Interobal Plzeň – FTZS Liberec 5:0 (kon.) | Ž. Vlci Brno – Svarog Teplice 5:7 (kon.) | Chrudim – České Budějovice 2:1 (kon.)
Slavia – Olympik Mělník 9:3 (kon.) | Česká Lípa – Helas Brno 5:3 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
9:3 (3:2)
SK Olympik Mělník
Pátek 04.09.2020, 20:00 • SH Eden • 1. Futsal liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z Edenu Vám přeji hezký zbytek večera a u dalších futsalových duelů na počtenou! (22:00:40)
     
    Slavia tak dokázala úspěšně vstoupit do nové sezony a po přesvědčivém výkonu ve druhém poločase dokázala porazit jednoznačným způsobem Olympik Mělník. Ve velmi dobrém světle se také ukázala posila ze Severní Makedonie Daniel de Souza.
     
    Konec zápasu.
     
    40
    V poslední šanci duelu ještě netrefil Šandovu branku Jan Křemen.
     
    39
    Mělník právě vstřelil branku!
    Autorem branky z desetimetrového kopu je JAN KALABIS, který se trefil přesně nad levou ruku brankáře Marka Karpiaka.
     
    39
    Přísně odpískáný zákrok Plíška na Zdeňka Kasýka končí dlouhou penaltou, jelikož se jedná o šestý akumulovaný faul.
     
    39
    Patrik Machytka musel zastavit pronikajícího Zárubu nedovoleným zákrokem. Čtvrtý akumulovaný faul pro hostující Mělník a standardní situace pro Slavii.
     
    38
    Desátá branka byla ve vzduchu. Křemenova dělovka ale zamířila pouze do tyče. Slavia ale hraje již ve velké pohodě.
     
    37
    Slavia právě vstřelila branku!
    Právě po této ose padá další branka! Plíšek vybojoval míč v rohu hrací plochy. Následně tvrdým nástřelem našel před svatyní FILIPA HRUŠKU, který tvrdý míč dokázal umístit do branky – 9:2. Asistence: Svatopluk Plíšek.
     
    36
    Na palubovku se dostávají také mladíci z obou stran. Na straně Slavie nyní na hřišti Filip Hruška a Svatopluk Plíšek.
     
    35
    David Jošt fauluje Lukáše Nečase. Oba si poté k celé situaci ještě něco pověděli. Čtvrtý akumulovaný faul pro domácí Slavii.
     
    34
    Slavia právě vstřelila branku!
    Makedonský reprezentant DANIEL DE SOUZA se nám představuje v celé své podobě. Další tvrdá střela a další branka. Míč znovu dokázal procedit skrz brankáře Šandu – 8:2. Asistence: Zdeňka Slámy.
     
    33
    Slavia právě vstřelila branku!
    Další branka v síti Martina Šandy. Tvrdou ránu Daniela de Souzy dorazil na brankové čáře do branky DAVID JOŠT – 7:2. Asistence: Daniel de Souza.
     
    33
    Na útočné polovině faulován Daniel de Souza. Standardní situace pro pražskou Slavii a třetí akumulovaný faul pro hostující celek SK Olympik Mělník.
     
    Akumulované fauly ve druhém poločase: 3:2.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Josef Gabčo (SK Olympik Mělník).
     
    32
    Záruba se nedohodl s Homolou a dokázal toho využít Gabčo, který se následně i dostal ke střele, kterou však na brankové čáře vyrazil Martin Brychta.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Martin Brychta (SK Slavia Praha).
     
    31
    Další dobrý zákrok Marka Karpiaka, který drží Slavii v pohodlném náskoku. Sešívaní futsalisté následně zklidnili hru na vlastní polovině hřiště.
     
    30
    Dominik Šup se dostal do další šance z pravé strany. Včasným výběhem mu ale nedal šanci lépe zakončit Karpiak, který sice schytal ránu do tváře. Po chvíli se ale dokázal oklepat.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    29
    Slavia právě vstřelila branku!
    Další branka v síti Šandy. Tvrdá rána DANIELA DE SOUZY, která prošla přes bránícího Kasýka skončila až zády Šandy – 6:2. Bez asistence.
     
    29
    Slavia právě vstřelila branku!
    Lahůdková akce v podání Slavie, která sehrála tento rychlý kontr naprosto precizně. Sláma vysunul do pravé strany Leovského, který našel před brankou volného DAVIDA JOŠTA, ten už dokázal v klidu zasunout míč za Šandu – 5:2. Asistence: Igor Leovski.
     
