Příbram – Klatovy 0:0 (zruš.) | Levice – SR 18 0:2 (kon.) | Litvínov – Jihlava 1:3 (kon.)
Trnava – Vlci Žilina 5:3 (kon.) | Slavia – Vrchlabí 0:1 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 1:5 (kon.)
Chrudim – Dvůr Králové n. L. 7:8 (0:1 po s.n.) | Detva – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Zvolen – Košice 3:0 (kon.)
Topoľčany – Nové Zámky 6:4 (kon.) | Vsetín – Prostějov 4:3 (kon.) | Přerov – Šumperk 2:6 (kon.)
Vienna Capitals – Bratislava Capitals 2:3 (kon.) | Sokolov – K. Vary 5:4 (2:1 po s.n.) | Havířov – Jastrzębie 3:2 (2:1 po s.n.)
Jablonec n/N – Děčín 8:2 (kon.) | Opava – Val. Meziříčí 2:5 (kon.) | Příbram – Tábor 0:0 (zruš.)
konec
HC ZUBR Přerov
2:6 (0:2, 0:2, 2:2)
DRACI PARS ŠUMPERK
Čtvrtek 03.09.2020, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (22:11:04)
     
    Utkání je u konce. Třetí část skončila remízou 2:2, Šumperk tak poráží Přerov na jeho ledě 6:2. Zubři sice smazali nulu v kolonce vstřelených branek, když se trefili Filip Král a Roman Pšurný. Draci ale čtyřgólové vedení zásluhou Daniela Hrocha a Jana Bernovského udrželi a týmovým výkonem podpořeném dobrým bruslením si došli pro triumf.
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Číp posílal nahrávku před branku, ovšem tu zvládli hosté zastavit.
     
    58:59
    Od modré čáry vyzkoušel pozornost Peksy Kučeřík, brankář Šumperka zůstal pozorný a kotouč v pokleku zneškodnil.
     
    58:47
    První útok Zubrů ve spolupráci s obránci pořádně zavařil hostující defenzívě. Puk se potuloval na brankovišti, Peksa se přemisťoval chvíli tam a chvíli zase jinam. Nakonec si puk ve skrumáži těl dokázal najít a zabránil domácím ve skórování.
     
    58:17
    Buly po levici Marka Peksy.
     
    58:08
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny a podle všeho i zápasu.
     
    57:40
    Šumperk se usadil v útočném pásmu a od modré čáry tvrdě vypálil Dosek. Klimeš kotouč vyrazil výstrojí před sebe, k dorážkám se Draci nedostali.
     
    57:05
    Od modré čáry vypálil Filip Král, puk šel po teči mimo šumperskou klec.
     
    55:25
    Zubři mohli opět poměrně záhy snížit. Proti Indrákovi by se Peksa přemístit nestačil, to by ovšem domácí centr nesměl dostat nahrávku před bránu do značně krkolomné pozice.
     
    54:59
    Draci právě vstřelili branku!
    Povedený průnik, povedená střela a přesný zásah. Draci skórují pošesté v zápase. Do útočného pásma se po nahrávce od Kratochvíla rozjel JAN BERNOVSKÝ, prošel po pravém křídle a nakonec překonal Klimeše střelou pod břevno na první tyč. Asistence: Petr Kratochvíl, Stanislav Dosek.
     
    54:28
    Od modré čáry vyslal ostrou ránu příklepem Kabelka. Klimeš se natahoval betonem, ale nakonec zbytečně. Obránce Draků nemířil přesně.
     
    54:01
    Süss ve středním pásmu nezkrotil skákavý kotouč, čehož chtěl využít Bernovský. Pár rychlými tempy si udělal prostor, ovšem svižným pokusem branku Klimeše netrefil.
     
    53:22
    Filip Král vystřelil z levé strany po zemi přes obránce, Peksa se jen ohlédl. Puk hostující klec minul.
     
    52:27
    Do střelecké pozice se na hranici pravého kruhu probil Gréč, Peksa kotouč vyrazil betonem před sebe. Domácí publikum se pak dožadovalo faulu, místo toho ale málem přišel gól, první přerovský útok k němu nebyl daleko. Celá akce ještě pokračovala střelou Zbořila od levého mantinelu, po níž úspěšně máchl lapačkou Peksa.
     
