Nitra – Trenčín 2:3 (kon.) | Litoměřice – Sokolov 6:2 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
6:2 (2:2, 3:0, 1:0)
HC Baník Sokolov
Pondělí 31.08.2020, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u přípravného klání dvou severočeských prvoligových celků. Litoměřická Kalich Arena bude hostit střet domácího Stadionu proti Baníku ze Sokolova. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Litoměřičtí jsou v přípravě zatím stoprocentní. Za sebou mají už tří přípravné duely, všechny proti svým prvoligovým konkurentům. Do přípravy vstoupili kališníci domácí výhrou nad pražskou Slavií, o dva dny později si doma poradili s Kadaní výsledkem 6:3. Zatím poslední přípravné utkání sehrály Litoměřice na ledě prvoligového nováčka z Vrchlabí. I tam dokázaly zvítězit, zejména díky trefám Filipa Koffera, 3:1.
     
    Baník je v přípravě krapet dál, za sebou má již pět přípravných klání. Stejně jako Stadion zahajoval přípravu proti Slavii. Ovšem Sokolov se vydal do Edenu a po vyrovnaném boji nakonec soupeři podlehl 3:4 v prodloužení. Pár dní na to ale smetl druholigové Klatovy 7:2 a vrátil porážku Slavii. Taktéž vyrovnaný duel tentokrát Baník ovládl až v samostatných nájezdech. V posledním týdnu čekaly na Sokolov dva venkovní zápasy, první v Benátkách. Ten zvládl lépe středočeský tým a zvítězil 6:3. Druhý pak v Kadani. Souboj bývalé a současné farmy Sparty dopadl daleko lépe pro Sokolov, ten zvítězil 4:0.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Beran A. (Škorpík) – Marcel, Holý, Výtisk (C), Poizl, Mlčák, Kubíček, Jebavý (A), Krutil – Beran M. (A), Miškář, Procházka – Koffer, Válek, Novák – Jindra, Hašek, Jánský – Damašek, Berka, Čermák.

    HC Baník Sokolov: Horák (Hamrla) – Tureček, Klejna, Kadeřávek, Přindiš, Klodner, Pohl – Vracovský, Rohan, Kadlec, Kropáček, Vrána, Petrov, Rulík, Osmík, Šik.

    Rozhodčí: Luczków, Folk – Beneš, Povová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Hned zpočátku třetiny se k puku dostali hráči Sokolova. Od vlastní branky ho ale ihned vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    00:26
    Po druhém icingu v řadě dokázal z buly podél mantinelu vybruslit Jakub Vrána. Před brankou ale narazil na Jana Holého, který mu tělem překřížil cestu.
     
    01:36
    Pozornost Adama Berana vyzkoušel Adam Rulík. Svou rychlou střelu ale umístil vedle pravé tyče.
     
    01:55
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Do vedení jdou ale Litoměřičtí! Bezprostředně po akci Sokolova se domácí vydali do rychlého brejku, od modré následně vypálil PAVEL NOVÁK a otevírá tak skóre dnešního utkání. Asistence: Filip Koffer a Šimon Kubíček.
     
    03:21
    Sokolovské ale tento gól neutlumil, naopak jim ještě přidal sil před brankou Berana. Litoměřičtí si ale se soupeřovými střelami zvládají poradit.
     
    03:46
    Přesně na doklepnutí do branky to měl Martin Procházka po přihrávce k pravé hranici brankoviště. Gólman Horák se ale v brance rychle přesunul a zabránil tak cestě Procházkově teči za svá záda.
     
    04:17
    Krásná střela Martina Kadlece a ještě hezčí reakce Adama Berana. Gólman Litoměřic doslova nohama vykopl kotouč, který na něj vyslal samostatně se řítící forvard Sokolova na branku.
     
    05:27
    Kališníci získali kotouč po dlouhém boji o něj u mantinelu. Toho využil Peter Jánský k průniku na Horákovu klec. Krátce za modrou čarou ale nepřešel přes dvojici bránících hráčů Sokolova.
     
    06:24
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Marek Berka – 2 min., sekání).
     
    06:36
    Jan Pohl už si to napřahoval k dělovce na modré čáře. Do kotouče se ale obětavě vložil Jan Mlčák, který ho tělem zblokoval.
     
    07:27
    Baník právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku a je srovnáno! Přihrávku od Tomáše Vracovského nekompromisně napálil do odkrytého prostoru u Beranovy levé tyče JAKUB VRÁNA a vrací tak svůj tým do hry. Asistence: Tomáš Vracovský a Jan Pohl.
     
