Třinec – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.) | Sparta – Liberec 2:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:2 (0:1, 0:1, 2:0) Stav série: 0:1
Bílí Tygři Liberec
Středa 26.08.2020, 19:00 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • Play-off Generali Česká Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bylo ode mě definitivně všechno, mějte se krásně a někdy u dalších online přenosů se budu těšit, na počtenou! (21:18:49)
     
    Ve třetí třetině sparťané zdramatizovali vývoj série zásluhou Davida Tomáška a Michala Řepíka. Více už toho však domácí borci nestihli a prohrávají celkovým poměrem 4:6. Do dalšího kola tedy postupuje Liberec.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Kvapil chtěl poslat přihrávku napříč pásmem Řepíkovi, do této přihrávky se však vložil svou hokejkou Jaroslav Vlach. Toto už Liberečtí zvládnou.
     
    58:55
    Liberecký obránce Ronald Knot (LIB) vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za hrubost a už sedí na trestné lavici. Sparťané mají poslední šanci!
     
    58:54
    Roman Horák čekal u mantinelu na přihrávku od svého spoluhráče, ale sudí znovu přerušuje. Navíc se bude vylučovat na liberecké straně.
     
    58:26
    Další příležitost Pražanů! Tomášek zkoušel prostrčit kotouč u levé tyčky do branky, ale Kváča byl znovu na svém místě.
     
    58:13
    Rozeběhly se nám poslední dvě minuty třetí třetiny. Řepík se snažil ukořistit kotouč do své moci, ale rozhodčímu se ztratil puk z dohledu a přerušuje hru.
     
    57:46
    Po dalším zákroku hostujícího gólmana si sparťanští trenéři berou oddechový čas a Machovský zůstává na střídačce!
     
    57:34
    Další dobrá šance domácích! Roman Horák měl dostatek prostoru na střelu, která se však zastavila ve změti těl před libereckým brankářem Kváčou.
     
    57:13
    Krkolomný přechod domácích přes modrou čáru vyšel a Košťálek našel v hloubi pásma Buchteleho, který se však do další akce už neprokličkoval.
     
    56:24
    Zikmund ztratil puk v útočném pásmu a do útoku mohli zavítat Liberečtí. Lenc naservíroval kotouč přesně do voleje Rachůnkovi, Machovský kryje.
     
    55:29
    Další dobrý pokus domácích! Prudká střela doletěla až ke Kváčovi, před nímž chtěl tečovat Řepík, ale neúspěšně. Škoda pro domácí.
     
    54:29
    Buchtele si musel puk nadvakrát zpracovat, ale i přesto domácí pronikli přes útočnou modrou čáru. Následně střílel příklepem obránce Dvořák, Kváča zasáhl.
     
    54:03
    Před námi posledních šest minut třetího dějství. Machovský si nyní počkal na střelu jednoho z libereckých hráčů a ukryl kotouč ve své náruči.
     
    53:21
    Menší šermovačku v útočném pásmu před Kváčou chtěl vyřešit Sukeĺ, který se však ani nadvakrát nedokázal prosadit. Sparťanům se pomalu krátí čas.
     
    52:54
    Horák musel pro puk vyjet až do středního pásma, ale sparťanům to nemusí vadit, jelikož si liberečtí hráči nerozuměli a poslali kotouč přes všechny čáry.
     
    52:23
    Po přerušení následuje další komerční přestávka v dnešním utkání. Mezitím byl oznámen počet diváků. Duel tady v Holešovicích sleduje 1 423 fanoušků!
     
    52:12
    Dvořák vybojoval kotouč pro Janduse, který si všiml Řepíka. Tomu se otevřel prostor, ale Kváča si na jeho střelu počkal!
     
    51:31
    Sukeĺ chtěl dojíždět puk u Kváči, který si ale touš ponechal ve své výstroji a nepřipustil žádné větší komplikace pro svůj celek. Rozhodčí tak přerušuje hru.
     
