Motor ČB – Sparta 2:5 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:4 (1:2 po s.n.) | K. Vary – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
Vítkovice – Zlín 5:3 (kon.) | Kladno – Plzeň 2:5 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 5:1 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 3:4 (kon.) | Přerov – Třinec 3:2 (po pr.)
konec
Mountfield HK
3:4 (1:1, 1:3, 1:0)
HC Olomouc
Úterý 18.08.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali Česká Cup • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z královéhradecké ČPP Arény již opravdu vše. Děkuji vám za pozornost a někdy brzy se budu znovu těšit u dalších duelů, na počtenou. (20:30:24)
     
    Zápas mezi Hradcem a Olomoucí končí. Jak jsme lehce avizovali po druhé části, Hanáci si v prostředním dějství vytvořili klíčový náskok, který se jim podařilo uhájit i v třetí třetině, kdy Mountfield především na začátku dominoval. Snížení Cingela, jenž je stejně jako na druhé straně Nahodil dvougólovým střelcem dnešního duelu, však na body nestačilo. Východočeši poprvé v sezóně prohrávají, naopak Moravané si připisují důležité vítězství, které je udrželo v boji o postup. Lvy tak může po dnešním duelu těšit jen to, že zkomplikovali Pardubicím postup do další části. O něj se Kohouti utkají v přímém duelu s Dynamem v posledním šestém kole skupiny C. Svěřence Vladimíra Růžičky čeká Brno, které doposud ještě nezískalo ani bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Hanákům se podařilo vyhodit, Lvi se ještě dostávají do pásma, ale rána Kevina Klímy na bránu nemíří, jen tiše pleská o zadní mantinel za klecí Olomouci.
     
    59:43
    Přesilovka šest na tři sedmnáct sekund před koncem třetí třetiny! Švrček si ještě v závěru vykoledoval dvě minuty za podrážení!
     
    59:26
    Bohumil Jank překročil útočnou modrou na středu hřiště, najel do tří soupeřů a kotouč ztratil, Lvi znovu v útočném pásmu.
     
    59:06
    Kevin Klíma proletěl po pravé straně a Hradec znovu kombinuje podél hrazení, Mazanec zase spěchá na střídačku, hraje se poslední minuta.
     
    58:48
    Kukla dostal přihrávku na modrou, odkud docela nepochopitelně poslal touš na střídačku Olomouce. Buly ve středním pásmu. Mazanec zpět v bráně.
     
    58:28
    Hradeckým se zatím dvojnásobná přesilovka nedaří. Až nyní se dostali do útočného pásma, které okupují a přihrávají si podél hrazení.
     
    58:01
    Mazanec jede na střídačku, Hradec hraje v šesti. Olomouci se ale podařilo vyhodit přes obrannou modrou. Sledujeme přesilovku šest na čtyři.
     
    57:51
    Trenér Vladimír Růžička si bere oddechový čas. Mazanec zůstává na půli cesty mezi vlastní brankou a střídačkou, čeká, jak se jeho spoluhráčům povede buly.
     
    57:51
    Až naprosto evidentní zákrok, po němž celá hala zařvala, donutil sudí pískat a Hradec má v posledních dvou minutách početní výhodu. Ostřížek na levém kruhu podrazil soupeře a už sedí na trestné.
     
    57:43
    Toto utkání sleduje 750 diváků.
     
    57:25
    Hradečtí natlačili kotouč do brankoviště Lukáše. Tam však už nebyl nikdo, kdo by touš pod gólmanem Lvů zametl do sítě.
     
    57:16
    Dva zákroky na hraně, které vyvolávají v obecenstvu vlnu nevole. Sudí jsou ale klidní a pískají zakázané uvolnění Olomouci.
     
    57:05
    Lvi vyhráli vhazování, jenže Chalupa byl na zadním mantinelu tvrdě dohrán a v akci už dál nepokračoval. Lvi přesto drží pásmo.
     
    56:44
    Lacino teď Aleš Jergl získal pásmo pro Mountfield. Vystřelil z poloviny hřiště a Lukáš poslal vyrážečkou puk do ochranné sítě. Buly po jeho pravé ruce.
     
    56:16
    Znovu pálil Škůrek ze svého stanoviště na pravé straně u modré čáry a tentokrát se gólman Lvů jen otáčel. Rána ale nebyla přesná.
     
    56:09
    Buly před klecí Mountfieldu vyhráli Hanáci, kteří se nyní snažili natlačit puk zpoza brány do brankoviště. To se nepovedlo. Mazanec zasahuje proti střele Škůrka z pravé strany od modré čáry. Pohotový zákrok lapačkou.
     
    55:58
    Hanáci jsou kompletní a Mazanec si připisuje další z kategorie lehčích zákroků. Dnes ale předvedl i několik podstatně těžších.
     
    55:49
    Mazanec si připisuje další zákrok betonem proti střele Koloucha. Na druhé straně projel obranou jako nůž máslem Cingel, ale na zakončení byl už moc z úhlu.
     
    55:27
    Až nyní se Lvi dostali do jakéhosi tlaku, kdy kroužili po útočném pásmu, jenže k zakončení nedošlo a další akce končí icingem. Do konce vyloučení Gřeše zbývá 25 sekund.
     
    54:58
    Znovu letí kotouč z obranného pásma Olomouci a zastavovat jej musí Mazanec, který svou širokou hokejkou pomáhá s rozehrávkou.
     
    54:17
    Východočechům se zatím přesilovka nedaří, jejich kombinace nestačí ani na to, aby se Lvi udrželi za útočnou modrou.
     
    53:52
    Potrestaným je Gřeš, dvě minuty za krosček. Útočník Olomouci přišpendlil na zadní mantinel Čápa způsobem, který skutečně nebyl ani trochu čistý.
     
