Vyšehrad – Dukla Praha 0:3 (kon.) | Prostějov – Blansko 1:1 (kon.) | Třinec – Líšeň 2:3 (kon.)
konec
FK Třinec
2:3 (2:1)
SK Líšeň 2019
Sobota 22.08.2020, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ze stadionu Rudolfa Labaje je to pro dnešní den vše. Děkuji vám za pozornost a třeba se setkáme znovu zítra, kdy vám přinesu postřehy ze slezského derby mezi Karvinou a Baníkem Ostrava. Do té doby vám přeji krásné prožití víkendu. (22:38:17)
     
    Líšeň si po zaslouženém jednogólovém vítězství připsala do tabulky první tři body. Třinec bude muset na své první body čekat minimálně do nedělního utkání ve Varnsdorfu. Pokud chtějí uspět, musí zlepšit práci v obranné fázi, především nepouštět soupeře do brejkových situací.
     
    Zápas úvodního kola mezi Třincem a Líšní už je minulostí. Ve druhém poločase Líšeň ukázala svou zbraň v rychlých protiútocích, po dvou z nich otočila výsledek ve svůj prospěch. Marek Matocha a David Krška budou v kabině hostí hodně oslavováni.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V brněnském týmu došlo ke změně. Za Málka nastoupil Minařík.
     
    90+2
    Rozhodčí nastavil dvě minuty.
     
    90+2
    Po faulu na Ševčíka uviděl žlutou kartu Jiří Janoščín.
     
    90+1
    Centr Puchela z poloviny hřiště odvrátil a obrana Líšně.
     
    90
    Třinečtí zahrávali rohový kop, Pastornický se pomalu přesunul na půli hřiště, jenže gólový efekt nikde, hosté kop od rohového praporku odhlavičkovali daleko od své šestnáctky.
     
    88
    Třinečtí unikali po pravé straně, to se nelíbilo Rolinkovi a zatáhl za brzdu. Za svůj počin uviděl žlutou kartu.
     
    87
    Po centru z pravé strany před Webrem důrazně zasáhl brankář Vítek a zahájil protiútok na jehož konci byl střílející Kučera. Brankář Pastornický jeho prudkou střelu k pravé tyči vyrazil vedle branky.
     
    84
    Brejk Líšně, po levé straně utekl Rolinek, přihrál po zemi před bránu, kam si naběhl Machálek a jemným dotekem usměrnil míč k levé tyči, kde se natáhl Pastornický a balón vyrazil vedle tyče!
     
    83
    Po přímém kopu, který Třinec rozehrál nakrátko, odcentroval z levé strany Puchel, ale jeden z obránců hostí míč přizvedl do autu.
     
    81
    Další hromadné střídání. Trenér Habanec stáhl Zlatohlávka a místo něj nasadil Vaňka, v líšeňském celku hřiště opustili Krška se Szotkowským a místo nich přišli Rolinek s Bednářem.
     
    80
    Celbovu střelu hráči Líšně zastavili a zahájili protiútok, po kterém se do zakončení dostal Szotkowski, obešel posledního obránce, ale střelou do středu brány našel pouze brankáře Pastornického!
     
    78
    Nepříjemný centr Paška z pravé strany se snažil zachytit brankář Pastornický, píchl rukou do míče a měl co dělat, aby k balónu nepustil napadajícího Kršku.
     
    78
    V souboji dvacítek si na levé straně nedovoleně pomohl Javůrek a rozhodčí odpískal faul ve prospěch Paška.
     
    77
    Další střídání na domácí straně. Lukáše Ciencialu vyměnil Erik Puchel.
     
    74
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Tak to je překvapení! Líšeň rozjela rychlou akci z levé strany, Szotkowski přihrál do středu na Machálka, ten uviděl na pravé straně volného DAVIDA KRŠKU, který si zpracoval přihrávku a prudkou polovysokou střelou uklidil míč do třinecké brány – 2:3!

    Igor Mainka

    Branky: 4. Šteinhübel (pen.), 43. Habusta – 19. Szotkowski, 55. Matocha, 74. Krška

    Karty:   48. Cienciala (TRI), 90+2. Janoščín (TRI) – 34. Jeřábek (LIS), 44. Pašek (LIS), 88. Rolinek (LIS)


    FK Třinec: Pastornický – Celba, Habusta, Janoščín (C), Javůrek – Šteinhübel (62. Weber), Foltyn – Stáňa (62. Omasta), Zlatohlávek (81. R. Vaněk I.), Cienciala (77. Puchel) – Akulinin (62. Attah).
    Náhradníci: Ciupa – Attah, R. Vaněk I., Puchel, Weber, Šuľa, Omasta.

    SK Líšeň 2019: Vítek – Tkadlec, O. Ševčík (C), Jeřábek – Kučera – Pašek, Matocha, Málek (90+3. Minařík), Krška (81. Rolinek) – Silný (73. T. Machálek), Szotkowski (81. Bednář).
    Náhradníci: Veselý – Bednář, Minařík, Chládek, T. Machálek, Fall, Rolinek.

    Rozhodčí: Černý – Kotík, Dresler.

    Diváci: 355
    ocianews.com