    50:49
    Jelínek však dobře zapracoval a dojel puk v útočném pásmu, nicméně Machovský mohl být v klidu. Naopak do střehu musel na druhé straně Kváča.
     
    50:06
    Lenc se protáhl kolem Dvořáka a následně vybízel před brankou připraveného Rachůnka, jehož střela nebyla přesná. U kotouče jsou sparťané.
     
    49:25
    Ronald Knot nahodil puk do útočného pásma, ale sparťané hned obrátili hru na druhou stranu. Dvořáček hlídkoval před brankou, kotouč k němu nevyplaval.
     
    48:59
    A další tutovka domácích! Robert Říčka dostal krásný pas do mezikruží, ale svou střelou nedokázal překonat Petra Kváču!
     
    47:59
    Martin Jandus ještě stihl zastavit kotouč na modré čáře a ihned vypálil. Kváča toho moc neviděl, ale nakonec nemusel zasahovat, jelikož střela šla vedle.
     
    47:06
    A sparťané mohli rázem odskočit do vedení! Michal Řepík se dostal do dobré střelecké pozice před brankou Kváči, kterého však tentokrát nepřekonal.
    46:19 Michal ŘEPÍK - 2:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    46:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    To byla dělovka! Po vyhraném vhazování v útočné pásmu Horák našel na levém kruhu MICHALA ŘEPÍKA, který bezkonkurenční ranou nedal Kváčovi žádnou šanci! Asistence: Roman Horák, David Tomášek.
     
    46:16
    Marek Kvapil měl dobrou šanci na vyrovnání u levé tyčky, kterou neproměnil. Nicméně je tu další faul ze strany hostí, když se provinil Mislav Rosandič (LIB).
     
    45:59
    Na opačné straně kluziště pro změnu zahrozili Liberečtí, konkrétně Marek Zachar! Liberecký forvard Machovského nepřekonal.
     
    45:42
    Obránce Košťálek využil trocha prostoru na útočné modré čáře a okamžitě se rozhodl střílet. Jeho rána byla hodně prudká, ale chyběly jí gólové parametry.
     
    45:13
    Dvořáček se ještě pokusil zdržet libereckou rozehrávku, ale marně. Liberečtí se krátce nato dostávají do střední třetiny a uklidňují hru.
     
    44:24
    Zikmund s Říčkou vybojovali kotouč v útočném pásmu, ale Jandus na modré čáře poslal nepřesnou přihrávku na druhou stranu. Puk mají Liberečtí.
     
    43:39
    Rousek si počkal u mantinelu a odebral libereckému obránci kotouč z jeho hole. Následně oba týmy vyměňují síly na ledě, hraje se opravdu ve svižném tempu.
     
    43:12
    Košťálek vyvezl kotouč do útočného pásma, ale ještě předtím se domácí provinili postavením mimo hru. Horák tak nemohl pokračovat v útočné akci.
     
    42:54
    Sparťané se snaží rychle vyrovnat, ale zatím se jim to nedaří. Nyní zkoušel štěstí Řepík, který střílel z pravé strany, ale liberecký brankář včas zasáhl.
    41:16 David TOMÁŠEK - 1:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    41:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme sníženo! Sukeĺovu střelu lapil Petr Kváča, který si myslel, že má puk v lapačce, ten však vyplaval před DAVIDA TOMÁŠKA, jenž dorazil touš do branky! Asistence: Matúš Sukeĺ.
     
    40:01
    Rozhodčí vylučuje Jana Buchteleho (SPA) a Radana Lence (LIB), kteří dostali shodně čtyři minuty za hrubost. Dvouminutový trest poté dostal také Lukáš Rousek (SPA).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Rozhodčí i hráči jsou zpět na ledové ploše, třetí dějství začíná už za chvíli!
     
    Další třetina začne přibližně v 20:44 hodin.
     
