Třinec – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.) | Sparta – Liberec 2:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:5 (0:3, 1:1, 1:1) Stav série: 0:1
HC Škoda Plzeň
Středa 26.08.2020, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Play-off Generali Česká Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:55:57)
     
    Střely na branku: 25 – 33
     
    Je dobojováno. Ve druhém duelu vítězí Plzeň na ledě litvínovské Vervy 5:2 a v celkovém součtu tak po výsledku 7:4 postupuje do semifinále Generali Česká Cupu. Litvínov tak v tomto turnaj končí. Ale určitě zanechal dobrý dojem a je vidět, že tento tým by měl v nové sezóně v extralize hrát důstojnější roli než tomu bylo v uplynulé sezóně, ve které na poslední chvíli v duelu s Kladnem zachraňoval existenci v nejvyšší tuzemské soutěži.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Vojtěch Budík nastavil soupeři záda a nepovolil, aby se dostal blíže Pavlátově brance. Hosté mají puk na hokejkách a dohrávají s ním poslední vteřiny zápasu.
     
    59:04
    Plzeň je v plném počtu.
     
    58:48
    Zakázané uvolnění Litvínova a hra se tedy stěhuje před Denise Godlu. Tohle už bude pro domácí asi konec všem nadějím.
     
    58:32
    Hosté jsou už ve čtyřech a to nejhorší mají za sebou.
     
    58:07
    Aaron Irving pálil tvrdou ránou na střed branky Dominika Pavláta, který ale sklapl betony a zákrokem hosty podržel. Následně pak také hru zastavuje.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:20
    Martin Hanzl špatně zpracoval puk a ten se dostal do středního pásma. Domácí tak museli založit přesilovkovou akci znovu.
     
    57:04
    Domácí mají k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři a ještě tak může vykřesat jiskru naděje na úspěch v tomto duelu.
     
    57:04
    Verva si bere oddechový čas.
     
    57:04
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Matyáš Kantner – 2 min., sekání).
     
    56:32
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Jiříček – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    55:40
    Filip Helt se snažil vybojovat puk v rohu, ale to se mu nepovedlo. Přesto Verva útočné pásmo udržela, ale pokus od modré čáry srazili beci Plzně do bezpečí.
     
    54:51
    Uvis Janis Balinskis se dostal do velké šance, těsně před Pavlátem nastavil svoji hůl a kotouč změnil směr. Hostující brankář si však poradil a v tento důležitý moment svůj tým podržel!
     
    54:36
    Denis Godla zakročil proti střele Jana Eberleho a hra je poté přerušena. Následuje také poslední komerční přestávka ve třetí třetině.
     
    53:44
    A nyní je už v plném počtu.
     
    53:15
    Na druhé straně zakombinovali hosté před Godlou, ale jejich akce byla nepřesná. Verva se záhy osvobozuje.
     
    51:54
    Havelka jel téměř sám z levé strany na Pavláta a byl soupeřem zastaven. Domácí publikum se zlobilo směrem k sudímu, neboť se domnívalo, že šlo o faul a dožadovalo se trestného střílení. Hra ale pokračuje dále, sudí naznačuje, že je vše v pořádku.
     
    51:44
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Richard Jarůšek – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Viktor Lang – 2 min., hrubost).
     
    51:35
    Plzeň své oslabení zvládla a už je v plném počtu.
     
    50:30
    Uvis Janis Balinskis poslal puk na levou stranu, kde ho ale spoluhráč nedokázal zachytit. Hned poté se hosté osvobozují a odpalují puk až před Denise Godlu.
     
    50:03
    Domácí se dostávali do útočné akce, ale zastavilo je postavení mimo hru, která je tedy vykázána zpět do středního pásma.
     
    49:35
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Michal Houdek – 2 min., hrubost).
     
    49:10
    Patrik Zdráhal obešel soupeře a podél pravého mantinelu dovezl kotouč do útočné třetiny. Chvíli tam chemici pobyli, ale branku Dominika Pavláta vůbec neohrozili.
     
    48:25
    Následuje další komerční pauza.
     
