Plzeň – Litvínov 2:2 (kon.) | Zlín – Pardubice 4:2 (kon.) | Liberec – Sparta 4:2 (kon.)
Mountfield HK – Třinec 1:7 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:7 (1:3, 0:3, 0:1) Stav série: 0:1
HC Oceláři Třinec
Pondělí 24.08.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off Generali Česká Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že v podstatě známe prvního postupujícího do semifinále Generali Česká Cupu, se s vámi loučím a přeji pěkný zbytek dnešního večera. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:24:28)
     
    Zápas Hradce s Třincem končí. O výsledku bylo jasno po čtyřiceti minutách, ve třetím dějství se utkání v podstatě dohrávalo, Lvům však sebralo dvacet minut, kdy mohli čtvrtfinále zdramatizovat. Místo toho inkasovali ještě jednou. Oceláři mohou být naprosto spokojeni. Předvedli zřetelnou dominanci a vítězí rozdílem šesti branek, pro odvetu jsou tak jasným favoritem. Jejich hra byla skutečně působivá, demonstrovali skvělý pohyb i technické schopnosti, navíc parádně využívali přesilovky. Před startem extraligy jasně ukázali svou sílu. Mountfieldu tento souboj nastavil zrcadlo, do kterého se Východočeši musí s odvahou podívat a přiznat si, jak na tom jsou. V obraně dnes naprosto nestačili, soupeř je často dostával do doslova matových situací. Ani brankář Mazanec nezažil nejpovedenější večer, ale defenziva před ním mu ani trochu nepomohla. V útoku byli svěřenci Vladimíra Růžičky často zcela bezradní. Na místě jsou úvahy o doplnění kádru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Vhazování vyhráli Oceláři, kteří puk vyhodili do středního pásma, Zámorský letící kotouč nedokázal zachytit a utkání pomalu končí.
     
    59:40
    Ani rána Petra Zámorského z pravé strany od modré čáry neměla naději na úspěch. Strážce svatyně Ocelářů ji chytil do své lapačky.
     
    59:35
    Ke střele od pravého mantinelu se ještě dostal obránce Bohumil Jank. Štěpánek však s tímto projektilem neměl nejmenší potíže a ukryl jej pod betony.
     
    59:09
    Máme tu poslední minutu dnešního utkání a Oceláři mohou poklidně rozehrát zpoza vlastní klece. Jejich nahození sbírá u Mazance Čáp a zakládá možná poslední akci Lvů.
     
    58:33
    Buly před strážcem svatyně Ocelářů se po rychlém zakončení opakuje. Lvi dostali kotouč do rohu hrací plochy a teď kombinují podél hrazení. Rána Šaldy od modré skrz chumel hráčů před bránou neprošla.
     
    58:30
    Nedomlel po přihrávce Filipa Pavlíka zahajuje další útok, po levé straně vyslal kupředu Chalupu, jenž pálil tísněn dvěma beky. Přízemní ránu Štěpánek projít nenechal.
     
    57:35
    Zápas se pomalu dohrává, o výsledku je dávno jasno a s největší pravděpodobností již můžeme určit také postupujícího, Třinec je dnes o třídu jinde než Mountfield.
     
    57:06
    Závěr utkání se nám rychle blíží ke konci a fandové Hradce chtějí sympaticky rozjet mexickou vlnu, ačkoliv s výsledkem určitě nemohou být spokojeni.
     
    57:05
    Filip Pavlík to nezkusil špatně, když vypálil ze středového kruhu. Chalupa byl rychle u Štěpánka a ten tak musel nechat puk v rukavici.
     
    56:19
    Šalda vyjel po levé straně až na kruh. Hůl zvedl až ke stropu haly, ale díru do hrudníku Štěpánka nejspíš neudělá. Rána se o vestu zastavila. Následně se strhla menší šermovačka, kterou sudí rozehnali.
     
    56:06
    Zámorskému škrtla rána Hrni brusli a díky tomu proletěl kotouč vysoko nad břevnem klece Mountfieldu, Lvi jdou do protiútoku.
     
    55:26
    Za klecí Mountfieldu se nyní svalili čtyři hráči na led, sudí ale vylučovat nebudou. Postupný útok Lvů k zakončení nedospěl.
     
    55:04
    Další perfektní reflexivní zákrok brankáře Východočechů. Adámek hned po buly vykroužil oblouk a jeho rána měla gólové parametry. Znovu super zákrok brankáře Hradce!
     
    54:38
    Michal Kovařčík se snažil dvakrát přihrát do předbankového prostoru z pravé strany. Na druhý pokus se mu to povedlo a Chmielewski šikovně tečoval. Mazanec teď předvedl rychlý přesun a dobrý zákrok!
     
    54:05
    Douderova tvrdá rána od modré prošla skrz chumel hráčů před Mazancem a minula levou teč hradecké svatyně o pár čísel, moc nechybělo.
     
    53:28
    Stránský prošel obranou Hradce jako nůž máslem, když objel dva beky. Čápa ale musel obejít velkým obloukem a dostal se ze střeleckého úhlu.
     