    Prostřední třetinu tedy máme za sebou. Liberečtí nadále pokračují ve spolehlivém výkonu a kráčí za postupem do další fáze turnaje. Druhý gól hostí vsítil Radan Lenc, jenž stál na správném místě před brankou Machovského. Pokud sparťané chtějí s vývojem série ještě něco udělat, musí zabrat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Rozhodčí se nyní společně radí o udělení trestů, o všem se pravděpodobně dozvíme až na začátku třetí třetiny. Jdeme na šaten.
     
    39:59
    A pozor! Společně se zazněním sirény tu máme hromadnou bitku, do které se zapojilo hned několik hráčů. Rozhodčí budou vylučovat.
     
    39:43
    Nadějná souhra domácích ke vstřelené brance nevedla! Říčka posouval kotouč na Sukeĺa, který ale Kváču nepřekonal.
     
    39:25
    Horák nevyhrál vhazování proti Petru Jelínkovi a liberečtí hokejisté se posléze dostávají ven z obranného pásma. Další útok zakládá Dvořák.
     
    39:03
    Tomáš Hanousek (LIB) je dalším hráčem, kdo putuje na trestnou lavici. Liberecký obránce se pro změnu provinil podrážením a oslabuje svůj tým.
     
    38:41
    Zikmund nevyhrál buly, ale domácí se ještě chvíli udrželi na puku. Řepík si dojel kotouč za brankou Kváči a sparťané donutili libereckého brankáře přerušit hru.
     
    38:25
    Dvořák musel na modré čáře couvat až do obranného pásma, jelikož jeho spoluhráči ztratili touš u mantinelu. Další sparťanskou snahu ukončuje Kváča.
     
    37:34
    Sparťanský gólman nyní vypomohl Košťálkovi s rozehrávkou, ale Tygři se později dostali zpět na kotouč. Radan Lenc střílel z pravé strany nad branku.
     
    37:15
    Liberečtí už hrají v plném počtu. Michal Birner společně s Tomášem Filippim nadělali Machovskému menší starosti, sparťanský brankář si však věděl rady.
     
    36:25
    Tomášek se zkoušel prodrat skrz střední pásmo, což se mu podařilo a sparťané mohli kombinovat. Na modré čáře však nezachytil kotouč obránce Pavelka.
     
    35:52
    Tato přesilovka se zatím domácím moc nedaří. Naopak Machovský musel znovu předvést další dobrý zákrok, když vytasil svoji lapačku. Hra je přerušena.
     
    35:18
    Řepík nedojel kotouč v útočném pásmu a domácí se museli vracet pro puk až zpět k Matěji Machovskému. Jeřábek rozjíždí další útok zpoza branky.
     
    34:50
    Domácí mají další ojedinělou možnost, jak vyrovnat. Tomáš Hanousek (LIB) si jde sednout na dvě minuty na trestnou lavici za hrubost. Domácí hrají přesilovku.
     
    34:24
    Sparťané mohli rázem snížit zpět na rozdíl jedné branky! Řepík ujel do samostatného úniku, sparťanský kapitán nastřelil Kváčovy betony.
    33:31 Radan LENC - 0:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    33:31
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí odskakují na rozdíl dvou branek a k postupu mají zase o krok blíže! Birner vyslal prudkou ránu na Machovského, který vyrazil touš jen před sebe a tam už byl připravený RADAN LENC, jenž doklepl puk do sítě! Asistence: Michal Birner, Dávid Gríger.
     
    32:59
    Pavelka rozehrál akci svého týmu středem útočného pásma, ale první liberecká letka se vrátila včas. Další hostující akci vede Knot, Machovský v pozoru.
     
    32:09
    Martin Jandus nahodil kotouč do útočného pásma, ale Liberečtí hned obrátili hru zpět před Machovského. Tam byl ale pouze úspěšný obránce Košťálek.
     