    48:25
    Jakub Pour na levé straně vyslal puk směrem ke Godlovi, ale tomu pomohla obrana. Následně pak gólman Litvínova raději přerušil hru a vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    46:29
    Střelu z levé strany vyrazil Pavlát před sebe a na chvilku se puk zjevil na brankovišti. Nikdo z hráčů Vervy však nebyl v dobré vzdálenosti, aby puk zasunul do odkryté klece.
     
    46:11
    Dominik Pavlát nyní zakročil proti pokusu domácího hráče a raději pak před dotěrnými útočníky soupeře přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
    44:51 Jan EBERLE - 2:5
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    44:51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Chybná rozehrávka Litvínova znamená další gól v síti Godly a chemikům se zase možnosti dorovnat nepříznivý stav vzdalují. JAN EBERLE si sjel až těsně před brankáře Vervy a zblízka ho poté svižnou střelou překonal – 2:5. Asistence: Petr Straka a Petr Kodýtek.
     
    44:23
    Ofsajdové postavení Filipa Suchého a hra je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude za chvíli vhazovat.
     
    43:44
    Plzeňští nepouštějí domácí hráče do svého pásma a dlouho drží kotouč až před Godlou. Nechtějí zbytečně riskovat kontaktní branku Vervy.
     
    43:15
    Na druhé straně však obrana Litvínova zapomněla na Matyáše Kantnera, který zakončil žabkou na pravé straně, Denis Godla byl však na místě.
     
    42:38
    Litvínovu se tak zase o něco lépe dýchá, ale potřeboval by vsítit ještě další dva góly. Dá se tak očekávat ze strany chemiků tlak.
    41:44 Jan MYŠÁK - 2:4
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    41:44
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A to se také děje. Před útočnou modrou čárou převzal kotouč JAN MYŠÁK, nabruslil si na levý kruh a odtud pak svižnou střelou trefil místo mezi tyčí a Pavlátem – 2:4. Asistence: Martin Hanzl.
     
    41:12
    Samson Mahbod zpracoval kotouč, ale poté ho nedokázal udržet na hokejce. Nicméně Litvínov nadále útočí a snaží se překonat Dominika Pavláta.
     
    40:25
    Gulašův pokus o průnik do útočného pásma zastavil jeden z litvínovských obránců a hned na to jde Verva do útoku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní Verva snížila na rozdíl dvou branek zásluhou Pawla Zygmunta a už to s jeho týmem vypadalo mnohem lépe. Ve čtyřiatřicáté minutě však Plzeň využila přesilovou hru Davidem Stachem, jenž tak prostřelil ještě loni svého spoluhráče z Kladna Denise Godlu a vrátil tak na hokejky Plzně náskok o tři góly. Domácí tak mají dvacet minut na to, aby nepříznivý stav dorovnali a pokusí se vynutit si nastavenou hrací dobu. Čeká nás ještě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:14.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    A hned se dostali do další akce před domácí brankou, ale Luboš Rob svůj pokus poslal přímo do Denise Godly, jenž po zákroku hru přerušil. Už to vypadá, že se v této části hry nic nestane.
     
    39:38
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:16
    Nepřesná rozehrávka Litvínova vedla ke ztrátě puku a ten hosté zavezli až před Denise Godlu. Pošetřili tak cenné vteřiny z oslabení.
     
    37:38
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Luboš Rob – 2 min., sekání).
     
    36:51
    Zakázané uvolnění Plzně stěhuje hru před branku Dominika Pavláta a Verva získala zadarmo útočné pásmo. Pokusí se tak znovu o snížení stavu.
     
    35:47
    Milan Gulaš bojoval o puk v rohu obranného pásma Vervy, nakonec ho hosté získali a pokračovali v útočné akci. Gulaš střílel u bližší tyče, ale kotouč za Godlu nepropasíroval.
     
    34:54
    Domácí tak musejí znovu dohánět vyšší ztrátu a k tomu mají ještě něco málo přes pětadvacet minut.
    33:58 David STACH - 1:4
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    33:58
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni využívají svou přesilovou hru a vracejí si zpět tříbrankový náskok. Těsně před Denise Godlu si sjel ještě v loňské sezóně spoluhráč DAVID STACH. Útočník Plzně pak tělem naznačil blafák a z pravé strany pak zakončil kolem jeho betonu do sítě – 1:4. Asistence: Jaroslav Kracík a Jakub Pour.
     
