K. Vary – Slavia 3:0 (kon.) | Klatovy – Tábor 1:6 (kon.) | Nitra – Zvolen 5:3 (kon.)
Vlci Žilina – Martin 4:3 (kon.) | Trenčín – Bratislava Capitals 1:2 (1:3 po s.n.) | Jablonec n/N – Trutnov 0:0 (zruš.)
Prostějov – Přerov 0:7 (kon.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 3:2 (1:0 po s.n.) | Vrchlabí – Litoměřice 1:3 (kon.)
Kolín – Benátky n/J 6:2 (kon.) | Kadaň – Sokolov 0:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 0:1 (kon.)
Mostečtí Lvi – Děčín 8:3 (kon.) | Břeclav – SHKM Hodonín 4:7 (kon.)
konec
SC Marimex Kolín
6:2 (1:1, 3:0, 2:1)
HC Benátky nad Jizerou
Čtvrtek 27.08.2020, 18:00 • Zimní stadion Kolín • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Kolínští fanoušci si již prozpěvují a oslavují vítězství!
     
    58:05
    A právě agresivita hostujícího hráče vede k vyloučení na obou stranách, za sekání jsou vyloučeni Adam Klapka z Benátek a Luboš Kozák z Kolína. Hraje si ve čtyřech na obou stranách.
     
    56:21
    Kozlové právě vstřelili branku!
    A Kolín vede již 6.2! Což je stejné skóre jako první duel těchto soupeřů, akorát naprosto opačné. Autorem branky je ZDENĚK KRÁL, který dostal na slotu přihrávku od Davida Šafránka a propálil Žajdlíka. Asistence: David Šafránek.
     
    53:00
    Domácí se hnali do přečíslení, jenže ani Lukáš Krejčík netrefil ideálně kotouč, a tak ohrozil Žajdlíka o něco méně než by chtěl a čekal.
     
    51:40
    A bude se opět vylučovat, Jakub Husa totiž fauloval soupeře vysokou holí a za to si odsedí dvě minuty. Ve třetí třetině se hra hodně kouskuje a to kazí její kvalitu, což je škoda.
     
    49:45
    A nyní fantastický Lukeš! Ten se dotáhl jak široký, tak dlouhý a vleže si poradil s velkou benáteckou šanci, když lapačkou pokryl takřka prázdnou svatyni. Poté přišel brzký pískot sudích, kteří ztratili kotouč s dohledu.
     
    47:15
    Domácí Muška už byl na ledě, ale benátecký tým se i tak pokusil ohrozit Lukeše střelou od modré. Brankář, který chytal například i v Chomutově si s pokusem poradil, ale vůbec si nebyl jistý, kde má kotouč. A tak se snažili hosté dorážet. Z toho vznikla potyčka, po které jsou současně vyloučeni Jakubové Rychlovský a Váchal za hrubost.
     
    46:45
    Velká šance v oslabení. Matěj Žajdlík se musel sakra natahovat, aby zabránil Dominiku Zumrovi ve skórování.
     
    45:10
    Jakub Muška fauloval a půjde si odsedět dvě minuty za držení.
     
    44:30
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolín si bere tříbrankové vedení zpět poté, co PETR PÝCHA od modré čáry prostřelil defenzívu hostí včetně brankáře. Asistence: Lukáš Krejčík.
     
    44:20
    Ou! To je škoda pro Kolín, Vojtěch Síla z levého křídla neprocpal puk ve výstroji brankáře Žajdlíka.
     
    41:49
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    A pozor, Benátky snižují! Tak trochu nevýrazná, ale rychlá a úspěšná akce nyní vedla k brance týmu Valdemara Jiruše. Jakub Rychlovský našel před brankou ADAMA NAJMANA, který střelou z voleje přes hráče překonal Štěpána Lukeše. Asistence: Jakub Rychlovský, Jakub Šedivý.
     
    40:59
    Kozlové se však také osmělují a po práci Vojtěcha Síly se k puku dostal Dominik Zumr a svou velkou šanci neproměňuje. To byla velká šance, která možná měla skončit brankou.
     
    32:13
    Jan Šír dostává dvě minuty za sekání, což se mu tedy moc nelíbí. Ale i tak je vyloučen.
     
    31:45
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Domácí v oslabení odskakují na rozdíl tří branek. Po chybě v pásmu se ke kotouči dostal Václav Jankovský, který vjel do pásma, aby následně nádherně přihrál DAVIDU ŠAFRÁNKOVI, který zavěsil pod víko. Asistence: Václav Jankovský.
     
