Olomouc – Vítkovice 5:5 (kon.) | Písek – SHK Hodonín 6:3 (kon.) | Žďár n/S – Lev Benešov 6:3 (kon.)
konec
IHC Králové Písek
6:3 (1:2, 3:0, 2:1)
SHK Drtiči Hodonín
Středa 02.09.2020, 18:00 • Zimní stadion Písek • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý podvečer z píseckého zimního stadionu všem těm, kteří se takto na dálku rozhodli sledovat přípravné utkání mezi celky IHC Králové Písek a SHK Hodonín. Právě probíhá rozbruslení obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Králové Písek: Hauser (Kříž) – Turek, Parýzek, Dudáček, Bílek, Šafář, Suda – Kosnar, Rod T. st., Sýbek, Matějka, Matějček, Bednařík, Novák, Přibyl, Rod T. ml, Volf

    SHK Hodonín: Kubáň (Polášek) – Jirásek, Kruckovič, Spalovský, Vosátko, Uhříček, Veselský, Koubek – Komínek (C), Romančík, Hložánek, Balán, Bulín, Krejčí, Škvrně, Urbánek, Sedláček

    Rozhodčí: Poskočil – Šperl, Mitáš.
     
    Utkání každou chviličku začne, oba týmy již nastupují za skandování fanoušků na led.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Kotouč na úvodním vhazování vybojovali hosté, kteří hezky pomaloučku rozjeli první přesun do útočné třetiny. Daleko se ale nedostali, záhy je zastavil kotouč letící na střídačku domácích. Hra přerušena.
     
    01:11
    Druhé buly ovládli Písečtí, kteří se rovněž chtěli v pásmu Hodonína rozkoukat. Z kruhu vypálil Bednařík, gólman s ledovým klidem chytil.
     
    01:36
    Přesilová hra pro hostující celek – písecký Adam Novák se v samém úvodu klání provinil podražením soupeře.
     
    01:44
    Po tvrdším zákroku se z ledu těžce zvedal hodonínský Hložánek, žádný trest ale sudí nikomu z domácích neudělil. Hostující desítka se za potlesku fanoušků zdárně dostala na střídačku.
     
    02:19
    Domácí Kosnar úspěšně vyvezl kotouč a i v oslabení si troufl zaútočit. Jeho střela však skončila na zadním mantinelu.
     
    03:08
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hodonín dobře ví, že pohrdnout jakoukoliv šancí se nevyplácí. Po usazení se v obranné třetině Písku se hosté rozestavěli a postupně přibližovali k Hauserovi. Ten situaci neodhadl dobře a nechal se vymíchat STANISLAVEM BALÁNEM, který po kličce jen pohodlně zasunul za jeho beton a využil pomalu končící přesilovou hru svého výběru.ASISTENCE: David Vosátko
     
    05:14
    Písek právě vstřelil branku!
    Na lavici Králů nebyla po inkasované brance patrná jakákoliv rezignace, ba právě naopak – Písečtí se vyburcovali ke spěšné odpovědi – rychlé nohy zužitkoval a dobře před bránu si najel LUKÁŠ BEDNAŘÍK, který Kubáňovi poslal svižný pozdrav v podobě povedené střely zápěstím. Ta se pak ráda uvelebila za gólmanovy zády.. Stav klání srovnán. Bez asistence
     
    07:11
    Hra je zatím oboustranně vyrovnaná, oba týmy se snaží střílet a hnát se do útoku, tradiční opatrnost jde tentokrát stranou.. Teď měli na domácí dosti na mále, Hauser jen tak tak utěsnal mezeru u své pravé tyče, kam se Drtiči snažili procpat kotouč seč ji síly stačily.
     
    09:24
    Ve velice dobré střelecké pozici se obratem ocitl žlutomodrý Matějček, jemuž však nesedla spoluhráčova přihrávka a tak následná střela nebyla příliš oslňující. Spíše poslal z nouze puk směrem kupředu..
     