    07:57
    Baník právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a hosté se ujímají vedení. Po krátkém tlaku na Beranovu branku se chopil příležitosti VOJTĚCH KROPÁČEK, který zcela přesně dorazil kotouč do branky svého bývalého týmu. Asistence: Martin Osmík a Otakar Šik.
     
    10:03
    Od vlastní branky se pokouší o vyvezení kotouče Michael Krutil. Přímo na tělo ho ale brání Martin Osmík, který mu nedovolí oprostit se do volného prostoru.
     
    10:22
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Vojtěch Kropáček.
     
    10:26
    Velkou šanci měl z dorážky po křižné nahrávce Jan Holý. Jeho dělovku z první ale dokázal Adam Horák pokrýt.
     
    10:39
    Marně se snažil dopravit kotouč přes brankoviště Matěj Beran. Hostující obránce mu ho nakonec vypíchnul, nic se ale nemění na tlaku, který si kališníci v útočném pásmu vytváří.
     
    11:21
    Horákovu pozornost vyzkoušel po sérii nahrávek Pavel Novák. Gólman hostů ale i tuto střelu pouze vyrazil svými betony do bezpečí.
     
    12:15
    Ovšem zahrozil i Sokolov. Na samostatný výlet se vydali Tomáš Vracovský a Martin Kadlec. Druhý zmiňovaný také kousek od brankoviště vypálil. Adam Beran ale na jeho střelu vyzrál.
     
    12:22
    Hosté v plném počtu.
     
    13:04
    Ondřej Damašek nepřešel přes modrou čáru v souboji s Tomášem Rohanem. Celou situaci pak musel řešit Erik Čermák. Hosty sice od bezprostředního ohrožení branky odrazil, nicméně v pásmu se nadále drželi.
     
    14:12
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Adam Horák – 2 min., podrážení). Trest odpyká Jakub Vrána.
     
    14:35
    Od vlastní branky se pokusil o rozjezd Martin Procházka. Akce ale zahořela na jeho přihrávce Filipu Kofferovi, který ji zřejmě vůbec nečekal a puk tak nechal dojít do moci Sokolovských.
     
    15:19
    Dělovku od modré na branku vyslal Patrik Marcel. Puk se odrazil o Horákovy betony, načež se jej kališníci ještě snažili propasírovat přes brankovou čáru. Gólman Horák ale udržel kotouč pod kontrolou.
     
    15:47
    Ihned po buly vyhodili hosté puk až na opačný konec kluziště k Beranovi. Stadion se tak musí sehrát k návratu zpět.
     
    16:12
    Hosté v plném počtu.
     
    16:29
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Povedená trefa ERIKA ČERMÁKA a kališníci srovnávají! Doslova centimetry volného prostoru našel litoměřický útočník mezi tyčí a gólmanem, kam zcela přesně uklidil puk. Asistence: David Jindra a Marek Berka.
     
    17:11
    Domácí se pokusili o rozehrávku od vlastní branky. Ta se zadařila, navíc se dostali do zakončení. Toho se chopil Šimon Kubíček, jenomže na Horáka nevyzrál.
     
    17:59
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Filip Koffer – 2 min., držení).
     
    18:22
    Sokolov rozjel další protiakci. Ta se sice zpočátku zastavila na Petru Haškovi, nicméně záhy se hosté do útočného pásma dostali a snaží se najít ideální palebnou pozici.
     
    19:15
    Petr Přindiš se musel vrátit s pukem až k vlastní bráně. Přesto se Sokolov odsud dokázal rychle vrátil zpět a Adam Beran musel zasahovat.
     
    19:48
    Tomáš Rohan nenašel volného žádného ze svých spoluhráčů, načež kališníci puk vyhodili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla rychlý nástup Litoměřic v podobě rychlé trefy Pavla Nováka již ve druhé minutě. Sokolov se ale záhy trochu osmělil, což pramenilo ve dva góly v osmé minutě. Domácí ale ještě na konci třetiny srovnali a do další periody vstupují oba týmy za vyrovnaného stavu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    První buly druhé třetiny vyhráli domácí hokejisté. Po krátkém boji o něj ve středním pásmu vypálil od modré Patrik Miškář. Jeho střela ale neměla přílišný důraz a gólman Horák s jejím zpracováním neměl problémy.
     
    21:15
    Trochu mimo vlastní kontrolu měl ale Horák puk po střele Lukáše Válka. Ten toho využil a pokusil se i o dorážku. V tu chvíli už ale strážce sokolovské svatyně dokázal včas zareagovat.
     
