Třinec – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.) | Sparta – Liberec 2:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:1, 1:1, 1:1) Stav série: 1:1
Mountfield HK
Středa 26.08.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Play-off Generali Česká Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:14
    Hosté jsou kompletní a Třinec opět hraje power play.
     
    58:57
    Tato situace ale moc dlouho netrvala. Za nedovolené bránění v útočném pásmu byl vyloučen Ondrej Šedivý. Sedm sekund hrajeme čtyři na čtyři a zbytek třetiny byl měl Hradec dohrávat v přesilovce.
     
    58:49
    Domácí jsou s odkrytými zády. Třinec zkouší power play.
     
    57:03
    Šance pro Třinec vyrovnat vývoj dnešního utkání. Oceláři postupovali ve třech proti dvěma a v této situaci si hlavní rozhodčí všiml háčku Petra Koukala.
     
    56:23
    Zcela mimo hru se do sebe pustili ve středním pásmu Aron Chmielewski a Lukáš Cingeľ. Klinč nakonec nedopadl vítězstvím ani jedné strany, hráči skončili v objetí u třinecké střídačky, kde je nakonec roztrhli rozhodčí. Kapitáni Smoleňák s Draveckým vydiskutovali u rozhodčích čtyři minuty na obou stranách a pokračování v plném počtu. Bude se pokračovat po buly u Mazance, kde byla hra při přerušení.
     
    56:10
    Po Koukalově přihrávce se dostal ke střele z pravého kruhu Chalupa. Puk po jeho pokusu orazítkoval horní tyč Kořenářovy branky.
    55:04 Radek SMOLEŇÁK - 2:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    55:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí sehráli přesilovku aktivně, rychle si vyměňovali puky. Gól padl po střele Petra Zámorského od modré, do které vložil hůl kapitán RADEK SMOLEŇÁK. Asistence: Petr Zámorský, Matěj Chalupa. Stav utkání (a čtvrtfinále) – 2:3 (9:4).
     
    54:29
    Přesilovku si zahraje i Mountfield HK. Za hákování je vyloučen Miloš Roman.
     
    53:00
    Doudera s Michalem Kovařčíkem nezvládli kombinaci na modré čáře a do samostatné akce jim ujel Lukáš Cingeľ. Zakončení centra královéhradeckého týmu ale jen orazítkovalo špičku Kořenářovy brusle a mířilo mimo.
     
    51:01
    Při individuální akci byl za Mazancovou brankou zahákován Michal Kovařčík. Přesilovka pro Třinec po vyloučení Petra Koukala.
     
    49:16
    Zvířené emoce poté, co Raška před královéhradeckou brankou tělem natlačil Sklenáře na Mazancovu svatyni. Sklenářovi se nic nestalo, byl v okamžiku na nohou a hledal drzého třineckého mladíka, aby se pomstil. Rozhodčí ze situace nebudou vyvádět žádné závěry, pokračuje se po buly ve středním pásmu.
     
    47:09
    Hrehorčák vystihl rozehrávku Hradeckých a Oceláři jeli tři na jednoho. Třinecká devatenáctka našla křížně skrz útočné pásmo najíždějícího Draveckého. Dnešní třinecký kapitán počkal zlomek sekundy se střelou, aby dával do Mazancova protipohybu. Hostující brankář je ale pozorný. Povedená situace Ocelářů.
    40:38 Adam RAŠKA - 2:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    40:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dlouho se ve třetí třetině nehrálo a Werk arena vidí opět vyrovnané skóre. ADAM RAŠKA se prosadil z předbrankového prostoru poté, co vystihl chybnou rozehrávku brankáře Mazance. Bez asistence. Stav utkání (a čtvrtfinále) – 2:2 (9:3).
     
    36:36
    Hosté jsou už kompletní a Růžičkův pokus z jeho oblíbeného místečka končí doslova pár centimetrů vedle pravé tyče brankáře Kořenáře.
     
    35:47
    Michal Kovařčík podrazil v rohu útočného pásma Bohumila Janka a dostal menší trest. Jank v plné rychlosti narazil do hrazení a velmi otřesen se zvedá z ledu. Snad bude hradecký tvrďák v pořádku.
     
    35:14
    Sám před Mazancem se zjevil Jašek, ale ani jeho šance gólem nekončí!
     
    34:18
    Hosté opět hráli v šesti, byť se jim to teď vůbec nelíbí. Velice aktivně diskutuje kapitán Smoleňák a jeho asistent Filip Pavlík. K ničemu to nevede, hráčská lavice dostává menší trest.
    33:02 Filip PAVLÍK - 1:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    33:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Kevin Klíma si s pukem na holi vybruslil do mezikruží, odkud jeho střela mířila nad. Kotouč se odrazil od zadních skel před Kořenáře, kde z levé strany pohotově dorážel FILIP PAVLÍK. Asistence: Kevin Klíma, Jordann Perret. Stav utkání (a čtvrtfinále) – 1:2 (8:3).
     