    53:02
    Růžička přihrál na střed kluziště, kde byl Stránský. Ten ale nedokázal vrátit kotouč bekům a Třinec tak musí vyklidit útočné pásmo.
     
    52:42
    Z poměrně vyrovnaného souboje u hrazení si odnáší trest jen hradecký Nedomlel a Oceláři tak mají dobrou šanci zvýšit svůj obrovský náskok. Přesilovky se jim dnes velice daří.
     
    52:06
    Oba týmy se nyní přetlačují o touš u hrazení v pásmu Lvů. Raška kotouč od mantinelu vyvezl a mohl zakončovat. Špatná zpětná přihrávka znamená ztrátu dobré možnosti.
     
    51:32
    Martin Růžička vystřelil z levého kruhu značně nepřesně, Lvi ale Štěpánka na druhá straně neohrozili a Jašek podobně jako jeho zkušenější kolega zase ze stejné pozice také minul.
     
    51:05
    Chmielewski se nyní prodral po levé straně a nakonec zakončoval z bezprostřední blízkosti. Mazanec měl přední tyč pokrytou.
     
    50:34
    Po zakázaném uvolnění Ocelářů se hraje zase před Štěpánkem, Slezané znovu dostali puk přes všechny čáry, ale icing se tentokrát nepíská.
     
    50:20
    Kelly Klíma v dobré pozici mezi kruhy zbytečně přihrával hůře postavenému spoluhráči a ze zajímavé situace tak není nic.
     
    49:49
    Hra se nám teď často kouskuje a jsme svědky poměrně mnoha nepřesností. Růžička přitiskl na mantinel Michala Kovařčíka a odehrál kotouč za klec Mazance.
     
    49:25
    Lvi nyní dostali kotouč do předbrankového prostoru, tam byl ale Růžička bráněn dvojicí soupeřů a jeho bekhendové zakončení postrádalo důraz.
     
    49:05
    Zámorský vyslal svou pověstnou tvrdou bombu z pravé strany od modré čáry. Kotouč se po tvrzeném skle svezl do ochranné sítě.
     
    48:34
    Čáp předskočil Musila v rohu kluziště a odehrál kotouč do rohu, obránce Ocelářů se i přesto dostal o chvíli později do zakončení z pravé strany, Mazanec si připisuje dobrý zákrok.
     
    Dnešní utkání sleduje 1044 diváků.
     
    48:19
    Další akce svěřenců Václava Varadi končí postavením mimo hru. Následně probíhá komerční přestávka, publikum je pochopitelně velice tiché.
    47:23 David KOFROŇ - 1:7
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    47:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané zapisují branku s pořadovým číslem sedm! Kundrátek nahodil kotouč na bránu Mazance, vyražený puk před brankovištěm našel DAVID KOFROŇ, jenž bekhendem poslal touš pod horní tyč – 7:1! Asistence: Tomáš Kundrátek, Michal Kovařčík.
     
    47:16
    Hrňovi se nyní kotouč trochu zapletl mezi brusle na levém kruhu, takže nemohl vystřelit a Mazanec bude muset zakročit až za chvíli.
     
    46:40
    Smoleňák prošel po pravé straně až do rohu. Následně adresoval zpětnou přihrávku do prostoru mezi kruhy. Tam byli jen beci Ocelářů.
     
    46:15
    Další zakázané uvolnění v podání hokejistů z česko-polského pomezí. Zatím sledujeme nejhorší třetinu v průběhu utkání, ani jeden tým nám nic moc nepředvedl.
     
    46:05
    Šalda vyjel po levém hrazení do pásma Ocelářů, tam si ale kotouče moc neužil. Rozehrávka svěřenců Václava Varadi zase končí icingem.
     
    45:35
    Východočeskou rozehrávku si vzal na starost Zámorský, který dlouhým pasem vyslal kupředu Lva, ten ale na zadním mantinelu o hrací předmět přišel.
     
    45:12
    Lukáš Jašek se vydal po pravé straně kupředu a z pravé strany nebezpečně vypálil přízemní střelu. Mazanec ji mezi betony proklouznout nenechal.
     
    44:45
    Nepříliš důrazné zakončení Martina Růžičky z pravé strany předcházelo podstatně tvrdší střele stejného hráče z opačné strany. Mazanec byl na místě.
     
    44:18
    Stránský se šikovně otočil u hrazení a bekhendem posunul touš na zadní mantinel, kde ale Vrána puk pro spoluhráče neudržel.
     
    43:55
    Oceláři se nyní dlouho motali v útočném pásmu a nakonec získali vhazování před Mazancem, které se bude v krátkém sledu opakovat.
     
    43:26
    Zámorský rozjíždí akci Hradce zpoza brány, puk vyvezl na půlící čáru odkud nastřelil touš za klec Štěpánka a odchází střídat.
     
    42:59
    Východočeši se po levé straně přesunuli před kelc Štěpánka, kde se snaží najít vhodnou pozici pro střelu, dobře bránící Oceláři je vytlačili k hrazení.
     
    42:38
    Slezané znovu pronikají do pásma Lvů, Filip Pavlík natlačil Veselého na hrazení, jenže ten i tak puk udržel a hokejisté s drakem na prsou dál kombinují.
     