    31:22
    Jelínek nejprve netrefil puk podle představ, ale posléze zaváhal obránce Pavelka a Liberečtí mohli zaútočit. Machovský si vyjel z branky a ránu zastavil.
     
    31:04
    Sparťané se nyní osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění, a hra se tak za malý okamžik vrátí zpátky před branku, kterou dnes hájí Matěj Machovský.
     
    30:34
    Tomáš Rachůnek kličkoval v útočném pásmu, v rohu kluziště mu ještě vypomohl Gríger, ale Horákovi se přeci jenom podařilo dostat puk ven z pásma.
     
    29:24
    Ladislav Zikmund nevyhrál další vhazování v útočném pásmu, ale na druhé straně nebyl úspěšný útočník Filippi a později také obránce Ronald Knot.
     
    29:09
    Řepík vyhrál čistě vhazování na Kvapila a domácí hráči mohli znovu zaútočit. Střelu od modré vyprodukoval ze své hole Pavelka, Kváča v pohotovosti.
     
    28:46
    Velká šance Tygrů! Rychlý expres Marek Zachar se řítil už sám na Machovského, kterého však svou střelou nepřekonal.
     
    27:46
    Dávid Gríger riskantně kličkoval na obranné modré čáře, ale i přesto se liberečtí hokejisté posléze dostali do útočného pásma. Machovský zasáhl.
     
    27:25
    Liberecký Kváča musel znovu zasahovat, když zlikvidoval další sparťanskou střelu. Rozhodčí přerušuje hru, následuje komerční přestávka.
     
    27:15
    Velká rodící se šance Michala Bulíře! Před libereckým útočníkem ale dobře zakročil obránce Pavelka a odpálil kotouč do bezpečí.
     
    26:38
    Jan Košťálek střílel od modré čáry, Kváča toho moc neviděl, ale i přesto dokázal střelu ztlumit na své hrudi a rozehrát. Hra tak pokračuje dál.
     
    25:51
    Jakub Rychlovský napadal sparťanskou rozehrávku v obranném pásmu, ale Piskáček odvedl dobrou práci před Machovským. Domácí se přesouvají ke Kváčovi.
     
    24:39
    Střela jednoho z domácích borců byla hodně ostrá, ale Kváča i v tomto případě odolal. Dvořáček se k dorážce už nedostal.
     
    24:09
    Tomáš Hanousek se dostal ke kotouči v obranném pásmu, ale posléze špatně rozehrál na své spoluhráče. Puk si vzal Jeřábek a sparťané útočí.
     
    23:49
    Petr Kváča je v posledních minutách opravdu v permanenci. Liberecký brankář si nyní poradil s další nepříjemnou střelou domácích a přerušil hru.
     
    23:12
    Buchtele s Říčkou museli zpátky do obranného pásma, ale hostům se další souhra před Machovským nevyvedla. Na druhé straně byl pro změnu neúspěšný Forman.
     
    22:58
    Velká šance domácích! Matúš Sukeĺ se prohnal kolem posledního obránce Liberce, ale sám z pravé strany nepřekonal Kváču.
     
    22:20
    Marek Zachar byl hodně aktivní v útočném pásmu, ale brankář Machovský si kotouč pohlídal a ukryl ve své náruči. Hra bude pokračovat za malý okamžik.
     
    21:59
    Kvapil střílel v útočném pásmu na Kváču, ale liberecký brankář si s kotoučem poradil. Domácí ještě chvíli okupovalo útočné pásmo, ale bez výsledku.
     
    20:59
    Filippi posílal přihrávku přes modrou čáru na svého obránce, což ale vystihl útočník Tomášek. Sparťanský forvard vyvezl touš ven a ušetřil cenné vteřinky.
     
    20:42
    Brankář Machovský může být zatím v klidu. Nyní se sparťané dostali znovu ven z obranného pásma a Liberečtí musí zahájit další akci až od své klece.
     