    53:40
    Hanáci nyní rychle přenesli hru do předbrankového prostoru a VIlém Burian málem zametl kotouč pod Mazancem do sítě. Píská se však až faul za klecí Mountfieldu a nebojím se dodat – konečně.
     
    53:05
    Za pár okamžiků se českoamerický útočník dostal do šance na pravé straně, jenže dva protihráči mu vložili do zakončení hůl a podle toho střela vypadala.
     
    52:49
    Lvi vyhráli buly před vlastním brankářem a podražení Čápa za bránou se opět nepíská. Kelly Klíma sice touš na obranné modré neudržel, ale alespoň jej posunul na své beky.
     
    52:35
    Hanáci se natlačili do brankoviště Lvů i s pukem, který zasunuli pod Mazance. Přes čáru se ale touš neměl šanci dočkat. Brankář Východočechů jej přikryl lapačkou a následuje tak poslední komerční brejk.
     
    52:16
    Sudí jsou v této části utkání přehnaně benevolentní, nyní zbytečně pustili nejprve faul a následně i osekávání dvou soupeřů v rohu kluziště za bránou Hanáků. Takové zákroky by měly být trestány!
     
    51:35
    Olomoučtí mohli pohodlně rozehrávat zpoza vlastní klece, jenže zaváhali a Mountfield je tak napadá a snaží se touš vydolovat.
     
    51:11
    Radovan Pavlík vypálil krátce po vhazování z osy hřiště, jeho ránu ale beci Moravanů zblokovali do rohu hrací plochy.
     
    50:54
    Akce pokračovala a kotouč proskákal brankovištěm a kolem pravé tyče brány Olomouci. Vzrušení publika ale bylo zbytečné.
     
    50:24
    Rychle se nám nyní přelévá hra ze strany na stranu a menší šance střídají ty větší. Lev třikrát napálil stejnou ránou z nápřahu až ke stropu puk do Lukášových betonů.
     
    49:48
    Nevím přesně, který z hradeckých hokejistů to nyní byl, ale sám před Lukášem posouval nesmyslně puk za sebe. Tam žádný z jeho spoluhráčů k velkému překvapení nebyl. Promarněná šance.
     
    49:08
    Lvi jen nahazují na zadní mantinel a odchází střídat. Hanáci rychle přenesli hru až před bránu Mazance, kde zle zatopili, ale k zakončení jejich bleskové akce nakonec nedošlo.
     
    48:49
    Hanáci vyhráli buly a po pravé straně nahodili na Mazance, který ihned rozehrál až na útočnou modrou, jeho spoluhráči však touš nezpracovali.
     
    48:24
    Další nepřehledný souboj v rohu kluziště, kotouč končí na střídačce Mountfieldu. Vhazovat se bude u útočné modré svěřenců Zdeňka Motáka.
     
    47:58
    Už v podstatě sám na bránu šel Klimek, toho ale zezadu dojel Pilař, vložil mu do střely hůl a také díky tomu Mazanec bez potíží zasáhl!
     
    47:27
    Další nahozený puk do útočného pásma stíhá Petr Koukal, u zadního hrazení jej ale nevybojoval a Olomouc jde do kontru!
     
    47:13
    Buly před Mazancem vyznělo lépe pro Hanáky. Hlaváč pálil krátce po buly od modré čáry. Gólman Lvů se natáhl a našel kotouč ve své rukavici.
     
    46:59
    Do slušné pozice mezi kruhy se nyní dostal Jan Knotek, který na nic nečekal a ihned pálil tvrdě na bránu. Mazance ale trefil pouze do hrudníku. Následuje komerční přestávka.
     
    46:28
    Mazanec zastavuje kotouč za svou brankou k rozehrávce svým spoluhráčům, ti jej ale dostali jen na obrannou modrou, ne dál.
    45:59 Lukáš CINGEL - 3:4
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    45:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Doslova kočka myš! To co předváděla Olomouc s obranou Hradce v části druhé, dělají nyní Lvi s Hanáky! LUKÁŠ CINGEL se po samostatném úniku ve vlastním oslabení prosazuje přízemní střelou ke vzdálenější tyči! Ocenit ale musíme také parádní průnikovou přihrávku Koukala – 3:4! Asistence: Petr Koukal.
     
    45:38
    Rychlá přihrávka na útočnou modrou a v tutové šanci byl Jordann Perret! Tváří v tvář Lukášovi mířil mezi betony, ty však byly na ledě přitisknuté včas!
     
    45:09
    Východočeši znovu hází kotouč přes všechny čáry a mohou rychle vystřídat. Hanáci se stihli rychle vrátit a Mazanec předvádí dobrý zákrok proti střele Škůrka od modré.
     
    44:38
    Nahození Olomouci do předbrankového prostoru zblokoval Kucsera, takže Lvi se mohou znovu osvobodit.
     
    44:07
    Vyloučení pro Kellyho Klímu krátce po jeho pěkné akci, když v rohu kluziště podrazil soupeře a po zásluze inkasuje dvě trestné minuty.
     
    44:01
    Hradečtí jsou na koni a útočí! Kelly Klíma se prodral po levé straně a nebezpečně pálil z levého kruhu. Jeho rána ale pouze zaduněla o zadní mantinel!
     
    43:49
    Hradec je kompletní a nyní znovu zavařil před Lukášem. Do zakončení se ale Lvi neprosadili a vyhozený puk zastavuje Mazanec.
     
    43:24
    Zpětná přihrávka na Radima Šaldu byla přesná, obránce Hradce ale nabral příliš velkou rychlost, situaci trochu přejel, dostal se z úhlu a ačkoliv pálil solidně, Lukáš skvěle zasáhl lapačkou!
     
    42:49
    Hanáci jsou v útočném pásmu, ale u puk rychle přišli a nyní se ženou Lvi do rychlého protiútoku, který táhne po pravé straně Kelly Klíma.
     