    51:47
    Zubři zamkli Draky v jejich pásmu. Z pokusu Štefky toho Peksa moc neviděl, kotouč ale naštěstí pro Šumperk skončil vedle levé tyče.
     
    51:09
    Indrák se vydal napadat, ovšem upadl, což však znamenalo, že obránci Draků na chvíli kotouč vysekl.
     
    50:40
    Na pravou stranu si nabruslil Hroch a rozhodl se vystřelit přes obránce. Klimeš vše viděl a puk skryl v pohodě do své lapačky.
     
    49:51
    Číp se z levé strany řítil na Peksu, v závěru svého úniku upadl a vrazil do hostujícího gólmana. Sudí pískají postavení útočícího hráče v brankovišti, i když byl Číp před srážkou tísněný jedním ze soupeřů.
     
    49:18
    Draci po komerční pauze zatopili domácí obraně, ta ale celou situaci nakonec úspěšně vyřešila.
     
    48:16
    Přerov právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že se s góly v MEO Aréně roztrhl pytel. Zubři předvedli rychlou akci, po níž se podruhé v zápase prosazují. Dostálek připravil palebnou pozici pro ROMANA PŠURNÉHO, na jehož svižnou střelu Peksa nestačil. Asistence: Vlastimil Dostálek.
     
    47:43
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperští vcelku rychle odpovídají. Hosté zavezli kotouč k přerovské kleci, kde si po přihrávce Spratka v zakončení úspěšně počínal DANIEL HROCH. Klimeš tak popáté inkasuje. Asistence: Daniel Spratek.
     
    46:39
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři v přesilovce snižují. FILIP KRÁL se kousek od modré čáry opřel do puku a ten skončil v síti mimo dosah Peksova betonu. Šumperský brankář přece jen kapituluje, nyní se betonem natahoval skutečně marně. Asistence: Josef Hrabal, Jan Štefka.
     
    46:20
    Tři dobré šance Přerova. Štefkovu střelu Peksa vyrazil, dorážka Filipa Krále šla vedle. Peksa následně zneškodnil ještě jeden pokus domácích.
     
    45:41
    Číp prošel s kotoučem do útočného pásma a pak ho přihrál Zbořilovi. Ten vyslal nabídku před branku pro Buchtu, ovšem ten se k puku nedostal.
     
    45:02
    Číp to vzal v přesilovce na sebe a vypálil z pravého kruhu. Rozvlnil však jen boční sít Peksovy branky.
     
    44:46
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Milfait – 2 min., podrážení).
     
    44:10
    Úmyslný ofsajd, buly po pravici Klimeše.
     
    43:58
    Vhazování ve středním pásmu.
     
    43:45
    Zubři sice pronikli do útočného pásma, ale kvůli ofsajdu ho museli zase opustit.
     
    42:51
    Draci rozjeli rychlou protiakci, na jejímž konci byl Hroch. Branku však svou střelou těsně minul.
     
    41:45
    Süssova střela hned po buly byla zblokována. Na druhé straně Klimeš vyrazil střelu přes klubko těl.
     
    41:42
    Icing Draků.
     
    41:03
    Zubři se dokázali vymanit z ofsajdové pasti a Dvořák mohl z pravé strany snížit, branku ale přestřelil.
     
    40:28
    Zubři vybojovali útočné pásmo, Pšurnému ale zadovka za brankou nevyšla.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba týmy jsou zpátky na ledě, za malou chvíli začne třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne zhruba v 19:48.
     
    Druhá třetina je minulostí. Draci zatím na přerovském ledě drží pohodlný náskok 4:0. Jejich vedení v prostředním dějství znásobili přesnými pokusy do horní části branky dva hráči, kteří pamatují souboje se Zubry ze sezony 2015/16. Nejprve se krátce po přestávce prosadil obránce Petr Gewiese, ve 34. minutě upravil skóre do aktuální podoby skrytou střelou Jan Milfait. I domácí měli své možnosti, buďto ale slibné střely poslali mimo, nebo ztroskotali na Peksovi. Šumperk zatím předvádí mnohem lepší efektivitu v koncovce a navíc účelně bruslí. Díky tomu vede.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Klimeš srazil puk betony do rohu před Kratochvílem. Následně nebyl daleko od páté branky Draků Nepokoj, jeho křížný pokus šel kousek vedle levé tyče přerovské branky.
     
