Mladá Boleslav – Litvínov 5:3 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:5 (kon.) | Třinec – Vítkovice 6:2 (kon.)
Plzeň – Motor ČB 5:3 (kon.) | Zlín – Přerov 4:1 (kon.) | Liberec – K. Vary 1:0 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Čtvrtek 20.08.2020, 17:00Generali Česká Cup • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z třinecké WERK Arény je to pro dnešní den vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (19:46:30)
     
    Třinec je jistý účastník čtvrtfinále. Sérii začne na hřišti soupeře v pondělí, odveta se uskuteční v třinecké WERK Aréně ve středu. Vítkovice si na svůj osud musí počkat. Po dvou třetinách Zlín prohrává s Přerovem 0:1, což by ostravskému celku stačilo k postupu.
     
    V Třinci je dohráno! Oceláři vítězí proti Vítkovicím 6:2 a postupují do čtvrtfinále z prvního místa. Na tříbodovém úspěchu domácího celku se podíleli dvěma góly Růžička s Hrňou, po jedné trefě přidali Vrána a Marcinko. Za hosty skórovali Lakatoš s Demelem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:07
    Raška zkoušel bakchandovou kličkou projít přes Poláka, zkušeného obránce si obhodil, ale puku se zmocnil partner vítkovického beka.
     
    57:59
    Vítkovice zkouší ještě výsledek kosmeticky upravit, ale mají problém dostat se přes modrou čáru.
     
    57:11
    Třinecká hala zažívá neskutečný moment. I za těchto hygienických opatření obíhá tribunami WERK Arény mexická vlna.
     
    56:57
    Domácí fanoušci oslavují své mužstvo a vysoké vedení nad úhlavním nepřítelem.
     
    55:53
    Stránský s Romanem točili vítkovickou pětkou až do osudného momentu. Rozhodčí spatřil třineckého hráče v ostravském brankovišti a přerušil hru.
     
    54:41
    Raška projel levou stranou k levé tyči, ale zpětnou přihrávku na Ramika zachytil vítkovický obránce. Na druhé straně pálil od modré čáry vedle brány Mikyska.
     
    53:48
    Ostravanům se nedaří. Krenželok si připravil na levé straně puk na střelu, ale do pokusu mu vložil hůl Gernát a zastavil nadějnou příležitost vítkovického celku.
    52:34 Tomáš MARCINKO - 6:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    52:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ MARCINKO vypíchl soupeři puk na obranné modré, projel přes střední pásmo až před pravý kruh, odkud napřáhl a střelou k pravé tyči propálil Dolejše – 6:2!
     
    51:34
    Třinečtí v oslabení pláchli do přečíslení dva na jednoho, Roman místo přihrávky na Hrňu volil prudkou střelu lehce nad ledem, kterou vystihl brankář Dolejš a zachránil svůj celek před šestým gólem!
     
    51:19
    Schleiss dohrál souboj se Zahradníčkem, třinecký obránce neudržel nervy a sekl ostravského hráče před zraky rozhodčího. Zahradníčka čeká druhý trest dvouminutový trest v dnešním utkání.
     
    49:45
    Třinečtí v těchto chvílích kontrolují hru a nepouštějí Vítkovice před brankáře Štěpánka.
     
    47:24
    Další šance Ocelářů! Exkošická spolupráce málem slavila gólový úspěch. Dravecký přihrál před bránu Marcinkovi, který z bezprostřední blízkosti zkoušel usměrnit puk k tyči,ale Dolejš natáhl ruku a puk letící do brány lapačkou vyrazil vedle tyče!
     
    46:15
    Kundrátek si na modré čáře počkal na přihrávku, švihnul do puku a ze své hole vypustil prudkou střelu k levé tyči. Brankář Dolejš střelu viděl a tělem puk vyrazil.
     
    45:11
    Po delší době si sáhl na puk brankář Štěpánek, když zneškodnil backhandovou střelu Mikysky.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 1. Stránský (Vrána, Gernát), 7. Růžička (Gernát, Stránský), 32. Hrňa (Růžička, Stránský), 33. Hrňa (Kurovský), 44. Růžička (Vrána, Stránský), 53. Marcinko – 16. Lakatoš, 22. Demel (Krenželok, Marosz)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Daneček) – Gernát, Doudera, Jaroměřský, Kundrátek, Zahradníček, Haman, Hrachovský – Stránský, Vrána, Růžička (A) – Dravecký (C), Marcinko (A), Hrňa – Raška, Peterek, Ramik – Hrehorčák, M. Roman, Kurovský.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Svoboda) – Štencel, Koch, Trška, Černý, Demel, Polák (C), Kubeš – Mallet, Hruška, Lakatoš – Krenželok (A), Marosz, Schleiss (A) – Dočekal, Mikyska, Kubalík – Dej, Werbik, Šišovský.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Hlavatý, Lederer.

    Diváci: 500
    ocianews.com