    42:11
    Perret sebral kotouč na obranné modré a rychle se prodral kluzištěm přes útočnou modrou, dobrým defenzivním zákrokem jej ale zastavil Škůrek, jenž jej tělem odstavil od puku.
     
    41:37
    Hanáci okupují prostor za bránou Mazance, kde nyní podstoupili několik osobních soubojů. Těžil z nichž Ostřížek, jeho ránu od modré vykopl Mazanec betonem.
     
    41:12
    Hanáci vyhodili kotouč přes všechny čáry a Jank v souboji v rohu kluzišti podrazil Koloucha, za což fasuje dvě trestné minuty. Přesilovka pro Kohouty.
     
    41:05
    Jank dobře rozehrál až na levý kruh, kde byl připraven Sklenář, jenž si sjel před bránu a snažil se propálit Lukáše, ten ale kotouč ve své náruči udržel.
     
    40:21
    Ze souboje vyšli lépe Východočeši, kteří šli do situace dva na jednoho, Lev ji řešil ranou na bližší tyč, Lukáš výborně zasáhl lapačkou!
     
    40:08
    Moravané opanovali úvodní buly třetího dějství a nahodili kotouč do rohu, kde se o něj strhla pěkná mela.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Sudí i hráči jsou na kluzišti, takže nám už nic nebrání v tom, aby třetí třetina odstartovala.
     
    Klakson nám ohlásil tři minuty do konce přestávky, sudí i hokejisté se tak začnou pomalu vracet z šaten na ledovou plochu.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:49.
     
    Druhá dvacetiminutovka souboje mezi Východočechy a Moravany nabídla jiný pohled než první dějství. Hanáci v něm po většinu času jasně dominovali a Lvi se nadechovali k náporu vždycky jen po obdržených brankách. Na zásah Buriana ještě stihl pohotově odpovědět Nedomlel, jenže stejně rychlá byla i reakce v podobě zásahu Nahodila. Když o dvě minuty později skóroval i Knotek, vybudovali si Kohouti náskok, který bude dost možná klíčový. Tři důležité góly zapsali Olomoučtí během tří a půl minuty, kdy svěřenci Vladimíra Růžičky naprosto vypadli ze hry, především v defenzívě, kde soupeři nabídli stoprocentní šance, se kterými Mazanec nemohl nic dělat. Hráči pod vedením Zdeňka Motáka tak mohou v třetí části bránit slušný dvougólový náskok.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Z pravého kruhu nyní vypálil Gřeš, který už je zpátky na ledové ploše. Mazanec jeho rychlý pokus bez potíží ukryl ve své náruči.
     
    39:35
    Moravané krouží za bránou Mazance, kde puk více méně drží a čekají na závěrečné vteřiny, aby přišli s posledním kontrem, který by ještě navýšil jejich vedení.
     
    39:21
    Další akci svěřenců Zdeňka Motáka zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude u útočné modré Olomouci.
     
    39:05
    Lvi jsou kompletní, ale předchozí akce je určitě mrzí. Hanáci jsou navíc u kotouče a po levé straně vstupují do pásma soupeře.
     
    38:22
    Tutovka pro Hradec! Kevin Klíma se s Perretem dostali do situace dva na nikoho. První jmenovaný dobře přihrál, jenže ten druhý mířil ve stoprocentní šanci nepřesně! Zdramatizování duelu teď bylo neskutečně blízko!
     
    38:04
    Souboj v rohu kluziště za bránou Lvů. Na puku nyní stojí snad šest hokejistů, kteří se z něj nemohou hnout!
     
    37:38
    Radovan Pavlík vystartoval po buly na puk jako buldog a celkem pohodlně jej vyhodil přes všechny čáry až za bránu soupeře.
     
    37:19
    Hanáci se prezentovali dobrou kombinací, na jejímž konci byla tvrdá rána Káni z pravého kruhu. Mazanec posílá puk vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    36:52
    Gřeš zůstal nyní po osobním souboji ležet před bránou Mountfieldu, za pomoci lékaře však odjíždí na střídačku po svých. V souboji s ním byl pravděpodobně Jank, který fasuje dvě trestné minuty za krosček.
     
    36:30
    Klimek si vyjel po levé straně kupředu a z kruhu vypálil. Jeho rána však byla nyní hodně nepřesná a končí jen v rohu kluziště.
     
    36:05
    Šermovaná hokejkami v předbrankovém prostoru Hradce dopadla lépe pro Mountfield. Jeho hokejisté vyváží hru po pravé straně kupředu.
     
    35:37
    Ideální pozice pro Cingela na levé straně! Slovenský forvard propálil Lukeše mezi betony. Gólman Olomouci ale dokázal střelu ztlumit a kotouč tak zůstal ležet v brankovišti. O zbytek se postarala jeho obrana.
     
    35:15
    Vyrůbalík naskočil z trestné lavice hned do hry. Na levé straně se ujal puku, vybruslil na kruh a ranou trefil Mazancovu hruď!
     
    34:37
    Až nyní se podařilo Hanákům osvobodit a touš letí až za bránu Mazance. Jergl nabízel střílený pas před bránu, tam ale žádný ze jeho spoluhráčů nebyl.
     
    34:06
    Tahle hradecká přesilovka je o poznání lepší než ty předchozí, Mountfield ještě nepustil soupeře ke kotouči. Další rána Janka končí na tvrzeném skle za bránou Lukáše.
     
    33:28
    Nedomlel přihrává po hrazení na modrou čáru. Obrovská šance! Jank poměrně nesmyslně posunul v klíčové chvíli z osy hřiště ještě dál na levý kruh Kevinu Klímovi, jenž ale pálil nepřesně!
     
    33:09
    Vhazování před Lukášem dopadlo lépe pro Lvy, kteří ihned posunuli puk na modrou, odkud nepřesně vypálil Bohumil Jank.
     