    38:22
    Obrovská šance Zubrů. Indrák se objevil nekrytý před Peksou, kterého dokázal překonat. Kotouč ovšem o chloupek minul pravou šibenici hostující branky. Následně pálil z první na pravé straně Štefka, Peksa se zaskvěl dobrým zákrokem lapačkou.
     
    37:46
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Ryšavý – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Viktorin – 2 min., hrubost).
     
    37:08
    Hrabal nejprve zastavil šumperský kontr dvou na jednoho a následně založil přerovský brejk čtyř na jednoho. Sám pronikl až mezi kruhy, kde nahrál doprava na Štefku. Ten místo střely volil ještě přihrávku a jeho spoluhráč kotouč těsně před Peksou do sítě neusměrnil. Velká škoda pro Přerov.
     
    36:37
    Hrabal přenechal kotouč na modré čáře Filipu Královi, jenž hokejkou narýsoval bonbonek pro Peksu. Hostující brankář si ho lapačkou nenechal ujít.
     
    36:09
    Zubři vlétli do útočné třetiny, ovšem střela Buchty skončila na mantinelu za brankou Peksy.
     
    35:52
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Kučera – 2 min., hákování).
     
    35:00
    Kučeřík v souboji za svou klecí přišel o hokejku, část domácího publika se dožadovala faulu, rozhodčí ho nepískají. Na druhé straně hřiště vyrazil střelu jednoho ze Zubrů pozorný Peksa.
     
    34:32
    Domácí chtěli podniknout rychlý útok, ovšem zastavil je znovu ofsajd.
     
    34:24
    Ofsajd Zubrů.
     
    33:54
    Draci právě vstřelili branku!
    Zubři dlouhé oslabení ubránili a Klimeš dokázal vytěsnit i skrytou střelu Kabelky. Následně ale na pravém kruhu vystřelil JAN MILFAIT a puk dokázal schovat tak šikovně, že domácí brankář opět nic neviděl. Přerovu se to tentokrát stalo osudným. Útočník Draků vymetl pravý horní růžek domácí klece. Asistence: Daniel Kabelka, Petr Gewiese.
     
    33:40
    Na pravém kruhu měl dost místa na střelu Baláž, tak to zkusil. Klimeš ovšem tentokrát dobře viděl a kotouč v pohodě chytil do své lapačky.
     
    33:23
    Draci se dostali až do těsné blízkosti zubří klece. Klimeše pořádně prověřil Tadeáš Král, opět dobrá práce domácího brankáře.
     
    32:51
    Další dobrý kontr Zubrů a v roli střelce Dřímal. Jeho střela přes obránce byla pro Peksu pěkně štiplavá. Dokonce natolik, že puk jen vyrazil na zadní hrazení.
     
    32:18
    Klimeš nyní podržel domácí! Vleže u pravé tyče odolal dorážkám Jaroše i Baláže, následně ještě kotouč odpálil svou širokou holí. Na druhé straně se Zubři dostali do brejku. Číp vzal zakončení na sebe, proti jeho pokusu k tyči se ale Peksa stihl včas přesunout.
     
    31:37
    Gewiese vypálil od modré čáry. Klimeš nic moc neviděl, kotouč ale v pokleku vyrazil před sebe. Dorážka Baláže šla naštěstí pro Přerov mimo.
     
    31:14
    Zubři se nyní musejí bránit v tříminutovém oslabení.
     
    30:54
    Šumperk je kompletní.
     
    30:26
    Zubři opět operovali s pukem v útočném pásmu, leč Ryšavému nevyšla přihrávka na spoluhráče, který by už mohl střílet.
     
    30:05
    Domácí pronikli až před branku Peksy, kde Drakům na chvíli zatopili. Na druhé straně chytá střelu zdálky do výstroje Klimeš.
     
    28:51
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Doležal – trest ve hře, úder hlavou).
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Gewiese – 2 min., hrubost).
     
    28:51
    Buly před šumperskou brankou.
     
    28:22
    Druhý útok Zubrů rozjel protiakci, ze které ale nakonec střela nevzešla. Po chvíli vypálil od modré čáry Hrabal, kotouč po teči skončil vedle branky. Následně to od modré zkusil Dostálek a Peksa kotouč zachytil na své hrudi.
     
