Levice – Nitra 1:4 (kon.) | Žďár n/S – Velké Meziříčí B 4:5 (2:3 po s.n.) | Mělník – Chomutov 8:6 (kon.)
Písek – Black Dogs Budweis 4:2 (kon.) | SHKM Hodonín – Lev Benešov 7:7 (kon.)
konec
HC Junior Mělník
8:6 (3:1, 2:3, 3:2)
Piráti Chomutov
Pátek 21.08.2020, 18:00 • ZS Mělník • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Junior vs. Piráti

    Zimní stadion ve městě na soutoku Labe s Vltavou uvidí souboj dvou týmů hrajících krajské ligy. Zatímci domácí Mělník v ní působí několik sezón, hostující Chomutov do ní spadl vinou ekonomických problémů.

    Náboj zápasu dodá výrok Vladimíra Růžičky staršího, který během působení na střídačce Pirátů ohodnotil jeden z výkonů svého mužstva slovy, že by jeho tým neporazil ani Mělník. V nadsázce se dá říct, že právě nadešel soudný den pro tento výrok.

    Oba soupeři se proti sobě postavili naposledy v prvoligové sezóně 1999/2000. Zatímco v základní části byli úspěšnější Středočeši, kteří vyhráli tři ze čtyř duelů a všechny 3:2, v semifinále play-off se v nejkratší možné době radovali Severočeši, kteří opanovali sérii na tři vítězství.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Pro svěřence Petra Martínka půjde o první zápasový test poté, co mužstvo začalo 12. srpna oficiálně trénovat dvakrát týdně. Chomutovští den před utkáním oznámili, že jejich sestavu doplní Jaroslav Kůs, ovšem zároveň deklarovali, že do Mělníku neodcestuje.
     
    HC JUNIOR MĚLNÍK

    Družina někdejšího chomutovského obránce Davida Všetečky, který velí střídačce Junioru, už má za sebou dva přípravné zápasy. V sobotu 15. srpna zdolali Mělničtí doma Strakonice 5:1, o čtyři dny později taktéž před vlastními fanoušky podlehli 4:5 Kolínu B.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Junior Mělník: Srp (Fiala) – Novotný, Kapoun, Prejza, Michael Krejsa, Všetečka – Šípek, Stinka, Vernek, P. Litera, Šubrt, Šnajdr, Havel, Kratochvíl, Lenc, D. Litera.

    Piráti Chomutov: Damašek – Krstev, Charousek, Babka, Gombár, Kunrt – Polanský, Stoklásek, Andres, Jíra, Bečvář, Panocha, Šafařík, Adámek, Jaroslav Kulich.
     
    Oba týmy jsou na ledě, jakmile se pozdraví, zápas bude moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Hned po buly se dral mezi dvěma chomutkvsými beky do zakončení Šípek, ale Krstev jeho ránu zblokoval.
     
    00:22
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hra se rychle přesunula na druhou stranu, kde si Srp s první ranou poradil, ale po vhazování ho bekhendem z mezikruží překonal TOMÁŠ POLANSKÝ. Asistence: Petr Jíra
     
    01:10
    Charousek na šel z levé strany modré čáry křížnou přihrávkou Stokláska, který z kruhu minul branku.
     
    01:47
    Po buly před Damaškem pálil tvrdě od modré Novotný. Hostující gólman jeho ránu vyrazil před sebe, kde puk sebrali obránci a vyvezli ho do bezpečí.
     
    02:20
    Vernek našel od pravého mantinelu mezi kruhy Šípka, který tváří v tvář Damaškovi neskóroval a neprosadil se ani z dorážky.
     
    02:34
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Adámek – 2 min., podrážení).
     
    03:21
    Mělník zamkl hosty před jejich brankou, ale k ohrožení Damaška se nedostal. Nyní Chomutovští vyhodili přes všechny čáry.
     
    04:08
    Junior se až nyní vrátil do pásma, kde se usadil.
     
    04:22
    Středočeši soupeře znovu přikovali před jeho brankou, ale Damašek zasahovat nemusel. Teď Novotný trefil od modré prvního hráče před sebou a ten vyhodil.
     
    04:34
    Hosté v plném počtu.
     
    05:27
    Lenc přihrával z levého křídla před branku, kde číhal David Litera, který si však na Damaška nepřišel.
     
