Čeljabinsk – Jekatěrinburg 1:3 (kon.) | Riga – Barys 2:3 (kon.) | Minsk – Jokerit 5:0 (kont.)
Čerepovec – Chabarovsk 6:4 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 7:2 (kon.) | N.Novgorod – Ufa 2:3 (kon.)
Omsk – Novosibirsk 1:0 (kon.)
kontumace
HC Dinamo Minsk
5:0 (-:-, -:-, -:-)
Jokerit Helsinky
Čtvrtek 03.09.2020, 17:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vedení KHL nakonec rozhodlo o kontumaci výsledkem 5:0 ve prospěch běloruského celku! Jako důvod byl uveden nedostavení se k zápasu základní části. (17:02:10)
     
    Utkání se v dnešním plánovaném termínu neodehraje. Nový termín není zatím známý. Podle neoficiálních informací, odmítl helsinský celek odcestovat do Běloruska, kvůli tamní politické situaci.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi HC Dinamo Minsk a Jokeritem Helsinky. Duel začíná v 17:10.
     
    Nejvyšší ruská hokejová soutěž se vrací s novou sezónou. Ta minulá se díky pandemii koronaviru nedohrála, když nepříjemný vir zasáhl v době konání play off KHL. Gagarinův pohár tak nikdo v minulém ročníku nepozvedl nad hlavu a doufejme, že tento ročník proběhne celý. Nicméně je jasné, že se začátek soutěže ponese ve znamení různých epidemiologických opatření.
     

    HC Dinamo Minsk
     
    Dinamu se minulá sezóna moc nepovedla, když skončili až poslední v Západní konferenci. Z 62 zápasů dokázali vyhrát za plný počet bodů
    jen jedenáct duelů. V letošní sezóně se budou chtít snažit o lepší umístění.
    Mezi nejproduktivnější hráče v minulé sezóně patřili: R. Spooner (37 bodů), A. Kosticyn (34 bodů) a S. Prince (29 bodů).
    Kosticyn však již v této sezóně nebude hrát za Minsk, neboť přestoupil v květnu do Nižněkamsku.
    I v Minsku bude v letošní sezóně působit český zástupce a to Dominik Furch, který přestoupil ze švédského Örebra. Předtím však působil sezónu v Čerepovci a tři sezóny v Omsku. Jinak jeho hráčská kariéra je hlavně spjata s HC Slavia Praha.
     

    Jokerit Helsinky
     
    Helsinský celek bude mít ty nejvyšší absence i pro letošní ročník! V tom minulém zakončil základní část na třetím místě. V následném play off vyřadil v osmifinále Jaroslavl. Pak udeřila pandemie koronaviru a Jokerit odmítl pokračovat v play off. Ve čtvrtfinále měl změřit síly s Petrohradem, který tak kontumačně postoupil, avšak následně byl ukončen celý ročník KHL.
    Mezi trojici nejlépe bodujících hráčů v minulé sezóně patřili: M. Lehtonen (49 bodů), B. O´Neill (48 bodů) a P. Regin (40 bodů).
    V Jokeritu působí český zadák David Sklenička a v této sezóně k němu přijde další parťák a to další obránce Jakub Krejčík. Ten přestoupil z finského Kärpätu. Krejčík již má zkušenosti s KHL, když nastupoval tehdy za tým Lev Praha (v sezóně 2012/2013) a taky chvíli hrál za Medveščak Záhřeb (v sezóně 2016/2017), v době, kdy také působil v KHL.
     
    Československá stopa v utkání
    Jokerit
    David Sklenička – obránce
    Jakub Krejčík – obránce

    Dinamo Minsk
    Dominik Furch – brankář
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:10.
    Branky a nahrávky:


    HC Dinamo Minsk:
    Jokerit Helsinky:
    ocianews.com