Mladá Boleslav – Liberec 8:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 1:5 (kon.)
Litvínov – K. Vary 6:0 (kon.) | Zlín – Třinec 4:0 (kon.) | Vítkovice – Přerov 1:0 (kon.)
Kladno – Motor ČB 3:8 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 6:5 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
6:5 (0:1, 3:2, 2:2 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 13.08.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali Česká Cup • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný středeční podvečer z osmého největšího města České republiky! Generali Česká Cup se plynule přehoupla do své druhé poloviny a jenom dva dny po prvním východočeském derby následuje další. Tentokrát to bude odveta na soutoku Labe a Orlice. Rozložení je dáno jasně, pokud Hradec vyhraje doma za tři body, místenka ve čtvrtfinále jej nemine. Pardubičtí ale budou chtít rozhodně svému soupeři oplatit těsnou prohru 0:1 a promluvit do bojů o postup.

    V ČPP Aréně je začátek zápasu naplánovan na 18:00, příjemnou zábavu!
     
    HC DYNAMO PARDUBICE
    2. místo, 6 bodů, skóre 7:3, bilance 2-0-0-1

    Obrozené Dynamo v rukách podnikatele Petra Dědka chce zapomenout na útrapy z předchozích sezon a vrátit se opět na špici, kam pardubický hokej dlouhá léta patřil. Fanoušci Dynama tak věří, že svoji extraligovou příslušnost nebude tým zachraňovat obdobně jako v loňské sezoně. Sám Dědek, ač nebyl nijak zainteresován v majetkové struktuře klubu, přitom loni výrazně klubu pomohl, když se mu povedlo dojednat přestup Michala Vondrky v samotném závěru extraligy.

    Posilování na nadcházející sezonu samozřejmě přes přestávku pokračovalo, pardubickým fanouškům udělal největší radost návrat zkušených obránců Jana Koláře s Jakubem Nakládalem. Do útoku přišel francouzský šikula Valentin Claireaux ze Zlína, zajímavým oživením útočných řad může být i Lukáš Anděl, který předloni zářil v Jihlavě a získal tím dokonce pozvánku na reprezentační kemp.

    Přípravné období se Pardubicím zatím daří, Tesla vyhrála první dva zápasy s celkovým skóre 7:2. Nejprve porazila trápící se Kometu na jejím ledě 2:0, na což navázala domácí výhrou nad Olomoucí poměrem 5:2. Ale v tom třetím narazila, na vlastním ledě podlehla v prvním letošním derby Hradci 0:1.
     
    MOUNTFIELD HK
    1. místo, 9 bodů, skóre 8:2, bilance 3-0-0-0

    Hradec hraje v extralize nepřetržitě už osmou sezonu a po té loňské, kdy poprvé vypadl z elitní šestky a musel bojovat o postup přes předkolo proti Karlovým Varům, bude určitě chtít hrát na vyšších příčkách. Přes letní pauzu se navíc prakticky rozpadla Mountfieldu obrana, kdy odešlo hned pět obránců. Opačným směrem došli dva, a to Jérémie Blain z pražské Sparty, k němuž se přidal navrátilec do hradecké sestavy Bohumil Jank.

    Posily přicházely zejména do útoku, jako první do klubu dorazil útočník Jan Veselý, se kterým už na Motoru pro jejich extraligovou sezonu nepočítali. Pro něj se však bude jednat spíše o roli v partnerském Kolíně. Ze Sparty přišel také Vladimír Růžička mladší a odehraje další z mnoha sezon pod svým otcem. Jako poslední útočníci přišli Jakub Sklenář z Chomutova a Kelly Klíma, dvojče Kevina, který již v Hradci hraje.

    Tým vystartoval do přípravného období přímo skvěle, ještě neprohrál a už je blízko postupu do čtvrtfinále poháru. V Olomouci vyhrál 5:2, na což navázal suverénním výkonem proti Kometě a odstartoval zápasy na domácím stadionu výhrou 2:0. První letošní východočeské derby pak v napínavém zápase Hradečtí rozhodli díky Kevinu Klímovi a momentálně mají tříbodový náskok na prvním místě.
     