    06:04
    Po dobrém forčekingu spoluhráčů střílel z mezikruží Šípek, ale netrefil prostor mezi třemi chomutovskými tyčemi.
     
    06:21
    Ofsajd domácích.
     
    07:05
    Jíra si ve středním pásmu narazil s Polanským, který poté po přejetí modré střílel z levé strany, ale minul vzdálenější tyč.
     
    07:59
    Adámek se vymotal z rohu a přihrál rozjetému Stokláskovi, který však z pravé strany trefil jen hráče před sebou.
     
    09:17
    Šafařík dostal krásný pas z vlastního obranného pásma a útočnou modrou, kde přebruslil obránce, ale mezírku mezi Srpovými betony nenašel.
     
    09:58
    Mělník právě vstřelil branku!
    Šubrt se snažil proháčkovat mezi dvěma obránci, kteří jeho akci zastavili. Volný puk mezi kruhy jako první dojel TOMÁŠ HAVEL a pod břevno vyrovnal. Asistence: David Šubrt.
     
    10:51
    Mělník právě vstřelil branku!
    A máme tu obrat v podání domácích. DAVID LITERA se odhodal k výpadu z rohu k praví tyči Damaškovy branky a našel skulinu v postavení hostujícího gólmana.
     
    11:46
    Piráti se usadili v pásmu, ale Srp si Jírovo nahození zpoza brankové čáry pohlídal a volný puk u jeho pravé tyčky sebrali domácí obránci.
     
    11:57
    Icing Mělníku.
     
    12:34
    Adámkovu akci zastavil v levém kruhu dobrý obranný zákrok, na druhé straně to vypadalo na přečíslení dva na jednoho, ale to zastavila hokejka chomutovského obránce.
     
    12:58
    Mělník právě vstřelil branku!
    Chomutovští nevyhodili z vlastního pásma, neboť puk na modré zachytil Prejza, jehož ránu před brankou tečoval PETR LITERA. Asistence: Michal Prejza.
     
    14:29
    Damašek v\jel pro puk hodně z branky a byl u něj dřív než domácí útočník. Mělničtí pak mohli trefit odkrytou branku, ale nepovedlo se jim, takže kupředu vyrazili Piráti. Stoklásek to vzal v situaci dva na jednoho na sebe, ale ranou z pravé strany minul.
     
    15:16
    Andres prověřil pokus z levé strany Srpovu pozornost, domácí gólman se překvapit nenechal.
     
    15:45
    Novotný nechal na modré puk za sebou, jenže pásmo udržel a jeho tečované nahození musel Damašek vykopnout.
     
    16:04
    Útočnou akci Pirátů vedl Jíra, který se musel na útočné modré prokličkovat přes beky. Jeden ze spoluhráčů však už vjel do pásma, takže je pískán ofsajd.
     
    16:56
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jiří Bečvář – 2 min., podrážení).
     
    17:03
    Hosté vyhráli buly a hned po něm vyhodil Charousek. Jeho ránu sice na modré zpomalila rukavice jednoho z domácích hráčů, ale puk přesto skončil až u Srpa.
     
    17:51
    Piráti znovu dostali puk až na druhou stranu kluziště, aniž by domácí vystřelili.
     
    18:26
    Domácí kombinaci zakončil nepřesnou ranou od modré Prejza, jehož pokus se odrazil od zadního mantinelu do brankoviště, kde neúspěšně dorážel Krejsa.
     
    19:16
    Srp chytil ránu z pravého kruhu, takže se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    19:59
    Se závěrečnou sirénou první třetiny střílel ještě z levé strany hostující Šafařík, ale tísnil ho obránce, takže Srp nakonec nemusel zasahovat a puk prolétl k protějšímu mantinelu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Piráti hrající po třech trénicích první přípravný duel se sice rychle dostali do vedení, jenže domácí, kteří hrají v letním období už třetí duel skóre třemi zásahy otočili. Prostřední dějství začne přibližně v 18:40.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    První zákrok druhé třetiny si připsal Srp po dalekonosném pokusu z chomutovské poloviny hřiště. Beton domácího brankáře byl na správním místě.
     
    21:39
    Šubrt sice přes dva bránící Piráty neprošel, ale Junior udržel útočné pásmo, z čehož těžil Petr Litera, jehož ránu Damašek vyrazil před sebe a následně puk přikryl.
     
    21:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Stejně jako v úvodním dějství se jako první prosazují hodté. Srp vyrazil Andresovo nahození před sebe, kde byl první JIŘÍ PANOCHA a povedenou kličkou snížil. Asistence: Bronislav Andres.
     
