Žilina – Michalovce 6:2 (kon.) | Ružomberok – Pohronie 0:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:2 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:2 (1:1)
DAC 1904 Dunajská Streda
Neděle 30.08.2020, 19:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:57:25)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 15:14.
     
    A jak se tento výsledek projevil v tabulce: Zlaté Moravce podruhé za sebou padly, celkem mají po pěti kolech jedinou výhru, ale i tak jim patří slušná sedmá příčka. Oproti tomu Dunajská Streda našla síly po čtvrtečním zápase na Islandu a díky páté výhře v řadě drží na čele šestibodový náskok na druhou Žilinu.
     
    Je dobojováno! Bezmála dvoutisícová návštěva viděla ve Zlatých Moravcích jedno z nejatraktivnějších utkání dosavadního průběhu sezóny. Celých devadesát minut to byla přehlídka útočného fotbalu, která co pár vteřin zvedala diváky ze sedadel. Do šestatřicáté minuty to o chloupek lépe vypadal s domácím týmem, jenž se díky trefě Hrnčára dostal do vedení. Pak ale přišel Čonkův faul ve vápně a penalta proměněná hostujícím kapitánem Kalmárem. Od šedesáté minuty se hrálo výhradně na bránu Chovana, který si připsal spoustu zákroků, nicméně v 84. minutě neustrážil bližší tyč po střele Divkoviće. Šanci na vyrovnání měl ViOn jen jednu. Paradoxně ji měl hostující Müller, jenž při obranném zákroku trefil tyč Jedličkovy brány.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jannik Müller skvěle okradl o míč Balaje a vrátil domácí hráče ke středovému kruhu. To už je třetí minuta u konce a očekávat se dá závěrečný hvizd.
     
    90+3
    Schafer letící centr jednoduše odrazil ke svým spoluhráčům. Njie to v protiútoku nevyřešil nejlépe a umožnil ViOnu odstartovat úplně poslední útočnou akci.
     
    90+2
    O pár vteřin se Moško tentokrát stal terčem nedovoleného zákroku. Drama vrcholí a Tomáš Ďubek se chystá rozehrát důležitou standardní situaci z levé strany.
     
    90+1
    Moško to hodně přehnal v souboji s Jannikem Müllerem. Drsný šlapák opět donutil hlavního arbitra vytasit žlutý kartonek.
     
    90+1
    Nad rámec druhé půle jsou přidány tři minuty.
     
    90
    Moc času na srovnání stavu Zlatým Moravcům už nezbývá. Další vteřiny jim utíkají po ofsajdu, do kterého se dostal vysunutý stoper Matej Moško.
     
    89
    Tradiční zdržování brankáře vedoucího týmu při rozehrávce. Kružliak za to Martina Jedličku odměnil žlutou kartou.
     
    89
    Balićův centr letěl směrem na Andzouanu, kterého uhlídal Matúš Čonka. O chvíli později byl domácí Kyziridis faulován Friedem.
     
    88
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Marko Divković, přichází Sainey Njie.
     
    87
    Dunajská Streda bleskově otočila hru. Chovan ale využil svého vysokého postavení a byl u míče dříve než Divković, který se tlačil za obranu.
    86. Jannik Müller (DUN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    86
    Málem bylo rychle vyrovnáno! Tomče Grozdanovski nabídl přihrávku do strany na Hrnčára, který nastřelil míč před branku a bránící Müller trefil ze skluzu horní tyč vlastní brány.
    84. Marko Divković (DUN) - 1:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    84
    Dunajská Streda dala gól!
    Hosté pár minut před koncem otáčí skóre! Zasloužil se o to MARKO DIVKOVIĆ, který dostal od Blackmana přihrávku do běhu. Chorvatský ofenzivní hráč doběhl do těžkého úhlu, ale i z něj našel způsob, jak z pravé strany překonat Adriána Chovana. Ten asi nebude mít čisté svědomí, kdyby stál blíže přední tyči, tak by gólu zřejmě zabránil.

    Michal Břuchanský

    Branky: 24. Hrnčár – 36. Kalmár (pen.), 84. Divković

    Karty:   14. Čonka (ZMO), 81. Grozdanovski (ZMO), 82. Balaj (ZMO), 90+1. Moško (ZMO) – 24. A. Balić (DUN), 60. Malý (DUN), 89. Jedlička (DUN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 15:14.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Moško, Čonka – Menich – Hrnčár, Grozdanovski, Duga, Kovaľ (77. Kyziridis) – Ďubek (C), Balaj.
    Náhradníci: Lukáč – Tkáč, Chren, Orávik, Haspra, Kyziridis, Šmatlák.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Rodolfo, Müller, Kružliak, Malý – Schafer – Friede, A. Balić – Ramírez (72. Andzouana), Kalmár (C), Divković (88. Njie).
    Náhradníci: Száraz – Fábry, Njie, Méndez, Bednár, Andzouana, Nebyla.

    Rozhodčí: Kružliak – Pozor, Ferenc

    Diváci: 1 903
    bahis siteleri