Lincoln – Priština 3:0 (kont.)
kontumace
Lincoln Red Imps
3:0 (-:-)
FC Priština
Sobota 22.08.2020, 18:00 • Victoria Stadium, Gibraltar • Evropská liga (předkola) • Předkolo
Předzápasové kurzy
     
    V pondělí 24. 8. 2020 UEFA rozhodla, že zápas už podruhé odložen nebude a je kontumován ve prospěch Lincolnu, jenž tak postupuje do prvního předkola Evropské ligy. (07:04:29)
     
    Podtrženo, sečteno. Gibraltarské úřady odehrát dnešní duel nepovolily a pravděpodobně se tak bude znovu odkládat. Tým Prištiny tak ještě dnes večer odletí z Gibraltaru zpět do vlasti.
     
    Utkání tak buď začne s nějakým zpožděním, nebo uvidíme, jak to nakonec celé dopadne a zda bude na pořadu dne i případná kontumace.
    Zhruba v 17:35 se na trávníku rozcvičoval tým Lincolnu a rozhodčí. Tým Prištiny ale chyběl
     
    Stále není jasný osud tohoto utkání, které bylo přeloženo z úterý na dnešních 18:00. Priština má dle vyjádření na facebookovém oficiálním profilu k dispozici pouze jedenáct hráčů a nadále se jedná, zda se zápas vůbec odehraje.
     
    FC Priština

    Tým z hlavního města Kosova skončil v nejvyšší soutěži až na čtvrtém místě tabulky, když získal 62 bodů v neobvyklém systému soutěže, kdy se hraje každý s každým třikrát. Nejlepší střelec týmu byl Albánec Ahmed Januzi, ten vstřelil 14 branek a v tabulce střelců skončil na třetím místě soutěže. Čtvrté ligové místo v Kosovu nezaručuje evropské poháry, ty si tým zařídil až výhrou v domácím poháru, v jehož finále porazil na konci července FC Ballkani 1:0, jedinou branku vítězného týmu vstřelil po dvaceti minutách hry nigerijský útočník John Otto John.

    Poslední tři zápasy

    Priština VS. Ballkani 1:0
    Trepca VS. Priština 2:1
    Priština VS. Flamurtari 3:0
     
    Lincoln Red Imps FC

    Gibraltarský tým skončil v tamní soutěži na třetím místě tabulky, když v sedmnácti zápasech posbíral 39 bodů se skóre 68:15. Sezona se však kvůli pandemii koronaviru nedohrála. Poslední zápas tak tým založený v roce 1976 odehrál 8.3., když doma porazil gibraltarskou Bocu Juniors v rámci poháru 6:0, dvakrát se prosadil Pibe a po jedné brance Coombes, Oliver, Gato a Alvarez. Hodnota celého týmu se odhaduje na necelý milion Eur, nejcennějším hráčem je Sunday Emmanuel s hodnotou 250 tisíc Eur.

    Poslední tři zápasy

    Lincoln VS. Boca Juniors 6:0
    Lincoln VS. Asane 2:0
    Lynx VS. Lincoln 1:3
     
    Zdravím všechny příznivce pohárových soutěží. V rámci předkola Evropské ligy se utkají Lincoln a Priština. Souboj se odehraje pouze na jeden zápas na půdě gibraltarského týmu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky:


    Lincoln Red Imps: Soler – Wiseman, Chipolina (C), Lopes, Britto – Sergeant, Yahaya, Torilla – Gómez, L. Casciaro, Hernandez
    Náhradníci: Goldwin – Llambias, K. Casciaro, Cabrera, Toscano Serrano, Gámiz, Coombes

    FC Priština: Bekaj (C) – Bardhoku, Maliqi, Haliti, Abazi – Zyba, Krasniqi – Uka, Korenica, Mankenda – Januzi
    Náhradníci: Šillova, Prapaštica, John

    Rozhodčí: Munro (SCO) – McFarlane (SCO), Cockburn (SCO)
    thejrc.org