Čeljabinsk – Jekatěrinburg 1:3 (kon.) | Riga – Barys 2:3 (kon.) | Minsk – Jokerit 5:0 (kont.)
Čerepovec – Chabarovsk 6:4 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 7:2 (kon.) | N.Novgorod – Ufa 2:3 (kon.)
Omsk – Novosibirsk 1:0 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
6:4 (2:2, 1:2, 3:0)
Amur Chabarovsk
Čtvrtek 03.09.2020, 18:00 • Ledovyj dvorec, Čerepovec • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:36:36)
     
    Československá stopa v utkání

    Jindřich Abdul (CER) 0+0, 0 střel, čas na ledě 11:03
     
    Máme za sebou zápas prvního kola ruské KHL, v němž Severstal Čerepovec potvrdil roli favorita, soupeře z Chabarovsku porazil vysokým skóre 6:4. Domácí to ovšem neměli vůbec lehké. V první třetině sice dvakrát vedli, ale hosté v obou případech srovnali. Ve druhé dvacetiminutovce dokonce sami vedli o dva góly. Jenže pak mladému týmu došly fyzické síly a začal dominovat Severstal. Jeden gól ještě stihl před druhou sirénou, další tři si nechal na poslední část.

    Svěřenci kouče Razina si do tabulky připsali první a zasloužené tři body, avšak i výkon Chabarovsku bez řady důležitých hráčů stojí za pochvalu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Neděje se tak, kouč Amuru přijal porážku ještě před závěrečnou sirénou. Veli-Matti Vittasmäki čistým způsobem odzbrojil Fajzullina, zápas se dohrává za domácí bránou.
     
    59:30
    Tak možná teď má kouč šanci sáhnout ke hře bez brankáře. Od pravého mantinelu vystřelil příklepem Sergej Ivanov, Šugajev zakročil lapačkou.
     
    58:46
    Severstal zvládá poslední třetinu opravdu skvěle. Chytře vyřešil těžkou situaci Timur Karimov. Od modré čáry nahodil na bránu, Kiseljov byl nucen přerušit hru.
     
    58:15
    Lze očekávat, že pokud Chabarovsk získá pevné místo v útočné třetině, tak že trenér Torgajev sáhne k powerplay. Zatím se to však nedaří.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:57
    Buly v útočném pásmu zvládl Kirill Kapustin na jedničku. Jenže Ignatovič pak příliš dlouho otálel s vyhozením, čehož využil Kara.
     
    57:27
    Hlavní rozhodčí přerušil hru, měla v předbrankovém prostoru hostů trvala příliš dlouho. Navíc muži v pruhovaném ztratili pojem o kotouči.
     
    56:49
    Vladislav Provolněv chytře počkal, až před branku najede více hokejistů. Pak nahodil, ale nepřesně, puk vysoko přeletěl bránu.
     
    56:18
    Po opravdu velmi dlouhé době navštívil Amur útočné pásmo s pukem na holi. Konkrétně šlo o Kapiturova, který se dokonce dostal ke střele, ale obránce ji zbolokoval o ochranné sítě.
    55:41 Vladislav KODOLA - 6:4
     
    55:41
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Úchvatné sólo předvedl VLADISLAV KODOLA. Z vlastní obranné třetiny najel až do té útočné, a to po pravém mantinelu. Krásnou akci zakončil svižnou střelou přes Alexandrova do pravé šibenice. Asistence: Anton Sizov a Kirill Kapustin.
     
    54:59
    Hokejisté v bílých dresech nemají síly. V každém souboji jsou o pomyslný krok pozadu, třetí část je jednoznačnou záležitostí Čerepovce.
     
    54:08
    Bitva u levého mantineli v obranném pásmu Chabarovsku. Hosté plánovali přerušení hry, které by znamenalo vydechnutí, touš však chytrým způsobem vydoloval Geraskin.
     
    53:55
    Veli-Matti Vittasmäki už chtěl střílet, ale přihrávku dostal na brusle. Než si stihl puk připravit, už u něj byl Polunin, proto raději přihrával.
     
    53:28
    Do střední třetiny vystřelil kotouč Nikita Alexandrov. Dojet černou gumu chtěl Denis Golubev, velkou ztrátu na Provolněva nesmazal.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Vicharev (Kapustin), 5. Petunin (Karimov, Kara), 40. Vovčenko (Petunin, Kodola), 44. Kudako (J. Morozov, Kara), 51. Sizov (Lalonde, Kodola), 56. Kodola (Sizov, Kapustin) – 4. A. Kuzněcov (Ignatovič, Kacuba), 19. A. Kuzněcov (Kacuba), 29. Golubev, 39. V. Butuzov (Kamalov)


    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (39. Šugajev) – Lalonde, Kudako, Provolněv, Vittasmäki, M. Chabarov, Adamčuk, Sizov, Karimov – Vicharev, Vovčenko, J. Morozov – Geraskin, Kapustin, Trubačjov – Kara, Petunin, Kodola – Kazakov, J. Jakovlev, Abdul.
    Amur Chabarovsk: Kiseljov (Jevgrafov) – Sergijenko, Kamalov, V. Vasiljev, Korjagin, Alexandrov, Ignatovič, Zimin, Igošev – Kacuba, A. Kuzněcov, V. Butuzov – Fajzullin, Golubev, Polunin – Ivanov, Kapiturov, Domničev – Raděnko, Fjodorov, Gopjenko.

    Rozhodčí: Bondar, Lavrenťjev – Galimov, Kanifadin

    Diváci: 1516
    thejrc.org