    31:25
    Stejný hráč, Jaroslav Vlach dostal na volej přihrávku ještě dvakrát. Jednou jeho pokus skončil mimo, podruhé na tyči.
     
    30:50
    Vlach dostal na pravém křídle přihrávku na volej a svým pokusem sakra protáhl brankáře Lukeše.
     
    29:55
    Miroslav Kukla zastavil ve velké šanci Vojtěcha Jiruše, který se mohl hnát sám na branku. Velká škoda pro Benátky, které ale budou mít během přesilové hry šanci na potrestání faulu domácího hráče.
     
    28:40
    Kozlové právě vstřelili branku!
    A je tu další branka Kolína! Tahle vyloučení musí Benátecké mrzet. Prosazuje se střelou golfákem ze střeleckého slotu DOMINIK ZUMR a domácí tak odskakují na rozdíl dvou branek. Asistence: Lukáš Krejčík.
     
    28:19
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolínští využívají dvojnásobnou přesilovku zásluhou JAKUBA HUSY, který dostal nabito od Zdeňka Krále a propálil od modré čáry brankáře Žajdlíka. Domácí jdou do vedení 2:1. Asistence: Zdeněk Král, Miroslav Kukla.
     
    27:51
    Adam Dlouhý si na trestné lavici stěžuje, ale i tak jdou Benátečtí do tří. Vyloučen je totiž David Aubrecht za nedovolené bránění.
     
    27:12
    Vojtěch Síla se v útočném pásmu hnal ke kotouči, ale jeho snažení přerušil sekyrkou Adam Dlouhý. Přesilovka pro Kolín.
     
    20:21
    Miroslav Kukla se opřel do svého soupeře, který tvrdě narazil na mantinel. Jenže až za hranicí pravidel, takže si půjde odsedět dvě minuty.
     
    15:35
    A nemuselo to být vše, před brankou se totiž ocitl naprosto osamocený Petr Poppel, jenže jeho pokus mířil mimo.
     
    14:45
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Nyní se však zadařilo! Kozlové srovnávají na 1:1! LUKÁŠ KREJČÍK totiž projel skrze střední pásmo a svou střelou golfákem propálil vše, co mu stálo v cestě. Začínáme znovu. Asistence: Dominik Zumr, Petr Pýcha.
     
    14:00
    Ou, tak tahle situace smrděla brankou, jak se tak říká. Za brankou váhal brankář Žajdlík tak dlouho s rozehrávkou až jej o kotouč připravil Petr Poppel a adresoval jej před branku, kde číhal jeden z jeho spoluhráčů. Předtím se však posunula branka, a tak bylo snažení Kolínských k ničemu.
     
    08:03
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Obrovský tlak Benátek končí brankou! Nahození na branku totiž tečoval někdo z Benáteckých mimo dosah Štěpána Lukeše, avšak nikoliv za brankovou čáru. To se povedlo až po několika dorážkách JANU CIKHARTOVI! Hosté jdou do vedení 1:0. Asistence: Adam Klapka, Jan Štibinger.
     
    05:10
    A teď mohla přijít odpověď hostí na šance Kolína. Štěpán Lukeš se asi u tří pokusů musel co ohánět, aby zachránil Kozly od inkasované branky. Teď se rodák z Kadaně předvedl!
     
    01:20
    Jiruš vystihl rozehrávku domácích, ale jen díky faulu vysokou holí, za který si půjde odsedět menší trest.

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 15. Krejčík (Zumr, Pýcha), 29. Husa (Král, Kukla), 29. Zumr (Krejčík), 32. Šafránek (Jankovský), 45. Pýcha (Krejčík), 57. Král (Šafránek) – 9. Cikhart (Klapka, Štibinger), 42. Najman (Rychlovský, Šedivý)


    SC Marimex Kolín: Lukeš (Hermann) – Husa, Kukla, Blaha, Pýcha (A), Váchal, Muška, Zdeněk, M. Barták – Jankovský (A), Šafránek (C), Král, Síla, Zumr, Krejčík, Hasil, Kozák, Poppel, Pilný, J. Barták, Dotter. Trenér: Petr Martínek.
    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Hrstka) – Kunst (A), Štibinger, Aubrecht, Šedivý, Hampl, Kovář – Vlach (C), Najman, Rychlovský, Jiruš, Čederle, Šír, Cikhart, Dlouhý (A), Klapka, Žemba, Šeliga, Wiencek. Trenér: Valdemar Jiruš.
    thejrc.org