    41:58
    Kundrátek přetlačil Sklenáře v rohu kluziště, jenže k puku se nedostal, ten mezitím odvezla další bojující dvojice za klec Mazance.
     
    41:29
    Východočeši se drží v útočném pásmu u hrazení, k ohrožení Štěpánka se ale zatím nedostali a nyní již soupeř prostrkává za obranou modrou.
     
    41:04
    Gaspar nahodil ze středního pásma na Štěpánka, který vykopl kotouč betonem do rohu. Lvi napadají a získali hrací předmět.
     
    40:50
    Slezané se v poklidu stahují za svou klec a umožní poslat na led novou pětku. Rozehrávka jim nevyšla a končí zakázaným uvolněním.
     
    40:08
    Oceláři vyhráli úvodní vhazování třetího dějství a nahazují puk za bránu Lvů. Tam bere touš na hůl Mazanec a po tvrzeném skle jej posílá z pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hokejisté i sudí se vrací na ledovou plochu. Uvidíme, zda se nůžky rozdílu kvality mezi oběma celky trochu sevřou. Zatím jsou opravdu doširoka rozevřené.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:43.
     
    Druhá třetina duelu Východočechů se Slezany končí. Pokud měl v prvním dějství Třinec navrch, tak v druhém Mountfield naprosto smazal z ledu. Brankář Štěpánek se dlouhé minuty ve svém brankovišti nudil. Oceláři dál předváděli parádní akce v útočném pásmu a rovněž přidávali branky. Po čtyřiceti minutách vedou 6:1 a Lvi už nebojují o výhru v tomto zápase, ale o to, aby měli v odvetě vůbec o co hrát. O tom, zda se jim podaří alespoň v třetí části neinkasovat tři branky, však můžeme pouze spekulovat. Trenér Varaďa může být naprosto spokojen, všechny jeho lajny se dnes dokázaly prosadit, tým má parádně složený.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Kotouč je u hrazení ve středu hrací plochy a hráči se o něj přetlačují. Poslední vteřiny tak ubíhají poměrně poklidně a žádné vzrušení nás už nečeká.
     
    39:26
    Ondřej Kovařčík šel sám na bránu Hradce, zezadu ho ale stíhal Jakub Sklenář, jenž mu zakončení znepříjemnil tak, že k němu nakonec nedošlo a zpětný pas na žádného ze spoluhráčů nemířil.
     
    39:03
    Smoleňák šikovně prohodil kotouč o mantinel, jenže Kundrátek zvládl držet krok s Perretem a tak mu zpětnou přihrávku do předbrankového prostoru nedovolil.
     
    38:43
    Buly před bránou Slezanů vyhráli Třinečtí, kteří se jedinou rychlou přihrávkou dostali do situace dva na jednoho, kterou skvělým obranným zákrokem zastavil Nedomlel. Následně si připsal další zákrok i Mazanec.
     
    38:22
    Lvi jsou kompletní a jejich další akce aspoň dospěla k zakončení a Štěpánek se malinko zahřál, se střelou Lva od hrazení ale neměl moc práce. Trefila ho do hrudi.
     
    37:49
    Ta se nabídla Martinu Gernátovi, jenž vypálil tvrdě z osy hřiště od modré čáry a při tomto pokusu zlomil svou hůl. Odchází tedy na střídačku.
     
    37:19
    Slezané se nikam neženou. V poklidu kombinují kolem hrazení a čekají, až se jim naskytne vhodná palebná příležitost.
     
    36:49
    Oceláři dostali kotouč do brankoviště vzduchem, odkud ho po vzoru fotbalových brankářů vyboxoval Filip Pavlík.
     
    36:03
    Gaspar zatáhl na obranné modré za ruční brzdu a jednoznačně soupeře podrazil, proti trestu na dvě minuty ani neprotestoval.
     
    35:58
    Oceláři se rychle vydávají po pravé straně kupředu, jejich útok je ale v zárodku zastaven dalším faulem Východočechů.
     
    35:20
    Pokračuje ještě klasická početní výhoda Třince, který ale tentokrát neudržel útočné pásmo a musí rozehrát znovu. Nahozený kotouč zastavuje Mazanec za svou klecí.
    34:48 Martin RŮŽIČKA - 1:6
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    34:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Trochu se to dalo čekat, Slezané v dvojnásobné přesilovce přidávají šestý zásah. MARTIN RŮŽIČKA dostal kotouč od Stránského na svou oblíbenou levou stranu a z blízkosti propálil Mazance, jenž se nestíhal přesunout. Asistence: Matěj Stránský, Petr Vrána.
     
    34:24
    Třinec hraje tuto přesilovku s pěti útočníky v poli. Je vidět, že defenzívu teď moc nehlídají. Jejich další výpad však končí ofsajdem.
     
    34:10
    Hrňa dostal puk na levý kruh dvakrát za sebou, oba jeho pokusy však byly nepřesné a jen zaduněly o zadní mantinel.
     
