Slavia B – Vltavín 2:3 (kon.) | Plzeň B – Příbram B 2:0 (kon.) | Rakovník – Admira Praha 2:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň B
2:0 (0:0)
FK Příbram B
Neděle 30.08.2020, 10:30 • Luční ulice • Česká fotbalová liga (A) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    V rámci 2. kola ČFL skupiny A se dnes v Luční ulici utkají rezervní týmy FC Viktoria Plzeň a 1. FK Příbram. Tedy dva celky, které v úvodním kole uspěly ve venkovních zápasech.
     
    FC Viktoria Plzeň B

    Béčko plzeňské Viktorky zahájilo sezonu 2020/2021 na hřišti Rakovníka, který vede zkušený kouč Martin Pulpit. V 18. minutě šlo zásluhou Jakuba Selnara do vedení 1:0 a když poté ve 42. minutě domácí Marek Hejda dostal červenou kartu, situace se viktoriánům značně usnadnila. Na 2:0 dával Kryštof Krátký, Rakovník snížil z penalty, ale výhru gólem na 3:1 potvrdil v závěru obránce Robin Hranáč.

    Trenér Pavel Fořt hodnotil zápas pro web fcviktoria.cz takto: „Bylo to první mistrovské utkání nové sezony, někteří kluci hráli dospělý fotbal o body poprvé. Ze začátku to bylo trochu znát v nervozitě, hráli jsme rychle nahoru, neproměnili šance... Kluci poznali, že ten fotbal je taky hodně o tvrdosti, některé zákroky byly až za hranou. Po vyloučení hráče Rakovníka jsme měli zápas pod kontrolou, dali jsme gól na 2:0. Bohužel pak rozhodčí písknul penaltu a Rakovník snížil, ale kluci to neřešili a zvládli to dobře gólem na 3:1. Pak už nebylo o čem. Jsem rád, že jsme si vyzkoušeli nelehký venkovní zápas a kluci se s tím vypořádali dobře. S vítězstvím jsem spokojený, ale je co zlepšovat.“
     
    1. FK Příbram B

    Příbramští začali také na hřišti soupeře, a to v Karlových Varech. Zde se dostali do vedení v 11. minutě díky tomu, že se prosadil Vít Kolář. Soupeř ještě zásluhou Josefa Hudce do půle vyrovnal. Do druhého dějství ale lépe vstoupila Příbram, v 54. minutě zaznamenal vítězný a poslední gól duelu František Belej.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň B: Sváček – Koželuh, Kaša, Míka (C), Halász – Pešek, Petr, Řezáč – Vrba, Krátký, Selnar
    Náhradníci: Edelman – Hranáč, Kepl, Kodýdek, Havel, Žilák, Čihák

    1. FK Příbram B: Smrkovský (C) – Vilotič, Puchmertl, Šíma, Kolář, Díl, Vlček, Obdržal, Budínský, Belej, Vokřínek
    Náhradníci: Matějka – Mezera, Jelínek, Ptáček, Vokurka, Kodr

    Rozhodčí: Opočenský – Severýn, Trska.
     
    Hráči z A týmů

    Domácí trenér Pavel Fořt má dnes k dispozici dvojici hráčů z A týmu Viktorie Plzeň. V brance bude Dominik Sváček, stoperskou dvojici s kapitánem Václavem Míkou pak vytvoří Filip Kaša, který se rozehrává po zranění z přípravy.

    Za hosty bude v bráně jeden ze čtyř gólmanů áčka Příbrami Václav Smrkovský. V obraně se představí srbský obránce Stefan Vilotič, v záloze pak mladík Denis Budínský.
     
    Oba týmy už se chystají k zápasu na hrací ploše, za pár okamžiků budeme začínat!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se ujala hostující Příbram.
     
    1
    Adam Vrba dostal při napadání pod tlak Lukáše Puchmertla a okamžitě získal míč pro domácí tým. Ten tak nyní může zaútočit.
     
