Slavia – Sokolov 4:3 (po pr.) | Znojmo – Tábor 3:2 (kon.) | Žďár n/S – SHK Hodonín 3:1 (kon.)
Šumperk – Vrchlabí 2:7 (kon.) | Kolín – Havlíčkův Brod 3:0 (kon.) | Litoměřice – Salzburg II 0:0 (zruš.)
Vsetín – Frýdek-M. 3:2 (kon.) | Mostečtí Lvi – Kobra 2:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
HC Frýdek-Místek
Čtvrtek 13.08.2020, 18:00 • Zimní stadion Na Lapači • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den ze vsetínského Lapače, kde se bude po více než pěti měsících znovu hrát hokej. Valašský hokejový klub po dohodě s Krajskou hygienickou stanicí Zlínského kraje vpustí do ochozu necelých patnáct stovek diváků, kteří však budou muset dodržovat přísná opatření. Pojďme se ale věnovat spíše sportovní stránce věci. Vsetín dnes nastoupí vůbec k prvnímu přípravnému utkání, které navíc bude otvírákem turnaje O pohár RT Torax. Prvním soupeřem Valachů v tomto turnaji bude celek HC Frýdek-Místek, který na Lapači v posledních letech vždy dokázal domácí výběr potrápit a na rozdíl od zelenožlutých už má za sebou dvě prověrky.
     
    HC Frýdek-Místek:

    Loňský ročník Chance ligy zakončil na 11. místě s desetibodovou ztrátou na postupovou Třebíč. Frýdek-Místek není klubem velkých ambic, přesto by rád navázal na premiérovou sezonu ve druhé nejvyšší soutěži, když se v ročníku 2016/2017 probojoval do předkola play-off, aby pak ve čtvrtfinále statečně vzdoroval později postupující Jihlavě. Ovšem od té doby se Rysům proklouznout do vyřazovací části nepodařilo.

    Co se ovšem na pomezí Moravy a Slezska daří, je zapracovávat do mužského hokeje nadějné mladíky převážně z třinecké líhně. Na rozdíl od jiných farem si však ve Frýdku-Místku uvědomují, že mladí borci potřebují ke svému rozkvětu zkušené harcovníky. I proto se snaží v Polárce držet hráče jako Rostislava Martynka nebo Milana Mikulíka. Nedávno se navíc managementu Frýdku podařilo přivézt další zvučnou posilu a to třicetiletého útočníka Ondreje Šedivého, jenž by měl být rozdílovým hráčem nejen ve frýdeckém kádru, alespoň v rakouské beat-at-home.com lize (dříve EBEL) to dokazoval znamenitě.

    Partner extraligového Třince bude také sázet na dvojici zkušených brankářů, smlouvu prodloužil Lukáš Daneček a nově si v Polárce zachytá Ondřej Raszka, rodák z Třince strávil většinu kariéry v polské extralize, kde se postupně vypracoval mezi nejlepší maskované muže soutěže. Povede se mu i v Česku? Vsetínského fanouška pak může zajímat fakt, že na soupisce Rysů nově působí Šimon Jenáček, mladší syn trenéra Luboše Jenáčka a bratr Jakuba Jenáčka si tak ve čtvrtek pravděpodobně střihne velmi pikantní duel na stadionu, který mu byl ještě v předcházející sezoně domovem.

    Pro Frýdek-Místek bude utkání na vsetínském Lapači již třetí přípravné. Červenobílí už stihli prověrku s Přerovem, když na jeho ledě prohráli 1:3. Chuť si spravili v souboji s druholigovou Kopřivnicí, snad až na Davida Klimšu nastoupili do utkání převážně mladí hráči. Frýdek se však na naplnění papírových předpokladů nakonec nadřel, když Kopřivnice nic nevzdala ani za stavu 0:3 a snížila na konečných 2:3. Dá se očekávat, že do utkání na Lapači už trenér Wojnar pošle i zkušenější borce.
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Valaši už jsou na ledě třetím týdnem a není tak divu, že v kabině už se zápasové premiéry nemůže nikdo dočkat. Jak už moc dobře víme, přípravné zápasy i ty pohárové slouží trenérům především pro hledání souhry a skládání jednotlivých formací, stejně tak i pro testování hráčů. Se vsetínským A-týmem trénuje i řada mladých borců, kteří se zcela jistě budou chtít poprat o zelenožlutý dres v základní sestavě.