    32:55
    Jasný faul přímo před zraky hlavního sudího. Vyrůbalík v rychlostním souboji naprosto nestačil Perretovi a v osobním měření sil jej nešťastně trefil holí do obličeje. Dvě minuty jsou neoddiskutovatelné. Hradci se nyní hodí i komerční pauza před přesilovkou.
     
    32:41
    Buly před gólmanem Lvů vyhráli Hradečtí, kteří ale vyhodili až na podruhé. Jerglovi zblokovali hůl dva bránící hráči a máme tu protiútok.
     
    32:23
    Svěřencům Vladimíra Růžičky nevyšlo další založení akce a touš končí za bránou Lukáše. Píská se zakázané uvolnění a hra se přenáší před Mazance.
     
    31:58
    Zajímavá kombinace na druhé straně, Nedomlel vyzval zadovkou Cingela, který vystřelil z levé strany. Lukáš si prostor mezi betony pohlídal.
     
    31:27
    Další vhazování před brankářem Mountfieldu. Lvi sice protlačili kotouč za obrannou modrou, jenže znovu pouze na hole Hanáků, kteří ale nahození na zadní mantinel nedohnali.
    31:00 Jan KNOTEK - 2:4
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    31:00
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci zvyšují na 4:2 a nyní to vypadá, že si s obranou Hradce skutečně pohrávají! Ostřížek z mezikruží našel na brankovišti opět zcela nestřeženého JANA KNOTKA. Mazanec znovu neměl nejmenší nárok – 4:2! Asistence: David Ostřížek.
     
    30:30
    Moravané znovu kroužili v útočném pásmu, k zakončení se ale nedostal a nyní se stahují až do vlastní třetiny.
     
    29:58
    Hanáci znovu nahodili kotouč na zadní mantinel, ale z útočného pásma byli rychle vytlačeni a s další rozehrávkou pomáhá Lukáš.
     
    29:30
    Východočeši se znovu rychle snaží o vyrovnání, ale přechod přes útočnou modrou jim teď ideálně nevyšel.
    28:49 Lukáš NAHODIL - 2:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    28:49
    Olomouc právě vstřelila branku!
    S brankami se nám tu teď roztrhl pytel! Obrany zřejmě spí a Hanáci znovu vedou! Po přihrávce Klimka z rohu kluziště do předbrankového prostoru pohodlně skóroval trestuhodně nehlídaný LUKÁŠ NAHODIL. Šalda ho nestíhal dobruslit, takže útočník Moravanů pohodlně skóruje na 3:2 pro Kohouty! Obránce Lvů může litovat toho, že svého spoluhráče poslal bránit Klimka. Asistence: Lukáš Klimek, Jan Káňa.
    28:04 Richard NEDOMLEL - 2:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    28:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme bleskurychle vyrovnáno! Východočeši po delší době předvedli slušnou kombinaci a hned je z toho branka! Rána Radovana Pavlíka z levého kruhu propadla Lukášovi mezi betony a důrazný RICHARD NEDOMLEL posunul z brankoviště kotouč za čáru – 2:2! Asistence: Radovan Pavlík, Petr Koukal.
     
    27:43
    Lvi vyhráli buly před Mazancem a jdou kupředu po levém hrazení. Koukal přihrává zpoza brány na modrou, odkud nepřesně pálil Jank.
     
    27:33
    Hanáci se znovu natlačili do útočného pásma a vynutili si další vhazování před Mazancem. Předtím ale ještě musí proběhnout povinná komerční pauzička.
    27:25 Vilém BURIAN - 1:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    27:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc otáčí skóre a zaslouženě jde do vedení! Obrana Hradce nyní trestuhodně zaspala a ani jeden bránící hráč nestíhal svého soupeře! Kohouti šli v podstatě do situace dva na nikoho. Bambula šikovně přihrál VILÉMU BURIANOVI, jenž z bezprostřední blízkosti dopravil bekhendem kotouč do prázdné brány! Asistence: Jan Bambula, Tomáš Gřeš.
     
    27:09
    Opravdu hodně nepřesností je nyní k vidění na ledové ploše, zvlášť na straně Hradce, to ale k úvodu sezóny patří.
     
    26:38
    Lvi vyvezli puk po pravé straně k bráně soupeře, zde s ním však nic většího nevymysleli a kupředu může zase protivník.
     
    26:07
    Zvoní tyč! Po ráně Koloucha z pravého kruhu se mohl Mazanec jen ohlédnout, když za ním zazvonila branková konstrukce! Sudí rozpažuje.
     
    25:30
    Východočeši se usadili v útočném pásmu, jenže nyní už jsou Hanáci kompletní a navíc se jim daří dostat černou pryž až k Mazancovi.
     
    25:03
    K odraženému kotouči se dostal na pravém kruhu Lev, jenže jeho rána prosvištěla jen kolem pravé tyče svatyně Lukáše. Buly ve středním pásmu.
     
    24:50
    Že hrají Lvi přesilovku byste nyní nepoznali, Olomoučtí se stále motají kolem brány Mountfieldu a dokonce se dostávají i do dalších menších šancí.
     
    24:06
    Hanáci se zvládli dvakrát za sebou osvobodit a nyní šel Knotek do zajímavé situace, kdy pálil z pravého kruhu, zatímco mu najížděli spoluhráči. Mazanec předstíranou přihrávku nespolkl a pokus zastavil vyrážečkou!
     
    23:35
    Východočeši nyní sevřeli svého soupeře v jeho obranném pásmu a Koukal mohl z mezikruží dorážet vyraženou střelu. Včas zasáhl Valenta, který mu vysekl hůl z rukou. Za to ale fasuje dvě trestné minuty.
     