    2
    Stefan Vilotič zfauloval na pravé straně Josefa Koželuha a od rozhodčího dostává varování. Plzeň tak může pokračovat v akci.
     
    3
    Skvěle teď po pravém křídle postupoval Jan Díl, zbavil se několika protihráčů. Jeho následný centr ale nebyl příliš silný a Dominik Sváček jej v pohodě chytil.
     
    5
    Zajímavá útočná akce domácích. Celou ji dobrým nákopem začal Filip Kaša, který přenesl hru na levou stranu. Tam se po postupné kombinaci do balonu opřel Jakub Selnar, mířil však vedle.
     
    6
    Příbram se také snaží útočit, nicméně většinou její akce na křídelních prostorech končí v autu.
     
    7
    Plzeňští nyní vybojovali rohový kop. Jeho exekuce se ujme Jakub Selnar.
     
    8
    Centr Selnara ale odhlavičkovali bránící hráči v zelenočerném. Žádné větší nebezpečí z toho tedy nebylo.
     
    8
    Střela Kryštofa Krátkého byla ztečována nad bránu na další roh. Viktoriáni jsou nyní jasně aktivnější.
     
    9
    Opět centroval Jakub Selnar, tentokráte na vzdálenější tyč, kde míč do vápna vracel Václav Míka. Vzápětí se do něj opřel Jan Halász, ale trefil pouze bránící hráče.
     
    10
    Vilotič dobře zastavil rozvíjející se akci Plzně, následný výkop gólmana Smrkovského ale i díky dobré práci Halásze při bránění Díla šel jen do autu.
     
    11
    Jiří Vlček se snažil o kombinační hru na levé straně hřiště, ale defenziva Viktorie Plzeň byla pozorná.
     
    12
    František Belej byl nyní faulován ve středu útočné poloviny a Příbram má k dispozici standardní situaci.
     
    12
    Centr Víta Koláře ale nenašel nikoho ze spoluhráčů, protože akce byla přerušena odmáváním ofsajdu. V něm byl nachytán Vilotič.
     
    13
    Josef Koželuh posílal rychlou přihrávku na nabíhajícího Adama Vrbu, před ním ale skluzem skvěle zakročil Stefan Vilotič! Hostující srbský bek zatím hraje velmi dobře.
     
    14
    Dlouhý centrovaný míč z levé strany posílal Vít Kolář, jenomže byl přetažený, takže z toho bude pouze odkop v podání Dominika Sváčka.
     
    15
    Jan Díl a Marek Šíma teď zbytečně pokazili útočení Příbrami, hned po autovém vhazování se totiž vystavili do ofsajdové situace.
     
    16
    Marek Šíma při napadání rozehrávky Plzně fauloval Jana Halásze.
     
    17
    Rychlý protiútok Viktorie přinesl zajímavou akci! Jakub Selnar vedl míč po levé straně, následně jej nahrál Kryštofu Krátkému. Ten ovšem balon zpracovával déle, než bylo potřeba, a tak následně trefil jen obránce.
     
    18
    Denis Budínský se dopustil útočného faulu na Josefa Koželuha. Znovu tak Plzeň může dopředu.
     
    19
    Červenomodří vyrazili do rychlé akce a měli i početní přesilu! Zleva pak centroval Jan Halász, ale znovu ztroskotal na dobře postavené defenzivě soupeře.
     
    20
    Martin Petr kombinoval s Adamem Peškem, prvně jmenovaný pak ale poslal dopředu nepovedený balon. Vykopávat může Václav Smrkovský.
     
    22
    Centr Marka Šímy z pravé strany vypadal velice dobře, propadl přes řadu hráčů! Naneštěstí pro Příbram ho ale nikdo z jeho spoluhráčů netrefil.
     
