Čeljabinsk – Jekatěrinburg 1:3 (kon.) | Riga – Barys 2:3 (kon.) | Minsk – Jokerit 5:0 (kont.)
Čerepovec – Chabarovsk 6:4 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 7:2 (kon.) | N.Novgorod – Ufa 2:3 (kon.)
Omsk – Novosibirsk 1:0 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:3 (0:3, 1:0, 1:0)
Barys Nur-Sultan
Čtvrtek 03.09.2020, 16:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Barysu Nur-Sultan, který svého soupeře porazil výsledkem 3:2 Poslední perioda tak trochu navázala na tu druhou, i tentokráte jsme sledovali vyrovnanou podívanou, avšak s minimem vyložených šancí. Směrem dopředu byla přesto o něco nebezpečnější právě Riga, která v závěru zápasu hrála přesilovou hru 6 na 3, během které se jí povedlo snížit na rozdíl jediné branky. Na případné vyrovnání měla málo času, proto všechny body bere Barys!
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 27:27.
    Zblokované střely – 16:9.
    Vyloučení – 8:8.
    Využití přesilovek 2/8 – 2/8.
    Vhazování – 37:19. (18:20:56)
     
    Konec zápasu.
    59:34 Denis PARŠIN - 2:3
     
    59:34
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme snížení, avšak do konce zápasu nezbývá moc času! Dinamo totiž dlouhou dobu obléhalo pásmu soupeře, kde si až mezi kruhy sjel DENIS PARŠIN, který ránou pod břevno nedal brankáři sebemenší šanci! Do konce zápasu ale zbývá pouze 26 vteřin!
    Asistence: Kristaps Sotnieks.
     
    59:20
    Dinamu se nedaří ani v přesilovce 6 na 3! Karlsson zasahoval snad jen dvakrát!
     
    58:25
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Dmitrij Gurkov – 2 min., hákování).
     
    58:10
    Riga to zkouší v šesti!
     
    57:40
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Jegor Petuchov – 2 min., hrubost).
     
    56:33
    Hezká kombinace Nur-Sultanu nakonec přinesla stoprocentní šanci pro Lilju. Ten to zkoušel nad lapačku brankáře, avšak Proskurjakov drží šance svého celku.
     
    55:02
    V krátkém časovém sledu další šance Dinama, ve které se pro změnu zjevil Jaks. Obránce ve službách Rigy měl málo času, Karlsson i tentokráte odolal.
     
    54:20
    Oba celky odjely na střídačku, načež další útočný výpad započal obránce Svedberg. Ani on se daleko nedostal, následně nabízel puk před branku Komarek, avšak Černov překvapivě nedostal puk za Karlssona.
     
    53:08
    Na druhé straně se pokusil zazlobit Sagadajev, jehož klička kolem protihráče nebyla úspěšná. Riga okamžitě otočila hru, pobyt v pásmu ale trval krátce.
     
    52:30
    U levého hrazení se povedlo vybojovat kotouč Darzinšovi, který ho ihned přenechal za branku, kde se nacházel Redlihs. Domácí se přesto k ničemu nedostali.
     
    51:47
    Daleko se s pukem nedostal ani Michajlis, kterého jednoduše odtlačil jeden z vracejících se protihráčů. Sledujeme pasáž plnou nepřesností, což vyhovuje hostům.
     
    50:24
    Do protiútoku se na opačné straně vydal Indrašis, kterému ovšem chyběla podpora spoluhráčů. O žádné zakončení se nejednalo, na druhé straně se hra přerušila.
     
    49:20
    K vrcholku levého kruhu si sjel Lilja, který ovšem vyprášil pouze betony brankáře. Domácí nadvakrát vyhodili kotouč do bezpečí, postaral se o to Komarek.
     
    48:09
    Maione počkal za vlastní brankou na příchod druhé formace. Pro spolupráci se nakonec nabídl Američan Whitte, kterému se povedlo protečovat k mantinelu.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 39. P. Černov (Paršin), 60. Paršin (Sotnieks) – 9. Valk (TS), 14. Ševčenko (Michajlis), 17. Dietz (Orechov) (TS)


    Dinamo Riga: Proskurjakov (S. Galimov) – Maione, Scarlett, Zile, Jaks, Ellis (A), Sotnieks, Ošenieks (A) – Indrašis (C), M. Redlihs, Darzinš – Komarek, P. Černov, Paršin – White, Z. Mitchell, Dzierkals – Zabusovs, Berzinš, Meija – Lipon.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Ortio) – Orechov, Dietz (C), Svedberg, Blacker, Metalnikov (A), Šalapov, Gajtamirov – Frattin, R. Starčenko (A), Videll – Michajlis, Valk, Lilja – Petuchov, Šestakov, Sagadejev – Gurkov, Musorov, Ševčenko – Akolzin.

    Rozhodčí: Griskevics, Kudrjasovs – Zunde, Kupcus
    thejrc.org