    33:39
    Minuta a jednadvacet sekund přesilovky pět na tři pro Oceláře! Radovan Pavlík vyfasoval trest na dvě minuty za držení protihráče.
     
    33:33
    Oceláři budou hrát ve třech, sami o tom zatím nevědí krom Štěpánka, jenž nyní rychle spěchá na střídačku.
     
    33:16
    Východočeši vyhazují, když přihrávku na levou stranu zachytil Radovan Pavlík, který poslal kotouč přes všechny čáry do rohu hrací plochy.
     
    33:00
    Bohumil Jank zastavuje akci Oceláři již v zárodku – na jejich obranné čáře. Jenže značně nepovoleným způsobem, za nějž po zásluze schytá dvě trestné minuty. Uvidíme další gól Třince?
     
    32:50
    Východočeši se nyní drží delší dobu v útočném pásmu, jenže jejich snaze chybí to klíčové – střelba. Jakub Štěpánek se zatím v tomto dějství doslova nudí.
     
    32:10
    Nakonec se to podařilo Veselému, jenž bekhendem z prostoru mezi kruhy vyslal přízemní střelu. Mazanec ji vykopl betonem.
     
    31:49
    Znovu útočí Oceláři, kteří svádí nemilosrdný souboj s obranou Mountfieldu na zadním mantinelu, nyní se jim odsud puk nedaří vydolovat.
     
    31:30
    Hradecké publikum se raduje z maličkostí. Například z toho, jak se nyní Perret šikovně otočil v osobním souboji a bekhendem zakončil. Štěpánek jeho pokus z bezprostřední blízkosti bezpečně pokryl betonem.
     
    30:59
    Ondřej Kovařčík vyjel na vrchol levého kruhu a Mazanec se prapodivně zavrtěl, když ukrýval svou střelu v jeho výstroji.
     
    30:35
    Několikrát se hra přelila ze strany na stranu bez toho, že by se událo něco zajímavějšího, další útok vezou opět Oceláři.
     
    29:59
    Vzácný jev v této části hry, Hradec v útočném pásmu. Příliš dlouho se tam ale svěřenci Vladimíra Růžičky neohřáli a zase pádí ke své bráně.
     
    29:37
    Oceláři se zase natlačili do útočného pásma a vypadá to, že jejich apetit po brankách zdaleka neskončil, nyní se ale k ohrožení Mazance nedostali.
    28:58 Adam RAŠKA - 1:5
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    28:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec vede již 5:1 a začínám se ptát, zda se v odvetě bude o něco hrát. Veselý prohodil beky Mountfieldu na pravém kruhu a ADAM RAŠKA byl už velice blízko Mazance, navíc dost z úhlu. Přesto v postoji gólmana Mountfieldu našel skulinku a přidává tak další zásah do hradecké sebedůvěry. Asistence: Radek Veselý.
     
    28:48
    Skoro to teď vypadá, jako by Slezané hráli početní výhodu. Hradec se až nyní dostal do útočného pásma, Radovan Pavlík se hnal s Pilařem do situace dva na jednoho, jenže zpětná přihrávka druhého jmenovaného postrádala důraz.
     
    28:31
    Kundrátek zkušeně posunul puk na levý mantinel, odkud Raška přenesl hru na druhou stranu a Mazanec si připisuje další zákrok proti střele z pravého kruhu.
     
    28:14
    Kotouč letí k útočné modré Slezanů, v držení ho však mají hokejisté s drakem na prsou. Po zásahu vysokou holí o pár chvil později se bude vhazovat před Mazancem.
     
    27:39
    Filip Pavlík zkusil bekhendem vyhodit puk z obranného pásma, což se mu ale nepodařilo a Oceláři tak mohou rozvíjet další útok.
     
    27:05
    Třinečtí dál tlačí na svého soupeře, kterého ani nenechali vyvézt kotouč za obrannou modrou. Lvi se už pěkně dlouho nepodívali do útočného pásma a Doudera znovu posílá touš za jejich klec.
     
    26:48
    Krásná průniková přihrávka nyní našla na útočné modré Petra Vránu, jenž šel sám na Mazance, s bekhendovou kličkou však neuspěl. Kde byli beci Mountfieldu, nevím, ale určitě ne na správných pozicích.
     
    26:16
    Oceláři drží touš na zadním mantinelu. Sami dobrovolně opustili útočné pásmu a v poklidu kombinují uprostřed hrací plochy, kde je nikdo nenapadá.
     
    25:58
    Další rozehrávka svěřenců Vladimíra Růžička končí na zakázaném uvolnění a opět tak uvidíme buly po levé ruce brankáře Marka Mazance.
     
    25:30
    Dvakrát nyní natlačili Lvi kotouč do brankoviště Štěpánka, prostrčit ho za něj ale nedokázali a s ostrou ranou z levého kruhu neuspěl ani Pilař.
     
    24:49
    Příliš komplikovaně to nyní zkoušel Kelly Klíma, jeho zadovku na útočné modré žádný z jeho spoluhráčů nepobral a Oceláři mohou zaútočit.
     