    Premiéru ve vsetínském dresu by ve čtvrtečním utkání mohli zažít útočníci Jan Kloz nebo Jakub Babka. Po letech oblékne dres mateřského klubu také obránce Lubomír Štach, jenž se na Valašsko vrátil po angažmá ve Znojmě či Trenčíně. Návrat domů ohlásili také útočník Roman Půček nebo obránce Jakub Jenáček. Motivaci bude mít pak další nový zadák v řadách Vsetína a tím je Jan Bartko, jenž Valachy posílil právě z Frýdku-Místku.

    V brankovišti chce Vsetín letos sázet na Davida Gábu, ten bude mít za sebou dvojici vsetínských mladíků, Jakub Málek je však momentálně na marodce, pokud tedy trenéři budou chtít zátěž v brankovišti rozložit, měl by se do akce dostat David Sachr.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Sachr) – Bartko, Smetana, Jenáček, Hryciow, Kudělka, Ondračka, Pernický – Březina, Vlach, Gorčík – Babka, Kloz, Pospíšil – Půček, Rehuš, Klímek – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

    Trenér: Jan Srdínko

    HC Frýdek-Místek: Raszka (Malík N.) – Jenáček Š., Michálek, Homola, Vosátko, Malík Z., Adámek – Stuchlík, Kaukič, Šedivý, Flok, Mikulík, Klimša, Matiaško, Blaško, Martynek, Tomi, Kofroň, Przybyla.


    Trenér: Vlastimil Wojnar

    Rozhodčí: Kovařčík, Škrobák – Blažek, Hradil.
     
    Domácí Vsetín nastupuje na led, fanoušci vítají své hokejisty potleskem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Úvodní buly pro hosty, ti se však přes střední pásmo nedostali.
     
    00:44
    Do první střely se opřel po přihrávce Gorčíka Kudělka, jeho pokus byl však zablokován.
     
    01:53
    Vsetínský brankář Gába nyní vytáhl zákrok z dílny Dominika Haška, když se v brankovišti roztáhl proti samostatnému úniku Martynka!
     
    02:12
    Frýdku se nyní nepovedla rozehrávka a hra se po zakázaném uvolnění přesune před brankáře Raszku.
     
    02:22
    Hořanský si zpoza branky vybruslil s kotoučem na pravý kruh a zkusil nenápadnou střelou překonat Raszku mezi betony, hostující brankář byl však v pohotovosti a jeho pokus zlikvidoval.
     
    03:21
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Hořanský – 2 min., podrážení).
     
    03:32
    Po dobré práci Hryciowa se Valaši osvobozují.
     
    04:01
    Frýdku se zatím v početní výhodě nedaří, nyní jsou hosté v ofsajdu.
     
    04:26
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru. Po vhazování ve středním pásmu předvedl dobrou práci Mikulík, jenž poslal kotouč zpoza branky mezi kruhy na hůl ONDREJE ŠEDIVÉHO, jenž si tak připisuje první trefu ve frýdeckém dresu. Asistence: Milan Mikulík, Kryštof Stuchlík.
     
    05:34
    Hostující Kaukič se nyní celkem snadno dostal skrz vsetínskou obranu, ovšem na zakončení už neměl dost sil a puk skončil na boční konstrukci vsetínské branky.
     
    06:23
    Vsetín se zatím marně snaží něco vymyslet v útočném pásmu, defenzíva hostů však pracuje zodpovědně a nepřipouští vážnější ohrožení Raszkovy brány.
     
    07:30
    Spolupráce Kloze s Gorčíkem k ničemu nevedla, hosté odzbrojili vsetínské útočníky a poslali kotouč mimo obranné pásmo.
     
    07:53
    Nepřesná rozehrávka v podání Jakuba Jenáčka končí až na zakázaném uvolnění, Frýdek se tak po delší době stěhuje před Gábu.
     
    08:56
    Smetanovo nahození na Raszku neprošlo a domácí obrana musí rychle spěchat zpět.
     
    09:26
    Nyní se Vsetín dostal k brankové příležitosti, Ondračka ve středním pásmu uvolnil na levém křídle Šilhavého, proti jeho střele si však Raszka povyjel a zneškodnil.
     