    23
    Viktoria se dostala k rohovému kopu a rozehrála jej nakrátko. Selnar přihrál Petrovi, ten posílal balon na bližší tyč, ale ne úplně ideálně.
     
    23
    Dobrá šance plzeňské Viktorie z rychlého útoku! Adam Vrba přihrál z pravé strany, Kryštof Krátký pustil míč Jakubu Selnarovi, jeho zakončení ale vyrazil nohou gólman Smrkovský. Teď byl tým trenéra Pavla Fořta blízko brance.
     
    24
    Po pasu Adama Peška vybojoval rohový kop pro Plzeň Kryštof Krátký.
     
    25
    Opět varianta rozehrávky nakrátko, po pár pasech si na levou nohu přehodil míč Jakub Selnar a poslal velmi dobrý centr. Z branky však vyběhl Václav Smrkovský, jenž míč vyboxoval a situaci tím domácím zkomplikoval.
     
    26
    Nejprve hostující Jiří Vlček, poté domácí Adam Pešek skončili na zemi. Odpískán byl faul příbramského Josefa Obdržala.
     
    27
    Míč opět poskakoval kolem pokutového území Smrkovského, několik viktoriánů se snažilo o zakončení, ale vše skončilo odpískáním útočného faulu.
     
    29
    Nyní se o kombinační akce snaží Příbram, která se ale neúspěšně pokouší také o proniknutí do vápna.
     
    30
    Jakub Selnar si narazil míč s Petrem Řezáčem, ale to včas vystihli hostující obránci, kteří akci zastavili.
     
    32
    Domácí gólman Dominik Sváček musel zareagovat na zajímavý centr soupeře z levé strany, dokázal jej však dobře vyboxovat do bezpečí.
     
    34
    Střelu Adama Vrby zpoza pokutového území v pohodě chytá Václav Smrkovský, měl na ni dobrý výhled a byl připraven.
     
    36
    Teď měla příbramská obrana štěstí, že přízemní balon Adama Vrby nedostihl nikdo z jeho spoluhráčů! Následně byl plzeňský křídelní útočník nachytán v ofsajdu.
     
    38
    Josef Obdržal velmi dobře zastavil do útoku postupujícího Martina Petra, ale hosté už nedokázali založit rychlý protiútok.
     
    39
    Domácí vybojovali standardní situaci z levé strany. K míči tak jde, jak jinak, Jakub Selnar.
     
    40
    Vysoký balon z jeho nohy zachytil na vzdálenější tyči Jan Halász, ale pak jej odhlavičkovali Příbramští. Následně celá akce skončila faulem Filipa Kaši.
     
    40
    Ke střele se prokličkoval Jan Díl, ale domácí jeho pokus zblokovali a vyrazili do protiútoku. Ten za cenu žluté karty zastavil Lukáš Puchmertl.
     
    42
    Teď budou červenomodří mít k dispozici hodně zajímavý přímý kop těsně za vápnem! Zde může dojít k přímému ohrožení brány...
     
    43
    Jakub Selnar ale trefil jen zeď sestavenou z velkého počtu hráčů, poté balon doputoval do náruče Smrkovského.
     
    44
    Filip Kaša se pokusil o střelu z velké dálky, ale jen napálil jednoho z bránících hráčů.
     
    44
    Josef Obdržal nyní obdržel žlutou kartu, kterou mu rozhodčí udělil několik sekund po ponechání výhody pro Plzeň.
     
    45
    Domácí kopali rohový kop a centr Jakuba Selnara našel Adama Vrbu, ten ale hlavičkoval moc vysoko.
     
    45+1
    Jan Díl zkusil centrem najít svoje spoluhráče, ale nepodařilo se mu to. Krátce nato však Vít Kolář vybojoval rohový kop pro Příbram. Šance na závěr prvního dějství.
     