    21:48
    Kombinace Litoměřic zatím kýžený efekt v podobě průniku do útočného pásma nepřináší. Naopak. Hosté si dokázali uzmout puk pro sebe a vydali se s ním k Beranovi.
     
    22:32
    Další kališnický nájezd pohořel na připravené sokolovské obraně. Z toho se vydal do brejku Jan Petrov. Branku Berana ale vysoko přestřelil.
     
    23:08
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Jan Klodner – 2 min., držení).
     
    23:18
    Litoměřičtí využívají tuto přesilovku ke kombinaci v útočném pásmu. Tu přetavil v dělovku od modré Martin Procházka. Ještě před brankou se pokusil o dorážku Matěj Beran, na gólmana Sokolova ale nevyzrál.
     
    24:08
    Martin Procházka to následně zkusil sám z levého rohu. I tentokrát ale brankář Sokolova jeho šanci vystihl.
     
    24:19
    Sokolovští zmírňují tlak a vyhazují až k Beranovi.
     
    24:48
    Po návratu zpět do útočné třetiny se ale domácí rychle zformovali do přesilovkového kombinačního čtverce, z něhož se přihrávkami snaží vytěžit maximum.
     
    25:08
    Hosté v plném počtu.
     
    25:49
    Po vyrovnání početních sil se hosté osmělili. O tom svědčí jejich nájezd do útočného pásma, ovšem dlouho bez vyložené akce na branku.
     
    26:47
    Na dvakrát zachytával Adam Beran střelu Martina Kadlece. Tedy nejdříve střelu, posléze i dorážku. V druhém případě už byl úspěšnější, neboť puk tělem zalehl.
     
    27:14
    Krásný nájezd Matěje Berana směrem na branku. Celá akce ovšem pohořela na přihrávce k Martinu Procházkovi, který byl u branky o malý krůček později než jeho soupeř a už se k dorážce nedostal.
     
    27:57
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jiří Jebavý – 2 min., hákování).
     
    28:00
    Další přesilovka Sokolova byla započata bojem o puk v útočnému pásmu, z čehož domácí vyhodili až na opačný konec ledové plochy.
     
    28:44
    Sám proti třem vyjížděl Tomáš Rohan. Puk následně poslal doleva na Vracovského a hosté se díky tomu udrželi v útočném pásmu. Adam Beran ale musel likvidovat jen jednu střelu, za to úspěšně.
     
    29:37
    Pro větší klid nahodil obloukem puk až k Horákovi Lukáš Válek. Hosté se ale na puku rychle sehráli a dokázali se s ním dostat před Berana.
     
    29:57
    Domácí v plném počtu.
     
    30:18
    Střídání v týmu HC Baník Sokolov: ze hřiště odchází Adam Horák, přichází Patrik Hamrla.
     
    30:30
    Nového muže v sokolovské brance rychle prověřil Martin Procházka. Jeho střelu ale Hamrla zvládl vyrazit do plexiskla.
     
    31:12
    Velké nebezpečí stálo před Patrikem Hamrlou. Litoměřičtí stáli těsně před brankovištěm a mnohokrát se snažili o doklepnutí puku do branky. Gólman Sokolova navíc neměl nějakou dobu situaci pod kontrolou, nakonec si ale poradit dokázal.
     
    31:43
    Jsou to ale Sokolovští, kteří jsou v posledních vteřinách hry aktivnější. Adam Beran tak musí být v pozoru, přestože žádná vyložená akce na něj neletí.
     
    32:42
    Přihrávku Davida Jindry vyslal přímo na branku Marek Berka. Gólman Hamrla ale celou dráhu letu kotouče vyčetl a včas proti němu vystrčil lapačku.
     
    33:00
    Dosti dlouho se Tomáš Rohan snaží vyjet s pukem ven ze třetiny. Zatím však pouze kličkoval kolem brankoviště bez jakéhokoliv výsledku.
     
    33:46
    O samostatný nájezd na branku se pokusil Matěj Beran. Se střelou ale otálel déle než bylo záhodno. Gólman Sokolova tak uzamkl prostor svým betonem a kotouč po zemi nepropustil.
     
    34:27
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Kališníci se opět dostávají do vedení. Nejprve od modré tvrdě vyslal puk na branku Jan Mlčák, jehož střelu ještě Hamrla vyrazil. Nepohlídal si ale LUKÁŠE VÁLKA, který tečoval kotouč do zcela odkrytého prostoru brankoviště. Asistence: Jan Mlčák.
     
    35:29
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Adam Rulík – 2 min., sekání).
     
    35:46
    Po Čermákově střele se pokusil puk z těsné blízkosti protlačit do branky Matěj Beran. Nicméně neúspěšně.
     