    10:03
    Kudělka napřáhl na levém křídle, Raszka měl však dobrý výhled a puk ukryl ve své lapačce, vhazuje se po jeho pravici.
     
    10:57
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Stuchlík – 2 min., podrážení).
     
    11:42
    Kombinaci Valachů nyní zakončil střelo z levého kruhu Babka, Raszka se stačil včas přesunout a úspěšným zákrokem hru přerušil.
     
    12:07
    Vlach se nyní po šikovném individuálním průniku dostal až před Raszku, snažil se hostujícího brankáře překonat bekhendem, ale puk nad jeho mantinel nezvedl!
     
    12:57
    Frýdek-Místek hraje v plném počtu.
     
    13:10
    Klimša nyní mířil na vsetínskou branku z levého křídla, ale jeho pokus postrádal přesnost.
     
    13:53
    Vsetín se i v plném počtu hráčů snaží sevřít soupeře, nyní se to povedlo čtvrté útočné formaci domácích, Šilhavý nasměroval kotouč do brankoviště, kde úřadoval Hořanský, ale puk se mu za pevného Raszku propasírovat nepodařilo.
     
    14:27
    Hosté v úmyslném ofsajdu, vhazovat se bude před Raszkou.
     
    14:54
    Nahození Jakuba Jenáčka Raszka pouze vyrazil, na dorážku byl připraven Březina, hostující brankář však nadále podává stoprocentní výkon.
     
    15:35
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Michálek – 2 min., hákování).
     
    16:05
    Valachům se zatím nedaří proklouznout do útočné třetiny.
     
    17:05
    Frýdek zatím úspěšně eliminuje vsetínskou snahu o kombinaci.
     
    17:35
    Hosté zvládli i druhé oslabení v dnešním utkání a hrají v plném počtu.
     
    18:17
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    18:45
    Hostující útočník Klimša si nyní srovnal puk na holi a z hranice pravého kruhu trefil tyč Gábovy brány!
     
    19:59
    V posledních vteřinách první třetiny se podařilo Bartkovi poslat křížný pas na Hořanského, ten napřáhl k prudké ráně, kterou však Raszka dokázal utlumit ve své výstroji.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přátelského utkání mezi Vsetínem a Frýdkem-Místkem je za námi. Hostům se podařilo využít přesilovou hru, ve které otevřel skóre Ondrej Šedivý. Valaši měli k dispozici dvě početní výhody, ale i díky zatím spolehlivému výkonu brankáře Raszky se domácí neprosadili. Prostřední dějství vypukne na Lapači v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Tomiho nahození tečoval šikovně Klimša, vsetínský brankář Gába ovšem předvedl pohotový zákrok.
     
    20:37
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Březina – 2 min., vysoká hůl).
     
    21:08
    Frýdek svírá Valachy v obranném pásmu, z pravého kruhu napřáhl Mikulík, Gába vyrazil.
     
    21:27
    Až nyní se Vsetínu podařilo vyhodit.
     
    22:08
    Frýdek znovu úspěšně drží kotouč v útočném pásmu a Valaši se nemohou osvobodit.
     
    22:27
    Až nyní se to na chvíli podařilo Rehušovi.
     
    22:40
    Slibná střela v podání hostujícího Blaška končí těsně mimo vsetínskou klec.
     
    23:04
    Do samostatného úniku se nyní dostal Šilhavý, na útočné modré byl sice zahákován, ale stačil zakončit, bohužel pro Vsetín to bylo nad bránu soupeře.
     
    23:09
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Vosátko – 2 min., hákování).
     
    23:33
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Ve hře 4 na 4 se podruhé v utkání prosazují hosté! Vsetínskou rozehrávku úspěšně napadal Tomi, jenž vybojoval kotouč, který se přes Klimšu dostal do mezikruží na hůl JAKUBA MICHÁLKA, hostující obránce v klidu zamířil a trefil levý růžek Gábovy branky. Asistence: David Klimša, Vojtěch Tomi.
     
    24:37
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    25:13
    Domácí Půček se nyní vydal na individuální průnik, nepočínal si vůbec špatně, ale zakončit nestačil, mezitím jsou v plném počtu i hosté.
     
    25:43
    Po přihrávce Kaukiče pálil z voleje Flok, Gába i přes skrumáž hráčů úspěšně zasáhl.
     