    22:52
    Puk teď dvakrát letěl z jedné strany na druhou, ale ani jednou se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    23:12
    Piráti právě vstřelili branku!
    A máme vyrovnáno. Bečvář posunul ze skrumáže mezi kruhy doleva JANU STOKLÁSKOVI, který nekompromisní ranou prostřelil Srpa. Asistence: Jiří Bečvář.
     
    24:07
    Piráty vyrovnání evidentně povzbudilo. Po Andresově výpadu zpoza branky vznikl před Srpem velký závar, ve kterém se však nikdo z hostů neprosadil. Severočeši navíc stáli v brankovišti, takže hra je přerušena a hosté jsou vykázáni do středního pásma.
     
    25:11
    Postup Davida Litery hosté zastavili a poradili si i se situací ve vlastním obranném pásmu. Jíra následně krásným pasem našel na levém křídle rozjetého Šafaříka, který však ze strany Srpa nepřekonal.
     
    26:29
    Teď zahrozili také domácí. Havel našel zpoza branky na vrcholu brankoviště osamoceného Petra Literu, jehož však vychytal Damašek.
     
    27:53
    Hra je přerušena kvůli posunuté domácí brance poté, co se Piráti usadili v pásmu. Polanský však Srpa nepřekonal a osamocený Šafařík chtěl na pravé straně vyšperkovat situaci ještě přihrávkou mezi kruhy.
     
    28:20
    Srp neudržel na hrudi nahození od modré, ale domácí obránce byl u puku dříve a odpravil ho do bezpečí pro Junior.
     
    28:45
    Mělník vyrazil kupředu, ale ránu z pravého křídla srazila hostující defenziva do ochranné sítě. Vhazuje se levici Damaška.
     
    29:37
    Kulich převzal přihrávku ve středním pásmu, podél levého mantinelu vjel do útočné třetiny a ranou na bližší tyč prověřil Srpa, který byl pozorný.
     
    30:08
    Hosté nyní zašlápli puk u mantinelu poté, co domácí jeli dva na jednoho. Lenc hledal přihrávkou z levé strany mezi kruhy najíždějícího Davida Liter, ale puk zbrzdila hokejka Charouska, který Lence dobruslil.
     
    30:31
    Šípek vyjel z rohu před branku a vystřelil. Jeho sraženu ránu chvíli hledali všichni hráči, jako první našli hosté a vyvezli ho do středního pásma.
     
    31:36
    Mělník právě vstřelil branku!
    Domácí už zase vedou. Damašek vyjel hodně z branky proti ráně z mezikruží, kterou vyrazil. Puk si TOMÁŠ HAVEL a bekhendem prostřelil obránce stojícího na čáře prázdné branky. Asistence: David Šubrt.
     
    31:51
    Po souboji u mantinelu zůstal na ledě ležet hostující Šafařík, kterému se z kluziště nechtělo zvedat. Nakonec ale v předklonu dojel na střídačku po svých.
     
    32:58
    Útočnou akci Pirátů zastavil ofsajd.
     
    33:11
    Mělník právě vstřelil branku!
    LIBOR STINKA dostal na středu hřiště přihrávku od pravého mantinelu, ustál souboj s vracejícím se obráncem, díky čemuž se dostal do samostatného úniku, který i s trochou štěstí bekhendovým blafákem proměnil. Asistence: Jakub Šípek.
     
    34:00
    Krejsovo nahození od modré Damašek viděl a ukryl ve své výstroji. Vhazuje se po pravici hostujícího brankáře.
     
    34:14
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hned po buly vyrazili Chomutovští kupředu. KAMIL CHAROUSEK dostal mezi kruhy přihrávku od pravého mantinelu a nekompromisně zavěsil. Asistence: Petr Jíra.
     
    35:25
    Panocha nabral rychlost ve středním pásmu, po pravém křídle vjel do útočného pásma, ale bekhendem téměř z brankové čáry Srpa nezaskočil.
     
    35:49
    Icing Mělníku.
     
    36:06
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jiří Gombár – 2 min., hákování).
     
    36:13
    Hned po buly vyhodili Severočeši až k Srpovi.
     
    36:33
    Mělnickou snahu o znovuzískání pásma zastavili hosté na obranné modré a poslali puk znovu až za domácí branku.
     
