Mladá Boleslav – Liberec 8:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 1:5 (kon.)
Litvínov – K. Vary 6:0 (kon.) | Zlín – Třinec 4:0 (kon.) | Vítkovice – Přerov 1:0 (kon.)
Kladno – Motor ČB 3:8 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 6:5 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
6:5 (0:1, 3:2, 2:2 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 13.08.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali Česká Cup • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:55 SMOLEŇÁK - 6:5
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    63:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Parádní zápas končí a Hradec druhým obratem v utkání potvrdil postup do vyřazovacích bojů letošního poháru! Přesilovku 5 na 3 využili domácí znamenitě, Cingel nahrával zpoza branky Zámorskému na vrcholek pravého kruhu. Střelu hradeckého obránce tečoval těsně před Nečasem RADEK SMOLEŇÁK, mladý gólman Pardubic neměl šanci nijak reagovat – 6:5! Asistence: Petr Zámorský, Lukáš Cingel.
     
    63:37
    Hned dvojnásobné vyloučení na hostující straně a Hradec má 1:23 5 na 3! Nejprve se provinil Juraj Mikuš (PCE) sekáním, na což ve výhodě navázal Vladimír Svačina (PCE) hákováním. Domácí berou time.
     
    63:28
    Perret přesprintoval dva obránce a šel sám na branku, jeho razantní zakončení ale do branky nakonec nespadlo!
     
    61:44
    Tybor mohl rozhodnout! Získal puk na mezikruží, vybruslil si na pravý kruh a pálil přímo na delší tyč, uhýbat ale musel jenom rozhodčí, který stál na úrovni tyčky. Být střela o pár centimetrů přesnější, tak je hotovo.
    56:35 Kelly KLÍMA - 5:5
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    56:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jsme zpátky na pěti a tenhle zápas zkrátka baví! Tentokrát se KELLYMU KLÍMOVI vyplatil veliký důraz u pardubické branky. Po přihrávce od svého sourozence našel velice malinkou skulinku mezi tyčí a betonem Nečase. Právě tímto otvorem prostrčil puk za brankovou čáru a aréna explodovala radostí – 5:5! Asistence: Kevin Klíma.
     
    52:21
    A Štěpán Lukeš podruhé! Jan Kolář se jakožto obránce dostal do samostatného úniku a pokusil si rozhýbat domácího brankáře, jenže byl moc pomalý a Lukeš jej bez problémů vystínoval.
     
    51:37
    Další z mnoha závarů před hradeckou brankou vypadal, že bude ukončen rozhodčím, ale nakonec se tak nedělo a Lukeš se musel ze země rychle postavit, aby lapil střelu jednoho z hostujících hráčů!
    49:24 NEDOMLEL - 4:5
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    49:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec to ještě nebalí a přibližuje se na jednu branku rozdílu! Nyní skvěle zafungovala clona v předbrankovém prostoru, díky které neměl Nečas šanci nic vidět. Kelly Klíma se protlačil podél mantinelu do útočného pásma a přes Lva dostal kotouč na RICHARDA NEDOMLELA, jehož střela od modré prolétla přímo skrz trojčlennou clonu až do branky – 4:5! Asistence: Jakub Lev, Kelly Klíma.
     
    45:24
    Další vyloučení v utkání, tentokrát na trestnou míří opět Rhett Holland (PCE). I klasifikace trestu zůstává stejná, jedná se o podrážení. Hradečtí Lvi tak mají ideální šanci na návrat do utkání.
    43:31 TYBOR - 3:5
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    43:31
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ve vlastním oslabení kapituluje Hradec popáté a dost možná to může být zlom zápasu! Do samostatného brejku se po chybě hradecké obrany dostal RADOSLAV TYBOR. Napoprvé sice Lukeše neprostřelil, následný druhý pokus ale již za brankovou čáru dostal, čímž završil hattrick a přiblížil Pardubice výhře – 3:5! Bez asistence.
     
