždějícího VÍTA CHRISTOVA na levém kruhu a ten propálil na bližší tyč Košarišťana. Asistence: Albert Michnáč a Ondřej Slováček.
     
    34:09
    Po rychlé kombinaci pálil z pravé strany Filip, Patera se ale výtečně přesunul a dokázal puk včas vykopnout!
     
    32:22
    Ve středním pásmu zahrál Karabáček vysokou holí a hra je tedy přerušena, Kladno potřebuje zkonsolidovat hlavně svou obrannou hru, protože jejich rozehrávka je více než kostrbatá – může k tomu využít i tuto přesilovku.
     
    31:44
    Rychlá sekvence na obou stranách, nejprve Guman tvrdou střelou donutil k těžkému zákroku Pateru, do kontru na druhé straně uháněl Toman, ale ztroskotal na pohotovém Košarišťanovi.
     
    29:25
    Na druhé straně ujížděl po levé straně Hlava, který servíroval puk před branku na Pituleho, ten ale v obrovské šanci nedokázal seřídit mířidla a branku netrefil!
     
    28:18
    U střídačky Motoru došlo k potyčce v přerušené hře, kdy se do sebe pustili Čížek a Hajný – oba dva jsou následně vyloučeni za hrubost.
    26:13 Martin BERÁNEK - 0:4
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    26:13
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak to je tedy sprška branek do Košarišťanovy brány! Ke střele se po pohledné kombinaci dostal Slováček, před brankou si kladenští beci nepohlídali MARTINA BERÁNKA a ten dokázal šikovnou tečí rozvlnit síť! Asistence: Ondřej Slováček a Václav Karabáček.
    25:35 Pavel PÝCHA - 0:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    25:35
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Puk se odrážel v útočném pásmu Motoru, když Košarišťan zasáhl proti otočce zpoza branky od Rašky ještě zasáhl, následně ale Indrák poslal puk mezi kruhy na PAVLA PÝCHU a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Miroslav Indrák a Adam Raška.
     
    24:20
    Hlava za bránou zhitoval Pavla, následně se díky tomu dostal k zakončení zblízka Pitule, ale jeho pohotová střela se zastavila na hrudi Patery.
     
    22:47
    Na druhé strašně vyjel z brány Patera, který pod sebe schoval puk – následně došlo k menší šarvátce mezi Čížkem a Štochlem, vše nakonec končí vyloučením gólmana Patery, který se ohnal po jednom z hráčů.
     
    18:33
    První třetinu zakončí přesilovka Motoru, v rohu obranné třetiny podrazil Zajíc svého soupeře a už se mu otevírají dvířka na trestnou.
     
    13:58
    Dobré střídání domácích, do velké šance se díky němu dostal Routa, který pořádně vystrašil Pateru, po přihrávce od Kubíka ale poslal puk těsně mimo bližší tyč!
    11:09 INDRÁK - 0:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    11:09
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor ujížděl do rychlého kontru ve třech hráčích a sehrál to dokonale! Na středu táhl puk Toman, který ho včasně posunul do pravé strany na MIROSLAVA INDRÁKA, jenž z první překonal přesouvajícího se Košartišťana. Asistence: Matěj Toman a Vít Christov.
     
    09:13
    Novák dával křížný pas před branku na Michnáče, ten sice zakončil pohotově z první, ale Košarišťan se bleskově přesunul, díky čemuž puk dokázal vyrazit za bránu!
     
    08:32
    I Motor si zahraje svou první přesilovku, za hákování si jde odpočinout Ondřej Mikliš a jeho spoluhráči se tak budou muset bránit.
     
    05:24
    Kladno bude mít první přesilovku, znovu Bláha se probíjel do zakončení a podrazil ho Jakub Čížek, který si jde na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici.
    00:11 HOLEC - 0:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    00:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak to je šokující úvod pro domácí hokejisty! Pouhých 11 vteřin Motoru zabralo vstřelit úvodní branku zápasu. Po skrumáži v útočné třetině se puk dostal na hůl MIROSLAVA HOLCE, který dokázal z úhlu protlačit puk přes Košarišťana až za čáru. Asistence: Vít Christov.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 43. Bláha (Kehar), 50. Urban (Hajný), 52. Urban (Račuk) – 1. Holec (Christov), 12. Indrák (Toman, Christov), 26. Pýcha (Indrák, Raška), 27. Beránek (Slováček, Karabáček), 38. Christov (Michnáč, Slováček), 41. Venkrbec (Vydarený), 49. Plášil (Raška), 60. Holec (Pýcha)


    Rytíři Kladno: Košarišťan (Jiroušek) – Kehar (A), Zelingr, Štochl, Sorokin, Mikliš, Zajíc, Ticháček – Hajný, Račuk (C), Bernat – Guman, Kubík, Routa – Hlava, Pitule (A), Jelínek – Urban, Filip, O. Bláha
    Banes Motor České Budějovice: Patera (Strmeň) – Vydarený (A), Pavel, Pýcha (C), Plášil, Slováček, Kachyňa – Christov, Venkrbec, Holec – Novák (A), Gilbert, Toman – Beránek, Michnáč, Karabáček – Raška, Čížek, Indrák

    Rozhodčí: Lacina, Pilný – Ganger, Klouček
    thejrc.org