    37:15
    Teď se Junior dostal do útočného pásma, ale dlouho v něm nepobyl.Andres opět vyhodil přes všechny čáry.
     
    37:49
    Po ráně z pravé strany vyhodili hosté mimo mantinely, ale hlavní udí hned signalizoval teč, takže Piráti do tří nepůjdou.
     
    38:11
    S návratem vyloučeného Gombára pálil tvrdě od modré Kapoun, Damašek byl připravený.
     
    38:45
    Gombár se nyní činil také v útoku, jenže jeho střela z levé strany byla sražena na zadní mantinel.
     
    39:34
    Stoklásek po přejetí modré přenesl hru zprava doleva na Bečváře, jehož ráně vystavila stopku Srpova vyrážečka.
     
    39:55
    Poslední vhazování třetiny proběhne ve středním pásmu u trestných lavic blíže mělnické brance.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani v prostředním dějství se diváci nenudili. Piráti dvěma góly srovnali, ale následně si domácí vzali dvougólové vedení zpět. Do kabin se však jde po chomutovském snížení jen s jednogólovým rozdílem ve prospěch Středočechů. Závěrečná dvacetiminutovka začne přibližně v 19:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Stinka střílel od pravého mantinelu na vzdálenější tyč. Damašek jeho pokus vyrazil, ale u puku byl první obránce, který ho odklepl do bezpečí pro Piráty.
     
    41:08
    Hra se teď chvíli přelévala ze strany na stranu bez střeleckého pokusu. Zasahovat musel až teď Srp proti Charouskově ztlumené střele od modré. Bez větších potíží si poradil.
     
    42:42
    Krstev ve vlastním pásmu obral útočníka o puk, se kterým se dostal až k Srpovi, jehož však ranou z levé strany na bližší tyče nepřekonal. Domácí brankář si následně poradil i s dalším chomutovským pokusem.
     
    43:11
    Vernek vyjel z pravého rohu až před branku, kde Damašek jeho střelu vyrazil a domácí útočník poté netrefil poloodkrytou branku.
     
    44:05
    Havel neproskočil mezi dvěma bránícími hráči.
     
    44:16
    Sudí nařídil po faulu Dominika Šnajdra na unikajícího útočníka trestné střílení.
     
    44:16
    Trestné střílení provede po ukotvení domácí branky Stoklásek.
     
    44:16
    Čároví sudí už branku upevnili, trestné střílení může být provedeno.
     
    44:16
    Stoklásek zvolil střelu na lapačku Srp, ovšem netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Puk jen pleskl o zadní mantinel.
     
    44:18
    Hned po buly před Srpem pálil ostře z kruhu Andres, ani on však neměl dobře seřízená mířidla a puk opět jen orazítkoval zadní mantinel.
     
    45:20
    Piráti právě vstřelili branku!
    Babka přenechal po přejetí modré puk u mantinelu Gombárovi, který mezi kruhy našel PETRA JÍRU a ten bekhendem zblízka vyrovnal. Asistence: Jiří Gombár.
     
    46:27
    Vyloučení v týmu HC Junior Mělník (Jakub Šípek – 2 min., podrážení).
     
    46:36
    Piráti nezačali svou první přesilovku dobře. Puk míří až k Damaškovi.
     
    47:07
    Chomutovští se dostali sice do pásma, ale střelu jim domácí obrana nedovolila a navíc Junior opět vyhodil přes všechny čáry.
     
    47:38
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hosté jdou po dlouhé době znovu do vedení díky využité přesilovce, kterou proměnil v gól tečí Charouskovi rány od modré PETR JÍRA. Asistence: Kamil Charousek.
     
    48:13
    V souboji u mantinelu u chomutovské střídačky ztratil hlavní sudí puk z dohledu, proto zadul do píšťalky a určil vhazování před Damaškem.
     
    48:26
    Mělník právě vstřelil branku!
    Piráti nevyhodili z vlastního pásma, obránce zachytil puk na modré a posunul ho mezi kruhy LIBORU STINKOVI, který ranou pod břevno srovnal. Asistence: Kryštof Kapoun.
     
    48:46
    Vyloučení v týmu HC Junior Mělník (Ondřej Novotný – 2 min., podrážení).
     
    48:55
    Podobně jako v první oslabení Mělník hned po buly vyhodil až k Damaškovi.
     