    42:24
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Holland – 2 min., podrážení).
    41:27 KOLÁŘ - 3:4
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    41:27
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Aréna bouří a rozhodčí se během chvíle z nenápadných stali jasnou jedničkou nenávisti hradeckých fanoušků. Oboustranně tvrdá hra pokračovala v přesilovce Dynama bez přerušení a Jan Kolář vyslal v útočném pásmu střelu, kterou sice Lukeš vyrazil, ale RADOSLAV TYBOR stál na správném místě a puk následně doklepl do odkryté klece – 3:4! Asistence: Jan Kolář, Robert Kousal.

    Po gólu se na hlavní rozhodčí sesypali hned tři hradečtí hráči, ale ti protestující plejery odehnali a dali pokyn k zahájení hry.
     
    40:53
    Po debatě nakonec dostal dvě minuty jenom Jakub Orsava (MHK) za nedovolené bránění.
     
    40:53
    Emoce jdou po dlouhé době opět nahoru a bude se vylučovat! Orsava se dopustil faulu u pardubické střídačky, po odpískání se však do něj pustil Mandát a vyeskalovalo to ve strkanici, kterou rozehnali čároví.
     
    35:40
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Zeman – 2 min., držení).
    34:25 MANDÁT - 3:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    34:25
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Snad jediný pardubický fanoušek na zimáku povstal a mohutně slaví, neboť z protiútoku Dynamo srovnává! Opět to byl JAN MANDÁT a gólová situace to byla velmi podobná druhému zásahu Pardubic. Vladimír Svačina nabruslil po pravém křídle podél mantinelu a znovu našel před brankou Mandáta, který prostrčil kotouč mezi Lukešovými betony – 3:3! Asistence: Vladimír Svačina, Patrik Poulíček.
     
    33:48
    Mohlo to být 4:2, Kelly Klíma ale spálil ohromnou tutovku! Útočné trio hradeckých hráčů zcela vyšachovalo ze hry gólmana Dynama a do prázdné kasy mohl dávat kotouč Perret, obětavý zákrok jednoho z obránců Tesly ale gólovou radost oddálil. Když se ale odražený puk dostal ke Kellymu Klímovi, před nímž byla jenom branka, fanoušci téměř slavili. Klíma ale napálil puk křížem jenom do tyčky!
    31:39 Kelly KLÍMA - 3:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    31:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pardubice sestřeleny ze sedla třetím zásahem a KELLY KLÍMA předvedl něco ze svého umění! Sám se dostal s kotoučem ze středního pásma až na pravý kruh a nikým zvlášť nehlídaný měl možnost i vystřelit. Situaci vyřešil právě tímto způsobem a na otevřeném prostoru bližší tyče nedal šanci Nečasovi zasáhnout – 3:2! Bez asistence.
     
    27:54
    Kevin Klíma v kombinaci připravil krásnou přihrávku na druhou stranu pro svého spoluhráče, který ale před odkrytou brankou promáchl a hradecké publikum si pouze povzdechlo!
     
    27:42
    Tlak Hradce může po komerční pauze pokračovat, Denis Kusý (PCE) je odeslán na lavici hanby za hru vysokou holí.
    26:08 PERRET - 2:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    26:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Za pouhých 57 sekund je hned srovnáno a začínáme od nuly! Další rychlý výpad Lvů končí přesným zásahem JORDANA PERRETA, který podporoval Orsavu v jeho jízdě. Vzhledem k tomu, že byl Orsava zakřižován, dostal Perret kotouč, vyjel si s ním do prostoru, kde neměl žádného obránce a z ostrého úhlu zavěsil puk pod víko pardubické kasy – 2:2! Asistence: Jakub Orsava.
    25:11 PILAŘ - 1:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    25:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec ale snižuje a dostává se zase do zápasu! Sklenář dokázal obrat o kotouč pardubického obránce a z vlastního pásma rozjel brejkovou situaci 3 na 2, kterou následně vyřešil nahrávkou na osu ledové plochy pro RADKA PILAŘE, jehož střela skončila za Nečasovými zády – 1:2! Asistence: Jakub Sklenář.
    24:06 MANDÁT - 0:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    24:06
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Sekundu před naskočením Šaldy na led kasíruje domácí skvadra podruhé! Obrana si nepohlídala rozjetého Svačinu na pravém křídle a nechala ho projet až do útočného pásma. Svačina pak přihrávkou před branku našel rozjetého JANA MANDÁTA, který přesnou střelou nad lapačku Lukeše dává hostům už dvoubrankový náskok – 0:2! Asistence: Vladimír Svačina, Patrik Poulíček.
     