    -30
    Ještě jednou pěkný parný podvečer vám přeji z nejstaršího a královského města východních Čech! Oba týmy už vyjely na led a za ohlušujícího hudebního doprovodu se rozbruslují na zápas, který za hrubou půlhodinu začne.

    Realizační týmy drobně zamíchaly se sestavami na obou stranách. Do branky se na straně Dynama postaví junior Vojtěch Nečas a na křídle čtvrté formace se místo Kratochvíla ukáže Ondřej Rohlík. Hradecká skvadra taktéž prohazuje gólmany a dnes jako jednička začne Marek Mazanec, Kromě proházených obranných dvojic se dnes neukáže Vladimír Růžička mladší.
     
    -28
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Lukeš (Mazanec) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Gaspar, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – Sklenář, Pilař, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pavlík, Koukal, Orsava

    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Borovička) – Vála, Nakládal (C), Mikuš, Holland, Kolář (A), Hrádek, Bučko – Blümel, Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – Kusý, Claireaux, Paulovič – Rohlík, Zeman, Machala

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Rampír, Komínek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    -12
    Na ledě krouží už pouze rolba, která upravuje led do té nejlepší podoby, co jde. V aréně už registrujeme nemalé množství fanoušků, kteří by i dnes měli všech nabídnutých 750 míst zaplnit a podruhé ze dvou domácích utkání vyprodat stadion.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Druhé derby v sezoně začíná, úvodní buly vyhráli hosté, kteří se ale sami zatlačili do obrany a následně vyhodili pouze na zakázané uvolnění.
     
    00:56
    Pilař jenom vyhodil z obranného pásma, přesto Hradečtí získali kotouč zpátky, Jankova rozehrávka však byla nepřesná a nepředstavovala žádné větší nebezpečí pro pardubickou obranu.
     
    01:46
    Kelly Klíma mohl nenápadnou střelou otevřít skóre! Po přejetí útočné modré stříleným nahozením trefil tyčku Nečasovy branky a stadionem to pouze zahučelo!
     
    02:33
    Výborný obranný blok Nedomlela, který proti střele Zemana včas vystoupil a zalehl. Zeman tak trefil pouze jeho blok a hradecký obránce si může užívat aplaus z tribun.
     
    03:23
    Gaspar nedosáhl na nahození ve středním pásmu a nadějný útok se tak zastavil. Následná snaha domácích skončila zakázaným uvolněním.
     
    03:49
    Obránci Lvů zaváhali při rozehrávce a pardubičtí hráči toho okamžitě využili, jejich snažení ale nevedlo ke zdárnému konci.
     
    04:39
    Paulovič z pravé strany najížděl do pásma a vystřelil přes padajícího beka na branku Hradce, Lukeš si ale prostor u bližší tyče bez problémů pohlídal. Tím vznikl navíc hradecký brejk, který skončil závarem před brankou Nečase. Hvizd rozhodčího melu raději přerušil a po menší strkanici pokračujeme v zápase.
     
    05:09
    Emotivní momenty pokračují, po dalším závaru před brankou Nečase je pískáno domácím postavení útočícího hráče v brankovišti. Navíc se do sebe pustili Nakládal s Orsavou a čárovým dalo hodně práce, rozbít tuto dvojičku.
     
    05:23
    Filip Pavlík nabil podél prken na modrou Čápa, který z jedničky poslal na branku Pardubic tvrdou střelu, ta ale končí pouze na zadním plexiskle.
     
    06:03
    Tesla vytvořila zakázané uvolnění a hra se tak vrací zpět před její branku. Nečas si na vytížení v prvních minutách zápasu stěžovat nemůže, jen co je pravda.
     
    06:15
    Stejný přestupek však páchají i červenožluté barvy a jedná se o další icing v krátkém časovém sledu.
     
    06:27
    Po zákroku Nečase, který jemné nahození z pravého křídla raději přikryl lapačkou, následuje první komerční přestávka v zápase.
     
    06:29
    Střelou po přechodu útočné modré se prezentoval i pardubický Nakládal, Lukeš vyrazil pokus na zadní plexisklo. Oba celky střídají, Hradečtí čekají za vlastní brankou.
     
    07:48
    Orsava udržel ještě pásmo pro domácí, kteří si došli pro první přesilovku. V signalizované výhodě ale tlačí na Dynamo.
     