    20:12
    Robert Říčka vyhrál úvodní vhazování a domácí se ihned osvobodili. Liberečtí ještě hrají přes minutu v početní výhodě, když se provinil obránce Jurčina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči jsou zpátky ze svých kabin, druhá třetina může začít.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:51 hodin.
     
    Úvodní dějství máme za sebou. Viděli jsme vcelku zajímavou podívanou, ve které jsou zatím úspěšnější liberečtí Tygři. Jakub Rychlovský poslal svůj tým do vedení po krásné souhře v útočném pásmu. Sparťané tak v tomto utkání prohrávají o gól, ale v celkovém součtu jim chybí tři góly.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Šmíd musel pro puk až do svého obranného pásma, ve středovém kruhu ještě chtěl zaútočit Filippi, před ním ale zasáhl svou hokejkou Dvořáček.
     
    19:25
    Forman dobře napadal libereckou rozehrávku v útočném pásmu, ale hosté se přeci jen dostali alespoň do středního pásma. Sparťanská čtveřice střídá.
     
    19:12
    A právě bouřlivák Milan Jurčina (SPA) míří o pár okamžiků později na trestnou lavici. Sparťanský obr dostává dvě minuty za hrubost.
     
    18:24
    To byla rána. Jurčina se ve středním pásmu opřel do Tomáše Rachůnka, kterému nasadil parádní hit, liberecký útočník vše ustál.
     
    18:05
    Pozor, sparťané vstřelili branku, která však nemůže platit. Sukeĺ už se radoval, ale sudí krátce předtím odpískali postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    17:49
    Kvapil nedojel nahozený kotouč v útočném pásmu za branku Petra Kváči a rozhodčí okamžitě píská zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Matěje Machovského.
     
    16:59
    A další dobrá možnost pro domácí celek. Martin Jandus střílel od modré čáry, střela mu sedla celkem dobře, ale Petr Kváča si udělal dobrý výhled.
     
    16:35
    Sparťané se dostali do útočného pásma, po rychlém přejezdu modré čáry se do puku opřel Ladislav Zikmund, jehož ránu Kváča pokryl svými betony.
     
    16:07
    Hosté už hrají v plném počtu, vyloučený Šmíd je zpátky na ledové ploše. Mezitím Dvořáček chtěl proniknout přes pravou stranu kluziště, leč neúspěšně.
     
    15:24
    Liberec zahrozil ve vlastním oslabení! Tomáš Filippi se tlačil před posledního obránce Sparty, Machovský si kotouč pohlídal.
     
    14:35
    Horák po vyhraném vhazování poslal přihrávku Košťálkovi, který to měl na paty a nemohl střílet. Krátce poté se Liberečtí už dostávají ven z obranného pásma.
     
    14:16
    Velká šance Pražanů! Po sérii přihrávek se kotouč dostal k Tomáškovi, který dorážel puk z mezikruží, ale brankář Petr Kváča zakročil.
     
    13:43
    Tomášek nevyhrál vhazování v útočném pásmu, ale domácí hokejisté se na puku udrželi. Řepík dostal dobrý pas na pravou stranu, Kváča se stačil přemístit.
     
    13:35
    A bude se znovu vylučovat. Obránce Ladislav Šmíd (LIB) dostává dvě minuty za krosček. Sparťané budou po komerční přestávce hrát další přesilovku.
     
    12:54
    Derner poslal svižnou přihrávku přes střední pásmo Najmanovi, liberecký útočník pas od svého kolegy nezpracoval. Sparťané tak mohou v klidu rozehrát.
     
    11:45
    Sparťané hráli krátkou početní výhodu pět na čtyři, ale hosté z Liberce už jsou opět v plném počtu. Vyloučený Filippi je zpátky na ledové ploše.
     
    10:39
    Obrovská možnost pro domácí tým! Rousek byl sám před brankářem Kváčou, ale v rozhodujícím momentu mu ujel kotouč z čepele.
     
