Dunajská Streda – Trnava 2:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Senica 0:0 (odl.) | Nitra – Ružomberok 1:1 (kon.)
Pohronie – Žilina 2:1 (kon.)
konec
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
2:1 (1:0)
MŠK Žilina
Sobota 22.08.2020, 20:00Niké liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u daších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:05:40)
     
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 15:8.
     
    Máme za sebou utkání čtvrtého kola slovenské Fortuna ligy, v němž Pohronie překvapivě, ale zaslouženě porazilo Žilinu 2:1.Do utkání vstoupili aktivněji hosté, ale Bernát trefil pouze tyč. Branková konstrukce posléze zvonila i na druhé straně, a to hned dvakrát, v obou případech po zakončení Bon-Filse Caleby Bimenyimany. Útočník z Burundi se dočkal až do třetice, když vystihl nákop Kopase a únik proměnil s velkým přehledem.

    Žilina vyrovnala v úvodu druhé půle. Standardku v podobě rohového kopu přetavil v branku Patrik Iľko, jenž našel mezírku u bližší tyče. Ale nerozhodný stav nevydržel ani deset minut, vedení vrátil domácím po dobře provedeném lobu Alieu Fadera. V samotném závěru Šošoni sahali alespoň po bodu, ale proti Minárikovi předvedl parádní zákrok Jenčo.

    Pohronie slaví první výhru v lize, která znamená posun na šesté místo. Žilina naopak podruhé v řadě padla, přesto zůstává na čtvrté pozici.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tohle už pro Pohronie vypadá dobře. Kojo Matić udržel v blízkosti rohového praporku několik cenných vteřin. Sice nakonec způsobil faul, ale to ho už nejspíše mrzet nebude.
     
    90+1
    Co chybělo! Dawid Kurminowski ukázal velký přehled, když nezazmatkoval, zvedl hlavu a přihrávkou uvolnil vysunutého stopera Jana Minárika, který v tutovce ztroskotal na vystrčené právé noze Jenča. Parádní zákrok!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    89
    Kopas svým odkopem hledal Kaprálika. Mladík zpracoval míč až z druhého doteku. proti přesile chtěl nastřelit soka a vybojovat roh, avšak ze situace vytěžil pouze aut.
     
    88
    Kristián Vallo skvěle přeskočil Badola, jenže pak mizerně rozehrál. Abrahám rychle vyslal Blahúta, ten byl chycen do ofsajdové pasti.
     
    87
    Pohronie hraje přesně to, co potřebuje. Po chvilkové kombinace odcentroval zprava Cédric Badolo, adresát Kojo Matić míč těsně minul.
     
    86
    Daleký Kaprálikův nákop za defenzivu neslavil úspěch. Vahan Bičachčjan totiž zabral příliš brzy, v době pasu se nacházel v postavení mimo hru.
     
    85
    Výborně zabral Kojo Matić, který obral o kulatý nesmysl pasivně hrajícího Mysloviče. Před ním už stál jen jeden protihráč, přes něj ale útočník neprošel.
     
    84
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Alieu Fadera, přichází Lukáš Pellegrini.
     
    83
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Dávid Ďuriš, přichází Adrián Kaprálik.
     
    82
    Patrik Abrahám zleva utekl osobnímu strážci Kopasovi. Závěrečným dotekem však celou akci pokazil, míč následně zpracovával za postranní čárou.
     
    81
    Dávid Ďuriš patří k těm nejaktivnějším hráčům na trávníku. Pas z pravé strany našel jeho hlavu, od ní balón skončil jen v zámezí.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Pohronie drží těsný jednobrankový náskok, Žilina ovšem přidala na obrátkách, nechce odjet s prázdnou.
     
    79
    Staňova družina se po střetu Bičachčjana s Badolem dožadovala odpískání pokutového kopu. Píšťalka sudího pro tento okamžik zůstala němá.

    Milan Huppert

    Branky: 36. Bimenyimana, 61. Fadera – 53. Iľko

    Karty:   8. Petrák (POH), 35. Weir (POH), 72. Špiriak (POH) – 64. Kiwior (ZIL)


    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 15:8.
    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Badolo, Pavlík (C), Špiriak, Župa – Chríbik, Weir, Petrák (65. Matić) – Blahút, Bimenyimana (41. Abrahám), Fadera (84. Pellegrini).
    Náhradníci: Dovec – Jacko, Pellegrini, Vondryska, Matić, Abrahám, Lindsay.

    MŠK Žilina: Petráš – Vallo, Kopas, Minárik, Kiwior – Gono (67. Bičachčjan), Bernát, Myslovič – Iľko (67. Rusnák), Paur (C) (67. Kurminowski), Ďuriš (83. Kaprálik).
    Náhradníci: Belko – Javorček, Kaprálik, Bičachčjan, Kurminowski, Rusnák, Fazlagić.

    Rozhodčí: Gemzický – Ferenc, Čajka
    bahis siteleri