    08:39
    Robert Kousal (PCE) je dnes prvním vyloučeným v zápase. Za držení hole už míří na trestnou a Lvi rozehrají první přesilovku.
     
    08:49
    Jakub Lev se na pravém křídle dostal přes obránce a přihrávkou do předbrankového prostoru hledal najíždějící spoluhráče. Ke střele byl nejblíže Jank, avšak půl kroku mu zkrátka na zpracování chybělo.
     
    09:25
    Početní výhoda se však domácím moc nedaří. O souvislém usazení se v pásmu nemůže být řeč, Dynamo zatím bez problémů brání.
     
    10:16
    Nepřesnost od Kevina Klímy vyhazuje Hradecké z útočného pásma a hra se opět vrací k Lukešově brance. Kousal se už připravuje na trestné na návrat do hry.
     
    11:02
    Jank už měl napřaženo k tvrdé střele z mezikruží, v krasojízdě ho ale zastavil čárový rozhodčí, který viděl ofsajdové postavení hradeckého obránce.
     
    11:34
    Kusého přihrávka na středovém kruhu byla zablokována a Filip Pavlík šel okamžitě do brejku, který táhl po levém křídle. Pokus z ostrého úhlu ale lapil s přehledem Nečas a rychle rozehrál, aby mohla pokračovat hra.
     
    12:27
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Aréna ztichla, Pardubičtí se ujímají vedení! Radek Smoleňák sice zachytil kotouč před brankou a chtěl ho vyhodit z pásma, jenže se mu to nepovedlo a tento pokus zachytil na kruzích RADOSLAV TYBOR. Slovenský střelec si následně vyjel do lepší pozice a prostřelil Lukeše – 0:1! Bez asistence.
    12:27 TYBOR - 0:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    13:03
    Po komerční přestávce dostanou Dynamáci další silné nakopávací léky, neboť za katr míří Radim Šalda (MHK), který to s důrazem u mantinelu přehnal a byl z toho krosček.
     
    13:31
    Hradeckým se povedlo oprostit se od tlaku před vlastní brankou, vyhození ale škrtlo o někoho ze střídačky, čehož si všiml čárový rozhodčí a vrací hru zpátky do útočného pásma Pardubic.
     
    13:51
    Ani tato početní výhoda zatím ale není pro jižní sousedy Hradce povedená. Tentokrát se jedná o ofsajd rychlonohého Kousala.
     
    14:23
    Po střele Claireauxe došlo k teči v předbrankovém prostoru Hradce a Lukeš musel reagovat až v poslední chvíli, jeho beton ale situaci pohlídal.
     
    15:04
    Současně s koncem domácího oslabení se dostal do dvojšance Patrik Poulíček! Poprvé byl ale hodně zbrzděn vracejícím se Filipem Pavlíkem, následnou dorážku vychytal Lukeš, který ukázal rychlou práci s betonem!
     
    16:09
    Tomáš Zeman (PCE) při práci s holí zavrtal svoji hokejku pod helmu Richarda Nedomlela, čímž se dopustil přestupku a za hru vysokou holí dostal menší trest.
     
    16:35
    Zámorský se pokusil objet dvojblok a vystřelit, Nečas ale svůj tým drží. Tlak Hradeckých stále pokračuje, je to ale beze střely.
     
    17:18
    Pardubice vyhazují pryč, skoro k brance Lukeše. Hradec střídá a posílá na scénu další útočnou formaci, ale Zeman pravděpodobně na trestné vydrží cleé dvě minuty.
     
    18:02
    A také vydržel. Ke střele se na vrcholku kruhů dostal v otevřeném prostoru Filip Pavlík, nápřahem až z Jaroměře ale poslal kotouč přímo doprostřed branky.
     
    18:59
    Pilař byl sice zdvojen, ale dostal kotouč na Radovana Pavlíka, který přesprintoval obránce a zakončoval z bekhendu křížem na delší tyč, puk však jenom proskákal brankovištěm!
     