    33:27
    Vojtěch Budík se napřahoval na hranici levého kruhu, po jeho pokusu ale zlomil hůl a pádí na střídačku.
     
    32:45
    Po nepřesné střele Gulaše se Verva dostala na kotouč a ten okamžitě odpálila až před soupeřovu klec. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    32:21
    Hosté mají k dispozici další přesilovou hru a pokusí se v ní získat opět náskok o tři góly.
     
    32:04
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Pawel Zygmunt – 2 min., držení).
     
    31:13
    Roman Vráblík pálil od modré čáry, jeho pokus zastavil Tomáš Pospíšil a velmi rychle pak chemici otočili hru. Kudlovu střelu po zemi však vytěsnil Pavlát mimo.
     
    30:33
    Denis Godla vykryl teč Jana Eberleho a záhy nechal hru přerušit. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    30:12
    Jan Myšák z pravé strany střílel na bližší tyč, ale Pavlát prostor u své levé tyče dokonale zavřel a neinkasoval. Následně pak přerušil hru a na řadě je další komerční pauza.
     
    29:53
    Oba celky jsou už v plném počtu.
     
    29:26
    Štichova rána byla zablokována a nedostala se tak k Pavlátovi. Ten tak nemusel vůbec zasahovat a následně pak jde do útoku zase Plzeň.
     
    28:48
    Jan Ščotka si nabruslil do mezikruží a jeho prudká rána se zastavila na Dominiku Pavlátovi, který tak znovu podržel plzeňské indiány.
     
    28:02
    Hraje se ve čtyřech hráčích na obou stranách, u puku jsou domácí a snaží se o nějakou akci, které by mohla vést ke kontaktnímu gólu.
     
    27:53
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Samson Mahbod – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Pour – 2 min., hrubost).
     
    27:27
    Domácí ožili, Patrik Zdráhal udržel puk v útočném pásmu, následně pak střílel hodně nebezpečně Richard Jarůšek, ale svou střelu poslal mimo tři tyče.
     
    26:31
    Verva se nastěhovala opět do pásma Plzně a kombinuje před Dominikem Pavlátem. Jarůškovu táhlou střelu pak dostal do výstroje brankář Plzně a drží svůj tým.
    25:51 Pawel ZYGMUNT - 1:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    25:51
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí mažou nulu na svém kontě a snižují na rozdíl dvou branek. Patrick Kudla od pravého hrazení poslal kotouč do prostoru mezi kruhy, kde byl dobře postavený PAWEL ZYGMUNT. A ten poté svižnou ranou prostřelil Dominika Pavláta, kterému bere čisté konto – 1:3. Asistence: Patrick Kudla.
     
    25:11
    Hosté se ubránili další přesilovce soupeře a už jsou v plném počtu.
     
    24:21
    Viktor Hübl měl nyní dvě střelecké možnosti, ale ty k využití přesilové hry nevedly. Plzeň se pak znovu osvobozuje a kotouč letí až před Denise Godlu.
     
    23:39
    Viktor Hübl posílal puk na modrou čáru, toho si všiml Jakub Pour a okamžitě ho poslal až před domácí branku. Litvínovští tak musejí zakládat další akci od začátku a od své branky.
     
    23:21
    Litvínovští mají šanci snížit velmi nepříznivý stav v přesilové hře a už se usadili v pásmu Plzně. Dominik Pavlát pak chytil střelu Martina Hanzla a přerušil hru.
     
    23:11
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., podrážení).
     
    22:03
    David Štich střílel od modré čáry po tom, co si udělal prostor, ale trefil jen chrániče obránce Romana Vráblíka.
     
    21:32
    Martin Hanzl za brankou Pavláta otravoval Houdka, nakonec pak dostal puk na hole svých spoluhráčů a ti kombinovali před Pavlátem, jenž zblízka vychytal dalšího litvínovského hráče.
     
    20:41
    Uvis Janis Balinskis si sjel na modrou čáru a poté pálil na Pavláta. Ten puk vyrazil a čelil další střele Viktora Hübla. Ale i s matadorem domácího týmu si poradil.
     