    24:16
    Dobře nyní zahrál ve středu pole Nedomlel, jenž zastavil průnikovou přihrávku a pak čistým hitem i soupeře. Lvi mohou kupředu.
     
    23:58
    Třinec svírá svého soupeře v jeho obranném pásmu a zatím se drží u hrazení. Lvi se nemohou dostat za obrannou modrou a viditelně tahají za kratší konec.
     
    23:27
    Buly před Mazancem opanovali Oceláři, kteří se dokázali dostat do dobré pozice, Stránský pálil z mezikruží tísněn obránce, puk se odrazil od betonů Mazance.
     
    22:58
    Mazanec si nyní připisuje zákrok proti střele z větší vzdálenosti od pravého mantinelu, Lvi se snaží dostat do zápasu, ale jejich další rozehrávka končí icingem.
    22:16 Aron CHMIELEWSKI - 1:4
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    22:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vedou již 4:1 a zatím skutečně utkání dominují! Veselý vyslal po levém hrazení vpřed ARONA CHMIELEWSKIHO, jenž nechytatelnou bombou do bližšího horního růžku pokořil Mazance počtvrté! Asistence: Radek Veselý, Adam Raška.
     
    21:39
    Musil spěchá do rohu hrací plochy, Kelly Klíma je na něm nalepený jako klíště, ale ani přes dobrý forčeking nyní kotouč nezískal.
     
    21:04
    Koukal šel s Radovanem Pavlíkem do situace dva na dva, přihrávka prvního jmenovaného byla dobrá. Střelci však obránce Galvinš šikovně zablokoval hůl.
     
    20:36
    Bohumil Jank se dostal na pravé straně ke kotouči a poslal ho přes všechny čáry. Oceláři se rychle vrací zpět do útočného pásma.
     
    20:08
    Hradečtí vyhráli vhazování a vyhodili kotouč až za bránu Štěpánka, vzhledem k tomu, že hrají v oslabení, se ani nevydali napadat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči obou mužstev se vrací na kluziště, uvidíme, jak k utkání přistoupí v tomto dějství, to první nabídlo opravdu hodně divoký hokej plný obrovských šancí. Můžeme být zvědavi na to, zda se Oceláři nyní více zaměří na pečlivou obranu, Lvi musí útočit stůj co stůj.
     
    Ještě minuta a osmnáct sekund zbývají z trestu Vladimíra Růžičky mladšího, takže Třinec bude dohrávat přesilovku. Sudí již znovu krouží po hrací ploše, čekáme na hokejisty.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 13:52.
     
    První dvacetiminutovka duelu mezi Mountfieldem a Oceláři je poměrně svižně za námi, sudí používali píšťalku především u faulů a branek. Byli jsme svědky atraktivního rychlého hokeje, v němž měli Třinečtí značně navrch. Během úvodních pěti minut vstřelili dvě branky, na něž Hradec sice zareagoval, jenže Filip Zadina se ukazuje ve skvělém světle a svůj souboj s Matějem Chalupou zatím suverénním způsobem ovládá, když zaznamenal již druhý gól, kterým stanovil skóre po první třetině na 3:1 pro Slezany. Pozadu zatím zůstává také další hráč celku z NHL Lukáš Jašek. Mountfield musí zabrat, pokud nechce jít do odvety na ledě soupeře s mankem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Slezané chtěli ještě zahrozit, jenže Východočechům se podařilo dvakrát rychle osvobodit a vypadá to, že třetina se již dohraje bez další zajímavé situace.
     
    19:19
    Oceláři dominovali prvnímu dějství a nyní mohou svůj náskok ještě navýšit. Na trestnou lavici usedá na dvě minuty za krosček Vladimír Růžička.
     
    18:55
    Znovu má hra rychlý spád a Oceláři se dostali do další velké příležitosti, když šli do situace dva na jednoho, kterou ranou z levé strany zakončoval Veselý. Mazanec vykopl jeho pokus betonem!
     
    18:16
    Několik nepřesností a zákroků na hraně jsme viděli za brankou Ocelářů, sudí ale zůstávají ledově klidní. Třinečtí budou rozehrávat od své klece, Lvi je spěchají napadat.
     
    17:43
    Mazanec se nedohodl se Zámorským na tom, kdo bude rozehrávat, a tak se za bránou lehce srazili, kotouč ale nakonec alespoň vyhodili.
     
    17:16
    Kundrátek si v Jágrovském stylu rukou odstavil napadajícího Chalupu a dostal se s pukem za bránu, odkud ale nepřihrál přesně.
     
    16:58
    Extrémně dlouhou dobu bez přerušení ukončuje zákrok Mazance, který přikryl lapačkou nahození ze středu hrací plochy a následovat tak bude buly před gólmanem Mountfieldu.
     
    16:38
    Hrajeme opravdu dlouho bez přerušení, Oceláři drží kotouč, nyní ho vracejí až na Štěpánka, který rozehrává zpoza vlastní klece.
     
    15:58
    Dobrá práce Gaspara, který vyčkal s přihrávkou z rohu kluziště až do poslední chvíle, Perret ale bekhendem kotouč ideálně neumístil.
     