    19:34
    26 sekund před koncem třetiny dochází k souběžnému vyloučení. Radovan Pavlík (MHK) se dostal do křížku s Valentinem Claireauxem (PCE) a oba míří na trestnou lavici. Domácí hráč za krosček, hostující za hrubost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V tvářích fanoušků Hradce se skví zklamání, neboť domácí po 20 minutách prohrávají o jednu branku a jejich výkon není optimální. Sice sledujeme klasický přípravný zápas se spoustou nepřesností a chyb, Pardubice ale předvádí nebezpečnější výpady a mají opticky více ze hry. Jejich převaha byla také vyjádřena gólem ve 13. minutě, kdy prostřelil Lukeše Radoslav Tybor.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Ve druhé třetině budeme ještě chvíli hrát 4 na 4, tentokrát byl však velmi blízko gólu Radek Smoleňák! Po chybě pardubického obránce dostal přihrávku před branku, kde byl sám a z první vypálil, jeho pokus po ledě ale prolétl jenom kousek od pravé tyče!
     
    21:04
    Hradečtí zahájili třetinu ve vysokém tempu a zavřeli Dynamo do pásma, ale z redukovaného počtu hráčů nic pravděpodobně nevytěží.
     
    21:39
    Holland z modré vypálil na domácí branku, jeho pokus byl ale tečován a zamířil přímo do ochranné sítě. Bude se vhazovat po pravici Štěpána Lukeše.
     
    22:07
    Radim Šalda (MHK) jde podruhé v zápase na trestnou. Tentokrát sice protestuje, verdikt hlavního rozhodčího, který jej posílá na dvě minuty kvůli vysoké holi, ale už nezmění.
     
    22:13
    První sekundy oslabení však domácí zvládli skvěle, vyhodili kotouč až za branku Nečase a chvíli pozdrželi svého rivala u vlastní branky.
     
    23:07
    Orsava zblokoval dvě střely, vyhodit už ale nedokázal a Tesla v přesilové hře tlačí.
     
    23:28
    Výbornou práci předvedl Nedomlel, který obral soupeře čistým způsobem o kotouč a vyvezl jej až ke své střídačce, kde kolbiště opustil.
     
    24:06
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Sekundu před naskočením Šaldy na led kasíruje domácí skvadra podruhé! Obrana si nepohlídala rozjetého Svačinu na pravém křídle a nechala ho projet až do útočného pásma. Svačina pak přihrávkou před branku našel rozjetého JANA MANDÁTA, který přesnou střelou nad lapačku Lukeše dává hostům už dvoubrankový náskok – 0:2! Asistence: Vladimír Svačina, Patrik Poulíček.
    24:06 MANDÁT - 0:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    25:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec ale snižuje a dostává se zase do zápasu! Sklenář dokázal obrat o kotouč pardubického obránce a z vlastního pásma rozjel brejkovou situaci 3 na 2, kterou následně vyřešil nahrávkou na osu ledové plochy pro RADKA PILAŘE, jehož střela skončila za Nečasovými zády – 1:2! Asistence: Jakub Sklenář.
    25:11 PILAŘ - 1:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    26:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Za pouhých 57 sekund je hned srovnáno a začínáme od nuly! Další rychlý výpad Lvů končí přesným zásahem JORDANA PERRETA, který podporoval Orsavu v jeho jízdě. Vzhledem k tomu, že byl Orsava zakřižován, dostal Perret kotouč, vyjel si s ním do prostoru, kde neměl žádného obránce a z ostrého úhlu zavěsil puk pod víko pardubické kasy – 2:2! Asistence: Jakub Orsava.
    26:08 PERRET - 2:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    27:42
    Tlak Hradce může po komerční pauze pokračovat, Denis Kusý (PCE) je odeslán na lavici hanby za hru vysokou holí.
     
    27:54
    Kevin Klíma v kombinaci připravil krásnou přihrávku na druhou stranu pro svého spoluhráče, který ale před odkrytou brankou promáchl a hradecké publikum si pouze povzdechlo!
     
    28:49
    Jergl si stáhl kotouč k sobě a nahrál jej na Filipa Pavlíka. Jeho následná střela byla ještě tečována Nedomlelem, Nečas musel vyrazit betonem. Domácí ale pokračují v zámku.
     
    29:35
    Skvěle zahraná přesilovka od Hradeckých, kterým se nyní dostává velkých ovací. Útrapy hostujících plejerů ukončil Nečas, jeho zákrok ramenem proti střele Lva vytěsnil puk do ochranné sítě.
     