    45+2
    Centr Víta Koláře ale dobře odhlavičkoval Filip Kaša, následně mimo tři tyče pálil Jan Díl.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní část duelu gól nepřinesla, a ani příliš šancí. Domácí tým byl o něco aktivnější a k úspěšnému zásahu měl blíže, jenomže obě defenzivy zatím odolávají.

    Druhý poločas začne přibližně v 11:31.
     
    V Luční ulici se teď poměrně silně rozpršelo. Uvidíme, jaký vliv to bude mít na druhý poločas. Domácí zřejmě chystají poločasové střídání, v dresu se rozcvičuje Matyáš Kodýdek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B: ze hřiště odchází Petr Řezáč, přichází Matyáš Kodýdek.
    Střídání v týmu 1. FK Příbram B: ze hřiště odchází Lukáš Puchmertl, přichází Marek Kodr.
     
    47
    Po souboji zůstal na zemi ležet domácí Josef Koželuh, hra se tak přerušila. Měl by být ale v pořádku a schopen pokračovat ve hře.
     
    48
    Po přihrávce od Adama Peška postupoval na pravé straně právě střídající Kodýdek, ale ke spoluhráčům nedokázal přihrát.
     
    49
    Jan Díl a Jan Vokřínek se snažili o kombinaci ve středu hřiště, druhý jmenovaný ale přihrál do autu. Příbram přesto krátce po něm získala míč...
     
    49
    A pěkný míč do vápna se snažil zatočit Marek Šíma, jenomže na obranu Plzně nevyzrál.
     
    50
    Jakub Selnar vybojoval (pravděpodobně pro sebe) zajímavou standardku krátce z vápnem!
     
    51
    Exekuci si nakonec na starost vzal Kryštof Krátký, ale vůbec mu to nesedlo, Smrkovského bránu přestřelil.
     
    52
    Obdržal dobře kombinoval s Budínským, čímž vytvořili prostor pro Víta Koláře k centru. Ale opět – byl zblokovaný do autu a po něm hosté ztratili balon.
     
    53
    Dobrý skluz Marka Kodra zastavil unikajícího Jana Halásze podél lajny, domácí ale díky dobré práci Jakuba Selnara vybojovali standardku ve formě zkráceného rohu.
     
    54
    Z ní nic nebylo a naopak zahrozili hosté! Jan Díl poslal před branku dobrý balon, k hlavičce se snažil dostat především František Belej, byl ale uhlídán.
     
    55
    Týmy se začínají dostávat do šancí! Na druhé straně centroval Martin Petr, Smrkovský míč vyboxoval. Poté z protiútoku mohl zakončovat Denis Budínský, ovšem příliš dlouho čekal, a tak se pak do balonu opřel Josef Obdržal a trefil jen bránící hráče.
     
    57
    Točený balon od Jakuba Selnara zpracoval jeden z jeho spoluhráčů před vápnem v souboji rukou. Útočná akce tak byla zastavena.
     
    58
    Po autovém vhazování pronikl po pravém křídle Martin Petr, jenže jeho přihrávka šla do prázdna. Nenašla ani spoluhráče, ani protihráče. Tohle oba celky dnes poměrně často sráží.
     
    59
    Pěkná individuální akce Jana Díla! Ten přebral balon na pravém křídle a obešel tři protihráče, aby se dostal ke střele levačkou. Ta šla těsně vedle tyče Sváčkovy brány.
     
    60
    Na gólmana Václava Smrkovského vyvinul aktivním presinkem tlak Kryštof Krátký, míč tak musel zakopnout jen do autu.
     
    60
    Filip Kaša byl faulován při odkopávání míče z obrany, skluzem do něj zajel Obdržal. Na kartu tu nebylo, což si hostující hráč jistě oddychl, když už jednu má.
     
    61
    Marek Šíma dostihl balon na pravé straně a centroval před branku, kde byli pozornější bránící hráči. Začínají se nám otevírat okénka v obranách, začnou přicházet i další šance?
     