    15:30
    Nyní zase Třinečtí vodí svého protivníka po obvodu jeho obranného pásma. K zakončení se sice také nedostali, ale puk znovu letěl nebezpečně přes osu hřiště.
     
    14:58
    Lvi se prezentovali zajímavou akcí, když puk letěl z pravé strany do předbrankového prostoru, tam ale nikdo nedorážel a Třinec je kompletní.
     
    14:28
    Oceláři vyhodili přes všechny čáry a icing se nepíská, jelikož Smoleňák už je na ledě a začíná mikropřesilovka Lvů, která záhy končí.
     
    13:53
    Východočeši strávili delší dobu v útočném pásmu bez kýženého efektu. K ohrožení Štěpánka se ani nedostali a stahují se do středu kluziště.
     
    13:16
    Oceláři tu byli s dalším výpadem po pravé straně, tentokrát je však zastavilo postavení mimo hru, takže se bude vhazovat ve středním pásmu.
    12:48 Filip ZADINA - 1:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    12:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Při hře ve čtyřech se dostávají Slezané znovu do dvougólového vedení! Doudera vysunul po levé straně FILIPA ZADINU, jenž přesnou ranou na zadní tyč překonal Mazance a připisuje si druhý gól v tomto utkání! Asistence: Milan Doudera, Martin Gernát.
     
    12:35
    Stránský napodobil Smoleňáka, který před chvílí podrazil v útočném pásmu soupeře. Totéž nyní učinil forvard Třince a také dostává zasloužené dvě minuty.
     
    12:31
    Buly před Mazancem vyznělo lépe pro Oceláře, kteří natlačili touš na zadní mantinel, kde se o něj utkali s beky Hradce. Jejich přesilovka ale nebude mít dlouhého trvání.
     
    12:19
    Třinečtí si zahrají další přesilovku. Smoleňák se provinil zbytečným útočným faulem a fasuje dvě minuty za podrážení. Slezané mohou znovu jít do dvougólového trháku.
     
    11:58
    Radovan Pavlík se hnal ve vysoké rychlosti z levé strany na Štěpánka, jeho přízemní pokus ale jen zaťukal na betony gólmana Ocelářů.
     
    11:16
    Střelu Kofroně od modré čáry srazil v předbrankovém prostoru Nedomlel, Mazanec se ale i tak vylekal, jelikož kotouč, jenž rychle změnil směr, jen těsně minul pravou tyč jeho svatyně.
     
    10:56
    Oceláři několikrát otáleli s rozehrávkou. Nakonec zkusili jednu po pravé straně a nejspíš se měl pískat icing. Publikum píská, když na druhé straně přinejmenším sporná situace končí zakázaným uvolněním Hradce.
     
    10:31
    Bohumil Jank to zkusil ostrou ranou z větší vzdálenosti, Štěpánek byl s betonem na ledě včas a kotouč vykopnul až do ochranné sítě.
     
    09:58
    Oceláři několikrát za sebou navezli kotouč až do mezikruží, s koncovkou ale otáleji a nespěchají, nicméně je znát, že zakončovat by už mohli, možná jim právě toto kouč Varaďa bude o přestávce vyčítat.
     
    09:25
    Chalupa se vydal do situace jeden na jednoho a chtěli ji řešit pohotovou kličkou, která však nevyšla. Soupeře aspoň tvrdě dohrál u mantinelu, za což si vysloužil potlesk domácích tribun.
     
    08:58
    Lvi rychle přesunuli hru před branku Štěpánka, jenže tam chyběl potřebný důraz, k zakončení nedošlo.
     
    08:28
    Hra se nyní rychle přelévá a šance střídá šanci, opravdu sledujeme parádní ofenzivní hokej. Nedomlelova rána z levého kruhu byla sražena do ochranné sítě.
     
    07:49
    Oceláři šli do situace dva na jednoho, Raška se rozhodl pro střelu, která orazítkovala levou tyč! Mazanec se mohl jen ohlédnout!
     
    07:16
    Růžička střílel z levého kruhu, Štěpánek vyrazil betony před sebe, kde se jako děrviš otáčel Smoleňák, jenže puk za záda gólmana Slezanů nedotlačil.
     
    06:48
    Lvi okupují útočnou pásmu a hned po první ráně Zámorského od modré čáry se málem dostali k dorážce do poloodkryté klece, beci Ocelářů byli u situace včas.
     
    06:27
    Po pár sporných situacích se bude vylučovat také na straně Ocelářů a Lvi mohou rychle dorovnat. Vrána ve středu plochy zahákoval unikajícího soupeře a už sedí na trestné lavici.
     
    05:54
    Východočechy jejich zásah povzbudil, Kelly Klíma to nyní pěkně zkusil z levého kruhu a Štěpánek musel předvést dobrý zákrok betonem.
    05:06 Petr ZÁMORSKÝ - 1:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    05:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec bleskově odpovídá a dostává se tak znovu do kontaktu! Střelu Radovana Pavlíka z levého kruhu vyrazil Štěpánek před sebe, kde se strhla velká mela, ve které se nejlépe zorientoval JAKUB LEV, jenž z bezprostřední blízkosti dopravil kotouč do sítě! Asistence: Radovan Pavlík, Petr Zámorský.
    04:22 Matěj STRÁNSKÝ - 0:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    04:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zvyšují své vedení v přesilovce a vedou již 2:0! Růžička přesunul hru z levé strany na pravý kruh, Hrňa poslal střílený pas do předbrankového prostoru a MATĚJ STRÁNSKÝ šikovnou tečí dopravil puk do sítě – 2:0! Asistrence: Erik Hrňa, Martin Růžička.
     