    29:49
    A i po konci početní výhody předvedli domácí tah na branku, juniorský gólman Pardubic ale dokázal vyřešit závar před sebou a přerušení hry je pro něj, potažmo celý tým Dynama, vítané.
     
    30:38
    V poslední době ojedinělý výpad hokejistů Pardubic byl nakonec domácí obranou pokryt a vznikl prostor pro další útok Mountfieldu, který si vzal na starosti Petr Koukal, jeho zakončení ale končí pouze na gólmanovi.
     
    31:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pardubice sestřeleny ze sedla třetím zásahem a KELLY KLÍMA předvedl něco ze svého umění! Sám se dostal s kotoučem ze středního pásma až na pravý kruh a nikým zvlášť nehlídaný měl možnost i vystřelit. Situaci vyřešil právě tímto způsobem a na otevřeném prostoru bližší tyče nedal šanci Nečasovi zasáhnout – 3:2! Bez asistence.
    31:39 Kelly KLÍMA - 3:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    32:29
    Hradec je ve druhé třetině skutečně lepším mužstvem a od srovnání na 2:2 hosty vymazal ze hry. Nyní jejich tlak ale bude pozastaven povinnou komerční přestávkou.
     
    32:35
    Nahození na pardubickou branku raději Nečas schoval ve výstroji a přerušil hru. Smoleňák si následně ještě něco vyříkával s pardubickými obránci, ale rozhodčí včas debatní kroužek ukončili.
     
    33:48
    Mohlo to být 4:2, Kelly Klíma ale spálil ohromnou tutovku! Útočné trio hradeckých hráčů zcela vyšachovalo ze hry gólmana Dynama a do prázdné kasy mohl dávat kotouč Perret, obětavý zákrok jednoho z obránců Tesly ale gólovou radost oddálil. Když se ale odražený puk dostal ke Kellymu Klímovi, před nímž byla jenom branka, fanoušci téměř slavili. Klíma ale napálil puk křížem jenom do tyčky!
     
    34:25
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Snad jediný pardubický fanoušek na zimáku povstal a mohutně slaví, neboť z protiútoku Dynamo srovnává! Opět to byl JAN MANDÁT a gólová situace to byla velmi podobná druhému zásahu Pardubic. Vladimír Svačina nabruslil po pravém křídle podél mantinelu a znovu našel před brankou Mandáta, který prostrčil kotouč mezi Lukešovými betony – 3:3! Asistence: Vladimír Svačina, Patrik Poulíček.
    34:25 MANDÁT - 3:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    35:40
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Zeman – 2 min., držení).
     
    36:02
    Nakládal důrazně šel do Cingela a odebral mu puk, následně vyhodil kotouč a Pardubice si mohou oddychnout.
     
    36:42
    Snahu hradeckých hokejistů hatí ofsajdové postavení Lva na pravém křídle. Sledujeme však zatím skvělou třetinu a diváci to umí náležitě ocenit.
     
    37:20
    Mandát vysokým obloukem vyhodil puk napříč kluzištěm a osvobodil pardubickou čtveřici. Valentin Claireaux následně napadal rozehrávku tak, až zmátl hradecké obránce a zblízka mohl zakončovat, ale Lukeš včas píchl do puku holí a odvrátil jej mimo nebezpečí.
     
    38:03
    Icing domácího celku přesunuje hru zpátky před Lukeše. Zde se bude vhazovat po levici domácího gólmana s číslem dva.
     
    38:39
    Sklenář sice zavezl do pásma, neměl však větší podporu a proti dvěma obráncům toho sám moc nezmohl. Proto Dynamo otočilo hru, ale bez úspěchu, to už se navíc dostáváme do poslední minuty ve třetině.
     