    22:07
    Radim Šalda (MHK) jde podruhé v zápase na trestnou. Tentokrát sice protestuje, verdikt hlavního rozhodčího, který jej posílá na dvě minuty kvůli vysoké holi, ale už nezmění.
     
    20:03
    Ve druhé třetině budeme ještě chvíli hrát 4 na 4, tentokrát byl však velmi blízko gólu Radek Smoleňák! Po chybě pardubického obránce dostal přihrávku před branku, kde byl sám a z první vypálil, jeho pokus po ledě ale prolétl jenom kousek od pravé tyče!
     
    19:34
    26 sekund před koncem třetiny dochází k souběžnému vyloučení. Radovan Pavlík (MHK) se dostal do křížku s Valentinem Claireauxem (PCE) a oba míří na trestnou lavici. Domácí hráč za krosček, hostující za hrubost.
     
    18:59
    Pilař byl sice zdvojen, ale dostal kotouč na Radovana Pavlíka, který přesprintoval obránce a zakončoval z bekhendu křížem na delší tyč, puk však jenom proskákal brankovištěm!
     
    16:09
    Tomáš Zeman (PCE) při práci s holí zavrtal svoji hokejku pod helmu Richarda Nedomlela, čímž se dopustil přestupku a za hru vysokou holí dostal menší trest.
     
    15:04
    Současně s koncem domácího oslabení se dostal do dvojšance Patrik Poulíček! Poprvé byl ale hodně zbrzděn vracejícím se Filipem Pavlíkem, následnou dorážku vychytal Lukeš, který ukázal rychlou práci s betonem!
     
    13:03
    Po komerční přestávce dostanou Dynamáci další silné nakopávací léky, neboť za katr míří Radim Šalda (MHK), který to s důrazem u mantinelu přehnal a byl z toho krosček.
    12:27 TYBOR - 0:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    12:27
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Aréna ztichla, Pardubičtí se ujímají vedení! Radek Smoleňák sice zachytil kotouč před brankou a chtěl ho vyhodit z pásma, jenže se mu to nepovedlo a tento pokus zachytil na kruzích RADOSLAV TYBOR. Slovenský střelec si následně vyjel do lepší pozice a prostřelil Lukeše – 0:1! Bez asistence.
     
    08:39
    Robert Kousal (PCE) je dnes prvním vyloučeným v zápase. Za držení hole už míří na trestnou a Lvi rozehrají první přesilovku.
     
    01:46
    Kelly Klíma mohl nenápadnou střelou otevřít skóre! Po přejetí útočné modré stříleným nahozením trefil tyčku Nečasovy branky a stadionem to pouze zahučelo!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 26. Pilař (Sklenář), 27. Perret (Orsava), 32. Kelly Klíma, 50. Nedomlel (Lev, Kelly Klíma), 57. Kelly Klíma (Kevin Klíma), 64. Smoleňák (Zámorský, Cingel) – 13. Tybor, 25. Mandát (Svačina, Poulíček), 35. Mandát (Svačina, Poulíček), 42. Tybor (Kolář, Kousal), 44. Tybor


    Mountfield HK: Lukeš (Mazanec) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Gaspar, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – Sklenář, Pilař, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pavlík, Koukal, Orsava
    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Borovička) – Vála, Nakládal (C), Mikuš, Holland, Kolář (A), Hrádek, Bučko – Blümel, Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – Kusý, Claireaux, Paulovič – Rohlík, Zeman, Machala

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Rampír, Komínek

    Diváci: 750
    ocianews.com