    62
    Jednu si teď zkusil vytvořit Jakub Selnar, jenže obrana jeho střelu zblokovala.
     
    62
    Střídání v týmu 1. FK Příbram B: ze hřiště odchází František Belej, přichází Vojtěch Ptáček.
     
    63
    Denis Budínský výborně postupoval do útočné akce, nakonec byl pár metrů před vápnem faulován. Žlutou kartu pak obdržel Martin Petr.

    Hosté mají k dispozici velmi zajímavý přímý kop!
     
    65
    Vít Kolář ale zamířil pouze do plzeňské zdi! K dorážce se pak už nikdo nedostal.
     
    66
    Velké zmatky před Dominikem Sváčkem, domácí gólman ale naštěstí pro viktoriány sebral ze země balon do své náruče.
     
    67
    Příbramští jsou nyní aktivnější a usilují o první gól zápasu. Hra se zrychlila, je to zajímavější podívaná.
     
    67
    Pokus Jiřího Vlčka šel přímo do připraveného Dominika Sváčka, který v pohodě chytá balon.
     
    68
    Domácí šli do přečíslení dva na jednoho, jenže Matyáše Kodýdka velmi dobře a hlavně čistě zastavil vracející se Stefan Vilotič!
     
    68
    Žlutou kartu za útočný faul dostává Kryštof Krátký.
     
    68
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B: ze hřiště odchází Adam Vrba, přichází Robin Hranáč.
     
    69
    Centr Jana Díla byl nyní nezdařilý – příliš vysoký. Skončil hodně daleko za hřištěm.
     
    70
    Od Filipa Kaši šel míč na rohový kop, Příbram se tak nyní pokusí skórovat touto formou.
     
    71
    Jenže po rozehrávce nakrátko byl odmáván buď ofsajd, nebo útočný faul hostujícího týmu. K ničemu tak nakonec nedošlo.
     
    72
    Centr Adama Peška měl mířit na Robina Hranáče, jenže balon uskočil do autu.
     
    72
    Dobrá šance domácího týmu! Po rychlém centru ze středu hřiště zakončoval v pokutovém území Jan Halász, příbramskou bránu ale z nadějné pozice těsně přestřelil.
     
    73
    Centrovaný míč Josefa Koželuha vyboxoval Václav Smrkovský. K dorážce se chtěl dostat Adam Pešek, jenže to včas přečetli bránící hráči v zelenočerné kombinaci.
     
    74
    Příbramští dobře napadali a získali míč do své moci, přihrávat do vápna se snažil Josef Obdržal, vracející se Pešek ale situaci zachránil.
     
    76
    Filip Kaša po několika přihrávkách domácího týmu střílel z dálky, ale mířil příliš vysoko.
     
    77
    Nyní se hraje spíše ve středu hřiště, týmy sráží nepřesnosti přihrávek či dobré souboje z obranného pohledu.
     
    78
    Marek Šíma dostal Jana Halásze pod tlak a vybojoval držení míče pro hostující celek.
     
    78
    A ten se nyní dostal k zakončení, konkrétně na hranici vápna střílel Jan Vokřínek, ale nedodal tomu potřebnou razanci. Sváček chytá.
     
    79
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B: ze hřiště odchází Adam Pešek, přichází Adam Čihák.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B: ze hřiště odchází Kryštof Krátký, přichází Tomáš Kepl.
     
    80
    Adam Čihák se hned postaral o pěknou akci! Jeho výborná přihrávka na křídlo našla Jana Halásze, ten ale nepřihrál do vápna na někoho ze spoluhráčů tak, aby došlo ke střeleckému pokusu.
     
    80
    Střídání v týmu 1. FK Příbram B: ze hřiště odchází Jan Díl, přichází Jiří Mezera.
     
    81
    Svěřenci kouče Tomáše Zápotočného se opět snažili něco vymyslet v útoku, ale nedostali se ani na dosah vápna.
     
    83
    Domácí Josef Koželuh se snažil zbrzdit rozehrávku Příbrami tím, že se postavil příliš blízko rozehrávajícímu hráči. Dostává tak žlutou kartu.
     