    39:46
    Hosté čekají už pouze na signál oznamující konec druhé třetiny, nesnaží se nijak hrát a čekají za vlastní klecí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Bláznivá druhá třetina je minulost. Pro Hradec přitom začala inkasovaným gólem a vypadalo to, že trápení hradeckého celku bude pokračovat. Jenže pak přišla kouzelná šestiminutovka a ze ztráty 0:2 bylo rázem vedení 3:2. Určitě tomu pomohlo i proházení formací, které naplánoval realizační tým domácích. Hradec na ledě tou dobou vládl a mohlo to být 4:2, v supertutovce ale Kelly Klíma napálil tyčku a z protiútoku ustanovil průběžné skóre 3:3 Jan Mandát.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Třetí třetina začíná, Pardubice po vyhraném úvodním buly vrhly síly do útoku, střela Tybora z mezikruží byla ale sražena vysoko do ochranné sítě.
     
    40:53
    Emoce jdou po dlouhé době opět nahoru a bude se vylučovat! Orsava se dopustil faulu u pardubické střídačky, po odpískání se však do něj pustil Mandát a vyeskalovalo to ve strkanici, kterou rozehnali čároví.
     
    40:53
    Po debatě nakonec dostal dvě minuty jenom Jakub Orsava (MHK) za nedovolené bránění.
     
    41:27
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Aréna bouří a rozhodčí se během chvíle z nenápadných stali jasnou jedničkou nenávisti hradeckých fanoušků. Oboustranně tvrdá hra pokračovala v přesilovce Dynama bez přerušení a Jan Kolář vyslal v útočném pásmu střelu, kterou sice Lukeš vyrazil, ale RADOSLAV TYBOR stál na správném místě a puk následně doklepl do odkryté klece – 3:4! Asistence: Jan Kolář, Robert Kousal.

    Po gólu se na hlavní rozhodčí sesypali hned tři hradečtí hráči, ale ti protestující plejery odehnali a dali pokyn k zahájení hry.
    41:27 KOLÁŘ - 3:4
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    42:24
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Holland – 2 min., podrážení).
     
    43:31
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ve vlastním oslabení kapituluje Hradec popáté a dost možná to může být zlom zápasu! Do samostatného brejku se po chybě hradecké obrany dostal RADOSLAV TYBOR. Napoprvé sice Lukeše neprostřelil, následný druhý pokus ale již za brankovou čáru dostal, čímž završil hattrick a přiblížil Pardubice výhře – 3:5! Bez asistence.
    43:31 TYBOR - 3:5
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    45:24
    Další vyloučení v utkání, tentokrát na trestnou míří opět Rhett Holland (PCE). I klasifikace trestu zůstává stejná, jedná se o podrážení. Hradečtí Lvi tak mají ideální šanci na návrat do utkání.
     
    45:47
    Hostující čtveřice ale brzy po zahájení hry vyhazuje až za Lukešovu branku a domácí se nemohou dostat do útočného pásma. Sráží je totiž nepřesnosti v zakládání útoku.
     
    46:22
    Kousal zahrál odražený kotouč v ofsajdu a je opět přerušeno. V přerušení si zajel Štěpán Lukeš pro svou masku, která potřebovala nějakou opravu po posledním gólu v zápase. V mezidobí opravy mu posloužila dobře maska Marka Mazance.
     
    46:51
    Cingel si nabruslil na levý kruh a skrz padajícího obránce protlačil střelu, která mířila do protějšího vinglu, avšak letěla kousek nad spojnici tyčí.
     
    47:53
    Pilař přenechal kotouč Perretovi, který zpoza něj vyslal tvrdý pokus. Nečas se jenom ohlédl a nemusel zasahovat, neboť puk letěl vedle tyče.
     
    49:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec to ještě nebalí a přibližuje se na jednu branku rozdílu! Nyní skvěle zafungovala clona v předbrankovém prostoru, díky které neměl Nečas šanci nic vidět. Kelly Klíma se protlačil podél mantinelu do útočného pásma a přes Lva dostal kotouč na RICHARDA NEDOMLELA, jehož střela od modré prolétla přímo skrz trojčlennou clonu až do branky – 4:5! Asistence: Jakub Lev, Kelly Klíma.
    49:24 NEDOMLEL - 4:5
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    49:49
    Kevin Klíma využil špatného zpracování kotouče Svačinou, čistým způsobem mu jej sebral a po levé straně se řítil do útočného pásma. Jeho střela z vrcholku kruhu ale skončila jenom na zadním plexiskle.
     