    30:18
    Hosté mají šanci si vedení vzít rychle zpět. Ondrej Šedivý podrazil Kevina Klímu a Mountfield má k dispozici početní převahu.
    30:01 Aron CHMIELEWSKI - 1:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    30:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se radují. Puk putoval rychle z obranné třetiny z hole na hůl, do samostatného úniku se z pravé strany dostal ARON CHMIELEWSKI a prostřelil Mazance. Asistence: Daniel Kurovský, Marian Adámek. Stav utkání (a čtvrtfinále) – 1:1 (8:2).
     
    26:41
    Rychlá akce Třince. Po dvou svižných přihrávkách z vlastního pásma, šel na Mazance ze strany Kurovský. Byl před Mazancem sám, zkoušel královéhradeckému brankáři udělat kličku, ale ten jej při této situaci podrazil. Po komerční přestávce tak uvidíme přesilovku Ocelářů.
     
    22:04
    Hráčská lavice Mountfieldu HK dostává menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Kelly Klíma bude nešťastníkem, který trest bude muset odpykat.
     
    21:49
    Velká šance Smoleňáka! Zámorského bomba byla vyražena do mezikruží, odkud dorážel právě královéhradecký kapitán. Kořenář byl úspěšnější.
     
    20:34
    Oceláři se snažili o útočnou aktivitu, ale Marcinko to přehnal a jde na dvě minuty. Za hradeckou brankou podrazil Zámorského a hosté budou hrát druhou početní výhodu.
     
    17:11
    Aktivitu Romana za brankou Mazance potrestal Zámorský. Počínal si ale proti hokejovým pravidlům, Třinec tedy bude hrát přesilovku.
    10:11 Vladimír RŮŽIČKA - 0:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    10:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    VLADIMÍR RŮŽIČKA hledal odrazem o zadní mantinel před Kořenáře najíždějícího Radovana Pavlíka, ale puk se odrazil zpět k němu. Růžička byl před Kořenářem zcela sám a nedal mu šanci – poslal kotouč do horních pater branky. Asistence: Jakub Sklenář, Kelly Klíma. Stav utkání (a čtvrtfinále) – 0:1 (7:2).
     
    06:05
    Daniel Kurovský při buly zasáhl vysokou holí Filipa Pavlíka a jde pykat na dvě minuty. První přesilovka pro Mountfield.
     
    05:37
    Na druhé straně se zatím v největší šanci utkání zjevil sám mezi kruhy tváří v tvář Mazancovi Jašek. Jeho pokus mezi betony Mazanec pokryl.
     
    03:48
    Oceláři si ale dlouhým pobytem v útočném pásmu vynutili faul soupeře. Galvinšovu schovanou střelu zkoušel dorážet Marcinko a byl přitom krosčekován Šaldou.
     
    Připomínáme, že série play off Generali Česká Cupu se hrají podobným způsobem, jako známe například z Champions Hockey League. Hraje se na celkové skóre z dvojzápasu. V případě, že celkový součet výsledků z obou utkání je nerozhodný, následuje po odvetném zápase desetiminutové prodloužení se čtyřmi hráči na obou stranách a případně poté ještě nájezdy. Utkání v Třinci začíná za průběžného stavu série 7:1.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 31. Chmielewski (Kurovský, M. Adámek), 41. A. Raška – 11. V. Růžička (Sklenář, Kelly Klíma), 34. F. Pavlík (Kevin Klíma, Perret), 56. Smoleňák (Zámorský, Chalupa)


    HC Oceláři Třinec: Kořenář (Suchánek) – M. Adámek, M. Doudera, D. Musil (A), Galvinš, Kundrátek, Zahradníček – Kurovský, Marcinko (A), Chmielewski – Dravecký (C), Miloš Roman, Hrehorčák – Jašek, M. Kovařčík, D. Kofroň – Šedivý, R. Veselý, A. Raška.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Nedomlel (A), Blain, Jank, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Cingeľ, Lev – Kelly Klíma, V. Růžička, Sklenář – Chalupa, Kevin Klíma, Perret – R. Pilař, Koukal, R. Pavlík.

    Rozhodčí: Kubičík, Obadal – Axman, Hranoš

    Diváci: 1 000
    24.08.2020
    Mountfield HK - Třinec 1:7

    Branky a nahrávky: 6. Lev (R. Pavlík, Zámorský) – 2. Zadina (Musil), 5. Stránský (Hrňa, M. Růžička), 13. Zadina (Doudera, Gernát), 23. Chmielewski (Veselý, Raška), 29. Raška (Veselý), 35. M. Růžička (Stránský, Vrána), 48. Kofroň (Kundrátek, M. Kovařčík)

    Třinec 1 1 Mountfield HK
    #1 Pondělí 24.08.2020 • 18:00
    Mountfield HK - Třinec 1:7
    #2 Středa 26.08.2020 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 2:3
    thejrc.org