    10:39
    Sám se proti Hauserovi právě vyřítil Tomáš Sedláček, písecký brankář proti jeho pokusu stačil srazit betony.
     
    11:14
    Přihlížející si zatím nemohou na nedostatek akcí a dramatična stěžovat, stále je na co se dívat, hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    12:35
    Drtiči právě vstřelili branku!
    To co zatím rozhoduje je větší dravost na brankovišti a důraz, s nímž si za svým hráči Hodonína jdou. Znovu to bylo krásně vidět v případě druhého gólu STANISLAVA BALÁNA, který proklouzl žlutomodrou obranou, navzdory píseckému stíhání nezazmatkoval a poslal kotouč pod horní tyč domácí svatyně. Bez asistence
     
    13:33
    Domácí gólman si připsal další zákrok a pro jistotu ukryl puk ve své lapačce.
     
    14:07
    V pozoru teď musela zůstat i druhá strana, Kubáň si po zkusmé střele domácích, jež přišla z rohu kluziště, nebyl vůbec jistý svým zásahem. Raději se nehýbal a čekal, až sudí přeruší hru.
     
    15:47
    Rod si zaváhání hostujícího brankáře zdá se všiml a předešlou akci svých týmových kolegů zopakoval. Gólmana Drtičů ale ani on na švestkách nenachytal.
     
    17:33
    Tempo z přelomu dvacetiminutovky mírně ochladlo a tak bylo zřejmě třeba dodat nějaký impuls.. Menší trest právě inkasoval žlutomodrý Volf za hákování.
     
    18:29
    Aplaus teď za svůj troufalý útočný výpad sklidil písecký Kosnar, který i v početní nevýhodě ohrozil gólmana hostů nepředvídatelnou střelou do ramene..
     
    19:34
    Králové hrají v plném počtu.
     
    19:45
    Volf se ihned po návratu na led vrhl do práce a zkusil své provinění se odčinit rychlým protiútokem – před Kubáněm byl sám, jeho střela šla však vysoko nad do ochranné sítě
     
    19:45
    V závěru periody svému celku bude chybět střelec Balán, i on si odchází na dvě minutky posedět na trestnou lavici.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Na modré čáře se ke kotouči dostal Martin Parýzek, který se opřel do rány a pozdravil gólmana Drtičů prudkým příklepem. Ten byl však k nelibosti písecké dvacítky vyražen do ochranné sítě.
     
    21:10
    Králové se snaží o přesilovkovou kombinaci – až před Kubáně si odvážně sjel Rod a zkusil propasírovat puk mezerou mezi betony – neúspěšně.
     
    21:47
    Hodonín hraje v plném počtu, na konci oslabení vyhodil a jeho úřadující čtveřice pádí střídat.
     
    23:05
    V rýsujícím se přečíslení Králů se angažovali Volf s Novákem, první jmenovaný ale nedokázal svést řádný boj s napadajícím obráncem hostí a tak svůj záměr nedovedl do adekvátního konce. Jeho přihrávka na týmového kolegu k němu ani neprošla.
     
    24:35
    Třikrát v rychlém sledu otestoval Hauserovu pozornost hodonínský Sedláček.
     
    24:43
    Krosček uštědřil svému protihráči písecký Kosnar, Králové tak budou mít dvě minuty co dělat.
     
    25:22
    Napoprvé Jihočeši úspěšně vyhazují..
     
    26:04
    Tvrdou ranou se teď prezentoval hodonínský obránce Jirásek, Hauser ji ale svedl vyrazit.
     
    26:45
    Písečtí jsou kompletní a ihned si vyrážejí spravit své útočné choutky. Kubáň musel zasáhnout lapačkou.
     
    27:30
    Zakázané uvolnění na straně Drtičů.
     