    23:15
    Cingel se snažil z levé strany procpat puk do předbrankového prostoru na Lva. Jeho přihrávka však byla dvakrát zblokována.
     
    22:43
    Lvi vyhodili po pravém hrazení a šli napadat, kotouč ale brzy odevzdali a Kohouti tak znovu mohou rozehrávat zpoza vlastní klece.
     
    22:05
    Hanáci jsou nyní na koni. Rána o modré čáry v podání Buriana je sražena do rohu kluziště, jenže Moravané dál drží pásmo a nebezpečně krouží kolem svatyně Mazance.
     
    21:24
    Zajímavá situace tři na jednoho v podání Hanáků. Nahodil se ji rozhodl řešit sám ranou z pravého kruhu, Mazanec však předvedl parádní zásah lapačkou a drží nerozhodné skóre!
     
    21:05
    Hradec je kompletní a Perret se hned tlačil z rohu kluziště do prostoru před bránou, kde se k němu sjeli hned dva soupeři, kteří mu společnými silami touš vysekli.
     
    20:46
    Koukal se dostal k vyhozenému puku ve středním pásmu a vysokým obloukem ho posílá až za branku Lukáše.
     
    20:30
    Touš se po souboji ocitl na střídačce Olomouci. Další buly před Mazancem. To se bude po chybě Hanáků opakovat. Na druhý pokus zvítězili Kohouti, kteří nyní kombinují podél hrazení.
     
    20:26
    Jan Káňa to zkusil tvrdou bombou z pravého kruhu. Mazanec byl se svými betony na ledě včas a dobrý pokus mířící do jeho klece zastavil!
     
    20:09
    Buly na začátku druhé třetiny vyhráli Lvi, kteří budou hrát ještě téměř minutu v oslabení a tak bez rozpaků poslali puk ihned až na zadní mantinel, kde jej sbírá svou širokou holí Lukáš.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sudí i hokejisté se pozvolna trousí zpět na ledovou plochu, stejně tak diváci na svá místa. Druhá třetina začne za malý okamžik.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:55.
     
    První dějství duelu mezi Mountfieldem a Kohouty je minulostí. Mimo jiné jej opepřila také tvrdá pěstní výměna Šaldy s Káňou. Druhý jmenovaný se následně nechal ošetřit, ale nyní již naštěstí znovu pokračuje v zápase. Dá se říci, že v úvodní dvacetiminutovce každý chvilku tahal pilku. Lepší vstup měli Hradečtí, kteří šli již ve druhé minutě do vedení zásluhou pěkné střely zápěstím, kterou vyslal Lukáš Cingel. Od té doby ale převzali aktivitu Hanáci, kteří ji o pět minut později proměnili ve vyrovnávací branku díky šikovné teči Lukáše Nahodila. Moravané pak byli ještě nějakou dobu lepším celkem, nicméně v závěru se do tlaku začali dostávat zase Východočeši. Dá se tak říci, že sledujeme vyrovnaný duel, který se může zajímavě vyvíjet i v dalším dějství.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Poslední sekundy první třetiny, buly před bránou Hanáků ovládli Kohouti, kteří tlačí kotouč k hrazení tak, aby se už nic důležitého nestalo.
     
    19:35
    Znovu to byl vysoký obránce Lvů, který nyní dvakrát po sobě poslal kotouč přes všechny čáry a výrazně tak komplikuje útočné snahy Moravanů, kteří se nyní navíc dopustili zakázaného uvolnění. Buly po pravici Lukáše.
     
    19:13
    Nedomlel nyní zastavil postup protivníka na obranné modré. Kotouč se ale podařilo prohodit na zadní mantinel, kde se o něj bojuje.
     
    18:55
    Gaspar nyní nejprve nepříliš dobře rozehrál z rohu kluziště a následně se dopustil podrážení, za což dostává dvě trestné minuty a Hanáci mají dobrou šanci jít do vedení.
     
    18:27
    Olomoučtí se nikam neženou a trpělivě vyčkávají na to, až se jim otevře potřebný prostor. Při přechodu půlící čáry hrací předmět ztrácí a kombinovat tak mohou Lvi.
     
    18:02
    Lvi nyní rychle otočili hru ve středním pásmu, ale s pukem se dostali jen do rohu. S protiakcí nebyl úspěšný ani soupeř a tak drží Moravané touš za vlastní svatyní.
     
    17:34
    Hanáci jsou kompletní a Lukáš ukrývá touš pod svými betony. Vhazovat se tak bude znovu po jeho levé ruce.
     
    17:05
    Mountfield se drží v útočném pásmu, ale k ohrožení brány soupeře se dostal až nyní, když od modré pálil Jank, ale Lukáš jeho pokus betonem vyrazil do rohu.
     
    16:27
    Východočeši se nyní drží u své brány a jsou trpěliví s rozehrávkou.Ta se jim ale ani tak příliš nezdařila a Kevin Klíma ji musí zopakovat. Sám projel celé kluziště až do protějšího rohu hrací plochy.
     
    16:06
    Lvi nejprve solidně zakombinovali a Chalupa se málem dostal k odraženému puku před odkrytou klecí Olomouci. Obrana Hanáků ale včas dostala kotouč do bezpečí. Následoval ofsajd Hradce.
     
    15:17
    Kelly Klíma si teď vysloužil potlesk tribun! Parádně prohodil kotouč Ondruškovi mezi nohama a obránci Hanáků nezbylo nic jiného, než ho zezadu ve stoprocentní šanci podrazit. Za to fasuje dvě trestné minuty.
     
    15:05
    Hanáci se nyní usídlili v útočném pásmu a Ostřížek pálil nebezpečně z levé strany, Mazanec musel předvést parádní zákrok vyrážečkou!
     
    14:22
    Svěřenci Vladimíra Růžičky odevzdali puk stejně snadno jako jejich soupeř, nicméně o chvíli později šli znovu do slušné situace dva na dva. Sklenář s ní ale nenaložil vůbec dobře a kotouč odevzdal.
     