    27:30
    Další rána Čípa po vyhraném buly. Peksa se jen ohlédl, jak puk míří nad břevno jeho branky.
     
    27:27
    Číp to dnes již poněkolikáté zkusil hned po buly v útočném pásmu. Peksa nejprve puk vyrazil před sebe a poté ho schoval do své moci.
     
    27:23
    Domácí jsou kompletní, Klimeš ještě musel vyrážet střelu Řezáče od modré čáry. Na druhé straně si nejprve nebezpečnou střelu připsal Dostálek, poté si z pravé strany najel do zakončení Doležal. Peksa poprvé nakonec zasahovat nemusel, poté kotouč přidržel na své výstroji.
     
    26:38
    Tadeáš Král vyslal na konci přesilovky střelu z pravého kruhu, kterou Klimeš vyrazil před sebe. K dorážkám se hosté navzdory vehementní snaze nedostali.
     
    25:55
    Přerovští zastavili přihrávku Baláže a podařilo se jim vyhodit puk k brance Peksy.
     
    25:00
    Šumperk se usadil v útočném pásmu a po kombinaci pálil příklepem z levého kruhu Bernovský. Klimeš nyní Přerov podržel, když se stačil přesunout a betony kotouč zastavit. Posunul při tom bránu, ta se tak musí vrátit do svého obvyklého postavení.
     
    24:29
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Indrák.
     
    24:02
    Kučera při napadání sekl Filipa Krále, ale rozhodčí faul nepískají. Následně střílel z dobré pozice Milfait, ovšem branku Klimeše naštěstí pro domácí minul.
     
    23:15
    Drakům se vydařila kombinace v útočném pásmu a Krejčiřík chtěl po nahrávce nad kruhy projet až k bráně. Přerovští ho zastavili, ale jen za cenu icingu.
     
    22:15
    Dobrou střelu z prostoru mezi kruhy vyslal Matěj Svoboda, Šumperští ji ale dokázali ztečovat mimo. Stejně dopadla také následná střela Gréče.
     
    22:04
    Icing Draků.
     
    21:57
    Buly před brankou Peksy, jenž nyní vyjel ze svého prostoru, ačkoliv se rozhodčí vylučovat nechystali.
     
    20:38
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk vyrazil do útoku a nese mu to ovoce v podobě třetí branky. Baláž předal puk mezi kruhy Jarošovi, který měl sice potíže se zpracováním, ale dokázal černou gumu posunout doleva na najetého PETRA GEWIESEHO. Ten se nerozpakoval a zamířil přesně pod břevno, Klimeš se natahoval marně. Asistence: Tadeáš Jaroš, Jozef Baláž.
     
    20:32
    Střelu Kabelky zdálky vyrazil Klimeš betony před sebe.
     
    20:19
    Do slibné šance se řítili Dostálek a Pšurný, druhému jmenovanému ale zakončení vůbec nevyšlo.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé části získali ve svůj prospěch domácí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy se vracejí na hrací plochu, za malou chvíli začne druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne zhruba v 18:54.
     
    První třetina přípravného zápasu mezi Přerovem a Šumperkem je u konce. Draci po ní na Hané vedou o dvě branky 2:0. Nejprve skóroval Lukáš Kučera, po něm Lukáše Klimeše překonal Jiří Uhlík. Největší šance Zubrů přišly ve dvou přesilovkách, Šumperští ale všechny dokázali přežít bez úhony.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Zbořilův pokus od modré čáry zastavil poblíž branky jeden z Draků. Těsně před sirénou pak z levé strany vypálil Číp, ovšem minul.
     
    19:16
    Na druhé straně se Filip Král a Hrabal museli zbavit napadajícího soupeře, každopádně to zvládli, buly před Peksou.
     
    18:54
    Filip Král vyslal ostré nahození od modré čáry, Peksa nic neviděl a mohl být rád, že kotouč proletěl těsně vedle šumperské klece.
     
    18:29
    Drakům se povedlo vyhodit.
     
    18:16
    Domácí to v přesilovce sehráli parádně. Doležal zakončoval zblízka do poloodkryté branky, špatně si ale seřídil mířidla a minul. To je velká škoda pro Přerov.
     