    04:08
    Tuhle akci zná celá extraliga. Kotouč se rychle přesune z pravé strany na levou, odkud pálí Martin Růžička, tentokrát se ale netrefil do puku přesně a mířil jen do rohu hrací plochy.
     
    03:34
    Třinečtí prohráli buly a Mazanec za přispění obětavé práce Radovana Pavlíka na obranné modré propašoval kotouč do středního pásma. Oceláři se však strašně rychle vrací.
     
    03:24
    Oceláři mohou vedení zvýšit, což před chvílí odmítl Hrňa, jenž pálil z mezikruží mimo. Nyní však budou Slezané hrát přesilovou hru. Při jejich aktivitě fauloval Chalupa, když v obranném pásmu podrazil soupeře.
     
    02:58
    Smoleňák nezpracoval ideálně na pravém kruhu a puk mu utekl až k hrazení, kde byli první obránci Ocelářů a mohou založit protiútok.
     
    02:27
    Lvi krouží s pukem v útočném pásmu, jenže víceméně v rohu, odkud se nemohou dostat. Následně se špatnou přihrávkou připravili o třetinu.
     
    01:58
    Východočeši napadají rozehrávku Slezanů, ale získat puk se jim nepodařilo a nyní se musí stáhnout k pečlivé obraně středního pásma.
    01:17 Filip ZADINA - 0:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    01:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou bleskově do vedení! Defenziva Lvů nyní povážlivě zaspala, když neubránila hned trojici hráčů. Musil posunul puk z pravého kruhu na levou stranu, odkud z bezprostřední blízkosti pod horní tyč pohodlně skóroval FILIP ZADINA – 1:0! Asistence: David Musil.
     
    00:58
    Po přetlačované ve středu hrací plochy se dostávají svěřenci Václava Varadi do postavení mimo hru a vhazovat se tak bude u jejich útočné modré.
     
    00:27
    Východočeši vyhodili kotouč dopředu po pravém hrazení, ale v rohu kluziště u něj byli první obránci Ocelářů. Růžička o chvíli později posílal střílenou přihrávku do předbrankového prostoru, jenže tam žádný z jeho parťáků nebyl.
     
    00:09
    Úvodní vhazování vyznělo lépe pro Oceláře, kteří posunuli puk na beky, kteří rozehrávají první akci, Hrňa posunul na pravém kruhu za sebe na Růžičku, jehož rána se odrazila od tvrzeného skla do ochranné sítě za klecí Mazance.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Týmy se seřadily proti sobě na modrých čarách k úvodnímu pozdravu, nyní již většina hráčů zamířila na střídačky a na kluzišti zůstávají pouze zahajovací formace. Zápas může začít!
     
    Vrata na ledovou plochu směrem k šatnám se otevírají a přichází oba celky. Díky možnosti otevření sektoru na stání máme přece jen o něco lepší atmosféru než v předchozích duelech hlavní části.
     
    Sudí již jsou na ledové ploše a my netrpělivě vyhlížíme hráče obou celků, kteří by během chvilky měli rovněž dorazit na ledovou plochu. Do startu už zbývá necelých pět minut.
     
    Rovněž budeme pozorovat souboj hokejistů, kteří mají podepsaný kontrakt s kluby NHL. Za Hradec nastoupí Matěj Chalupa, třinecké barvy bude hájit Filip Zadina společně s Lukášem Jaškem. Uvidíme, kterému z těchto mladých hokejistů vyjde toto utkání lépe.
     
    Ještě jednou pěkný horký podvečer přeji všem milovníkům ledního hokeje z královéhradecké ČPP Arény. Do začátku utkání nám zbývá necelých dvacet minut, aktuálně můžeme sledovat oba celky na ledě při rozbruslení.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Nedomlel "A", Zámorský, Jank, Čáp, Šalda, F. Pavlík "A", Gaspar – Chalupa, Sklenář, Smoleňák "C" – Kevin Klíma, V. Růžička ml., Kelly Klíma – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Lev, Pilař. Trenér: Vladimír Růžička st.

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Daneček) – Gernát "A", Doudera, Galvinš, Musil, Jaroměřský, Kundrátek, Adámek – Stránský, Vrána "C", M. Růžička "A" – Zadina, Jašek, O. Kovařčík – Chmielewski, Veselý, Raška – Kofroň, M. Kovařčík, Hrňa. Trenér: Václav Varaďa.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Gebauer, Rožánek.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši také předvedli, že na tom na prahu nové sezóny nejsou nijak zle. A rovněž ukázali, kde by mohla spočívat jejich síla – v defenzívě. Obdrželi třetí nejnižší počet branek ze všech týmů hlavní části poháru, konkrétně 14. Velkou jistotou se znovu jeví brankář Marek Mazanec, který úspěšnost svých zákroků vyšrouboval na parádních 94,62 % a patřil tak mezi nejlepší gólmany. Měli bychom tak být svědky skvělého útoku s parádní obranou.