    20:17
    Verva vydolovala ve středním pásmu kotouč a hned ho zavezla do útoku. Ale před Pavlátem svou střelu Mahbod poslal jen na brankáře Plzně, který puk srazil nad sebe.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, ve které musí Verva zabrat, pokud chce ještě dvojzápas nějak zdramatizovat. Prostřední perioda začne přibližně v 18:20.
     
    První třetina druhého duelu mezi Litvínovem a Plzní je minulostí. A lépe do ní rozhodně vstoupili hosté, kteří už ve třetí minutě vedli rozdílem dvou branek, které dělilo pouhých čtyřiadvacet vteřin. Nejprve se trefil Filip Suchý, na jeho trefu pak navázal také Pavel Musil, který využil přesilovou hru. Litvínov si sice poté vypracoval několik šancí, které zaváněly snížením, ale neskončily v síti. Naopak hostům se ještě povedlo Matyášem Kantnerem navýšit vedení na 3:0 a Plzeň tak má po první třetině blíže k postupu do semifinále Generali Česká Cupu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    V samotném závěru první části hry se ke střele dostal Matěj Stříteský, tu kryje Denis Godla a ještě přerušuje hru.
     
    19:12
    Hosté hrají v pohodě a znovu se dostali do ohrožení Godlovy klece, tomu pomohla obrana, která tak nepustila indiány k vyššímu náskoku.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
    17:28 Matyáš KANTNER - 0:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    17:28
    Plzeň právě vstřelila branku!
    No a Plzeňští dávají Litvínovu lekci z produktivity. Potřetí skórují a v tuto chvíli mají náskok o tři branky v celkovém součtu. Mertl střílel z levé strany, těsně před Godlou nastavil hůl MATYÁŠ KANTNER, lehkou tečí změnil směr puku a ten se poté dostal za záda domácího brankáře – 0:3. Asistence: Tomáš Mertl.
     
    17:12
    Další Jarůškova střela potrápila Dominika Pavláta, ale znovu mají hosté kotouč v bezpečí a jdou do akce.
     
    16:55
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    15:56
    Plzeň se osvobodila a domácí celek zakládal svou další akci z hloubi obranného pásma. Následně pak Balinskisovu střelu tečoval před Pavlátem Lukeš, ale ani tato akce nekončí snížením. Indiáni se záhy znovu osvobozují.
     
    15:08
    Od modré čáry pálil Aaron Irving, jeho pokus betonem srazil do bezpečí Dominik Pavlát. Následně pak se před jeho klecí strhla mela a Verva dvakrát zakončila. Pavlát pak byl natlačen do branky a hra je vykázána do středního pásma.
     
    14:55
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Viktor Lang – 2 min., držení).
     
    14:25
    Domácí se připravili o útočné pásmo, nakonec se puk dostal až do obranného pásma Vervy a ta jde do akce znovu.
     
    13:23
    Jan Myšák plácl do kotouče těsně před Pavlátem. Hostující brankář to sice úplně nečekal, ale s pokusem domácího mladíka si poradil.
     
    12:47
    Stříteského střelu zablokovala obrana Litvínova, domácí se pak jali k další útočné akci, ale Dominik Pavlát se blýskl dalším zákrokem a Pospíšila vychytal.
     
    12:24
    Dominik Pavlát má kotouč v lapačce a hra je přerušena. Mezitím následuje další komerční pauza. Po ní se bude vhazovat před brankou Plzně.
     
    11:45
    Richard Jarůšek zavezl kotouč do útočného pásma, tam se ale se svými spoluhráči příliš dlouho nezdržel a puk získali hosté. Ti poté v další šanci málem Godlovu klec ohrozili. Eberleho pokus srazil Godla do bezpečí.
     
    10:44
    Vojtěch Budík z vlastního obranného pásma projel celým kluzištěm jako nůž máslem, poté vystřelil zblízka, ale Godla neměl problém s jeho zakončením, které nebylo přesné.
     
    10:02
    Půlka první třetiny je minulostí, hosté se ocitli v další šanci, ve které byl Luboš Rob, ale v jeho zakončení mu zabránili beci Litvínova.
     
    08:58
    Gulašovu ránu z pravého kruhu srazil Tomáš Pospíšil a pomohl tak obraně Litvínova. Stále však hosté obléhají branku Denise Godly, který musí být ve střehu.
     