    17:56
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Krejčiřík – 2 min., hákování).
     
    17:35
    Draci právě vstřelili branku!
    Draci jdou na Hané do vedení o dvě branky. Před přerovskou klecí vznikla skrumáž, v níž se kotouč dostal přes Spratka a Hrocha na levou stranu, kde se nacházel JIŘÍ UHLÍK. Ten vystřelil po ledě a našel volné místo mezi betony Klimeše. Asistence: Daniel Hroch, Daniel Spratek.
     
    17:00
    Doležal zkoušel překvapit Peksu z ostrého úhlu, hostující gólman puk vyrazil betonem přilepeným k tyči. Následně střílel z dobré pozice na pravém kruhu Dostálek, ovšem prostor mezi třemi tyčemi minul.
     
    16:08
    Filip Král předvedl smělý průnik, po němž u branky Draků posílal zadovku na Doležala. Tomu ovšem zakončení sebrali hostující obránci.
     
    14:50
    Řezáč zachytil puk u modré čáry a okamžitě ho poslal směr přerovská branka. Jeden ze spoluhráčů se ještě snažil tečovat, Klimeš si každopádně poradil.
     
    14:38
    Šumperk hraje v plném počtu. Vzápětí se Draci dostali do postavení mimo hru.
     
    14:30
    Obranu Draků provětral průnikem Buchta, k zakončení se ale nakonec nedostal. Hosté celou situaci ustáli.
     
    14:21
    Doležal se chystal znovu střílet, tentokrát mezi kruhy. V poslední chvíli ale do puku strčil hůl hostující hráč a Drakům se díky tomu povedlo vyhodit.
     
    13:35
    Velká šance Zubrů. Hrabal s Filipem Králem trochu s problémy dostali kotouč na pravý kruh na Pšurného. Jeho nabídku tečoval před brankou hlídkující Doležal, kotouč ale skončil těsně vedle branky Draků.
     
    13:02
    Hrabal v pokleku zastavil puk u modré čáry, na druhé straně útočného pásma pálil Filip Král nad branku.
     
    12:53
    Zubři vyhráli buly a hned se usadili v útočném pásmu. Po kombinaci vypálil z levé strany Hrabal, puk tečovaný nebyl a Peksa ho schoval do lapačky.
     
    12:31
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Scheuter – 2 min., držení).
     
    12:15
    Dřímal střílel z pravého kruhu trochu ze záklonu, přesto měl Peksa celkem dost práce, aby se natáhl a srazil puk mimo svou klec.
     
    11:56
    Süss zkusil překvapit Peksu střelou ze střední třetiny. Hostující brankář kotouč srazil vyrážečkou mezi své betony a pak ho raději před dojíždějícími Zubry podržel.
     
    10:36
    Hrabal prošel středem hrací plochy do útočné třetiny, jeho nahrávku ale spoluhráč na pravém křídle podjel. Zubři museli za modrou čáru.
     
    10:03
    Ryšavý v útočném pásmu napadal Kabelku. Ve chvíli, kdy chtěl šumperský bek nahrát kolegovi Gewiesemu, domácí útočník puk ztečoval do ochranné sítě.
     
    09:34
    Skrytou střelu příklepem vyslal od levého hrazení Gewiese, Klimeš v pokleku kotouč betonem vyrazil před sebe. Na druhé straně se píská ofsajd Zubrů.
     
    09:23
    Štefka přišel o kotouč a ve snaze získat ho zpátky se dopustil úmyslného ofsajdu.
     
    08:48
    Od modré čáry vyslal ostré nahození Buchta, Peksa se musel natáhnout a puk vytěsnit betonem mimo.
     
    08:41
    Po vyhraném buly vypálil okamžitě Číp, Peksa musel do pokleku a tvrdý pokus zachytil.
     
    08:39
    Zubři aktivním napadáním ve střech vybojovali útočné pásmo. Nahrávku na pravý kruh obdržel Dostálek, jeho pokus ale mimo hřiště ztečoval Řezáč.
     
    08:25
    Ledaři ještě uklidili část ledu, kde Goiš ležel. Útočník Zubrů totiž utrpěl krvavé zranění.
     
    08:25
    Vhazovat se bude v obranném pásmu Zubrů.
     
