PSG – Bayern 0:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
0:1 (0:0)
Bayern Mnichov
Neděle 23.08.2020, 21:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabon • Liga mistrů • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to už pro tohle finálové utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (23:12:29)
     
    Hráči nyní budou postupně jeden po druhém zvedat trofej nad hlavu a budou si vychutnávat tyto euforické chvíle, i když je netradičně nemohou sdílet s žádnými fanoušky přímo na stadionu.
    Oslavy mohou začít!
     
    Pohár už je nad hlavou hráčů Bayernu Mnichov a v Lisabonu se bude dnes slavit v červené barvě!
     
    Manuel Neuer už si jde pro pohár pro šampiony Ligy mistrů.
     
    Je to podruhé v historii, kdy se Bayernu Mnichov povedlo získat treble.
     
    A teď už přichází čas pro Bayern Mnichov. První si jde pro medaili trenér Hansi Flick, který přebral tým teprve v listopadu a proměnil rozpačitou sezonu v naprosto úžasnou se třemi velkými trofejemi na jejím konci.
     
    Pro medaile už si jdou za potlesku mnichovského klubu také hráči a realizační tým PSG.
     
    Závěrečná ceremonie už začíná, jako první si jdou pro památeční rozhodčí rozhodčí dnešního zápasu, vedení tím hlavním, Danielem Orsatem z Itálie.
    Šampionem Ligy mistrů je německý Bayern Mnichov!
     
    V Lisabonu už se chystá předávání "ušaté" trofeje do rukou vítězů. Jako první by měl pohár pozvednout nad hlavu kapitán německého týmu Manuel Neuer.
     
    Hráči Bayernu oslavují velké vítězství, je to po Bundeslize a domácímu poháru už třetí trofej, kterou v této sezoně získali. Ligu mistrů získal tento klub ve své historii už pošesté. Celý tým Paris Saint-Germain je naopak velmi zklamaný, protože se mu nepovedlo získat čtvrtou trofej v této sezoně a jejich čekání na první zisk poháru pro Ligu mistrů bude i dál pokračovat.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 38 % : 62 %
    Střely na branku: 3:2
    Střely mimo: 3:5
    Rohy: 4:4
    Ofsajdy: 2:1
    Fauly: 15:22
     
    Bayern Mnichov porazil ve finále hraném v portugalském Lisabonu Paris Saint-Germain 1:0 a už za chvíli jeho hráči zvednou nad hlavu pohár pro vítěze Ligy mistrů. Hrdinou okamžiku se stal Kingsley Coman, který vstřelil v 59. minutě po Kimmichově centru jediný gól zápasu. Bayern měl dnes více ze hry, takže si vítězství rozhodně zaslouží. Paříž směrem dopředu nebyla zdaleka tak nebezpečná, jak se očekávalo, přesto se do šancí dostali Neymar i Mbappé, jenže oba pohořeli na Neuerovi, který byl dnes v brance Bayernu fenomenální. Také Bayern měl i další šance, ale v prvním poločase trefil Lewandowski tyčku a následně ho vychytal Navas. V samotném závěru ještě mělo PSG jednu šanci na vyrovnání, ale Neymarova střela zamířila vedle a před brankou na míč nedosáhl ani Choupo-Moting a nedokáza míč usměrnit na branku.
     
    Vítězem Ligy mistrů 2019/20 se stává německý klub Bayern Mnichov!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Už běží poslední minuta nastaveného času a hraje se na polovině Paris Saint-Germain.
     
    90+4
    PSG okamžitě zamířilo do brejku a Alphonso Davies výborně ubránil Choupo-Motinga. Za předchozí faul, po kterém nechal Orsato Paříži výhodu, dostává Thomas Müller žlutou kartu.
     
    90+4
    Bayern rozehrál na krátko, ale dlouho míč vepředu neudržel.

    Petr Sumbal

    Branky: 59. Coman (Kimmich)

    Karty:   52. Paredes (PSG), 81. Neymar (PSG), 83. Silva (PSG), 85. Kurzawa (PSG) – 28. A. Davies (BAY), 52. Gnabry (BAY), 56. Süle (BAY), 90+4. T. Müller (BAY)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:22.
    Paris Saint-Germain: Navas – Kehrer, Silva (C), Kimpembe, Bernat (80. Kurzawa) – A. Herrera (72. Draxler), Marquinhos, Paredes (64. Verratti) – Di María (80. Choupo-Moting), Mbappé, Neymar.
    Náhradníci: S. Rico, Bulka – Verratti, Choupo-Moting, Icardi, Sarabia, Kurzawa, A. Diallo, Draxler, Bakker, Gueye, Dagba.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (25. Süle), Alaba, A. Davies – Th. Alcântara (86. Tolisso), Goretzka – Gnabry (68. Coutinho), T. Müller, Coman (68. Perišić) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich, Hoffmann – Odriozola Arzallus, Süle, Pavard, Javi Martínez, Coutinho, Cuisance, Perišić, Lucas Hernández, Tolisso, Zirkzee.

    Rozhodčí: Orsato – Manganelli, Giallatini
    thejrc.org