    Lvi skončili na druhém místě skupiny C, na své konto nastřádali jedenáct bodů. Odstartovali na ledě Olomouci, kde zvítězili 5:2, poté porazili také nelehkého soupeře z Brna 2:0. Následně přišel první sladký bonbónek v podobě vyhraného derby na ledě Dynama – 1:0. O dva dny později porazil Hradec Pardubice znovu, tentokrát v naprosto odlišném zápase. Divokou přestřelku Mountfield opanoval výsledkem 6:5 v prodloužení a zajistil si tak účast v play off. Můžeme spekulovat, zda to mělo vliv na jeho další výsledky ve skupině. Pak už totiž přišly jen porážky. Nejprve 3:4 s Olomoucí a na závěr 2:3 na ledě Brna.
     
    HC Oceláři Třinec

    Slezané již před startem nového ročníku jasně ukazují, že budou opět patřit k největším favoritům naší nejvyšší hokejové soutěže. Po Budějovicích nastříleli v šesti zápasech hlavní části nejvyšší počet branek – 24. Skvěle to pálí především Michalu Kovařčíkovi, jenž zapsal již pět branek a k tomu přidal jednu asistenci.

    Oceláři opanovali skupinu D se ziskem třinácti bodů. Nejprve jasně přejeli Přerov 7:2, následně těsně porazili v derby Vítkovice 4:3. Třetí vítězství zapsali se Zlínem v poměru 5:2. Odveta na ledě Beranů jim však hrubě nevyšla a zapsali nejvyšší prohru – 0:4. Ještě překvapivější porážka přišla následně od Zubrů, 2:3 v prodloužení. V posledním duelu tak museli zvítězit. Druhé derby znovu zvládli na jedničku a po výhře nad Riderou 6:2 se mohli těšit na vyřazovací část.
     
    Čtvrtfinálové dvojice GČC

    Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha
    PSG Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice
    Mountfield Hradec Králové – HC Oceláři Třinec
    HC Škoda Plzeň – HC VERVA Litvínov
     
    Systém play off Generali Česká Cupu

    Každé čtvrtfinále poháru se hraje na dvě utkání. První startuje na ledě hůře postaveného celku po hlavní části, odveta se pak hraje na hřišti soupeře. Výsledky obou zápasů se sčítají a rozhoduje tak skóre. V případě, že by bylo po druhém souboji nerozhodné, bude následovat desetiminutové prodloužení se čtyřmi hráči v poli na obou stranách. Pokud by v něm gól nepadl, určí vítěze série pěti nájezdů na obou stranách.
     
    Krásný dobrý podvečer přeji všem hokejovým příznivcům z největšího a nekrásnějšího města východních Čech, salónu republiky, Hradce Králové. Generali Česká Cup dnes otevírá brány vyřazovací části. Startují všechna čtvrtfinále play off a vzrušení tak pochopitelně stoupá, zrno bylo odděleno od plev a my bychom měli mít možnost sledovat kvalitní hokej. Společně se detailně zaměříme na souboj, v němž Mountfield Hradec Králové změří síly s HC Oceláři Třinec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Lev (R. Pavlík, Zámorský) – 2. Zadina (Musil), 5. Stránský (Hrňa, M. Růžička), 13. Zadina (Doudera, Gernát), 23. Chmielewski (Veselý, Raška), 29. Raška (Veselý), 35. M. Růžička (Stránský, Vrána), 48. Kofroň (Kundrátek, M. Kovařčík)


    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Nedomlel "A", Zámorský, Jank, Čáp, Šalda, F. Pavlík "A", Gaspar – Chalupa, Sklenář, Smoleňák "C" – Kevin Klíma, V. Růžička ml., Kelly Klíma – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Lev, Pilař. Trenér: Vladimír Růžička st.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Daneček) – Gernát "A", Doudera, Galvinš, Musil, Jaroměřský, Kundrátek, Adámek – Stránský, Vrána "C", M. Růžička "A" – Zadina, Jašek, O. Kovařčík – Chmielewski, Veselý, Raška – Kofroň, M. Kovařčík, Hrňa. Trenér: Václav Varaďa.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Gebauer, Rožánek

    Diváci: 1044
    Středa 26.08.2020
    Třinec - Mountfield HK 2:3

    Branky a nahrávky: 31. Chmielewski (Kurovský, M. Adámek), 41. A. Raška – 11. V. Růžička (Sklenář, Kelly Klíma), 34. F. Pavlík (Kevin Klíma, Perret), 56. Smoleňák (Zámorský, Chalupa)

    Mountfield HK 1 1 Třinec
    #1 Pondělí 24.08.2020 • 18:00
    Mountfield HK - Třinec 1:7
    #2 Středa 26.08.2020 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 2:3
    thejrc.org