    Za potlesku přerovského stadionu opouští Goiš ledovou plochu na nosítkách. Vypadá to na zranění v dolní části těla.
     
    08:25
    Pro Jiřího Goiše už také míří nosítka.
     
    08:25
    Goiš dohrál u mantinelu za šumperskou klecí Řezáče. Hit to byl pěkný, domácí útočník se však po tomto souboji poroučel na led. Vypadá to, že utrpěl nějaké zranění.
     
    07:40
    Zubrům zatím moc nevycházejí přihrávky přes střední pásmo. Naopak Šumperští podnikli útok ve čtyřech lidech. Zakončení vzal na sebe na pravé straně bek Gewiese, Klimeš máchl lapačkou a kotouč zachytil.
     
    06:58
    Draci uklidnili hru a drží puk za svou brankou.
     
    05:57
    Domácí jsou po inkasované brance aktivní. První pokus Dostálka byl sražen mimo, podruhé už útočník Zubrů střílel z větší blízkosti a Peksa si připsal velmi dobrý zákrok betonem, kterým se natáhl k levé tyči. Na druhé straně vystřelil Jaroš, Přerovští kotouč ztečovali do ochranné sítě.
     
    05:16
    Draci právě vstřelili branku!
    První branka utkání a na svědomí ji má Šumperk. U zadního mantinelu se kotouče zmocnil LUKÁŠ KUČERA, vyjel si před Klimeše a zakončil mimo dosah jeho betonů. Asistence: Vojtěch Krejčiřík.
     
    05:08
    Na ledě se objevil sedmý přerovský obránce Gréč, přihrávka do středního pásma mu ovšem nevyšla.
     
    04:44
    Ryšavý na pravém křídle prošel přes dva soupeře, následně se ale kotouč ocitl na střídačce hostů. Buly ve středním pásmu.
     
    04:22
    Štefka vystřelil z pravého křídla, střelu ovšem zblokoval obránce hostů Věntus. Na druhé straně musel do práce Klimeš, který zakročil. Buly v útočném pásmu Šumperka.
     
    03:21
    Po boji o puk v chumlu těl v útočném pásmu Zubrů se dostal poblíž branky Draků Číp, přihrávka před modrý půlkruh mu ale nevyšla.
     
    02:32
    Zubři zachytili puk v útočném pásmu, střela Filipa Krále od modré čáry byla však sražena mimo. Stejně dopadl i další pokus domácích.
     
    02:12
    Klimeš zastavil betony po ledě se klouzající puk, poté předvedla dobrou práci čtvrtá formace Draků, jež vybojovala buly v útočném pásmu.
     
    01:53
    Kučeřík nepřesně rozehrál, následně se ale hosté ocitli v ofsajdu.
     
    01:40
    Icing Šumperku.
     
    01:28
    Ke střele na pravém kruhu se dostal Tadeáš Král, Klimeš dobře viděl a zasáhl lapačkou.
     
    01:11
    Zubři kombinovali v obranné třetině, pokus o útočnou akci jim ovšem nevyšel.
     
    00:20
    První pokus o útok Zubrů zastavili Draci ve středním pásmu, následně střílel Gewiese, ovšem jeho pokus Hanáci zblokovali.
     
    00:01
    Úvodní buly zápasu vyhráli domácí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už nastupují na led, zápas za malou chvíli začne.
     
    Oba týmy absolvují rozbruslení na hrací ploše, Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, Šumperk v modrožlutých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Holík) – F. Král, Hrabal, Buchta, Zbořil (A), Kučeřík, Dřímal, Gréč – Dostálek, Pšurný (A), Doležal – Číp, Indrák, J. Svoboda (C) – Štefka, Dvořák, Süss – Ryšavý, M. Svoboda, Goiš

    DRACI PARS Šumperk: Peksa (Altrichter) – Kabelka, Gewiese (C), Nepokoj, Řezáč, Dosek, Věntus, Viktorin – Baláž, Milfait (A), Jaroš (A) – Kratochvíl, T. Král, Bernovský – Hroch, Spratek, Uhlík – Krejčiřík, Scheuter, Kučera – Horký

    Rozhodčí: Novotný, Sedlák – Bezděk, Šimčík.
     