    28:06
    Písek právě vstřelil branku!
    Tomu se říká železná vůle – písecký MARTIN MATĚJČEK vedl útok své letky a měl situaci zcela pod kontrolou – zakončení ze středu hřiště se mu však příliš nevyvedlo. Zkusil to tedy znovu a lépe – objel branku, nabral puk na čepel a sebevědomě zakončil do odkryté klece – 2:2. Bez asistence
     
    28:25
    Menší trest přiťuknul sudí hodonínskému Veselskému..
     
    28:45
    Hosté mají o komplikaci navíc – v tuto chvíli hrají pouze ve třech.
     
    29:40
    Písek právě vstřelil branku!
    Na brankovišti hostů teď bylo poměrně husto a dusno – vzniklého zmatku využil MARTIN KOSNAR, kterému se podařilo protlačit puk za čáru a poslat svůj tým do vedení využitím přesilové hry. Bez asistence
     
    30:51
    Hosté hrají v pěti.
     
    31:21
    Zdá se, že hektický úsek hry oba celky už snad rozdýchaly a jejich herní projev se ustálil.
     
    32:30
    Icing hostů. Vhazuje se po Kubáňově pravici.
     
    33:19
    Drtiči se teď nemohli vymanit z vlastní třetiny, jejich "utrpení" ukončil svým příklepem od modré čáry Dudáček, jehož pokus skryl gólman ve své výstroji.
     
    34:49
    Momentálně se jako o trochu aktivnější celek jeví Písečtí, Drtiči jako kdyby mírně tápali a nevěděli, kudy a jak se před Hausera dostat.
     
    35:44
    ..nakonec však dali hlavy dohromady a před strážce písecké svatyně dorazili. Prověřili jeho pozornost jedovatou ranou ze středu levého kruhu, se kterou si žlutomodrý brankář hravě poradil.
     
    36:02
    Další trest pro Drtiče. Na lavici hříšníků odchází Krejčí po podražení soupeře.
     
    37:11
    Kosnar vypálil z levé strany kluziště, Kubáň vyrazil – kotouč pak odskočil až na hůl dalšího z píseckých útočníků, který mohl dorážet do prázdné. Puk však jeho hůl v rozhodující okamžik přeskočil.
     
    37:27
    Písek právě vstřelil branku!
    Písečtí se radují z dalšího přesného zásahu – na hrotu žlutomodrého útoku dorazil přímo před gólmana Hodonína MARTIN KOSNAR, který za asistence Sýbka poslal přizvednutou ranou kotouč za Kubáňova záda. ASISTENCE. Jan Sýbek, Adam Novák
     
    39:33
    Drtiči budou mít možnost si v závěru periody spravit reputaci, přesilovou hru jim právě daroval písecký Dudáček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Hodonínští se na začátku periody pokouší přetavit v gól dobíhající trest Králů, domácí však v obraně zatím odvádí dobrý kus práce.
     
    41:43
    Nátlak Drtičů Jihočeši ustáli a hrají v plném počtu.
     
    42:07
    Před Hauserem si hosté rozvrhli útočnou akci, kterou by při troše štěstí mohli zakončit ranou do odkryté části klece, poskakující kotouč jim však jejich plány zhatil. Ihned poté poslali domácí puk na zakázané uvolnění.
     
    42:50
    Postavení mimo hru na straně domácích..
     
    43:26
    Je zřejmé, že Drtičům teče tak trochu do bot, při přechodu do pásma volí spíše jednoduchost a pak rychlé zakončení. Hauser se teď musí mít na pozoru.
     
    44:25
    Relativně dlouho se hrálo bez přerušení, pak rozhodčí signalizoval výhodu pro Hodonín. Po odpálení puku domácími byla hra přerušena a Matěj Přibyl byl poslán za hákování na trestnou lavici.
     
    45:00
    Na Balána zívala prázdná klec, nestačil však kotouč příhodně ztečovat. Ostřelování píseckého gólmana pokračovalo i nadále, ten pak ale včas ukryl hrací předmět ve své výstroji a vyhnul se dalším nepříjemnostem.
     
    46:10
    Hosté byli teď v útoku hodně nepříjemní, domácí se ovšem nakonec zvládli osvobodit.
     