    36:15
    Sokolovu se povedlo vyhodit kotouč až do útočného pásma. Domácí si tak musí vybojovat cestu zpět.
     
    36:53
    Což se zadařilo a další šanci měl Filip Koffer. Z hranice brankoviště ale Hamrlu nepřestřelil.
     
    37:15
    Ještě v posledních vteřinách přesilovky kališníci kombinují a snaží se vytěžit ze situace maximum.
     
    37:29
    Hosté v plném počtu.
     
    37:54
    Tlak Litoměřic na Hamrlovu branku pokračuje i po skončení přesilovky. Tvrdě od modré ho prověřil Jan Výtisk. Brankář Sokolova ale střelu vyrazil, jeho tým pak pro jistotu vyhodil puk na icing.
     
    38:51
    Vojtěch Kropáček nedokázal přesně zpracovat přihrávku. Toho si všiml Marek Berka a s odskočeným kotoučem se vydal na vlastní útočnou výpravu. Hamrla ale jeho střelu přidržel u ledu lapačkou.
     
    39:10
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Zdá se, že dorážky činí sokolovskému gólmanovi velký problém! Odražený puk v pravém kruhu převzal PATRIK MIŠKÁŘ. Ten jej bez váhání poslal do branky. Asistence: Matěj Beran a Martin Procházka.
     
    39:29
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Netrvalo to dlouho a kališníci navyšují své vedení! Od mantinelu se napřáhnul ŠIMON KUBÍČEK a tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Dokázal tak vstřelit již pátý gól Stadionu. Asistence: Pavel Novák.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla zpočátku celkem vyrovnanou hru s šancemi na obou stranách. Pytel s úspěšnými akcemi domácího týmu se roztrhl až v jejím závěru, kdy kališníci dokázali vstřelit tři góly v poslední pětiminutovce. A právě ty aktuálně tvoří rozdíl mezi oběma týmy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Hned zkraje musel Adam Beran likvidovat rychlý nához Sokolovských na vlastní branku.
     
    40:27
    Sokolov hraje stále o poznání aktivněji než domácí tým. Na Adama Berana tak čekaly krušné vteřiny, ale zvládl se s nimi vypořádat.
     
    41:47
    Jan Mlčák hokejkou zkřížil cestu Vojtěchu Kropáčkovi. Vytěsnit hosty ven ze třetiny se mu ale nepovedlo. Rychle si do tohoto prostoru totiž najeli Vracovský s Kadlecem, kteří pokračovali v útočném tlaku.
     
    43:00
    Litoměřickým se konečně povedlo dobýt útočnou třetinu. Mohlo dojít i ke střele, Janu Holému ale podjel kotouč pod hokejkou.
     
    43:29
    Tlačenici mnoha hráčů obou týmů těsně před Hamrlou museli ukončit až sudí, když ztratili puk z dohledu.
     
    43:40
    Patrik Kadeřávek nahodil puk od modré podél mantinelu. Hráči Stadionu se jej ale zmocnili a snažili se ho dostat ven. V tom byli úspěšní, navíc při bezprostředním pokusu Sokolova o návrat zapískali sudí ofsajd.
     
    44:16
    Kališníci prohráli boj o puk v útočném pásmu. Sokolov se následně pokoušel o rozehrávku, což se úplně nezadařilo, kotouč vyklouzl až za vzdálenější modrou čáru.
     
    45:25
    Peter Jánský si obkroužil celé útočné pásmo. Následně se pokusil přihrát, nicméně jeho spoluhráč se dostal do ofsajdového postavení. Už třetího v krátkém čase.
     
    46:03
    František Klejna nahodil po ledě od modré kotouč na Adama Berana. Ten jej pro větší klid přidržel. Vhazuje se tak po jeho levici.
     
    46:22
    Následně prověřil Berana Martin Kadlec. Tato příležitost ale byla pro domácího gólmana celkem snadná, betony vyrazil puk do bezpečí.
     
    47:14
    Další zásah Adama Berana. Tentokrát po křižné střele od Jana Klodnera. Puk tentokrát brankář domácího týmu přidržel mezi nohama.
     
    47:42
    Litoměřičtí převzali kotouč u vlastní branky a postupně se s ním snaží probít dále.
     
    48:22
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Další povedená trefa ŠIMONA KUBÍČKA. Nováček v kališnickém dresu vypálil přesně od modré z rohu u mantinelu. Jeho dělovka pak přesně zaplula do prostoru za zády překvapeného Hamrly. Asistence: Petr Hašek a Erik Čermák.
     