    HC ZUBR Přerov
    Zastoupení odchovanců v přerovském týmu se navíc ve čtvrtek dopoledne rozrostlo. Zubři totiž oznámili příchod útočníka Jakuba Svobody, jenž na Hané stráví minimálně začátek ligové sezony. Svoboda v posledních letech působil v Německu, pochlubit se ale může také více než 300 starty v Tipsport extralize.
     
    HC ZUBR Přerov
    Pro Přerovské bude domácí zápas se Šumperkem generálkou na Chance ligu. Předtím je prověřil mimo jiné letní pohár Generali Česká Cup, ve kterém se střetli s Třincem, Vítkovicemi a Zlínem. Po odehrání všech šesti duelů v základní skupině D a konečném čtvrtém místě vyzvali Zubři v regionálním derby Prostějov. Na půdě Jestřábů zaznamenali vysoké vítězství 7:0. Se Šumperkem se MEO na svém ledě střetlo naposledy v únoru 2016, kdy Draky porazilo 3:2 po prodloužení. Dvě branky tehdy vstřelil nynější asistent trenéra Přerovanů Jakub Grof. Ze zubřích posil stojí za zmínku zejména trio obránců – zkušený Josef Hrabal a talentovaní mladíci Filip Král s Radkem Kučeříkem. Do útoku přišel, respektive se po několika letech vrátil, Vlastimil Dostálek. Naposledy si Hanáci plácli s Janem Štefkou, jenž uspěl na zkoušce. Před odletem do zámoří bude za modrožluté stejně jako Král a Kučeřík nastupovat i Martin Ryšavý. Ten je vedle Hrabala a Dostálka dalším z kvalitních hokejistů z přerovské líhně.
     
    DRACI PARS Šumperk
    Šumperští jsou nováčkem Chance ligy. Zkušenosti s druhou nejvyšší soutěži má ale severomoravský klub z dřívejška. Naposledy v ní působil v sezoně 2015/16, poté sestoupil do východní skupiny druhé ligy. Trenérem mladého týmu Draků je ex-třebíčský Martin Sobotka. Pokyny udílí i dvěma bývalým hráčům Přerova – útočníkům Petru Kratochvílovi a Tadeáši Královi. Král má v týmu Zubrů sourozence Filipa. Na Hané, kde nastupoval v letech 2015 – 2017, jej tak čeká pikantní souboj. V přípravě dosud Šumperk odehrál šest utkání. V tom posledním sice statečně vzdoroval extraligovým Vítkovicím, nakonec ale prohrál 2:4. Na soupisce Draků figurují také Martin Nepokoj, loni obránce Havířova, či kmenoví hráči Vítkovic Dominik Věntus, Jozef Baláž a Jan Bernovský. Novou tváří je mimo jiné i Jiří Uhlík, jenž Chance ligu okusil již loni v dresu Sokolova. Jinak hrál dlouho za druholigové Klatovy. Z Třince přišel Tomáš Krč, ze švédského IFK Österåker Marek Viktorin.
     
    Krásný čtvrteční podvečer z přerovské MEO Arény! V rámci přípravy se zde uskuteční zápas mezi HC ZUBR Přerov a DRACI PARS Šumperk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 47. F. Král (Hrabal, Štefka), 49. Pšurný (Dostálek) – 6. Kučera (Krejčiřík), 18. Uhlík (Hroch, Spratek), 21. Gewiese (Jaroš, Baláž), 34. Milfait (Kabelka, Gewiese), 48. Hroch (Spratek), 55. Bernovský (Kratochvíl, Dosek)


    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Holík) – F. Král, Hrabal, Buchta, Zbořil (A), Kučeřík, Dřímal, Gréč – Dostálek, Pšurný (A), Doležal – Číp, Indrák, J. Svoboda (C) – Štefka, Dvořák, Süss – Ryšavý, M. Svoboda, Goiš
    DRACI PARS ŠUMPERK: Peksa (Altrichter) – Kabelka, Gewiese (C), Nepokoj, Řezáč, Dosek, Věntus, Viktorin – Baláž, Milfait (A), Jaroš (A) – Kratochvíl, T. Král, Bernovský – Hroch, Spratek, Uhlík – Krejčiřík, Scheuter, Kučera – Horký

    Rozhodčí: Novotný, Sedlák – Bezděk, Šimčík

    Diváci: 639
    thejrc.org