    14:04
    Vhazování před Lukášem opanovali Kohouti, kteří se po pravém hrazení rychle vydali kupředu. Za útočnou modrou ale puk ztratili a rozehrávat mohou Lvi.
     
    13:49
    Po sraženém pokusu jednoho z hráčů Mountfieldu se odehraje dnešní druhý komerční brejk. Hradec má v posledních minutách znovu mírně navrch a svého soupeře zatlačil k jeho kleci.
     
    13:37
    Východočeši již hrají proti kompletní Olomouci. Nadále se ale drží v útočném pásmu a hledají vhodný prostor pro střelbu.
     
    13:15
    Lukáš Cingel je očividně při chuti. Nyní pálil z podobné pozice jako při první brance, jenže Lukáš se tentokrát stihl přesunout, vyjet a pokus lapil do své náruče.
     
    12:40
    Východočeši jsou opět v útočném pásmu a kombinují podél hrazení. Od modré vypálil Kukla, ale jeho sražený projektil končí jen vedle pravé tyče brány soupeře.
     
    12:06
    Hanáci se osvobodili vyhozením přes všechny čáry a i napodruhé se jim daří vytlačit Lvy ze své třetiny. Mazanec musí zasahovat a pomoct s rozehrávkou.
     
    11:29
    Adam Rutar již zpytuje svědomí na trestné lavici. Kde si může pobýt až dvě minuty za držení hole soupeře.
     
    11:20
    Lvi hrají ve výhodě, Olomouc půjde do čtyř. Mountfield ještě zajímavě zakombinoval a z bezprostřední blízkosti zakončoval znovu Kevin Klíma. Jenže pouze do betonu Lukáše.
     
    10:49
    Hraje se nyní hodně u hrazení, ani jeden tým si kotouč neužije delší dobu, Hanákům se jej nakonec daří vydolovat, jenže o něj zase brzy přichází.
     
    10:18
    Hradec se nyní vysvobodil z tlaku protivníka a delší dobu se drží před bránou Lukáše, do další větší šance se ale zatím nedostal.
     
    09:47
    Kevin Klíma se hnal ve stoprocentní šanci sám na Lukáše! V rozhodujícím okamžiku mu ale kotouč z čepele sklouzl a z velké šance tak nebylo nic!
     
    09:05
    Lvi se dostali po pravé straně kupředu a po zajímavé kombinaci v rohu kluziště mohl z dobré pozice zakončovat Radovan Pavlík. Hůl si ale musel přehodit na forhend a mezitím mu puk utekl.
     
    08:38
    Kohouti stále drží útočné pásmo a Kolouch nyní mohl zakončovat z vrcholu levého kruhu nebýt toho, že mu hůl včas zablokoval Síla.
     
    08:22
    Rostislav Olesz se vydal po levé straně kupředu a jeho rána od mantinelu měla slušnou razanci. S přesností to však bylo horší, takže Mazanec jen přitiskl puk ke svému břichu. Startuje komerční pauza.
     
    07:58
    Východočeši se nyní osvobodili ze sevření protivníka a vydali se po levé straně kupředu, jejich ofenzíva ale neměla delšího trvání.
     
    07:26
    Moravané jsou povzbuzení vyrovnávacím zásahem a znovu se tlačí do útočného pásma, v něm ale nyní nic většího nevymysleli a musí tento prostor vyklidit.
    06:43 Lukáš NAHODIL - 1:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    06:43
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc krátce po skončení přesilové hry srovnává krok! Škůrek si se svými střelami od modré čáry nedal pokoj a nyní slaví úspěch! Jeho pokus tečoval v předbrankovém prostoru LUKÁŠ NAHODIL a Mazanec byl tentokrát naprosto bez šance – 1:1! Asistence: David Škůrek, Lukáš Klimek.
     
    06:27
    Káňa je zpátky na ledě a nyní se prezentoval ranou z pravého kruhu, ta však mezi tři tyče nemířila.
     
    05:58
    Další pohotový zákrok Marka Mazance lapačkou. Je vidět, že strážce královéhradecké svatyně je stoprocentně koncentrovaný, ani rychlá rána po buly jej nezaskočila.
     
    05:55
    Další rána z větší vzdálenosti a další jistý zásah brankáře Mountfieldu, který zatím působí velice jistě. Puky z něj nepadají do nebezpečného prostoru a Kohouti tak nemohou dorážet.
     
    05:39
    Moravané se nadále drží v útočném pásmu. Škůrek to znovu zkusil tvrdou přízemní střelou z levé strany od modré čáry. Mazanec vykopl touš betonem až do ochranné sítě.
     
    05:24
    Hanáci rozjíždějí další akci po levé straně. Střelu od modré čáry v podání Škůrka Mazanec bez potíží zlikvidoval vyrážečkou. Po osobním souboji je puk v ochranné síti a bude se vhazovat před klecí Východočechů.
     
    04:55
    Kohouti se drželi v útočném pásmu, dokud nepřišla chybná přihrávka přes osu hřiště, kterou zastavil Jank, který poslal touš přes všechny čáry až za bránu Lukáše.
     
    04:33
    Pilař je vyloučen za faul u hrazení ve vlastním pásmu. Inkasuje dvě minuty za držení. Brankář Lukáš zůstal po celou dobu výhody v bráně. Nyní tedy přesilovka pro Hanáky.
     
    04:15
    Hradec rozehrává zpoza vlastní bránu na pravou stranu, přihrávka však nevyšla a došlo k faulu, Olomouc má výhodu, ale Lukáš si toho zřejmě dosud nevšiml...
     
    03:58
    Hrajeme delší dobu bez přerušení, Hanáci se drží v útočném pásmu a hledají vhodný prostor, odkud by bránu Východočechů mohli ohrozit.
     
