Motor ČB – Sparta 2:5 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:4 (1:2 po s.n.) | K. Vary – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
Vítkovice – Zlín 5:3 (kon.) | Kladno – Plzeň 2:5 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 5:1 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 3:4 (kon.) | Přerov – Třinec 3:2 (po pr.)
konec
Mountfield HK
3:4 (1:1, 1:3, 1:0)
HC Olomouc
Úterý 18.08.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali Česká Cup • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:43
    Přesilovka šest na tři sedmnáct sekund před koncem třetí třetiny! Švrček si ještě v závěru vykoledoval dvě minuty za podrážení!
     
    57:51
    Až naprosto evidentní zákrok, po němž celá hala zařvala, donutil sudí pískat a Hradec má v posledních dvou minutách početní výhodu. Ostřížek na levém kruhu podrazil soupeře a už sedí na trestné.
     
    53:52
    Potrestaným je Gřeš, dvě minuty za krosček. Útočník Olomouci přišpendlil na zadní mantinel Čápa způsobem, který skutečně nebyl ani trochu čistý.
     
    44:07
    Vyloučení pro Kellyho Klímu krátce po jeho pěkné akci, když v rohu kluziště podrazil soupeře a po zásluze inkasuje dvě trestné minuty.
     
    41:12
    Hanáci vyhodili kotouč přes všechny čáry a Jank v souboji v rohu kluzišti podrazil Koloucha, za což fasuje dvě trestné minuty. Přesilovka pro Kohouty.
     
    36:52
    Gřeš zůstal nyní po osobním souboji ležet před bránou Mountfieldu, za pomoci lékaře však odjíždí na střídačku po svých. V souboji s ním byl pravděpodobně Jank, který fasuje dvě trestné minuty za krosček.
     
    32:55
    Jasný faul přímo před zraky hlavního sudího. Vyrůbalík v rychlostním souboji naprosto nestačil Perretovi a v osobním měření sil jej nešťastně trefil holí do obličeje. Dvě minuty jsou neoddiskutovatelné. Hradci se nyní hodí i komerční pauza před přesilovkou.
     
    23:35
    Východočeši nyní sevřeli svého soupeře v jeho obranném pásmu a Koukal mohl z mezikruží dorážet vyraženou střelu. Včas zasáhl Valenta, který mu vysekl hůl z rukou. Za to ale fasuje dvě trestné minuty.
     
    18:55
    Gaspar nyní nejprve nepříliš dobře rozehrál z rohu kluziště a následně se dopustil podrážení, za což dostává dvě trestné minuty a Hanáci mají dobrou šanci jít do vedení.
     
    15:17
    Kelly Klíma si teď vysloužil potlesk tribun! Parádně prohodil kotouč Ondruškovi mezi nohama a obránci Hanáků nezbylo nic jiného, než ho zezadu ve stoprocentní šanci podrazit. Za to fasuje dvě trestné minuty.
     
    11:29
    Adam Rutar již zpytuje svědomí na trestné lavici. Kde si může pobýt až dvě minuty za držení hole soupeře.
     
    04:33
    Pilař je vyloučen za faul u hrazení ve vlastním pásmu. Inkasuje dvě minuty za držení. Brankář Lukáš zůstal po celou dobu výhody v bráně. Nyní tedy přesilovka pro Hanáky.
     
    01:19
    Šalda v pěstním souboji vítězí, když Káňovi v této bitce nedal nejmenší šanci a útočník Hanáků padl k zemi. Na střídačce k němu spěchá doktor. Nejspíš za něj bude muset na trestnou lavici někdo jiný. Šalda inkasuje 2+2 minuty za hrubost, Káňa inkasuje stejný trest a navíc 2 minuty za krosček. Přesilovka Lvů!

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 2. Cingel (Lev, Jergl), 29. Nedomlel (R. Pavlík, Koukal.), 46. Cingel (Koukal) – 7. Nahodil (Škůrek, Klimek), 28. Burian (Bambula, Gřeš), 29. Nahodil (Klimek, Káňa), 31. Knotek (Ostřížek)


    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Nedomlel "A", Váchal, Jank, Čáp, Šalda, Kukla, Gaspar – Lev, Cingel, Chalupa – V. Síla, Sklenář, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pavlík "A", Koukal "C", Pilař. Trenér: Vladimír Růžička st.
    HC Olomouc: Lukáš (Mokrý) – Švrček, Valenta, Ondrušek "A", Škůrek, Vyrůbalík "C", Rutar, Hlaváč – Ostřížek, Knotek "A", Tomeček – Olesz, Kolouch, Kucsera – Klimek, Nahodil, Káňa – Burian, Gřeš, Bambula. Trenér: Zdeněk Moták.

    Rozhodčí: Horák, Sýkora – Frodl, Komárek

    Diváci: 750
    thejrc.org