    49:10
    Patrik Kadeřávek se zatahoval dost hluboko s kotoučem ve snaze o rozehrávku. Své ovoce to ale přineslo, Sokolov se dostal do útočného pásma, kde vytváří velké nepříjemnosti domácí obraně.
     
    50:17
    V posledních chvílích vypíchl Jan Holý kotouč od hokejky Adamu Rulíkovi. Domácí se díky tomu mohli vydat na další výpad směrem k soupeřově brance.
     
    50:54
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., držení).
     
    51:10
    Chyby Martina Kadlece při zpracování kotouče se snažil využít Filip Koffer. Ten následně vystartoval na branku s pukem na holi. Samotné zakončení mu ale již dle představ nevyšlo, kotouč mu vyskočil příliš vysoko a odrazil se o plexisklo.
     
    52:17
    Po krátké souhře prověřil Berana střelou od modré Otakar Šik. Strážce litoměřické klece ale dokázal puk sevřít mezi nohama.
     
    52:41
    V posledních vteřinách přesilovky využili kališníci vyhraného buly, z něhož ihned vyhodili puk až k Hamrlovi.
     
    52:54
    Domácí v plném počtu.
     
    53:13
    Až čtyřnásobnou přesilu proti sobě měl v jedné chvíli Martin Procházka. Pomohl mu ale Matěj Beran, který vyvezl puk podél mantinelu. V útočném pásmu nahrál kolmo zpět na Procházku. Kotouč byl ale příliš rychlý na to, aby ho Procházka dokázal tečovat do branky.
     
    54:13
    Domácí se drží s pukem u vlastní branky a čekají na příležitost k nájezdu na opačný konec kluziště.
     
    55:21
    Nad Adamem Beranem stálí všichni svatí. Nejprve na něj vyslal křižnou střelu Tomáš Vracovský, což sice ještě zvládl Beran vyrazit, nicméně přímo k Tomáši Rohanovi. Ten předvedl krásnou otočku v pádu, během které ještě zvládl vystřelit. Ke štěstí domácího gólmana ale o kousek vedle.
     
    56:38
    Damaškova střela nepřešla přes hokejku hned prvního hráče v sokolovských barvách. Hostům se následně povedlo dostat až k Beranovi, kde si ovšem lámají zuby na kališnické obraně.
     
    57:32
    Zprvu takové mírnější Beranovo nahození se odrazilo o nejblížšího obránce Sokolova. O to důrazněji ale ke své dorážce přistoupil Martin Procházka. Jeho dělovka pořádně rozduněla plexisklo nad Hamrlovou brankou.
     
    58:32
    Adam Beran pokračuje v likvidování dalšího množství střel. Nejvíc na mále měl po akci Jana Pohla, kdy sice puk vnitřní částí betonů vyrazil, avšak ve volném prostoru před ním nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by hned poslal puk do bezpečí.
     
    Konec zápasu.
     
    V Kalich Areně je pro dnešní večer dobojováno. I třetí třetina přinesla zpočátku jen čekání na gól. Ten padl od hráčů Litoměřic, a to konkrétně od Šimona Kubíčka, který tak má v tomto utkání již dva přesné zásahy. Sokolov zařadil na vyšší obrátky až v samém závěru utkání, kdy měl Adam Beran neskutečné množství práce. Dokázal si s ní ale poradit a i díky tomu zvítězili kališníci již ve čtvrtém přípravném klání v řadě.
     
    Já se odsud z Litoměřic s vámi loučím a přeji hezký zbytek pondělního večera. (20:27:51)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 2. Novák (Koffer, Kubíček), 17. Čermák (Jindra, Berka), 35. Válek (Mlčák), 40. Miškář (M.Beran, Procházka), 40. Kubíček (Novák), 49. Kubíček (Hašek, Čermák) – 8. Vrána (Vracovský, Pohl), 8. Kropáček (Osmík, Šik)


    HC Stadion Litoměřice: Beran A. (Škorpík) – Marcel, Holý, Výtisk (C), Poizl, Mlčák, Kubíček, Jebavý (A), Krutil – Beran M. (A), Miškář, Procházka – Koffer, Válek, Novák – Jindra, Hašek, Jánský – Damašek, Berka, Čermák.
    HC Baník Sokolov: Horák (31. Hamrla) – Tureček, Klejna, Kadeřávek, Přindiš, Klodner, Pohl – Vracovský, Rohan, Kadlec, Kropáček, Vrána, Petrov, Rulík, Osmík, Šik.

    Rozhodčí: Luczków, Folk – Beneš, Povová
    thejrc.org