    26:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínský Lapač poprvé v sezoně jásá! Do úspěšné akce s vydal Klímek podporován Pospíšilem, prvně jmenovaný vypálil a Raszka pouze vyrazil, odražený kotouč se pak dostal do mezikruží, kde napřáhl ROMAN VLACH a pohotovou střelou snižuje na rozdíl jedné branky. Asistence: Tadeáš Pospíšil, David Klímek.
     
    27:42
    Vsetín se snaží vyrovnat, prudkou střelu od modré čáry vyslal Hryciow, Raszka vyrazil.
     
    28:53
    Flok to zkusil od modré čáry, Gába jeho střelu nakonec zkrotil.
     
    29:07
    Střelou na bližší tyč vsetínské branky to zkusil Vosátko, Gába si prostor u tyčky pohlídal a hru přerušil.
     
    29:34
    Kaukič rychle přenesl hru zpět do vsetínského pásma a střelou skrz bránícího hráče provětral lapačku brankáře Gáby.
     
    29:35
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Půček – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Blaško – 2 min.).
     
    30:07
    Hořanský obkroužil frýdeckou klec a snažil se zakončit puk k bližší tyči, Raszka byla však připraven včas zasáhnout.
     
    30:07
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Klimša – 2 min., podrážení).
     
    30:43
    Kloz nyní šikovně uvolnil Bartka, ten mohl zakončovat do prázdné branky, ale kotouč si až příliš dlouho zpracovával a nakonec trefil pouze připraveného brankáře Raszku.
     
    31:18
    Tak tohle byl povedený vsetínský ťukec na trase Kloz – Kudělka, ten překládal puk na brankoviště Babkovi a ten jen těsně minul!
     
    31:59
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši nyní předvedli potřebný důraz před brankou Frýdku-Místku, Půčkuv pokus ještě neprošel, ale ze druhé vlny dojel akci obránce TOMÁŠ KUDĚLKA a prostřeli Raszku. Asistence: Roman Půček, Jakub Babka.
     
    33:55
    Gorčík se nyní hnal na frýdeckou branku, ale v poslední chvíli jej kotouč zradil a přeskočil mu hůl.
     
    34:15
    Michálek se dostal ke střele od modré čáry, tentokrát však jeho pokus Gába kryje.
     
    35:40
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Hryciow – 2 min., držení).
     
    36:19
    Vsetín zatím úspěšně brání a rysi se vůbec do útočného pásma nedostali.
     
    36:37
    Další snaha Frýdku končí postavením mimo hru.
     
    37:35
    Vsetín se osvobouje.
     
    37:48
    Ihned co se Valaši ocitli v plném počtu pálil prudce z pravého kruhu Vlach, Raszka schytal jeho projektil do masky a rozhodčí hru přerušil.
     
    38:48
    Hra je nyní plná nepřesností a kotouč různě skáče v oblasti středního pásma.
     
    39:41
    Valaši drží kotouč v útočném pásmu a snaží se ještě před sirénou dokonat obrat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina jistě přítomné diváky potěšila, viděli celkem tři branky. Nejprve se do dvoubrankového náskoku dostali hosté, když se ve hře 4 na 4 prosadil pohlednou střelou Michálek. Valachy vrátil do zápasu Vlach, Vsetín měl mírně navrch v prostředním dějství a po zásluze se dočkal srovnání stavu skóre zásluhou Kudělky. Třetí třetina tak slibuje rozuzlení dnešního vyrovnaného utkání, sledovat ji budete moct od od 19:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Vsetín se snažil v úvodu třetí periody hosty zatlačit, ti se však zodpovědně bránili a nyní rozehrávají útočnou akci.
     
    41:54
    Hru opět doprovází řada nepřesností, ani jednomu z celků se nedaří přechod přes střední pásmo.
     
    42:53
    Vsetín krouží ve středním pásmu, zatím však bez střeleckého efektu.
     
    43:12
    Na druhé straně se do příležitosti dostával Vosátko, Smetana se obětavě položil do jeho rány, čímž zamezil ohrožení vsetínské branky.
     
    44:49
    Nahození Smetany pouze proletělo skrumáží před frýdeckou brankou, od mantinelu se však puk odrazil k Půčkovi, jenž se v kleče snažil překonat Raszku, ten však ukryl kotouč v lapačce.
     