    28
    Sledujeme také velice zajímavé osobní souboje. Na jedné straně Daniel de Souza a na druhé Dominik Šup. Oba hráči velice dobře technicky vybavení. Uvidíme, jestli dokáží ještě více promluvit do osudu tohoto zápasu.
     
    27
    Lukáš Nečas faulován na vlastní polovině. Druhý akumulovaný faul pro Slavii. To se nelíbilo Zdeňku Slámovi, který se poprvé v dnešním duelu dostává na hrací plochu.
     
    26
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní se dostávají do dvoubrankového náskoku. RADIM ZÁRUBA se hbitě přehnal přes obranu Mělníka a z pravé strany překonal přízemním pokusem brankáře Šandu – 4:2. Asistence: Jan Homola.
     
    25
    Michal Mikyska se dostal po rohovém kopu k zakončení. Střela z jeho futsalky ale zamířila pouze nad branku. Následně se nedovoleného zákroku dopustil Martin Brychta.
     
    25
    Josef Gabčo je ve svém živlu! Nyní znovu velice vtipně komentoval počínání pořadatele na palubovce. V dnešním duelu se máme ještě na co těšit.
     
    24
    Sešívaní nyní dobře rotovali a připravili pozici pro Zárubu, jehož zakončení se snažil ještě tečovat Homola. Zakončení se však nevešlo mezi tři tyče.
     
    24
    Jakub Gombáš fauloval na polovině hřiště Zárubu. Následně si neodpustil ani nějaké to ostřejší slovo směrem k rozhodčímu, který jeho proslov ohodnotil žlutým napomenutím.
     
    23
    Martin Šanda na ofenzivním výletě neuspěl, a tak se dopředu hnali slávisté. Střela Igora Leovského však skončila mimo branku.
     
    22
    Kalabis po levé straně nepřešel přes Leovského. Následně navíc nerozehrál od postranní čáry dle pravidel a Mělník o postavení na útočné polovině přišel.
     
    21
    Slávisté začali s míčem na svých futsalkách a pomalu se stěhují na útočnou polovinu. Signál z rozehrávky od postranní čáry se však nevydařil. Gabčo ale následný brejk hostů přibrzdil.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    Akumulované fauly v prvním poločase: 6:5.
     
    V Edenu zatím sledujeme vyrovnaný zápas. Hosté se po trefě Dominika Šupa ujali vedení. Slavia však rychle skóre otočila díky trefě Jana Homoly a dvoum přesným zásahům Radima Záruby. Mělník následně po penaltě snížil zásluhou Josefa Gabča. Druhý poločas začně přibližně ve 20:55.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    20
    Záruba se snažil projít kolem Lehnera, ten ho však k nelibosti lavičky Mělníka fauloval. Slavia ale z následující standardky nedokázala ohrozit Šandovu branku.
     
    19
    Hra se trochu uklidnila. Slavia opět s míčem na futsalkách na polovině hřiště. Olympik vyčkává na vlastní polovině.
     
    18
    Radim Záruba znovu posouval míč kolem vyběhnuvšího Šandy. Mělnického gólmana zaskočil na brankové čáře kapitán Gabčo, který stíhá i bránit.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    17
    Trochu netaktický faul ze strany Dominika Šupa, který postrčil Jana Křemena. Ten toho využil a přímo před sudím tomu zákroku trochu přidal. Čtvrtý akumulovaný faul pro Olympik.
     
    16
    Po přihrávce Křemena nastřeloval Záruba hrací předmět před branku na Homolu, míč ale trefil do hlavy Kasýka, který si ho téměř srazil do vlastní branky. Míč skončil na brankové konstrukci.
     
    15
    Sešívaní se v posledních momentech snaží více držet míč na svých futsalkách a snaží se vyvarovat jakéhokoliv nedovoleného zákroku.
     
    14
    Dominik Šup se vydal směrem dopředu a dostal se k němu míč přes dvojici bránících Pražanů. Následně udělal Šup kličku Karpiakovi, kterého však na brankové čáře zastoupil Leovski.
     
    14
    Trenér Filinger se snažil svůj celek po předchozích vypjatých momentech zklidnit. Slavia se bude muset vyvarovat dalších faulů, jelikož hraje pod hrozbou dlouhé penalty.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    13
    Mělník právě vstřelil branku!
    Zkušený futsalista Mělníka JOSEF GABČO se trefuje neomylně a snižuje náskok domácího celku – 3:2.
     