    09:45
    Za chvíli budeme svědky hry čtyři na čtyři. Tomáš Filippi (LIB) inkasoval od rozhodčích dvouminutový trest za podrážení a jde usednout na trestnou lavici.
     
    09:28
    A níže zmíněným hříšníkem je kapitán Michal Řepík (SPA), který dostává trest za krosček. Sparťané se budou muset v následujících minutách bránit.
     
    09:19
    Martin Jandus vyvezl kotouč do útočného pásma a později se jeden ze sparťanů provinil nedovoleným zákrokem. Rozhodčí tak chystá znovu vylučovat.
     
    08:38
    Buchtele musel sprintovat zpátky do obranného pásma a vyplatilo se. Domácí posléze získali kotouč, ale Kvapilovi na útočné modré čáře chyběla podpora.
     
    07:57
    Jeden z hostujících obránců vyslal prudkou střelu na Machovského, který ukryl puk v náruči. O pár chvil později střílel Mislav Rosandič, rána byla sražena.
     
    07:24
    Velká šance domácích! Sukeĺ se obtočil kolem branky a chtěl zasunout kotouč u levé tyčky, ale Kváča si celou situaci pohlídal.
     
    06:49
    A máme tu první větší šarvátku. Na dvě minuty si jdou odpočinout Radek Jeřábek (SPA) a Ladislav Šmíd (LIB), kteří vyfasovali trest za hrubost.
     
    06:49
    Ne nadlouho. Hosté se rychle přesunuli na druhou stranu a zakročit musel svým zákrokem brankář Machovský. Sparťanský muž s maskou přerušuje hru.
     
    06:34
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu Sparty, kde nebyl úspěšný na buly kapitán Michal Řepík. I přesto se však domácí na puku udrželi.
     
    06:28
    Roman Horák se snažil dorazit touš za záda Petra Kváči, který však puk ze své moci nepustil. Libereckému brankáři pomohl také aktivní obránce Štibingr.
     
    05:32
    Po dlouhém souboji o kotouč v rohu kluziště se ke slovu dostali Liberečtí, konkrétně Michal Birner. Zkušený tahoun střílel od modré, jeho rána skončila zablokovaná.
     
    04:54
    Další velká šance Liberce! Petr Jelínek se prokličkoval až před Machovského, který ale zakročil včas svým betonem!
     
    04:12
    Robert Říčka znovu úspěšnější na buly a sparťané mohli zaútočit. Košťálek nahodil kotouč, který chtěl dojet Forman, ten už ale měl k puku příliš moc daleko.
     
    03:54
    Říčka byl úspěšný na vhazování a domácí zahrozili. Kotouč se podél modré čáry dostal na Jana Košťálka, který vypálil, ale trefil pouze clonícího hráče Tygrů.
     
    03:23
    Sparťané chtějí okamžitě odpovědět, ale Sukeĺ se mezi bránící trojicí soupeře neprodral. Nicméně krátce poté musí Kváča znovu zasahovat.
    02:30 Jakub RYCHLOVSKÝ - 0:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    02:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    To bylo rychlé! Neuplynuly ani tři minuty a Liberečtí se dostávají do vedení. Dobrá práce čtvrté liberecké formace přináší úvodní branku. Najman posunul kotouč zpoza branky na JAKUBA RYCHLOVSKÉHO a ten se nemýlil! Asistence: Adam Najman, Jaroslav Vlach.
     
    02:04
    Hosté se chtěli dostat zpět do pásma, ale rozhodčí píská postavení mimo hru. Po krátkém přerušení se opět vhazovalo, buly vyhrál Adam Najman.
     
    01:34
    Rousek dojel nahozený puk za brankou Kváči, ale poslední liberecký obránce byl u mantinelu úspěšnější a jeho tým může založit další protiakci.
     