    84
    Vít Kolář si narazil míč s Josefem Obdržalem a posílal centr před branku, kde si ho našel Dominik Sváček.
     
    85
    Jakub Selnar bude rozehrávat standardku z pravého křídla.
     
    85
    Plzeň B právě vstřelila branku!
    A domácí se pět minut před koncem základní hrací doby dostávají do vedení 1:0! Centr Jakuba Selnara šel na přední tyč a byl velmi povedený. Našel totiž dobře nabíhajícího ROBINA HRANÁČE, který otevřel skóre zápasu!
    85. HRANÁČ - 1:0
     
    87
    A další obrovská šance Viktorie! Jakub Selnar přihrával zleva před bránu, tam se k zakončení z bezprostřední blízkosti dostal Josef Koželuh, ale Václav Smrkovský výborně vyrazil balon nad bránu.
     
    88
    Rohový kop zahrával Selnar, míč ale odhlavičkoval bránící Jan Díl. Následně Matyáš Kodýdek přetáhl centr a dopředu můžou hosté.
     
    88
    Domácí tým šel do útoku, aktivní Selnar byl ale faulován a rozhodčí přerušil hru.
     
    89
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B: ze hřiště odchází Jakub Selnar, přichází Karel Žilák.
     
    90
    Viktoriáni jsou stále na balonu, Příbram se nemůže dostat k jeho držení tak, jak by potřebovala.
     
    90
    Dlouhý nákop za obranu se neúspěšně snažil dostihnout Josef Obdržal.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+1
    Jenže míč mají stále v moci domácí, kteří trpělivě kombinují a vracejí hru až ke svému brankáři.
     
    90+2
    Plzeň B právě vstřelila branku!
    A máme definitivně rozhodnuto! Martin Petr přihrál do vápna Karlu Žilákovi, který poslal míč ještě pod sebe na ADAMA ČIHÁKA, jenž nekompromisní ranou o břevno upravil na 2:0.
    90+2. ČIHÁK - 2:0
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    A je hotovo, vítězem dnešního duelu je FC Viktoria Plzeň B!

    První poločas branku nenabídl, dokonce ani žádný velký počet šancí. Blíže zásahu byli viktoriáni, ale defenzivy obou celků působily dobře organizovaně.

    Skóre se otevřelo až těsně před koncem, konkrétně v 85. minutě, kdy se po centru Jakuba Selnara prosadil střídající Robin Hranáč. Příbram se v závěru už ani nedostala k žádné šanci, naopak ještě jednu branku přidali domácí, konkrétně Adam Čihák.

    Z Plzně to bude pro dnešek vše, děkuji za pozornost. (12:19:43)

    Michal Belšán

    Branky: 85. Hranáč, 90+2. Čihák

    Karty:   63. Petr (PLB), 68. Krátký (PLB), 83. Koželuh (PLB) – 40. Puchmertl (PRB), 44. Obdržal (PRB)


    FC Viktoria Plzeň B: Sváček – Koželuh, Kaša, Míka (C), Halász – Pešek (79. Čihák), Petr, Řezáč (46. Kodýdek) – Vrba (68. Hranáč), Krátký (79. Kepl), Selnar (89. Žilák)
    Náhradníci: Edelman – Hranáč, Kepl, Kodýdek, Havel, Žilák, Čihák

    FK Příbram B: Smrkovský (C) – Vilotič, Puchmertl (46. Kodr), Šíma, Kolář, Díl (80. Mezera), Vlček, Obdržal, Budínský, Belej (62. Ptáček), Vokřínek
    Náhradníci: Matějka – Mezera, Jelínek, Ptáček, Vokurka, Kodr

    Rozhodčí: Opočenský – Severýn, Trska

    Diváci: 120
    thejrc.org