    13
    Zajímavý souboj se odehrál u pokutového území, kde byl dle všeho faulován Vaktor. Sudí ale z bližšího postavení vyhodnotil situaci jinak. Na druhé straně pak fauloval Karpiak a krátkou penaltu tak rozehraje Josef Gabčo!
     
    12
    Slavia právě vstřelila branku!
    Po Zárubově faulu si míč chvíli dopřáli také hosté. Slavia však přešla do rychlého útoku. Křemen pak posunul nezjištně balon na RADIMA ZÁRUBU, který se z úhlu nemýlil a trefil se do odkryté branky – 3:1. Asistence: Jan Křemen.
     
    11
    Josef Gabčo se na útočné polovině provinil nedovoleným zákrokem. Faulovaným hráčem byl Jan Křemen. Kapitán hostů si pak neodpustil vtipnou hlášku směrem k sešívanému hráči, který by dle úsudku Gabča měl trochu přibrat na váze.
     
    10
    Mělník se znovu dostal do zajímavé šance. Míč trochu neočekávaně vypadl ke Zdeňku Kasýkovi, jehož střela však skončila mimo bránu.
     
    10
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí celek se dostává do vedení. Brychta si připisuje druhou asistenci. Tentokrát připravil výbornou palebnou pozici pro RADIMA ZÁRUBU, který prudkou ranou k tyči nedal Šandovi šanci – 2:1. Asistence: Martin Brychta.
     
    9
    Následný rohový kop rozehráli hráči Olympiku tak šikovně, že se před Dominikem Šupem otevřelo trochu volného prostoru. Zakončení prvního úspěšného střelce utkání skončilo na Karpiakově tyči!
     
    9
    Jan Kalabis vyslal po svižné akci bombu vstříc Marku Karpiakovi, který však vytasil parádní zákrok nohou a vyrazil míč do bezpečí.
     
    8
    Martin Šanda z vlastního brankoviště vyvezl míč až na polovinu hřiště. Tam ho následně fauloval David Jošt. Slavia zapisuje třetí akumulovaný faul. Mělník zatím v průběhu duelu nasbíral dva fauly.
     
    8
    Pěkná akce domácí Slavie. Leovski narazil míč Joštovi, který se pohybem dostal do předbrankového prostoru. Střela sešívaného pivota skončila jen těsně vedle branky.
     
    7
    Daniel de Souza v dalším střeleckém pokusu. Jeho levačka je opravdu nebezpečná, nyní ji dokázal ztlumit mimo branku branící Mikyska.
     
    6
    Sešívaní stále ve vysokém presinku. Leovski mohl po vybojování balonu střílet, ale brankář Šanda mohl zůstat v klidu.
     
    5
    Hraje se aktivní futsal po celé palubovce. Slavia se snažila protáhnout do útočné třetiny hřiště, tam však zakročil Lukáš Lehner, který poslal do brejku Josefa Gabča, ten byl však vytlačen mimo střelecký úhel Homolou.
     
    4
    Radim Záruba se svým tradičním stylem procpal až před branku Šandy. Jeho střelu ale brankář Šanda dokázal vyrazit. Brankář Olympiku si dokázal o chvíli později poradit i s dalším pokusem zkušeného českého reprezentanta.
     
    3
    Slavia právě vstřelila branku!
    V zápětí máme vyrovnáno! Martin Brychta posunul míč v blízkosti branky na v lepší pozici stojícího JANA HOMOLU a kapitán Slavie překonal brankáře Šandu – 1:1. Asistence: Martin Brychta.
     
    2
    Mělník právě vstřelil branku!
    Akumulovaným faulem se provinila také Slavia, která následně nechala za obranou volného DOMINIKA ŠUPA. Ten se tváří v tvář Karpiakovi nemýlil a posunul balon kolem jeho nohy do branky – 0:1.
     
    2
    Druhý akumulovaný faul pro hostující Mělník. Slavia rozehrála na Vaktora, k němuž se však kulatý nesmysl ani nedostal. Mikyska si dobře odvedl své obranné povinnosti.
     
    2
    Daniel de Souza se chce hned od začátku duelu divákum v Edenu předvést po jeho akci se míč dostal k Leovskému, který našel před bránou Jošta. David Jošt se snažil brankáře Mělníka přehodit, ale Šanda předvedl tygří skok a balon vyrazil na roh.
     