    51:37
    Další z mnoha závarů před hradeckou brankou vypadal, že bude ukončen rozhodčím, ale nakonec se tak nedělo a Lukeš se musel ze země rychle postavit, aby lapil střelu jednoho z hostujících hráčů!
     
    52:21
    A Štěpán Lukeš podruhé! Jan Kolář se jakožto obránce dostal do samostatného úniku a pokusil si rozhýbat domácího brankáře, jenže byl moc pomalý a Lukeš jej bez problémů vystínoval.
     
    53:00
    Machala zadovkou uvolnil Claireauxe, jenže tomu zavřel cestu u mantinelu Čáp. Přesto se Dynamo dostalo ke střele, Nakládal ale trefil přímo od modré ochrannou síť a hra se vykazuje do středního pásma.
     
    54:09
    Sklenář vyměnil kotouč s Jankem, čímž vyšachoval ze hry napadajícího Poulíčka a plynule se povedlo domácím přesunout hru dopředu. Jank pak celé střídání i uzavřel, jeho bomba končí v Nečasově náručí. Komerční přestávka.
     
    55:32
    Machala je v posledních minutách velice aktivní, hodně pracuje s Claireauxem, jehož práce ale nebyla nyní to ořechové a díky jeho nepřesnostem se Hradec dostal na puk.
     
    56:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jsme zpátky na pěti a tenhle zápas zkrátka baví! Tentokrát se KELLYMU KLÍMOVI vyplatil veliký důraz u pardubické branky. Po přihrávce od svého sourozence našel velice malinkou skulinku mezi tyčí a betonem Nečase. Právě tímto otvorem prostrčil puk za brankovou čáru a aréna explodovala radostí – 5:5! Asistence: Kevin Klíma.
    56:35 Kelly KLÍMA - 5:5
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    57:49
    Na Claireauxe, potažmo rozhodčí se snáší opět hněv. Francouzský forvard si v souboji za brankou počínal s Orsavou na hraně pravidel a Orsava po střetu zůstal v nehokejové poloze ležet na ledě. Ihned k němu míří pomoc a nevypadá to zrovna dobře...
     
    57:49
    Orsava za potlesku tribun míří na střídačku, dále pokračujeme ve stejném počtu, tedy 5 na 5. Vhazovat se bude před brankou domácích.
     
    58:02
    Perretův pokus z levého kruhu vytěsnil Nečas maskou do ochranné sítě. Závěrečné minuty zápasu toho ještě hodně slibují.
     
    58:25
    Signalizovaný ofsajd, Hradec musí jít ven z útočného pásma. Oba týmy jdou do toho o poznání opatrněji, nechtějí udělat chybu, která by je mohla stát všechny body.
     
    59:03
    Poslední minuta třetí třetiny. Tentokrát jsou na tahu domácí, střela Sklenáře od mantinelu zleva ale Nečase pořádně neprověřila.
     
    59:42
    Valná hromada za brankou Dynama, vypadá to, že dneska uvidíme dalších pár minut hokeje navrch.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Tři minuty pauzy před námi a bouřlivá třetí třetina je za námi. Dynamo dokázalo v úvodu třetiny otočit skóre a k velké nelibosti domácích fanoušků se ujmulo vedení 5:3. Poslední desetiminutovku ale zase zatlačili Lvi a dokázali srovnat, nejprve v 50. minutě snížil Nedomlel a v 57. minutě dorovnal Kelly Klíma. Za dvě minutky začíná prodloužení, jenom připomínám, že se zde hraje ve stejném módu, jako v TELH. Tedy 5 minut 3 na 3, pokud nepadne gól, pak nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:02
    Hradec vstupuje do pětiminutovky se třemi útočníky, evidentně to hraje na jednu kartu. Také vyhrál úvodní buly a dostane možnost prvního útoku.
     
    60:18
    Domácí šťavili Pardubické před jejich vlastní brankou, Dynamo se ale poté zmocnilo kotouče a uklidnilo hru.
     
    60:46
    Valentin Claireaux z bekhendu zkusil překonat Lukeše, ten si ale místo pod betonem pohlídal a přerušil hru.
     
    61:15
    Nové trojky skáčou na led, na tahu je Dynamo, které rozjíždí útočné choutky.
     