    03:16
    Moravané nyní nebezpečně krouží v útočném pásmu. Bambula vyslal tvrdou ránu z levého kruhu, Mazanec ji vykopl betonem do rohu.
     
    02:36
    Mazanec nyní zapisuje první vážnější zákrok po ráně Knotka, brankář Lvů si musel vyjet proti nebezpečné ráně z vrcholu kruhů a našel ji ve své náruči.
     
    02:20
    Káňa je po zranění stále ošetřován v tunelu k ledu. Doufejme, že forvard Olomouci bude v pořádku a do utkání se bude moci vrátit.
     
    01:59
    Hanáci se následně nadechovali k náporu, ale k nebezpečnějšímu zakončení se nedostali, Hradec brání zodpovědně.
    01:34 Lukáš CINGEL - 1:0
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    01:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec bleskově využívá přesilovku a jde do vedení! Lev narýsoval z levé strany přesný křižný pas na pravý kruh, odkud LUKÁŠ CINGEL parádní ranou zápěstí zamířil do bližšího horního rohu – 1:0! Asistence: Jakub Lev, Aleš Jergl.
     
    01:19
    Šalda v pěstním souboji vítězí, když Káňovi v této bitce nedal nejmenší šanci a útočník Hanáků padl k zemi. Na střídačce k němu spěchá doktor. Nejspíš za něj bude muset na trestnou lavici někdo jiný. Šalda inkasuje 2+2 minuty za hrubost, Káňa inkasuje stejný trest a navíc 2 minuty za krosček. Přesilovka Lvů!
     
    01:08
    Východočeši jednoduše postrčili kotouč po levém hrazení do útočného pásma, kde se v rohu střetlo několik soupeřů a kulminuje z toho solidní pěstní souboj!
     
    00:59
    Petr Kolouch vypálil dvakrát, nejprve z pravého kruhu, jeho rána však byla sražena nad bránu. Podruhé o chvíli později z podobného místa. Mazanec ukryl puk v náruči.
     
    00:30
    Jakub Lev se vydal po levé straně kupředu, ale najel do velkého shluku soupeřů a o to nejcennější přišel.
     
    00:09
    Vhazování vyhráli hokejisté Olomouci, kteří rychle nahodili kotouč do útočného pásma a šli napadat. Nyní drží touš na zadním hrazení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na ledě zůstávají již pouze zahajovací formace, duel Mountfieldu s Kohouty může vypuknout! Doufejme v atraktivní podívanou!
     
    Vstup na ledovou plochu se otevírá a hokejisté Hradce Králové nastupují za slušných ovací domácího publika na ledovou plochu. Hráči Olomouci jsou přivítání doslova hrobovým tichem. Oba celky se řadí na modré čáry ke vzájemnému pozdravu.
     
    Sudí vstupují na ledovou plochu, poslední diváci dobíhají s nějakým tím občerstvením na svá místa, začínáme přibližně za pět minut.
     
    Dovolte mi, abych vám ještě jednou popřál pěkný podvečer z ČPP Arény, která se pomalu začíná plnit necelou tisícovkou "vyvolených", kteří mohou tento duel sledovat přímo zde. Do startu utkání zbývá něco málo přes čtvrt hodiny a oba celky právě ukončily rozbruslení. Radovan Pavlík prohrál finálový kámen – nůžky – papír s Matějem Chalupou a musí tak odnést puky do šatny. Na led vjíždí rolba, aby ještě jednou upravila povrch hrací plochy předtím, než utkání odstartuje.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Změny v sestavách

    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši udělali oproti předcházejícímu duelu s Dynamem hodně změn v sestavě. Do brány se vrací Marek Mazanec, jenž znovu nahradí Štěpána Lukeše. Obrana je značně omlazená. Zkušení Petr Zámorský i Filip Pavlík si dnes odpočinou. Na led naopak naskočí nadějní Jakub Váchal s Miroslavem Kuklou.

    V útoku budeme moci sledovat borce z NHL! Matěj Chalupa se vrací pod Bílou věž. Společně s ním do hry nově nastoupí také mladý Vojtěch Síla. Odpočinek si dopřeje zkušený Radek Smoleňák, a do hry nezasáhne ani Jakub Orsava.

    HC Olomouc

    Hanáci měnili soupisku oproti poslednímu duelu s Kometou výrazně a je znát, že jim v tomto utkání jde o hodně. Nastupují totiž zkušenější borci na úkor těch mladších. V brance bude znovu Jan Lukáš. V obraně se tentokrát neobjeví Tomáš Dujsík ani Tomáš Černý. Za ně se vrací kapitán a veterán v jedné osobě – Martin Vyrůbalík, společně s dalším ostříleným pardálem Janem Švrčkem.

    V útoku se pro změnu nepředstaví Joshua James Mácha ani Jakub Navrátil. Jejich posty ale připadnou legendárnímu Rostislavu Oleszovi a Vojtěchu Tomečkovi.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Nedomlel "A", Váchal, Jank, Čáp, Šalda, Kukla, Gaspar – Lev, Cingel, Chalupa – V. Síla, Sklenář, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pavlík "A", Koukal "C", Pilař. Trenér: Vladimír Růžička st.

    HC Olomouc: Lukáš (Mokrý) – Švrček, Valenta, Ondrušek "A", Škůrek, Vyrůbalík "C", Rutar, Hlaváč – Ostřížek, Knotek "A", Tomeček – Olesz, Kolouch, Kucsera – Klimek, Nahodil, Káňa – Burian, Gřeš, Bambula. Trenér: Zdeněk Moták.