    1
    Slavia stále pokračuje na útočné polovině. Střela Daniela de Souzy byla sražena obranou Mělníka. Nyní útok podpořil i brankář Marek Karpiak, který však se svou střelou neuspěl.
     
    1
    Po ose Vaktor – Leovski se balon dostal až k Danielu de Souzovi, jeho rána ale skončila pouze nad brankou brankáře Šandy.
     
    1
    David Jošt ihned od začátku účinně napadal rozehrávku Olympiku a vynutil si faul na vlastní osobu. Slavia bude rozehrávat zajímavou standardní situaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlediště v Edenu se příliš neplní, i vzhledem k restrikcím dnes do haly tolik diváků zřejmě nedorazí. Utkání se tak bude hrát v komornější atmosféře a i Slavia dnes bude postrádat větší podporu.
     
    Oba celky se již poctivě rozcvičují na hrací ploše. Mělník přijel s omlazeným týmem, který by měl táhnout zkušený snajpr Josef Gabčo. Slavia přivedla v přestupovém období mládežnického reprezentanta Slovenska Filipa Vaktora a hvězdu ze Severní Makedonie Daniela de Souzu.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Karpiak (Žežulka, Vondráček) – Brychta, Homola, Záruba, Křemen – Vaktor, Leovski, Jošt, de Souza – Sláma, Hruška, Plíšek

    SK Olympik Mělník: Šanda (Hnízdil) – Lehner, Mikyska, Gabčo, Jungbauer, Nečas, Šup, Kasýk, Šmejkal, Machytka, Kalabis, Gombáš.

    Rozhodčí: Vaněk, Laštovička – Cichra.
     
    Vzájemné zápasy

    Slavia v minulé sezoně dvakrát porazila Olympik se stejným skórem – nejprve 8. listopadu vyhrála 9:4 venku, stejné skóre svítilo také v Edenu po závěrečném hvizdu 28. února. V obou zápasech slávisté v úvodu nastříleli čtyři branky a rozhodli o svém vítězství.
     
    Ohlasy trenérů před utkáním:

    David Filinger (SK Slavia Praha): „Předpokládám, že Mělník bude hlavně poctivě bránit. Na zápas se pečlivě připravíme, bez ohledu na soupeře je první utkání vždy důležité vyhrát. V posledním týdnu před zápasem se zaměříme hlavně na taktické prvky.“

    Jakub Němec (SK Olympik Mělník): „Hned v prvním utkání sezony nás čeká velmi silný soupeř. S tak kvalitními týmy jsme však odehráli celou přípravu, proto věřím, že jsme dobře připraveni a bude k vidění kvalitní utkání. První kola jsou vždy trošku nevyzpytatelná, proto toho budeme chtít využít a poprat se hned v úvodu o body. Bohužel se nám poslední týdny nevyhýbají zranění, ale věřím, že se kluci dají dohromady a budeme v plné síle."

    zdroj: www.futsalliga.cz
     
    Pěkný večer z pražského Edenu! Po půl roce se znovu rozběhnou utkání 1. FUTSAL ligy. Domácí SK Slavia Praha přivítá na vlastní palubovce ve Vršovicích soupeře SK Olympik Mělník.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Martin Kamenik

    Branky: 3. Homola (Brychta), 10. Záruba (Brychta), 12. Záruba (Křemen), 26. Záruba (Homola), 29. Jošt (Leovski), 29. Souza, 33. Jošt (Souza), 34. Souza (Sláma), 37. Hruška (Plíšek) – 2. Šup (Kalabis), 13. Gabčo (pen.), 39. Kalabis (10 m kop)

    Karty:   32. Brychta (SLA) – 24. Gombáš (MEL), 33. Gabčo (MEL)


    SK Slavia Praha: Karpiak (Žežulka, Vondráček) – Brychta, Homola, Záruba, Křemen – Vaktor, Leovski, Jošt, de Souza – Sláma, Hruška, Plíšek
    SK Olympik Mělník: Šanda (Hnízdil) – Lehner, Mikyska, Gabčo, Jungbauer, Nečas, Šup, Kasýk, Šmejkal, Machytka, Kalabis, Gombáš.

    Rozhodčí: Vaněk, Laštovička – Cichra

    Diváci: 80
    thejrc.org