    08:31
    František Lukeš z pravé strany zakončoval z mírného úhlu, puk skončil u Pavlátova brankoviště a dostal ho do bezpečí. Nicméně před ním bylo znovu rušno, Verva zvyšuje své tempo.
     
    07:34
    Pavlátova rozehrávka za jeho brankou nebyla příliš efektivní, naopak kotouč už směřoval na hůl Doudery. Ale hosté se k němu dostali dříve a nebezpečí zažehnali.
     
    07:03
    František Gerhát vrátil puk na modrou čáru pro Davida Šticha, který hned pálil z jedničky. Kotouč byl vyražen do brankoviště, kde domácí dotírali. Ale nakonec má vše pod kontrolou Pavlát a zastavuje dění na ledě.
     
    06:54
    Na levém kruhu se do střely opřel Matěj Stříteský, proti jeho dělovce však zasáhl Denis Godla a jeho pokus zneškodnil. Hra je pozastavena a následuje první komerční přestávka.
     
    05:42
    Hosté napadali rozehrávku Vervy a nepustili chemiky do žádného ohrožení Pavlátovy brány. Nakonec pak získali puk a hned zamířili před Denise Godlu.
     
    04:43
    Patrik Zdráhal nabral na levé straně rychlost, nabruslil si na kruh a odtud pak okamžitě vystřelil, ale na Dominika Pavláta si nepřišel.
     
    03:57
    Denis Godla čelil dalšímu pokusu, Pavel Musil to na něho zkusil z tařka nulového úhlu. Ovšem domácí brankář byl připraven a místo u své levé tyče si pohlídal. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho levé ruce.
    02:44 Pavel MUSIL - 0:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    02:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Po osmi vteřinách využívají plzeňští indiáni přesilovou hru a jdou do dvoubrankového náskoku, a to velmi brzy. Milan Gulaš poslal přesnou přihrávku na PAVLA MUSILA, který se těsně před Godlou nemýlil – 0:2. Asistence: Milan Gulaš a Vojtěch Budík.
     
    02:36
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Ščotka – 2 min., nedovolené bránění).
    02:20 Filip SUCHÝ - 0:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    02:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    No a hosté okamžitě po přechodu do útočné třetiny otevírají účet tohoto zápasu. Zpoza litvínovské branky poslal pěknou přihrávku k přední tyči pro FILIPA SUCHÉHO a ten poté svižnou střelou nachytal Denise Godlu – 0:1. Asistence: David Jiříček a Jakub Pour.
     
    01:58
    Indiáni zpoza vlastní branky zakládají svou akci a poprvé tak mohou jít do ohrožení Godlovy branky.
     
    01:47
    A další pokus domácích, střelu z dálky vysypal někde z výstroje Dominik Pavlát a po dalším obléhání jeho klece pak raději hru přerušuje.
     
    00:51
    Samson Mahbod se hned po chvilce dostal do zakončení před Dominikem Pavlátem, který musel v první minutě řešit nebezpečnou situaci ve svém brankovišti.
     
    00:22
    Patrik Zdráhal musel vyklidit útočné pásmo kvůli možnému ofsajdu a Verva se tak musela dostávat do útoku znovu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Irving, Ščotka (A), Balinskis, L. Doudera, Kudla, Štich, Háva – P. Zdráhal, Mahbod, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Helt, M. Hanzl (A), Myšák – Zygmunt, Gerhát, M. Havelka.

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Micka) – Budík, Jiříček, Lang, Stříteský, Houdek, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Pour, Kracík, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Přikryl.

    Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Lučan, Kis.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se zápas pochopitelně odehraje s omezeným počtem diváků.
     
    První čtvrtfinálový duel – 2:2

    První čtvrtfinálový zápas se odehrál v pondělí na ledě Plzně, kde Verva vedla už 2:0. Ovšem indiánům se povedlo snížit na rozdíl jediné branky a vrátili se tak zpět do utkání a nakonec i srovnali na 2:2. Do konce střetnutí už se nikdo neprosadil a tato série tak nemůže být víc napínavá. Pokud dnes jeden z týmů vyhraje, postupuje dále. Pokud by došlo opět na remízový stav, tak by se prodlužovalo a případně by se jely samostatné nájezdy. Dnes nás tak čeká velmi napínavá bitva mezi Litvínovem a Plzní, kterou si rozhodně nenechte ujít.
     