    Rozhodčí: Horák, Sýkora – Frodl, Komárek.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši vstupují do tohoto utkání z první příčky skupiny C se ziskem jedenácti bodů. Lvi mají již zajištěn postup do play off Generali Česká Cupu. Pokud dnes jakýmkoliv způsobem zvítězí, budou mít navíc v kapse i první místo po skončení skupinové fáze a teoreticky také příjemnějšího soupeře pro vyřazovací boje.

    Také Hradec Králové se musel po předchozím ročníku rozloučit s řadou hráčů. Trhliny se objevily především v obraně a jen těžko lze říci, že byly zcela zaceleny. Odchod takových hokejistů jako byli Tomáš Linhart, Oskars Cibulskis či Mislav Rosandič bude znát. Z defenzívy nepokračují ani Petr Šidlík a Oscar Eklund. V útoku bude citelně scházet zkušený Michal Dragoun i talentovaný Patrik Miškář. O odchodu Matěje Chalupy do NHL se napsalo mnoho a neméně se šušká o jeho, třebas jen dočasném, návratu.

    Lvi museli za tyto ztráty přivést několik nových tváří. Co se týče obránce Bohumila Janka, jde o tvář staronovou a fanoušci Mountfieldu se tak znovu mohou těšit na tohoto řízného beka. V defenzívě by s ním měl tvrdit hru také Jérémie Blain. Nicméně při počtech pěti odchozích a dvou příchozích beků si fandové Hradce stále drbou hlavu nad tím, zda budou zadní řady tak silné jako v předchozích letech. To ofenzíva by měla být opět nadupaná. Pod Bílou věž přišel za svým dvojčetem Kelly Klíma, za otcem trenérem Vladimír Růžička ml., takže se můžeme těšit na zajímavou rodinnou spolupráci. Své by si měla říct také další dvě zajímavá jména – Jan Veselý a Jakub Sklenář.

    Hradec zatím projíždí pohárem jako nůž máslem a zdá se, že by před novou sezónou mohl být v dobrém rozpoložení. Na úvod zdolal Olomouc na jejím kluzišti 5:2 a před vlastními fandy pak přemohl i brněnskou Kometu poměrem 2:0. Další dvě výhry však byly o poznání cennější i sladší, protože skalp rivala z Pardubic prostě vždycky chutná ještě o trochu víc než ty ostatní. V prvním duelu zvítězili Lvi na ledě Dynama těsně 1:0. Druhé utkání nabídlo naprosto jiný hokej. Divokou přestřelku ale zase opanoval Mountfield. Hradec porazil Pardubice 6:5 v prodloužení a zajistil si tak účast ve vyřazovacích bojích Generali Česká Cupu.
     
    HC Olomouc

    Hanáci přijíždí pod Bílou věž na třetím místě tabulky skupiny C se ziskem šesti bodů. Kohouti stále živí naději na postup do vyřazovacích bojů poháru, na klíčovou druhou příčku však ztrácí bod a chtějí-li mít jistotu, že v závěrečném kole již nebudou hrát jen o čest, musí dnes s Hradcem minimálně bodovat.

    Moravané se museli před sezónou rozloučit s řadou důležitých hráčů. Mezery jim vznikly především v útoku, když odešla taková jména jako Zbyněk Irgl, Marek Laš, Pavel Musil či František Skladaný. V obraně pak chybí dlouholetá opora Hanáků Jan Jaroměřský.

    Olomoučtí však byli na přestupovém trhu aktivní a získali také několik posil, které jim určitě v nadcházejícím ročníku pomohou, především v ofenzívě. Jedná se totiž pouze o útočníky. Z brněnské Komety přišel Lukáš Kucsera, další přírůstky byly z Chance Ligy. Jana Bambulu dodal Havířov, Jakub Navrátil se stěhoval z Přerova a Tomáš Gřeš zamířil ke Kohoutům z Poruby.

    Cesta pohárem zatím nebyla pro Moravany úplně růžová. Hned na úvod prohráli doma s jejich dnešním soupeřem 2:5 a následně podlehli stejným poměrem i na ledě Pardubic. Vzpruha přišla až v utkáních s Kometou. V DRFG areně zvítězila Olomouc 4:2 a následně zajistila Brnu to, že se do vyřazovacích bojů nepodívá, když ve staré Plecharéně porazila tohoto soupeře znovu, tentokrát 5:2.
     
    Krásný dobrý podvečer všem hokejovým příznivcům. Od roku 1225 byl Hradec Králové královským městem, čímž byla potvrzena jeho důležitost i význam. Stal se tak zcela přirozeně hlavním centrem východních Čech, kterým je i dnes. Z tohoto historického města naší vlasti vás dnes zdravím u pokračování Generali Česká Cupu, jenž načíná páté zápasy skupinové fáze. Společně budeme detailně sledovat průběh duelu, ve kterém Mountfield Hradec Králové přivítá na svém kluzišti HC Olomouc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 2. Cingel (Lev, Jergl), 29. Nedomlel (R. Pavlík, Koukal.), 46. Cingel (Koukal) – 7. Nahodil (Škůrek, Klimek), 28. Burian (Bambula, Gřeš), 29. Nahodil (Klimek, Káňa), 31. Knotek (Ostřížek)


    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Nedomlel "A", Váchal, Jank, Čáp, Šalda, Kukla, Gaspar – Lev, Cingel, Chalupa – V. Síla, Sklenář, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pavlík "A", Koukal "C", Pilař. Trenér: Vladimír Růžička st.
    HC Olomouc: Lukáš (Mokrý) – Švrček, Valenta, Ondrušek "A", Škůrek, Vyrůbalík "C", Rutar, Hlaváč – Ostřížek, Knotek "A", Tomeček – Olesz, Kolouch, Kucsera – Klimek, Nahodil, Káňa – Burian, Gřeš, Bambula. Trenér: Zdeněk Moták.

    Rozhodčí: Horák, Sýkora – Frodl, Komárek

    Diváci: 750
    thejrc.org