Black Dogs Budweis – Akademici Plzeň 5:0 (kon.)
konec
Black Dogs Budweis
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Akademici Plzeň
Středa 02.09.2020, 11:00 • ZS Pouzar Aréna • Tipsport UNI CUP
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:57:01)
     
    Máme za sebou utkání Tipsport UNI Cupu, v němž Black Dogs Budweis potvrdili roli papírového favorita, Akademiky z Plzně porazili vysoko 5:0. Domácí mužstvo skórovalo poprvé už v 7. minutě, střelou zápěstím se prosadil Tomáš Vochozka. Klíčovým faktorem byla prostřední část, v níž Jihočeši přidali tři góly a tím rozhodli o svém vítězství. Postupně se prosadili Dominik Kaisler, Jan Prokop a Lukáš Prášek. Posledně jmenovaný pak byl jediným střelcem závěrečné třetí třetiny, pěknou samostatnou akci zakončil forhendovou ránou pod břevno.
     
    Konec zápasu.
    59:27 Neproměněný nájezd Erika Bahuly
     
    59:27
    Toho se chopil sám faulovaný Erik Bahula. Nic moc nevymýšlel, forhendem vystřelil na lapačku gólmana. Černý změnu stavu nepřipustil.
    59:27 Důvod trestného střílení
     
    59:27
    Erik Bahula obdržel přihrávku a šel by do samostatného úniku, pokud by mu obránce neskočil pod nohy. Signalizace rozhodčího je jasná, trestné střílení!
     
    58:57
    Dlouhé vyhození přes všechny čáry tečoval jeden z obránců domácích, a proto hra pokračuje bez přerušení. S rozehrávkou vypomohl i Spáčil.
     
    58:29
    Jiří Černý se blýskl parádním zákrokem lapačkou. Tu vytasil proti střelci, jenž už mířil do odkryté svatyně, v poslední chvíli ale touši zastavila cestu právě lapačka.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:33
    Krátce po vyhraném buly přišlo nahození domácího křídla z levé strany. Projektilu chyběla razance i přesnost, snadný zákrok pro brankáře.
     
    57:11
    Zdálo se, že Spáčil má puk pod kontrolou, ale nebylo tomu tak. Rozhodčí situaci dobře viděl, hru nepřerušil. Domácí obrana těžkou chvilku zvládla.
     
    56:26
    Akce domácího výběru ještě pár sekund pokračovala. Odražený puk si totiž našel u modré čáry bruslící Jiří Kubeš, jeho dělovka o kousek minula pravou tyčku.
     
    56:17
    Úmysl dobrý, avšak realizace pokulhávala. Šimon Masopust zkusil objet branku, jenže postrádal rychlost, skóre zůstává nezměněno.
     
    55:56
    Zápas se víceméně už jen dohrává. Black Dogs jsou viditelně spokojeni s rozdílem ve skóre, Akademikům jako by naopak docházely síly.
     
    55:15
    Pěkná individuální akce Martina Koupala. Forward z vlastního obranného pásma nabruslil až do toho útočného, pokus o zakončení zblokoval dobře blokující obránce.
     
    54:35
    Výbornou poziční hru ukázal Daniel Šiška. Rychle bruslícímu sokovi efektivně vypíchl puk, následně však proti přesile neměl kam uhnout.
     
    54:06
    Dlouho váhal s rozehrávkou Dominik Beer, který vůbec nevěděl o protihráči za zády. Ten mu přizvedl hokejku, hostující bek přesto dostal touš alespoň ke středovému kruhu.
     
    53:21
    Za nahozením Svobody za branku vystartoval gólman. Toho se vydal obtěžovat útočník, když zazněla píšťalka rozhodčího. Ofsajd.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Vochozka (Kubeš), 22. Kaisler (Sitter), 36. Prokop (Kubeš), 38. Prášek (D. Svoboda), 46. Prášek


    Black Dogs Budweis: Spáčil (I. Svoboda) – Sitter (C), D. Svoboda, Kubeš, Hrůša, Kříž, Krtek – Koupal, Bahula, Prášek, Kronus, Masopust, Kaisler, Rolínek, Šafář, Prokop, Dvořák, Vochozka, Šuhaj.
    Akademici Plzeň: Štekr (33. Černý) – Váchal, Starý, Beer (A), Prachař (C), Koco, Šimůnek, Šperl – Šibra, Šiška, Markov (A), Georgijev, Straka, Poncar.

    Rozhodčí: Květoň – Bělohlav, Jindra

    Diváci: 43
    thejrc.org