    Systém play-off

    Systém vyřazovacích bojů je stejný, jaký je znám z hokejové Ligy mistrů. Hraje se na dva duely, ve kterých bude rozhodovat skóre. Pokud bude po dvou utkáních nerozhodné, bude následovat desetiminutové prodloužení, případně pak i nájezdy. Jako první má výhodu domácího prostředí hůře umístěný celek.
     
    HC Škoda Plzeň

    Plzeňští indiáni hráli ve skupině A, kterou zakončili s jedenácti body na druhém místě. V prvním utkání na ledě Sparty Praha vyhráli 4:3 po prodloužení. Pak hned následovala prohra na jihu Čech. Extraligový nováček z Českých Budějovic zapsal tři body po skalpu 4:2. Doma se zrodila další prohra. Sparťané prohru indiánům vrátili a ve svém teritoriu padli 1:5. V posledních třech duelech pak už hráči Plzně neokusili hořkost porážky. Postupně zvítězili nad Kladnem – 3:1 a 5:2. Skupinu A pak zakončili třemi body. Doma před svými diváky, kterých musel být jen omezený počet, oplatili Motoru prohru a po výsledku 5:3 tak uzavřeli skupinovou fázi Generali Česká Cupu a postoupili do čtvrtfinále, které jim určilo severočeský tým z Litvínova.
     
    HC VERVA Litvínov – cesta do čtvrtfinále

    Litvínovská Verva po zpackané loňské sezóně, kdy na poslední chvíli zachraňovala udržení se v nejvyšší soutěži v přímém souboji s Kladnem, vstoupila do té nové velmi dobře. V rámci přípravných duelů vznikl Generali Česká Cup, do kterého chemici vstoupili se zpožděním, neboť museli do karantény kvůli přítomnosti koronaviru v klubu. První utkání jim sice nevyšlo, v Karlových Varech prohráli 0:5. Ovšem hned v domácí odvetě opláceli vyšší měrou a zvítězili 6:0. Následovala dvě utkání s Libercem. Nejprve pod Ještědem Verva brala tři body po těsné výhře 1:0, v Litvínově pak Bílí Tygři zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech. Naposledy doma ve skupině B pak Litvínovští porazili 4:2 Mladou Boleslav. Bruslaři pak o den později ve svém teritoriu prohru oplatili a vyhráli 5:3. V hodně zamotané skupině, kdy tři celky měly deset bodů na svém kontě, nakonec postoupil Litvínov z prvního místa a druhý skončil Liberec, s nímž měla Verva lepší vzájemná utkání.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. V rámci přípravy na novou sezónu budeme sledovat utkání dvou extraligových celků v Generali Česká Cupu. O postup do semifinále si to ve druhém rozhodujícím duelu rozdají HC VERVA Litvínov a HC Škoda Plzeň.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 26. Zygmunt (Kudla), 42. Myšák (M. Hanzl) – 3. Suchý (Jiříček, Pour), 3. P. Musil (Gulaš, Budík), 18. Kantner (Mertl), 34. Stach (Kracík, Pour), 45. Eberle (Straka, Kodýtek)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Irving, Ščotka (A), Balinskis, L. Doudera, Kudla, Štich, Háva – P. Zdráhal, Mahbod, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Helt, M. Hanzl (A), Myšák – Zygmunt, Gerhát, M. Havelka.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Micka) – Budík, Jiříček, Lang, Stříteský, Houdek, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Pour, Kracík, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Přikryl.

    Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Lučan, Kis

    Diváci: 494
    24.08.2020
    Plzeň - Litvínov 2:2

    Branky a nahrávky: 29. Musil (Gulaš, Budík), 55. Mertl (Kantner, Gulaš) – 8. Mahbod (Zdráhal, Jarůšek), 20. Jarůšek (Zdráhal, Kudla)

    Litvínov 0 1 Plzeň
    #1 Pondělí 24.08.2020 • 17:00
    Plzeň - Litvínov 2:2
    #2 Středa 26.08.2020 • 17:30
    Litvínov - Plzeň 2:5
    bahis siteleri