    00:46
    Oba týmy střídají a u kotouče jsou domácí. Ladislav Zikmund chtěl vyvést kotouč do útočného pásma po levé straně kluziště, tam ale byli pouze Liberečtí.
     
    00:02
    Úvodní vhazování vyhráli hosté, kteří se hned přesunuli do útočného pásma. Filippi dojížděl nahozený kotouč za Machovského, ale neúspěšně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    První pětky jsou na ledě, pohodlně se usaďte, začínáme!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Jurčina, Pavelka, Jeřábek, Dvořák, M. Jandus – Kvapil, Horák, Řepík (C) – Rousek (A), Sukeĺ, Tomášek – Buchtele, Říčka, Forman – Zikmund, D. Vitouch, Dvořáček.

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Pavelka) – Šmíd (A), Knot, Rosandič, Hanousek, Derner, Štibingr, Kunst – Birner (A), Filippi, Bulíř – Rachůnek, Gríger, Lenc – Šír, Jelínek (C), Zachar, Vlach, A. Najman, Rychlovský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Ondráček, Špůr.
     
    Máme za sebou sestavy obou mužstev včetně promo videa Nezastavíš. Nic tedy nebrání tomu, abychom mohli dnešní utkání odstartovat!
     
    Slovo si už vzal sparťanský moderátor, nyní fanoušci v aréně vidí na kostce průběh utkání Sparty s Kladnem, které Holešovičtí odehráli minulý týden.
     
    Hráči už zamířili zpět do svých kabin, do začátku zápasu zbývá dvacet minut.
     
    Rozbruslení je ve své polovině, hráči se pečlivě připravují na ostrý start zápasu. Kapitánské céčko na domácí straně bude dnes mít Michal Řepík, Tygry povede z pozice kapitána do dnešního utkání Petr Jelínek.
     
    Na led jako první zamířili liberečtí Bílí Tygři, domácí hokejisté přicházejí právě nyní.
     
    První diváci byli před malou chvílí vpuštěni do arény, za necelých deset minut startuje tradiční předzápasové rozbruslení.
     
    V brance domácích bude od úvodních minut chytat opora Pražanů Matěj Machovský, jako druhý brankář v zápise o utkání figuruje Jakub Neužil. První obrannou dvojici tvoří Jan Piskáček spolu s Janem Košťálkem. Na pozici třetího obránce vidíme zkušeného Milana Jurčinu, pro něhož bude dnešní zápas teprve prvním v letošní přípravě. Nejzajímavější je však první útok domácích, který tvoří úderné trio Marek Kvapil, Roman Horák a Michal Řepík. Mimo sestavu dnes zůstává útočník Lukáš Pech.

    Při pohledu na libereckou soupisku je ihned patrné, že Liberečtí dnes dají šanci Petru Kváčovi, který byl v prvním utkání čtvrtfinále pouze na střídačce. Kromě této změny v brankovišti trenér Patrik Augusta sází na osvědčené borce, první formaci Liberce tradičně tvoří Michal Birner, Tomáš Filippi a samozřejmě také Michal Bulíř. Tygrům v Praze nebude chybět ani Radan Lenc, nebo Tomáš Rachůnek společně s Dávidem Grígerem.

    Takto trenéři obou mužstev poskládali své soupisky pro dnešní zápas, ve kterém se rozhodne, kdo z dvojice týmů postoupí do další fáze letního poháru.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásný středeční podvečer už přímo z pražské Tipsport areny. Ochozy holešovického stánku jsou zatím prázdné a hráči se pozvolna rozcvičují v útrobách stadionu. Pojďme si čekání zpříjemnit tím, že si představíme obě sestavy pro dnešní napínavý duel.
     
    Hezký středeční podvečer z Prahy! Play off Generali Česká Cupu je v plném proudu a dnes budeme sledovat druhé čtvrtfinálové utkání mezi Spartou a Libercem. Zápas v Tipsport areně startuje přesně v 19:00 hodin.
    Sparťané uprostřed čtvrtfinálové série s Libercem posilují obranné řady. Dres Sparty bude oblékat David Němeček!
     