    49:25
    Mělník právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ HAVEL se ve vlastním oslabení dostal do samostatného úniku, který bekhendovým blafákem proměnil ve vedoucí gól Mělníku. Asistence: Petr Litera.
     
    50:13
    Piráti kombinovali v pásmu, ale nepřesnou přihrávkou se připravili o pásmo. Domácí vyhodili až k Damaškovi.
     
    50:46
    Domácí v plném počtu.
     
    50:55
    Vyloučení v týmu HC Junior Mělník (Michael Krejsa – 2 min., podrážení).
     
    51:12
    Po mělnickém vyhození začínají Piráti za vlastní brankou.
     
    51:36
    Piráti se dostali do pásma a Jíra hledal z levé strany žabičkou na teč spoluhráče před brankou. Puk však prolétl bez teče k mantinelu.
     
    51:55
    Mělník se znovu osvobodil.
     
    52:44
    Chomutovští kombinují v pásmu, ale zatím puk létá jen podél mantinelu.
     
    53:03
    S návratem vyloučeného domácího hráče vypálil od modré Krstev, Srp vyrazil a domácí odpálili na icing.
     
    53:21
    Šafařík zůstal po vysoké holi ležet v rohu po levici Srpa.
     
    53:21
    Vyloučení v týmu HC Junior Mělník (Dominik Šnajdr – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    53:53
    Domácí brzy vyhodili až k Damaškovi a nyní nepouští hosty do svého pásma.
     
    54:36
    Stoklásek dostal puk do levého kruhu, odkud mohl pálit, ale ještě přihrával před branku. Jeho pas srazila obrana do ochranné sítě.
     
    54:56
    Hned po buly pálil od modré Krstev. Srp puk chytil a po dalším vhazování domácí vyhodili až k Damaškovi.
     
    55:23
    Krátký pobyt Pirátů v útočném pásmu skončil po souboji u zadního mantinelu a následném vyhození Junioru.
     
    56:01
    Po další ráně od modré, kterou obstaral Charousek, si jako první puk našli domácí a posunuli ho do středního pásma.
     
    56:38
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jiří Panocha – 2 min., hrubost).
     
    56:48
    Domácí mají ponechanou výhodu, síly na ledě se srovnají.
     
    57:26
    Na ledě se přiostřuje. Po Kapounově bombě od modré, přišla rána z mezikruží do masky Damaška, po níž vznikla mela v obranném pásmu Pirátů. Na každé straně bude jeden vyloučený.
     
    57:26
    Vyloučení v týmu HC Junior Mělník (Tomáš Havel – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Bronislav Andres – 2 min., hrubost).
     
    57:32
    Mělník právě vstřelil branku!
    Hned po buly zvýšil opět na rozdíl dvou gólů JAKUB ŠÍPEK. Bez asistence.
     
    58:38
    Hosté v plném počtu.
     
    58:47
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Angel Krstev – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:21
    Přestože jde jen o přátelské utkání, závěr je hodně o emocích, které planou na obou stranách.
     
    59:21
    Pokud Mělník nedá gól, dohrají Piráti zápas ve třech po hákování Jiřího Panochy v útočném pásmu.
     
    59:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jaroslav Kulich – 2 min., vysoká hůl).
     
    Konec zápasu.
     
    Vyhrocená třetí třetina určila za vítěze Mělník, který sice přišel o vedení s pustil soupeře do jednogólového náskok, jenže Junior třemi zásahy skóre otočil. (20:09:35)

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 10. Havel (Šubrt), 11. D. Litera, 13. P. Litera (Prejza), 32. Havel (Šubrt), 34. Stinka (Šípek), 49. Stinka (Kapoun), 50. Havel (P. Litera), 58. Šípek – 1. Polanský (Jíra), 22. Panocha (Andres), 24. Stoklásek (Bečvář), 35. Charousek (Jíra), 46. Jíra (Gombár), 48. Jíra (Charousek)


    HC Junior Mělník: Srp (Fiala) – Novotný, Kapoun, Prejza, Michael Krejsa, Všetečka – Šípek, Stinka, Vernek, P. Litera, Šubrt, Šnajdr, Havel, Kratochvíl, Lenc, D. Litera.
    Piráti Chomutov: Damašek – Krstev, Charousek, Babka, Gombár, Kunrt – Polanský, Stoklásek, Andres, Jíra, Bečvář, Panocha, Šafařík, Adámek, Jaroslav Kulich.
    thejrc.org