Wolfsburg – Lyon 1:3 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
1:3 (0:2)
Olympique Lyon
Neděle 30.08.2020, 20:00 • Anoeta, San Sebastian • Liga mistryň • Finále
Předzápasové kurzy
     
    To už je z mé strany vše. Děkuji za pozornost a někdy příště se zase budu těšit u fotbalových zápasů na počtenou! (22:16:22)
    Kapitánka Lyonu Wendie Renardová převzala pohár, který následně zvedla nad hlavu mezi spoluhráčkami.
     
    Wendie Renardová převzala trofej pro vítězky a nyní ji už zvedá nad hlavu mezi svými spoluhráčkami! Tahle párty bude dlouhá.
     
    A teď už přicházejí na řadu vítězky. Mezi funkcionáři, kteří dekorují šampiónky, je prezident UEFA Gianni Infantino a také Jean-Michel Aulas, šéf Lyonu.
     
    Nyní si přišly pro medaile poražené finalistky z Wolfsburgu. Nechybí ani Sara Doorsounová, která musela ze zápasu odstoupit pro zranění už v prvním poločase. Při chůzi si pomáhá berlí.
     
    Medaile si nejprve přeberou rozhodčí. Mezi nimi i Češka Jana Adámková, která působila mezi střídačkami v roli čtvrté sudí.
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:8.
     
    Hráčky obou týmů momentálně čekají na závěrečný ceremoniál.
    Lyon vyhrál Ligu mistryň posedmé. Z toho už pětkrát v řadě.
     
    Na trávníku stadionu v San Sebastianu sledujeme obrovskou radost hráček Lyonu. Ty i v dnešním finále potvrdily, že jsou v ženském fotbale nejlepší na světě, když přehrály německý Wolfsburg 3:1.

    Francouzské šampiónky rázně vykročily za dalším triumfem už v prvním poločase. Skóre utkání se poprvé měnilo ve 25. minutě, kdy dorážkou vlastní střely otevřela skóre Eugénie Le Sommerová. Krátce před přestávkou pak zvýšila vedení Olympique krásnou střelou z dálky Saki Kumagajová. Hráčky Wolfsburgu v úvodním dějství ani jednou netrefily prostor mezi tyčemi.

    I po změně stran Lyon zpočátku kontroloval hru. V 58. minutě však Vlčicím svitla naděje, když centr Rolfövé vyrazila brankářka Bouhaddiová jen k Pajorové, která míč nasadila na hlavu Alexandry Poppové a ta vstřelila kontaktní gól. Dámy z Olympique se ale vykolejit nenechaly, do dalších šancí německé soupeřky nepouštěly a v 88. minutě naopak definitivně rozhodly. Po rohovém kopu usměrnila nepovedenou střelu Le Sommerové do brány Sara Gunnarsdóttirová.
     
    Fotbalistky Olympique Lyon vyhrávají Ligu mistryň popáté v řadě a celkově posedmé v historii!
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Tak ještě se mohlo změnit skóre. Malardová poslala do samostatného úniku Jodie Taylorovou. Ta zkusila kličku na brankářku Abtovou, která byla připravena a zakončení anglické fotbalistky vytěsnila. Pomezní ale po zakončení akce odmávala ofsajd...
     
    90+6
    Teď už se čeká na závěrečný hvizd. Hráčkám Wolfsburgu je jasné, že porážku neodvrátí.
     
    90+5
    Rolföová to ještě zkoušela na levém křídle, ale zahnala se do zámezí. Vhazuje Lucy Bronzeová.
     
    90+4
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Amel Majriová, přichází Melvine Malardová.
     
    90+4
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Eugénie Le Sommerová, přichází Alex Greenwoodová.
     
    90+3
    Z hloubi pole odcentrovala Hendrichová a Ingrid Engenová se dostala k hlavičce. Kapitánka Wolfsburgu však netrefila bránu.

    Martin Augustin

    Branky: 58. Poppová – 25. Le Sommerová, 44. Kumagajová, 88. Gunnarsdóttirová

    Karty:   14. Huthová (WOF) – 40. Marozsánová (LYO)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:8.
    VfL Wolfsburg: Abtová – Blässeová (78. Bremerová), Goeßlingová, Doorsounová (39. Hendrichová), Janssenová – Huthová (62. Wolterová), Engenová (C), Poppová, Rolföová – Harderová, Pajorová (62. Oberdorfová).
    Náhradníci: Kassenová, Kiedrzyneková – Jakabfiová, Oberdorfová, Rauchová, Dickenmannová, Wedemeyerová, Graweová, Bremerová, Hendrichová, Wolterová.

    Olympique Lyon: Bouhaddiová – Bronzeová, Buchananová, Renardová (C), Karchaouiová – Gunnarsdóttirová, Kumagajová – Cascarinová (87. van de Sandenová), Marozsánová (87. Taylorová), Majriová (90+4. Malardová) – Le Sommerová (90+4. Greenwoodová).
    Náhradníci: Gallardová, Talaslahtiová – Henryová, van de Sandenová, Carpenterová, Greenwoodová, Caymanová, Taylorová, Bachaová, Malardová.

    Rozhodčí: Staubliová (SUI) – Rodjaková-Karšićová (CRO), Ardaševová (UKR)
    thejrc.org