    46:40
    Přibyl naskočil zpět do hry, Králové kompletní.
     
    47:22
    Kubáň tedˇ čelil hned několika střeleckým pokusům z holí domácích, všem ale úspěšně odolal. Hned poté se vhazovalo po jeho pravé straně..
     
    48:00
    Gólman Drtičů si poradil i s nadcházející smrští píseckých dorážek..
     
    48:35
    Hauser schytal nepříjemnou jedovku zápěstím do svého pravého ramene.
     
    49:24
    Pochybení hostujících hráčů teď mohli potrestat hned dva domácí hokejisté – Kubáň každému z nich čelil zcela sám, ani jeden z Králů ale nebyl schopen usměrnit kotouč tím správným směrem. Bylo tak pouze vidět bezmocné lomení rukama píseckých fanoušků..
     
    50:41
    Ze střelecké aktivity Králové neubrali ani posléze, ale ta koncovka.. Domácí tak v posledních několika minutách zbytečně spálili hodně příležitostí.
     
    51:34
    Písek právě vstřelil branku!
    Tak přece jen se dočkali – David Matějka připravil vhodnou střeleckou pozici MARTINU MATĚJČKOVI, který přesnou nekompromisní ranou prolomil ono zdlouhavé střelecké trápení svého výběru. ASISTENCE: David Matějka
     
    52:19
    Písek právě vstřelil branku!
    Šestý gól posílá na střelecký účet domácího mužstva TOMÁŠ ROD. Bez asistence
     
    53:15
    Hosté mají možnost dosavadní výsledek utkání trochu zkorigovat – na trestnou lavici usedá Dominik Bílek.
     
    54:38
    Od inkasování branky právě zachránil svůj celek Martin Parýzek, který pohotově vyhodil kotouč z bezprostřední blízkosti Hausera..
     
    55:18
    Písečtí hrají v plném počtu.
     
    55:44
    Domácí si teď příliš neporozuměli a posílají kotouč na zakázané uvolnění..
     
    56:28
    Hosté se snaží horko těžko něco vymyslet, čas však nehraje v jejich prospěch. Kotouče se navíc po jedné z nevydařených střel opět ujímají aktivitou hýřící Králové..
     
    57:20
    Dvakrát icing domácích.
     
    57:50
    Před Kubáněm teď nebezpečně operoval David Matějka, byl volný na dorážku, ke které měl velice blízko, Drtiči si však situaci v poslední chvíli zvládli ohlídat.
     
    58:33
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Snížit se právě podařilo MICHALU ROMANČÍKOVI, kterému se povedlo domácího gólmana zmást naznačením a zamezit tak jeho přesunu na levou stranu – hodonínský útočník pak zakončoval do prázdné. Asistence: Erik Hložánek
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí gól Drtičů zároveň uzavřel i dění středečního duelu, jenž dospěl k poněkud překvapivému výsledku – domácí Králové poráží původně favorizovaný Hodonín v poměru 6:3. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:08:06)

    Kateřina Němcová

    Branky a nahrávky: 6. Bednařík, 29. Matějček, 30. Kosnar, 38. Kosnar (Sýbek, Novák), 52. Matějček (Matějka), 53. Rod – 4. Balán (Vosátko), 13. Balán, 59. Romančík (Hložánek)


    IHC Králové Písek: Hauser (Kříž) – Turek, Parýzek, Dudáček, Bílek, Šafář, Suda – Kosnar, Rod T. st., Sýbek, Matějka, Matějček, Bednařík, Novák, Přibyl, Rod T. ml, Volf
    SHK Drtiči Hodonín: Kubáň (Polášek) – Jirásek, Kruckovič, Spalovský, Vosátko, Uhříček, Veselský, Koubek – Komínek (C), Romančík, Hložánek, Balán, Bulín, Krejčí, Škvrně, Urbánek, Sedláček

    Rozhodčí: Poskočil – Šperl, Mitáš
    thejrc.org