    45:09
    Prudká střela Smetany, která však pouze otestovala pevnost vsetínských plexiskel.
     
    46:10
    Valaši jsou nyní aktivní v útočném pásmu a snaží se získat zápas na svou stranu.
     
    46:35
    Střela Vojtěcha Šilhavého měla oči a mířila k pravé tyči, zde však jako první úřadovala lapačka brankáře Raszky.
     
    47:02
    Po delší odmlce také práce pro brankáře Gábu, jenž musel čelit střele Kofroně.
     
    48:14
    Hra má nyní rychlý spád, ovšem ani jednomu z celků se nedaří tvořit si brankové příležitosti.
     
    48:53
    Valaši už nyní opět úřadují v útočném pásmu, kde však zodpovědně také pracuje obrana Frýdku.
     
    50:01
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Zvýšena aktivita domácích vede k obratu ve skóre, Březina sice ještě se svou střelou z mezikruží neuspěl, ale z následné dorážky se prosadil VOJTĚCH ŠILHAVÝ. Asistence: Ondřej Smetana, David Březina.
     
    50:47
    Dnešní utkání sleduje 720 diváků.
     
    50:47
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondračka – 2 min., držení).
     
    51:04
    Vsetín vyhazuje.
     
    51:36
    A znovu míří kotouč až k Raszkovi.
     
    52:11
    Vítek nyní mohl ve vlastním oslabení uvolnit Šilhavého, všiml si jej však pozdě a z okýnka ve frýdecké obraně nakonec Vsetín netěží nic.
     
    52:30
    Další osvobození Vsetína.
     
    52:47
    Przybyla se nyní dostal až před Gábu, ovšem vsetínský brankář jej vychytal a následně odpálil kotouč Hryciow.
     
    52:47
    Vsetín kompletní.
     
    54:36
    Unavená pětice Frýdku nemůže střídat, rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    56:10
    Kudělkovu ránu se snažil Šilhavý usměrnit za Raszku, ale ten se dokázal orientovat a vsetínský pokus o navýšení skóre zneškodnil.
     
    56:52
    Kaukič vybídl ke střele Tomiho, proti jeho střele se Gába včas přesunul a ukryl puk ve své výstroji.
     
    57:35
    Gorčík si počkal na Březinu, ten si najel s pukem mezi kruhy, ale na poslední chvíli byl puk přizvednut do ochranné sítě.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:13
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:13
    Frýdek-Místek hraje v šesti, Raszka je na střídačce.
     
    58:55
    Frýdek svírá Valachy v obranném pásmu, ti se zatím brání statečně a nepouštějí hosty k ohrožení Gáby.
     
    Konec zápasu.
     
    Frýdek-Místek se v závěru dostal do velkého tlaku podpořeného power-play, Valaši ovšem své dnešní vítězství ubojovali. Vsetín dnes musel dotahovat dvoubrankové manko, aby ve třetí třetině strhl zápas na svou stranu a můžeme říct, že vítězství to bylo zasloužené, zelenožlutí přeci jen měli více ze hry a brankář Raszka měl dnes podstatně více práce než jeho protějšek Gába. Oba celky si to v rámci přípravy rozdají ještě dvakrát, pro dnešek je to však z Lapače vše. Děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z Valašska vám přeji hezký zbytek večera. (20:15:03)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 27. Vlach (Pospíšil, Klímek), 32. Kudělka (Půček, Babka), 51. Šilhavý (Smetana, Březina) – 5. Šedivý (Mikulík, Stuchlík), 24. Michálek (Klimša, Tomi)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Sachr) – Bartko, Smetana, Jenáček, Hryciow, Kudělka, Ondračka, Pernický – Březina, Vlach, Gorčík – Babka, Kloz, Pospíšil – Půček, Rehuš, Klímek – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

    Trenér: Jan Srdínko

    HC Frýdek-Místek: Raszka (Malík N.) – Jenáček Š., Michálek, Homola, Vosátko, Malík Z., Adámek – Stuchlík, Kaukič, Šedivý, Flok, Mikulík, Klimša, Matiaško, Blaško, Martynek, Tomi, Kofroň, Przybyla.


    Trenér: Vlastimil Wojnar

    Rozhodčí: Kovařčík, Škrobák – Blažek, Hradil
    bahis siteleri