    Konečná tabulka skupiny A

    1. HC Sparta Praha 13 bodů
    2. HC Škoda Plzeň 11 bodů
    3. Madeta Motor České Budějovice 9 bodů
    4. Rytíři Kladno 3 body
     
    Start čtvrtfinálové série

    Duely mezi Spartou a Libercem jsou pokaždé velmi vypjaté. A v letním poháru tomu není jinak. První utkání pod Ještědem nabídlo dramatickou podívanou až do posledních minut. Vstříc prvnímu vítězství v sérii vykročili Tygři pravou nohou, kteří ještě před polovinou utkání vedli o tři branky. Sparťané však své zbraně nesložili a zásluhou Jana Buchteleho s Markem Kvapilem snížili zpět na rozdíl jednoho gólu. Velkou výhodu do odvety zařídil libereckému týmu Jaroslav Vlach, jenž v předposlední minutě překonal počtvrté brankáře Machovského. Do odvetného utkání v Praze Liberečtí půjdou s dvoubrankovým náskokem.
     
    Systém vyřazovacích bojů

    Systém play off je obdobný jako v Lize mistrů. Mužstvo, které bude mít po dvou zápasech v sérii lepší celkové skóre, postupuje do dalšího kola. Podaří se Libereckým dotáhnout úspěšně načatou práci, nebo Pražané překvapí a dokáží ukončit tygří cestu letním pohárem?
     
    Zajímavosti z kabiny

    Sparťané v prvním kole play off Generali Česká Cupu se mimo jiné mohou spolehnout na služby zkušeného Marka Kvapila, pro něhož je série s Bílými Tygry velmi pikantní. Ostřílený tahoun přišel do Sparty právě z Liberce, kde platil za jednoho z nejlepších hráčů extraligy. V kádru Pražanů navíc figuruje Michal Řepík, rovněž bývalý hráč Tygrů a člen první liberecké útočné formace.

    Liberečtí v prvním utkání čtvrtfinále proti Spartě nasadili do branky Jaroslava Pavelku, jenž naposledy působil v Plzni. Za tamní hokejový klub však vinou vleklých zdravotních potíží neodehrál ani jedno utkání a po sezoně se stěhoval k týmu vedený Patrikem Augustou. Pro Pavelku bylo pondělní utkání se Spartou prvním vítězstvím nejen v rámci letošní přípravy, ale zároveň po velmi dlouhé době.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 42. Tomášek (Sukeĺ), 47. Řepík (Horák, Tomášek) – 3. Rychlovský (Najman, Vlach), 34. Lenc (Birner, Gríger)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Jurčina, Pavelka, Jeřábek, Dvořák, M. Jandus – Kvapil, Horák, Řepík (C) – Rousek (A), Sukeĺ, Tomášek – Buchtele, Říčka, Forman – Zikmund, D. Vitouch, Dvořáček.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Pavelka) – Šmíd (A), Knot, Rosandič, Hanousek, Derner, Štibingr, Kunst – Birner (A), Filippi, Bulíř – Rachůnek, Gríger, Lenc – Šír, Jelínek (C), Zachar, Vlach, A. Najman, Rychlovský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Ondráček, Špůr

    Diváci: 1 423
    24.08.2020
    Liberec - Sparta 4:2

    Branky a nahrávky: 7. Vlach (Knot, Šír), 14. Lenc (Derner, Gríger), 21. Filippi (Lenc), 59. Vlach (Rosandič) – 42. Buchtele, 45. Kvapil (Košťálek)

    Sparta 0 1 Liberec
    #1 Pondělí 24.08.2020 • 18:00
    Liberec - Sparta 4:2
    #2 Středa 26.08.2020 • 19:00
    Sparta - Liberec 2:2
    thejrc.org