    61:44
    Tybor mohl rozhodnout! Získal puk na mezikruží, vybruslil si na pravý kruh a pálil přímo na delší tyč, uhýbat ale musel jenom rozhodčí, který stál na úrovni tyčky. Být střela o pár centimetrů přesnější, tak je hotovo.
     
    62:47
    Claireaux byl připraven o kotouč, ale trojka domácích byla již tak utahaná, že jenom nahodila puk a odjela střídat.
     
    63:28
    Perret přesprintoval dva obránce a šel sám na branku, jeho razantní zakončení ale do branky nakonec nespadlo!
     
    63:37
    Hned dvojnásobné vyloučení na hostující straně a Hradec má 1:23 5 na 3! Nejprve se provinil Juraj Mikuš (PCE) sekáním, na což ve výhodě navázal Vladimír Svačina (PCE) hákováním. Domácí berou time.
     
    63:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Parádní zápas končí a Hradec druhým obratem v utkání potvrdil postup do vyřazovacích bojů letošního poháru! Přesilovku 5 na 3 využili domácí znamenitě, Cingel nahrával zpoza branky Zámorskému na vrcholek pravého kruhu. Střelu hradeckého obránce tečoval těsně před Nečasem RADEK SMOLEŇÁK, mladý gólman Pardubic neměl šanci nijak reagovat – 6:5! Asistence: Petr Zámorský, Lukáš Cingel.
    63:55 SMOLEŇÁK - 6:5
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    Konec zápasu.
     
    ČPP Aréna se pomalu vyprazdňuje a všichni, kdo dnes na zápas přišli, rozhodně nelitovali. Mohli vidět 11 gólů a rovnou tři obraty. První polovina zápasu vycházela lépe Dynamu, které se ujalo vedení 2:0 a dlouho vypadalo, že si dojde pro výhru, čímž by vylepšilo Pardubickým den, neboť jejich dorostenci dopoledne porazili Hradec 7:4.

    Jenže Lvi se nevzdali a na přelomu třetiny nasázeli tři góly za záda Nečase, což rezultovalo ve vedení 3:2. Hosté ale zase srovnali, a to hned pár sekund poté, co Kelly Klíma spálil ohromnou šanci na čtvrtý gól. Emotivní start třetí třetiny zase vyšel lépe Pardubicím, v rozmezí 42 . – 44. minuty se ujaly vedení 5:3 a byli na koni oni.

    V potravním žebříčku je ale lev nad koněm a jinak tomu ve finále nebylo ani dnes. Hradec dokázal v 57. minutě srovnat na 5:5 a fantastický zápas mířil do prodloužení. Dynamo se nedisciplinovaností dostalo do dvojnásobného oslabění, které Radek Smoleňák tečí Zámorského střely potrestal a rozhodl o tom, že i druhé derby jde pro Hradec – 6:5 po prodloužení.
     
    Hradec si tak výhrou za dva body pojistil postup do vyřazovací fáze přípravného poháru. Sice má na třetí místo náskok pěti bodů, ale Olomouc hraje ještě jeden vzájemný zápas s Pardubicemi, navíc hraje Hradci do karet i to, že má s Dynamem ve skupině lepší vzájemný zápas.
     
    Z dnešního zápasu je to vše. Bylo mi ctí vás odtud z Hradce premiérově provázet a někdy příště se budu zase z ČPP Arény těšit na počtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 750 diváků. (20:47:00)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 26. Pilař (Sklenář), 27. Perret (Orsava), 32. Kelly Klíma, 50. Nedomlel (Lev, Kelly Klíma), 57. Kelly Klíma (Kevin Klíma), 64. Smoleňák (Zámorský, Cingel) – 13. Tybor, 25. Mandát (Svačina, Poulíček), 35. Mandát (Svačina, Poulíček), 42. Tybor (Kolář, Kousal), 44. Tybor


    Mountfield HK: Lukeš (Mazanec) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Gaspar, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – Sklenář, Pilař, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pavlík, Koukal, Orsava
    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Borovička) – Vála, Nakládal (C), Mikuš, Holland, Kolář (A), Hrádek, Bučko – Blümel, Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – Kusý, Claireaux, Paulovič – Rohlík, Zeman, Machala

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Rampír, Komínek

    Diváci: 750
    thejrc.org